Jump to content
oldman

NU SE MAI FACE GRAMATICA LA SCOALA!

Recommended Posts

Posted

o singura data era sa scriu la scoala "bucureshti" in rest nu am probleme cu gramatica (zic eu)

Nu cred ca se referea vreun aspect al acestei discutii la tine :D .

Off topic

Nu mi-ai spus cand dai fursecul? :P

Posted

Gramatica se face la scoala! Nu asta este problema. Mai de nou este la moda, ca tinerii sa fie cat mai inculti si sa aiba un comportament cat mai degenerat. Mi se pare lipsa de cultura generala amestecul limbilor cu fraze de gen "Get a life but-ule!", sau "have a buna zi"! De foarte multe ori vad raspunsuri care contin cuvinte din 3 sau 4 limbi. Respectivul(a) nu demontreaza nimic cu acest lucru, doar lispa lui(ei) de cultura generala!

Posted

Nu cred ca se referea vreun aspect al acestei discutii la tine :D .

Off topic

Nu mi-ai spus cand dai fursecul? :P

Nu am zis ca se refera la mine. dar desi cateodata pe forum mai folosesc "k" sau "sh" "tz" etc. asta nu inseamna ca le folosesc si in realitate. Astea le folosesc numai pe internet si banuiesc ca pentru multi oameni e asa.

btw here's the cookie.

"have a buna zi"

nu am auzit-o niciodata pe asta.. e prea tare =))

Posted

Probabil ca sunt multi si cei care nu stiu sa scrie corect.

Mai ales sa citeasca.

Btw:Gramatica nu se face la liceu, pt cei care nu stiu.

Posted

Daca ai sub 20 de ani, nu te chinui sa citesti, oricum nu vei fi de acord cu mine.

De obicei, un om cult, bine educat si caruia nu-i este lene sa gandeasca va scrie aproape intotdeauna corect din punct de vedere gramatical, indiferent de situatie. Insa, un incult va poci cuvintele folosind sh, tz si alte aberatii, poate pentru ca i se pare "cool" - asa a auzit el ca scriu "hecarii". Dar unul care foloseste in mod repetat forme de genul pleca-ti este chiar idiot si nu ar strica sa mai treaca pe la scoala. Totodata, multi adolescenti folosesc sh si tz, dar in cazul lor eu cred ca e vorba de teribilism, vor sa se faca remarcati iar aceste manifestari vor disparea treptat pe masura ce se maturizeaza (desigur sunt cativa care vor continua sa se explime in acelasi mod - incultii). Aceeasi motivatie o vad si in cazul folosirii cuvintelor dintr-o alta limba - teribilism, dorinta de afirmare (in cazul adolescentilor). Insa in cazul in care ai peste 20 de ani si folosesti "fan" in loc de ventilator, "keyboard" in loc de tastatura si "case" in loc de carcasa, esti un monument inchiat prostiei. Totodata, sunt de acord ca exista expresii care nu pot fi traduse, sau cuvinte pentru care nu exista echivalent in limba romana (joystick).

Posted

50% sunt de acord cu tine , sunt si oameni culti care nu neaparat scriu corect din punct de vedere gramatical .

Din moment ce la semnatura ta scrie "Becali fan" nu prea mai ai dreptul sa ma contrazici. ;)

Posted

Daca ai sub 20 de ani, nu te chinui sa citesti, oricum nu vei fi de acord cu mine.

De obicei, un om cult, bine educat si caruia nu-i este lene sa gandeasca va scrie aproape intotdeauna corect din punct de vedere gramatical, indiferent de situatie. Insa, un incult va poci cuvintele folosind sh, tz si alte aberatii, poate pentru ca i se pare "cool" - asa a auzit el ca scriu "hecarii". Dar unul care foloseste in mod repetat forme de genul pleca-ti este chiar idiot si nu ar strica sa mai treaca pe la scoala. Totodata, multi adolescenti folosesc sh si tz, dar in cazul lor eu cred ca e vorba de teribilism, vor sa se faca remarcati iar aceste manifestari vor disparea treptat pe masura ce se maturizeaza (desigur sunt cativa care vor continua sa se explime in acelasi mod - incultii). Aceeasi motivatie o vad si in cazul folosirii cuvintelor dintr-o alta limba - teribilism, dorinta de afirmare (in cazul adolescentilor). Insa in cazul in care ai peste 20 de ani si folosesti "fan" in loc de ventilator, "keyboard" in loc de tastatura si "case" in loc de carcasa, esti un monument inchiat prostiei. Totodata, sunt de acord ca exista expresii care nu pot fi traduse, sau cuvinte pentru care nu exista echivalent in limba romana (joystick).

Ei acum, esti prea sever. Personal m-ar multumi si disparitia formelor de genul "pleca-ti" si formularea de idei coerente. Exprimarea prescurtata, suplinirea lipsei diacriticelor cu "sh" sau "tz" nu ma deranjeaza, chiar daca nu le folosesc in mod curent. Nu le consider in nici un caz lipsa de cultura.

In ceea ce priveste expresiile preluate din alte limbi, din nou nu sunt la fel de radical :D . Din cate stiu eu, singura limba europeana care a tradus toate termenele tehnice este germana, dar pana si la ei se folosesc tot mai des si termene preluate din engleza.

btw here's the cookie.
supraetajata :yum: (de cand vroiam sa folosesc emoticonul acesta :D )

Posted

nu sunt aproape deloc de acord cu ce a scris sabotor.

sh si tz folosesc de multe ori pentru ca nu are sens un cuvant fara diacritice sau se intelege gresit. nu e nicidecum vorba de teribilism cand oamenii scriu cu "sh" "tz" si "k". bine cand spui "akum" e deja prostie dar poti spune intr-un sms la graba "vin acum k ma grabesc".

e din comfort si rapiditate folosit "k". eu tot din comfort si rapiditate NU folosesc sh si tz. odata pe mess am vrut sa-i spun unei fete ca a fost matură intr-o anumita situatie.. si ea a inteles ca am facut-o proasta ca o mătură :P

Posted

@Thade: in RL mai putina romgleza, pe net mai multa - probabil pentru ca in RL n-are lumea google-ul la indemana si cand iti mai scapa un "a cope-ui" se uita lumea ciudat la tine;

Obisnuiam (ma credeti ca am scris "I used"?) sa scriu cu "tz" si "sh" si sa par in general retardat cand mi-am luat prima data messenger-ul. Acum situatia tinerilor YMisti e much more worse mult mai rea...

Am un cuvant pe care il scriu cu "tz" anume "faţă" atunci cand n-am pe tastatura preset-ul de RO. Se confunda cu fată, e relativ usor de inteles.

Cat despre diacritice - eu am fost invatat cu un font numit Timesmich.

Si fontul asta minunat avea el diacritice. Si diacriticele astea erau pozitionate ALTFEL pe tastatura decat sunt pozitionate diacriticele "naturale", cele de la fonturile de baza: Helvetica, Times, Verdana. Am zis ca decat sa-mi bat capul si sa invat doua aranjamente diferite de taste, mai bine nu mai scriu deloc. Cu timpul mi se vor schimba pretentiile insa. S-ar putea sa-mi pun si-un userbar "scrieti cu diacritice".

Posted

Eu am avut nervi sa citesc ce ai scris tu :) ... [am 19 anishori :D] ...

Eu scriu cu sh/tz ... si ce se mai foloseshte din cauza tastaturii ... am o lene sa tot pun pe RO ... dar in fine ... nu sunt hecar nici incult. Numai bine ;).

Posted

Din moment ce la semnatura ta scrie "Becali fan" nu prea mai ai dreptul sa ma contrazici. ;)

Mdea :-w critici lumea dupa semnatura , il apreciez pe acest om pt. ca ajuta lumea, nu ca oameni culti din parlament asa ca taci ;) , daca aveam ceva despre manele da :tiphat:

haidi pa newbie

Eu am avut nervi sa citesc ce ai scris tu smile.gif ... [am 19 anishori biggrin.gif] ...

Eu scriu cu sh/tz ... si ce se mai foloseshte din cauza tastaturii ... am o lene sa tot pun pe RO ... dar in fine ... nu sunt hecar nici incult. Numai bine wink.gif.

lasal pe Eminescu e pararea lui de baiat cult =))

Posted

mai tii minte cum iti zicea la scoala "caietul e oglinda elevului"? Intelepte vorbe.

Cat despre Becali... sa ma scuzi. Marketing :)

Si pe cine vroiai sa pun Basescu

Posted

Fuckin' pisses me off orice greseala, dar MAI ALES si MAI ALES cele de genul asta: "veni-ti" "duce-ti" "face-ti". Si ma enerveaza caracterul asta (no offense dev): `

````````

Ce vrea sa insemne?! Apostroful e asa: '

inlocuitor la - :P

Posted

mai tii minte cum iti zicea la scoala "caietul e oglinda elevului"? Intelepte vorbe.

Cat despre Becali... sa ma scuzi. Marketing :)

pff... texte 8-| Am avut colegi care scriau foarte urat dar erau destepti ;)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...