Guest Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Sal ... RDSul nu are IM gratuit ... v-ar interesa sa ne implicam noi intr-un astfel de proiect? Si eventual sa avem si suportul RDS? :>
Guest Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Ce rost ar avea asa ceva ????? Oricum sunt peste 4 IM(atea folosesc eu) si nu consuma mai mult de 1Mb pe ora
Guest Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Salut. Si eu am 4 messengere ( de fapt Trillian cu 4 conexiuni). Dar m-ar interesa un instant messenger pe RDS. Si nu e chiar mare lucru de facut unu. Eu cred ca l-as putea face, dar cum ramine cu partea cu suportu ....
Guest Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Ca sa faci asta practic iti trebuie un calculator pe care sa pui serverul de messenger. Nu cred ca cei de la RDS ar fi de acord. Programul intr-o versiune basic se face foarte repede.
Guest Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Stiu ... asta e cel mai naspa k trebe un server ... si nima nu ar face asta ... 1 k face trafic (insignifiant dupa parrerea mea) dar lasa un port sau mai multe deschise ... in rest e usro de facut! Da ar fi marfa!
Guest Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 daaa.... hai sa facem asha ceva. si aia care nu-s in orash cu noi sa aiba alte culoare in lista de buddies... sa stim cu cine ni se contorizeaza si cu cine nu :> :) :)
Guest Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 powersurge nu-i nevoie sa fii ironic :>. A fost doar o sugestie.
Guest Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Simpu si la obiect: daca il faci si nu este tinut pe un server necontorizat nu ai nici un avantaj fata de Yahoo, MSN,.....
Guest Posted February 6, 2004 Posted February 6, 2004 pai sa stiti ca e buna ideea dar e cam greu cu serverul . eu insa am o idee . am net nelimitata si un intel xeon la 800 mhz cu 512 DDR si hard de 80 ! eu as putea fii serverul dar numai 12 din 24 . si asa cine sta non-stop pe messenger ? daca sunteti interesati scrietzi-mi la cristi_cs@fk.ro sau cautatzi-ma pe mirc pe canalu #cimitiru cu nick Sor|c3Lu` !!! pa si succescristi_cs@fk.ro
Guest Posted February 6, 2004 Posted February 6, 2004 zamf@linkmania.ro"] Simpu si la obiect: daca il faci si nu este tinut pe un server necontorizat nu ai nici un avantaj fata de Yahoo, MSN,..... nu trebuie neaparat sa ai server:rolleyes: am facut (inceput) un messenger fara server..si merge intre abonatii cable link. mai vb. dupa sesiune... :>
Guest Posted February 6, 2004 Posted February 6, 2004 ionutnegru: ma intereseaza subiectul. da-mi un mail si mai vb. muscar@rdslink.ro. si apropo bafta in sesiune :>
KIZ Posted February 15, 2004 Posted February 15, 2004 Ma intereseaza si pe mine proiectul si daca va pot ajuta cu ceva sa imi spuneti.
vrazvan Posted February 15, 2004 Posted February 15, 2004 Am vazut ca sunt multi care se lauda ca sunt in stare sa faca ceva comparabil cu messengerele existente. Propun sa se faca mai multe versiuni, cate una in fiecare oras. Astfel creem o concurenta si poate iese ceva mai bun. In final o sa alegem ce e mai bun si o sa punem pt toata reteau rds. Cum vi se pare ideea ?
KIZ Posted February 15, 2004 Posted February 15, 2004 Eu ma gandeam la ceva de genul: - Un messenger care sa aibe integrata lista de IP-uri Cable Link a fiecarui oras. - Posibilitatea de file-sharing cu avertizare cand traficul va fi facut cu un IP contorizat - Eliminarea necesitatii unui server (desi va apare problema traficului) pentru ca fara existenta unui server necontorizat IM-ul va face trafic cu userii din afara orasului in care te afli. Alte propuneri / comentarii ?
vrazvan Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Daca nu exista server: - nu se pot creea utilizatori cu nume unic (poti sa intrii cu numele altuia) - nu se poate face un control de trafic - se genereaza mereu pachete de "broadcast" in momentul conectarii unui user nou ( userul nou trebuie sa afle cine mai e conectat, si asteapta raspuns de la toti cei conectati ) - mai gasiti si voi alte motive ... Eu propun urmatoarele idei : Existenta obigatorie a unui server(program) in fiecare oras, instalat pe o masina cu ip neconorizabil. Cominicarea se face prin intermediul serverului din orasul respectiv. Serverele comunica intre ele daca e nevoie e comunicare intre orase. Nu am intrat in amanunte. Cine nu a inteles sa revina cu intrebari.
M1nDH4cK Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 nu va mai agitati atata :> ; incercati BORGchat.
KIZ Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 nu va mai agitati atata :> ; incercati BORGchat. Tie o sa iti dam ban pe IP din server-ul pe care o sa il foloseasca IM-ul nostru :)
Guest blackened Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 In primul rand bravo pt 'schimbarea la fata'! :) Nu am putut intra vreo cateva zile! In al doilea rand sunt de acord cu vrazvan. Este foarte buna ideea lui! In plus nimeni nu se lauda deocamdata ca va face concurenta IM-urilor actuale! Ar fi doar interesant un proiect de acest gen! Daca vrem sa facem ceva serios ar trebui sa fie o munca centralizata, nu sa fie impartita pe judete (pt. ca ar putea sa apara orgoliile in joc si ar iesi cu scantei). In rest... hai sa vorbim serios. Okay :>
M1nDH4cK Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 nu va mai agitati atata :> ; incercati BORGchat. Tie o sa iti dam ban pe IP din server-ul pe care o sa il foloseasca IM-ul nostru :) Chiar nu va dati seama ca nu sa ajungeti niciunde cu el ? va trebuie cel putin 20 servere, ca sa fie necontorizat pentru toti utilizatorii cablelink. chiar credeti ca veti obtine aceste servere pentru un IM ? :roll:
vrazvan Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Nici nu trebuia sa postezi cu numele tau ca toti isi dadeau seama ca esti tu. Cand oamenii cauta o solutie, tu vii cu intrebari in loc sa aduci raspunsuri. Masini exista deja. Nu cred ca sunt singurul care a vizitat www.linkmania.arad.ro, .... . Nu se cumpara calc. pt a realiza un proiect care nu se stie daca v-a avea succes. Se testeaza pe cele existente. Daca o sa se ajunga ca powersurge sa se planga de intarzierea cu care ajunge un mesaj la el folosind IM-ul rds, poate cineva o sa se gandeasca sa se cumpere calculatoare special pt serverele de IM.
M1nDH4cK Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 In loc sa va apucati de ceva practic inutil , mai bine ati finaliza/finisa alte aspecte legate de cablelink, servere, etc. In fine, va doresc bafta la crearea IM-ului RDS. You're gonna need it.
zamf Posted February 17, 2004 Posted February 17, 2004 Din ce tin eu minte ieri am scris ceva aici. Mi-a fost sters ?
vrazvan Posted February 21, 2004 Posted February 21, 2004 Nu a mai postat nimeni cand s-a inceput sa se discute serios despre acest subiect. Cine/ce v-a taitat avantul ?
zamf Posted February 21, 2004 Posted February 21, 2004 La taiat cand mi-a disparut ultimul post serios. Nu stiu de ce ar fi vrut careva sa il stearga, poate un bug si sa dispara, oricum nu il mai scriu iar ca era mai lung :>
Guest blackened Posted February 22, 2004 Posted February 22, 2004 Pai hai sa ne organizam. Cine se ocupa de coordonarea proiectului? Cine programeaza? Cine se ocupa de partea de hardware? In ce se programeaza? Astept idei. Eu unul stiu sa programez in Delphi si un pic in CC++. Cat despre platforme... Windows si din nou un pic de Linux.