iNm Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Vroiam sa intreb de ce e normal ca baietii sa inceapa la 14 iar fetele nu. Un baiat de 14 ani e inca copil, ca si o fata de 14 ani de altfel. Oricat de bine dezvlotat/dezvoltata este din punct de vedere fizic, psihic este inca copil. Nici nu stie prea bine ce se intampla de altfel. Si BTW, baiatul ala are o responsabilitate, nu numai mama. Si o sa aibe toata viata. Dar din motiv ce tu crezi ca el nu are nici o responsabilitate, deduc ca inca esti copil, traiesti in lumea ta mirifica. Deschide ochii, trezeste-te la realitate.@Dumi: da, fiecare incepe cand este pregatit. Dar la 14 ani nu prea ai cum sa fi pregatit. Esti inca copil.Stai linistit m-am referit la faptul ca pt un baiat e mult mai simplu sa fuga de o astfel de responsabilitate :) (sa presupunem ca la o petrecere are loc contactul intre doi tineri, fata ramane gravida si de baiat poate nu mai da ... hai ca intelegi tu ideea ) cat despre lumea mea mai evadez din cand in cand ca nu-s gardurile destul de inalte
Sabotor78 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Stai linistit m-am referit la faptul ca pt un baiat e mult mai simplu sa fuga de o astfel de responsabilitate :) (sa presupunem ca la o petrecere are loc contactul intre doi tineri, fata ramane gravida si de baiat poate nu mai da ... hai ca intelegi tu ideea ) cat despre lumea mea mai evadez din cand in cand ca nu-s gardurile destul de inalteFuge de responsabilitate in sensul ca nu creste el copilul. Insa responsabilitatea ramane. Chiar si sub forma unei pensii alimentare.
Beethoven Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 p.s.2 - ia zi ce ai face tu daca fiica ta ( cand o vei avea) va venii gravida la 13 ani acasa ?Dumi, intrebarea e ce facem noi, parintii, sa nu vina nici o fetita de 13 ani acasa gravida? Eu am un fecior de aproape 5 ani, mai am timp sa ma gandesc, dar timpul trece prea repede in astfel de situatii. Un lucru insa pot sa garantez: nu se va pune problema politicii "Eu mi-am lasat cocosul afara, fiecare sa-si pazeasca gaina".Intotdeauna e mai usor (si mai eficient) sa previi decat sa repari. Se aplica si aici, doar metodele difera.
Guest dumi Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Dumi, intrebarea e ce facem noi, parintii, sa nu vina nici o fetita de 13 ani acasa gravida? Eu am un fecior de aproape 5 ani, mai am timp sa ma gandesc, dar timpul trece prea repede in astfel de situatii. Un lucru insa pot sa garantez: nu se va pune problema politicii "Eu mi-am lasat cocosul afara, fiecare sa-si pazeasca gaina".Intotdeauna e mai usor (si mai eficient) sa previi decat sa repari. Se aplica si aici, doar metodele difera.Evident Robi , asa este , dar eu am pus raul in fata si am presuspus doar ce as face eu intr-o situatie nefericita . Cred ca este mai usor sa previi , dar daca pierzi situatia de sub control in loc sa faci mai rau poti ameliora decat sa o faci si mai grava.