Jump to content
IceMan

Europenii si americanii se bat pe muncitorii romani. SUA ofera si bacsis

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

In timp ce europenii platesc doar 33 de euro pe zi pentru muncitorii romani, americanii supra-liciteaza cu peste 70 de euro, plus bacsis.

Marii angajatori din Statele Unite s-au orientat deja catre forta de munca din Romania, in conditiile unei cereri crescute de munca temporara. Americanii ofera romanilor aceleasi conditii de salarizare si de munca acordate angajatilor americani. Astfel, angajatori din cazinouri, statiuni turistice, firme de constructii si gradinarit cauta romani care sa lucreze ca receptioneri, casieri, agenti de paza, ospatari, bucatari, patiseri, stivuitori si intretinere echipamente. Salariul poate ajunge pana la 96 dolari pe zi, adica peste 70 de euro, iar multe dintre posturi presupun si bacsis, care inseamna circa 150 de dolari pe zi. Varsta lucratorilor romani trebuie sa fie intre 21 si 40 de ani, iar cunostintele de limba engleza pot fi medii si chiar minime. Angajatorii europeni cauta, in prezent, 4.000 de muncitori romani pentru sectorul agricol, iar salariul oferit este de doar 33 de euro pe zi.

sursa

Posted

Pai voi credeati ca aderarea noastra la NATO si UE sunt facute asa fara nici un interes? Relax :) piata de desfacere a produselor de mana a 3-a plus forta de lucru super cheap.We love Romania

Posted

dohh... am ajuns sa fim "utilizati pe post" de sclavi :<

slav? tu te consideri sclav daca lucrezi pt o firma care iti da 150$/zi ?

ia dute tu si dai la lopata aici in tara la ceva ferma toata ziua si apoi sa vina patronu sa iti dea maxim 10$/zi sa vad atunci.......

Posted

Pai voi credeati ca aderarea noastra la NATO si UE sunt facute asa fara nici un interes? Relax :) piata de desfacere a produselor de mana a 3-a plus forta de lucru super cheap.We love Romania

"WE LOVE ROMANIA" ... they workin` for nothin` ... sau sa-i zic in romana? Noi muncim pe bani de nimic [pentru ei is bani de nimic ... pentru noi inseamna ceva si acel nimic al lor ;)]

Noi fugim si la un salar de 40 de EURO maxim pe ziulica ... avand in vedere salariile noastre de 6/7 euro pe zi ... maxim 10 :rofl1:

Posted

dohh... am ajuns sa fim "utilizati pe post" de sclavi :<

sclav cu 70 euro / zi =))

omfg de unde le scoti fratele meu? ai idee cat castiga un muncitor de rand? ai idee cat e salariu minimum in romania?

in loc sa ziceti mersi ca ne dau voie sa muncim acolo avand in vedere ca suntem niste hotzi si niste lenesi voi aruncati cu pietre.. bravo ma..

Posted

150 $ / zi raportat la salariile din Romania e super bine

altii iau atata intr-o luna...

sau nici atat.

totusi trebuie avute in vedere si chelutielile de acolo,sunt mai mari ca la noi;oricum este bine-cat poti sparge pe zi acolo? mai mult de ~30 $ nu cred

Posted

"WE LOVE ROMANIA" ... they workin` for nothin` ... sau sa-i zic in romana? Noi muncim pe bani de nimic [pentru ei is bani de nimic ... pentru noi inseamna ceva si acel nimic al lor ;)]

Noi fugim si la un salar de 40 de EURO maxim pe ziulica ... avand in vedere salariile noastre de 6/7 euro pe zi ... maxim 10 :rofl1:

Am un prieten, plecat de ceva timp din tara, tocmai in SUA - obtinuse si cetatenie. Impreuna cu nevasta-sa castiga 3000 de dolari pe luna. Impartit la 2 inseamna 1500 pe luna fiecare. Impartit la 22 de zile lucratoare dintr-o luna, inseamna 68,(18) dolari pe zi. Si spunea ca din aia 3000 de dolari, mai reusea sa adune niste bani in fiecare luna. Isi permitea sa mearga in vacanta in Hawai, si o data la 2 ani venea si in Romania (il costa mai mult decat vacanta in Hawai). Si tu vi si spui ca pentru ei 90 de dolari (ca nu luam in calcul bacsisurie) pe zi sunt bani de nimic? Din ce-mi spunea prietenul asta, cel mai mult cheltuia pe chirie, in rest, nici nu simtea cheltuielile. Stiu ca se poate castiga mult mai bine, dar sa nu uitam ca locurile de munca oferite nu cer cine stie ce specializari.

Posted

Am un prieten, plecat de ceva timp din tara, tocmai in SUA - obtinuse si cetatenie. Impreuna cu nevasta-sa castiga 3000 de dolari pe luna. Impartit la 2 inseamna 1500 pe luna fiecare. Impartit la 22 de zile lucratoare dintr-o luna, inseamna 68,(18) dolari pe zi. Si spunea ca din aia 3000 de dolari, mai reusea sa adune niste bani in fiecare luna. Isi permitea sa mearga in vacanta in Hawai, si o data la 2 ani venea si in Romania (il costa mai mult decat vacanta in Hawai). Si tu vi si spui ca pentru ei 90 de dolari (ca nu luam in calcul bacsisurie) pe zi sunt bani de nimic? Din ce-mi spunea prietenul asta, cel mai mult cheltuia pe chirie, in rest, nici nu simtea cheltuielile. Stiu ca se poate castiga mult mai bine, dar sa nu uitam ca locurile de munca oferite nu cer cine stie ce specializari.

Nu cred ca ai inteles ... sunt bani de nimic pentru angajatori ;). [nu m-am referit la romanashii de dincolo, pentru ei e lux ... un 40 de euro pe zi :)]

Posted

pentru americani is mici salariile care le dau romanilor, dar pt romani is fix invers...de aia is cautati romanii prin alte tari ..munca multa, salarii mici ;)

Posted

oamenii se duc pt bani acolo si nu cred ca sunt considerati sclavi..

in loc sa ziceti mersi ca ne dau voie sa muncim acolo avand in vedere ca suntem niste hotzi si niste lenesi voi aruncati cu pietre.. bravo ma..

tu esti prea radical si cred ca ai avut ceva probleme in copilarie ca atfel nu pot sa imi dau seama =))

imi place cum gandesti cateodata dar exagerezi

Posted

Nu cred ca ai inteles ... sunt bani de nimic pentru angajatori ;). [nu m-am referit la romanashii de dincolo, pentru ei e lux ... un 40 de euro pe zi :)]

Auzi, cat crezi ca castiga o chelnerita in SUA? BTW, stiai ca salariul minim in SUA e de 6,12 $/ora (7 in unele state 7,12 in Alaska). Considerand 7$ pe ora, la o zi de lucru normala de 8 ore, asta inseamna 48 $ pe zi. Si de multe ori chelneritele de ex. sunt platite cu mai putin de jumatate din salariul minim, chiar daca e americanca get-beget. Ma rog, citeste cate ceva p-aci. Si daca te uiti ce posturi sunt disponibile (adica nu sunt necesare studii sau cine stie ce specializari) intelegi de ce nu sunt de acord cu afirmatia conform careia ne sunt oferiti bani de nimic. E un start bun in ideea ca poti emigra, accepti o slujba prost platita (care e la fel de prost platita chiar daca esti american) ca si aceasta, iar in timp iti gasesti ceva de lucru conform pregatirii profesionale. Prietenul de care vorbeam s-a angajat prima data la un restaurant, spala vase, era platit prost, dar avea acelasi salariu ca si un coleg de-al sau, american. Dupa 6 luni s-a angajat la o reprezentanta Mercedes. Ca pentru angajatori e un salariu de nimic, crezi ca-i ceva nou sub soare? Crezi ca se aplica doar la romani?

Posted

Auzi, cat crezi ca castiga o chelnerita in SUA? BTW, stiai ca salariul minim in SUA e de 6,12 $/ora (7 in unele state 7,12 in Alaska). Considerand 7$ pe ora, la o zi de lucru normala de 8 ore, asta inseamna 48 $ pe zi. Si de multe ori chelneritele de ex. sunt platite cu mai putin de jumatate din salariul minim, chiar daca e americanca get-beget. Ma rog, citeste cate ceva p-aci. Si daca te uiti ce posturi sunt disponibile (adica nu sunt necesare studii sau cine stie ce specializari) intelegi de ce nu sunt de acord cu afirmatia conform careia ne sunt oferiti bani de nimic. E un start bun in ideea ca poti emigra, accepti o slujba prost platita (care e la fel de prost platita chiar daca esti american) ca si aceasta, iar in timp iti gasesti ceva de lucru conform pregatirii profesionale. Prietenul de care vorbeam s-a angajat prima data la un restaurant, spala vase, era platit prost, dar avea acelasi salariu ca si un coleg de-al sau, american. Dupa 6 luni s-a angajat la o reprezentanta Mercedes. Ca pentru angajatori e un salariu de nimic, crezi ca-i ceva nou sub soare? Crezi ca se aplica doar la romani?

Sunt unii care-si inchipuie ca ajungand in occident te imbogatesti in 6 luni ... extrema cealalta fiind ca EI se imbogatesc pe urma muncii harnicilor romani si a celorlalti emigranti =))=))=))

Peste tot trebuie sa muncesti, ca emigrant incepi cu un venit mai mic, probabil sub capacitati si studii. Daca esti determinat si bun in ceea ce faci, ajungi repede sa fii platit OK. Business is business, orice om de afaceri plateste celui care-i aduce venit. Se uita la profitul scos de acesta, nu la tara lui de origine. Poate nu e valabil la sapatorii de santuri, dar nu e jobul care sa ma intereseze.

Credeti ca majoritatea americanilor au doua joburi (unii chiar trei) pentru ca se plictisesc seara si in week-end?

Posted

Pai eu vreau sa plec din tara cand mai cresc logic :D si as vrea sa traiesc in America, visul meu... dar noh, mai vedem :P pana atunci mai cresc salarile :)

In locul tau as candida si la presedentie... :dooh:

ot: poate o sa avem si noi un viitor mai prosper, desii nu cred... :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...