Jump to content
sKiLL_™

Facultate?

Recommended Posts

Nam putut sa pun acest topic nici la hardware nici la soft .. sry :error:

Deci:

- in ce facultate tre sa merg daca vreau sa fiu vanzator de calculatoare? :D

- in ce facultate tre sa merg daca vreau sa fiu aia care face harti (nivele .. case .. textures .. stiti voi) pt jocuri? :D

- in ce facultate tre sa merg daca vreau sa fiu hacker? :D

ms :hello:

LE: p.s. sunt pe mate-info (liceu)

Link to comment
Share on other sites

Hacker te faci din experienta informatica , nu urmezi nimic , e doar vorba de skill :)

Ca sa vinzi calculatoare nu iti trebuie diploma , decat ceea de la sfarsit liceu mate-info (cea optionala)

Pentru jocuri din nou informatica , si specializari in 3D , grafica etc

Link to comment
Share on other sites

Nu crezi ca pentru toate astea iti mai trebuie si ceva talent?

Sa fi hacker......e ca si cum ai intreba....unde pot sa merg pentru a fi dealer de droguri.

Daca tu faci facultatea ca sa vinzi in magazin.....e destul de aiurea...spera macar la mai mult....

Link to comment
Share on other sites

Sebi , despre grafica e totul despre coordonare ochi-mana-imaginatie , ca si cum ai pacatui in baie cu o revista de imperechere . Daca nu esti pe ingustul drum al prostiei se poate reusi .

Iar multi verifica ce slujbe pot avea ca asistenti in timpul faculatatii , ca un junior Manager la o facultate economica . Iar cat despre hack , exista scoli underground , te uiti prea multi la filme cu smecheri care au invatat sa sparga calculatoare nucleare pe nintendo first edition .

Spor .

Link to comment
Share on other sites

Deci:

- in ce facultate tre sa merg daca vreau sa fiu vanzator de calculatoare? :D

- in ce facultate tre sa merg daca vreau sa fiu aia care face harti (nivele .. case .. textures .. stiti voi) pt jocuri? :D

- in ce facultate tre sa merg daca vreau sa fiu hacker? :D

ms :hello:

LE: p.s. sunt pe mate-info (liceu)

Deci:

1. sectia la care esti la liceu conteaza cat negru sub unghie. partea faina la mate-info e ca totusi o sa ai un atestat de informatician la sfarsitul liceului, adevarul fiind ca nimeni nu prea da 2 bani pe el.

2. vanzator de calculatoare poate fi si ghita de la coltu' strazii, fara nici un fel de pregatire in spate, eventual cu un training de aprox o saptamana.

3. pt a fi designer in jocuri, iti recomand sa urmezi politehnica, sectia calculatoare, facultate care nu-ti va dezvalui nimic din secretul prin care acele harti de care zici tu se fac, dar te va face sa intelegi ca se fac destul de greu, mult mai greu decat vandutul calculatoarelor that's for sure :) in principiu, se fac pe anumite platforme de programare specifice fiecarui joc in parte (sigur ai auzit de "engine-ul" unreal tournament, folosit ulterior in multe alte shootere), fiecare cu particularitatile ei (ca exemplu, vezi platformele java, .net - dintre cele folosite des la ora actuala). va trebui sa ai si cunostinte generala de grafica (in principiu grafica 3D, nu prea se lucreaza altfel), sa tii cont de animatie, coliziune de poligoane si o groaza de principii pe care nu le stiu dar pot doar sa mi le imaginez. nici o facultate din romania la ora actuala nu te va specializa in asa ceva, dar politehnica sa zicem ca te va invata sa te adaptezi din pdv software oricaror cerinte ulterioare.

4. cat despre hacker... :) ca sa fii hacker (a se citi criptanalist), trebuie in primul rand sa fii criptograf. adica sa stii cum s-au facut toate, pentru a le putea sparge. trebuie sa ai niste baze matematice extrem de complexe (prin asta ma refer la o stapanire de grad inalt a teoriei complexitatii, teoriei probabilistice si teoriei numerelor ca si concepte matematice) + cunostinte vaste asupra tehnicilor de criptare de actualitate si viziune de ansablu extraordinar de buna (prin asta inteleg a putea percepe ca ceea ce trebuie tu sa spargi sunt blocuri de date de o mare lungime de biti cu ajutorul unor alte date de o lungime cat mai mare de biti, cam pe la 2^256 - si a interpreta matematic si informatic astfel de date e o munca de chinez) + dispozitive electronice de ultima ora, deoarece securitatea informatiei e un domeniu in care lucrurile se misca foarte repede si pe aparatura cea mai perfectionista. din cate stiu eu, nici o facultate din romania nu pune la dispozitia studentului o aparatura atat de performanta incat sa permita cercetarea in domeniul criptografiei. dar materii in care inveti principiile de baza ale securitatii informatiei faci, iarasi vreo 1-2, tot in cadrul politehnicii. oricum, e un domeniu extrem de interesant si de actualitate, pe mine ma intereseaza din varii motive :) si nu, nu-mi doresc sa devin hacker.

cam atat. sper ca ti-am oferit o perspectiva.

PS: cat despre scepticii care spun ca a fi hacker e ceva de domeniul fantasticului... chiar nu e, dar e nevoie de o minte stralucitoare, o ambitie desavarsita, cunostinte matematice f mari si enorm de multa munca in spate. pacat ca termenul de hacker e usor prost inteles de noi. in principiu, orice sistem informatic important din lumea asta e securizat, cu cat e mai important, cu atat e securizat printr-un algoritm mai complex. a fi hacker inseamna sa spargi sistemul (nu doar sa extragi anumite informatii din sistem cum se practica de catre majoritatea celor care se autointituleaza hackeri - a se sesiza diferenta, daca sistemul e spart poti extrage orice informatie), pornind de la toate datele de care poti face rost, prin metode cat mai ingenioase. si, culmea, sisteme criptografice sunt sparte zi de zi, de-asta e un domeniu atat de dinamic. daca intereseaza pe cineva domeniul securitatii informatiei, pot recomanda cateva carti de referinta.

Link to comment
Share on other sites

sa zicem AC sau Info ... eu sunt la ac in anul 4 dar nu is hacker si nici nu stiu sa fac harti desi am incercat 1data cu worldcraft cand a aparut HL1 si am reusit chiar 1 harta 2 :)

te sfatuiesc insa sa eviti ACul daca vrei sa mai ai par pe cap.Vrei sa inveti sa faci harti de cs sau etc etc ? Invata singur. Vrei sa fii hacher ? Citeste asta :

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Sindromul Patrix

Ce este sindromul Patrix? Asa cum cei mai destepti dintre voi si-au dat seama deja dupa denumirea acestui sindrom, el apare si se dezvolta in legatura stransa cu acel privilegiat grup de oameni din societatea noastra care are acces la internet. Primele semne ale aparitiei sindromului Patrix au aparut imediat dupa primele semne ale disparitiei sindromului Matrix, cand lumea se multumea sa se adune in jurul unui monitor de 15 inci la internet cafe-ul din colt pentru a-l urmari pentru a 25-a oara pe Keanu Reeves in timp ce acesta sfida legile gravitatiei si ale bunului simt pe pelicula de mare succes (ghici?) "Matrix". (Ati ghicit?)

Personajele atacate de sindromul Patrix se impart in doua categorii, dupa posibilitati si capacitate intelectuala: categoria Neo Brazatul si categoria Borfeus. Sa analizam pe rand aceste doua categorii, nu inainte insa de a-l ruga pe domnul cu caciula alba sa-si stapaneasca odrasla, altfel i-o mancam. Multumim.

Neo Brazatul

Acest personaj devine din ce in ce mai raspandit pe autstrada informationala din Romania, motiv pentru care se lucreaza in prezent la o masina auto-pilotata care sa identifice si sa calce acest tip de useri. Neo Brazatul traieste cu iluzia ca este "hacker". Pentru a nu-i jigni pe adevaratii hackeri care probabil oricum nu au timp sa citeasca acest articol dar nu strica sa fim atenti (bunaziua, ce mai faceti?), ne vom referi la acest tip de useri cu autohtonul si Prutenizatul termen "ecar".

Neo Brazatul se plimba in general pe irc. Undernetul, DALnetul, precum si putinele retele romanesti de irc sunt literalmente saturate cu Neo Brazati. Acestia detin in general vreo doua conturi de root si cca 15 clone pe reteaua de irc, clone obtinute ca urmare a imprastierii de troieni prin retele localizate aproape in exclusivitate in Asia sau America de Sud. Pentru fetita cu fular cafeniu: imprastierea de TROIENI, nu de troiene, degeaba cauti pe Google News articole despre viscole si nameti in America de Sud.

Cum spuneam mai sus, Neo Brazatul se crede ecar. Aceasta nu ar fi nimic, in fond din partea mea poate sa se creada si Napoleon; problema este ca cei mai multi dintre Neo Brazati tin sa o si dovedeasca. Ca urmare, cauta cu lumanarea motiv de cearta, si deoarece sunt atat de priceputi cu lumanarea datorita lungilor nopti in care se autopenetreaza anal cu acest obiect (pe fondul unei psihoze cu substrat religios), de cele mai multe ori chiar si reusesc sa se certe cu cineva. Imediat dupa inceperea certilor, Neo Brazatul incepe sa-si scoata de la naftalina arsenalul de siretlicuri care-i dau iluzia de putere si pricepere: flood. Da, ati citit bine, atat stie el sa faca: flood.

In speranta ca vreun cretin din aceasta categorie are destul discernamant pentru a se recunoaste in descrierea de mai sus, dati-mi voie sa ii adresez cateva cuvinte: ma Einstein, incearca sa realizezi faptul ca doar fiindca stii sa cauti si sa folosesti niste programe scrise de altii pentru a obtine root sau a aduna clone sau a penetra sisteme sau dracu mai stie ce te excita pe tine, nu inseamna ca esti mai acatarii decat un copil tampitzel care arunca cu bulgari de zapada in Maricica, pentru ca acesta e singurul mod in care isi poate face simtita prezenta.

Si inca ceva: Maricica este a mea.

Borfeus

Alergand la cca 2 metri in spatele Neo Brazatilor si incercand sa-i depaseasca in numar si grad de idiotenie, o alta clasa de useri, intitulati duios "Borfeushi", actioneaza putin mai finut: ei nu dau cu flood, ei dau cu numere de credit card. Singura deosebire dintre acestia si Neo Brazati este ca Borfeushii sunt si hoti, nu numai tampiti. Borfeushii sunt echivalentul hotilor de buzunare dupe internet. Oricine crede altfel sau ii admira pe acestia pentru spiritul lor intreprinzator si presupusa inteligenta are serioase probleme cu capacitatea de intelegere a celor mai simple principii morale.

Doamna cu sacosa verde: va rog nu va impacientati, se pare ca Borfeushii sunt la fel de usor de speriat ca si pungasii din piata; ajunge sa strigi "efbiai" si borfeusul sare de doi metri, oripilat la culme de posibilitatea de a petrece urmatorii Tz ani in spatele gratiilor.

Ceea ce le-o dorim cu ardoare.

Link to comment
Share on other sites

ca o concluzie la sfaturile oferite pana acum: invata sa capeti o bursa in strainatate unde iti vor putea fi oferite informatiile si aparatura de care ai nevoie. vezi ca se dau teste de admitere la facultatile renumite din afara. am un prieten care a primit bursa la harvard dupa ce a sustinut anul trecut testele SATA(sper sa nu gresec), iar altul a obtinut bursa la o facultate din bremen.

daca iti doresti cu adevarat si te duce si capul poti face orice. in romania in principal se preda multa materie din care o sa folosesti foarte putin. occidentalii sunt mai practici.

succes!

@musthyzz :rofl1:

Link to comment
Share on other sites

@mushtyzz: superb articolul (pacat de tenta vadit misogina), chiar m-a facut sa zambesc ironic si doar un pic nostalgic in amintirea smecherasilor din liceu care furau cc-uri si le depozitau pe irc, ca sa se laude fiecare cu ce a reusit, de unde erau imprestiate la noi, muritorii de rand, fericiti ca de-acum putem plati dintr-un amarat de club de net abonamentul lunar la anarchy online :) despre neo-idiotii, cei care au auzit doar de comanda ping -f .......... si isi raspandesc troienele (pardon, troienii, deh, sunt fata si nu lucrez la buletinul meteo) pe la toate host-urile din retea... just lol :) si sper sa nu ajungeti si pe la mine, ca va dau backtrace cu firewall-ul si direct la ISP cu ip-ul vostru...

@skill: sper ca te-a ajutat cat de cat ce ti-am zis, pot sa vorbesc doar din perspetiva unei viitoare absolvente politehniste. despre poli nu am o parere prea buna, desi nu asta e subiectul topicului, dar, din nefericire, alta facultate de stat pe profil IT engineering mai buna nu gasesti in Romania... iti ramane sa incerci varianta propusa de joop daca ai incredere in tine - gandeste-te, chiar nu ai ce pierde daca incerci sa obtii o bursa afara... eventual doar un pic de self esteem, care oricum se pierde la greu in toate institutiile de invatamant romanesc. din pacate.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Se pare ca lumea nu intelege nimic. Nu facem o facultate ca sa iesim genii in anumite domenii. In facultate se pun bazele...se invata de unde sa pornesti. Pentru necunoscatori. De exemplu cursul X dureaza un semestru. Acest curs se tine, de 14 ori, pana la sesiune. Deci, 14*100 de minute=1400=24 de ore sa zicem. Bun. Presupunem ca acet curs are si 14 laboratoare (seminarii), deci iar 14*100min=24ore=1 zi.

ca si concluzie. materia predata...iti ocupa exact 2 zile. Ce va face sa credeti ca veti deveni genii doar cu atat? NU.

Eu spun ca poti sa faci si facultatea de "roti dintate" si sa devii cel mai mare brocker din tara....poate ca nu am fost destul de clar...dar ca rezumat ar fi...AUTODIDACTICA...adica daca ne dorim extraordinar de mult ceva...trebuie doar sa ne chinuim un pic sa realizam acel ceva!

Link to comment
Share on other sites

Pentru fetita cu fular cafeniu: imprastierea de TROIENI, nu de troiene, degeaba cauti pe Google News articole despre viscole si nameti in America de Sud.

[...]

Doamna cu sacosa verde: va rog nu va impacientati, se pare ca Borfeushii sunt la fel de usor de speriat ca si pungasii din piata; ajunge sa strigi "efbiai" si borfeusul sare de doi metri, oripilat la culme de posibilitatea de a petrece urmatorii Tz ani in spatele gratiilor.

cam aici tenta misogina. not that i would actually care about it, articolul e un pamflet de felul lui si trebuie tratat ca atare.

si iata si efectul unei indelungi plimbari de 4 ani prin poli asupra ta:

@mushtyzz: blablabla ... pacat de tenta vadit misogina ... blablabla

ma bucur ca atat ai putut retine din tot ce am scris eu in acest topic, se pare ca s-au pierdut ceva pachete in transferul de date, recomand imbunatatirea liniei de comunicare.

cat despre faza cu autodidactica... cel mai usor te poti educa in sensul asta abia dupa ce intri la o firma care lucreaza strict in domeniul care te intereseaza. o facultate are darul de a-ti deschide multe usi, dar a nu iti permite sa intri sa cercetezi nici o camera cu atentie.

Link to comment
Share on other sites

Jeeezaaz ... get real you psycho succubus addictive feminist from hell // abia acum am fost misogin.

Tu ia si mai citeste 1data , de 2ori de 3 ori de n ori poate o sa realizezi pana la urma ca nu e nimic cu tenta misogina acolo.

ps : Am citit tot ce ai scris ... blablabla il folosesc pt. a nu lungi quoteul.Tu folosesti [...] eu blablabla.

ps2 : blablabla

Link to comment
Share on other sites

Vrei sa faci jocuri? vezi ca-n afara sunt facultate de programare in gaming, pt asta tre sa stii programare FOARTE bine.

Hacker? nu stiu ce intelegi tu prin hackerit, sa intri cu radminul si sa-ti bati joc unul de celalalt, sau sa razi de cei din retea cand le furi mac-ul...astea-s prostioare, iar ce auzi tu cu d-alea gen "am luat telefoane de pe ebay le-am hackerit", o carte de credit furata nu e mare lucru.

Vanzator de calculatoare? =)) crezi ca e facultate de vanzator de calculatoare? ce intrebare de 2 lei :|, poti sa urmezi si facultatea de agricultura, daca ai bani iti poti face o firma si sa vinzi cate calculatoare vrei...

Link to comment
Share on other sites

ca sa inveti sa faci jocuri.... poate o facultate de info (automatica no way, sunt eu la automatica si numai jocuri nu invatam sa facem... sau ma rog :P ce va asemanator). Nu cred ca exista o facultate, tre` sa inveti singur C`ul (opengl, shadere, bullshit...), 3ds, si altele.... nu prea se studiaza in vreo facultate (de la noi) chestiile astea.

Link to comment
Share on other sites

Cica moldovenii. :D

Cred ca ti-ai primit raspunsul. Vreau sa adaug ca ar putea fi 2 genuri de hackeri. Aia buni si aia rai. :D Pe bune, in timp ce unii isi folosesc cunostintele pentru a face rau (de exemplu am eu chef de killing some time, intru in cine stie server de L2 - cum am intalnit - si le fac varza tot). Dar sunt unii care isi dedica cunostintele pentru a face programe de securitate, ma refer gen antivirusi, anti-spyware, etc.

De asemenea, am auzit de anumiti oameni (cand eram mai tanar) care aveau un virus pe discheta, le trimiteau oamenilor, si ei cica erau hackeri. :mellow:

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...