Jump to content
Wasssup

Quit Smoking

Recommended Posts

Guest Castravete

Me not smoking, me will not smoke.

Apropo voi ashtia care fumatzi... de ce draq va mai obositiz cu fumatu cand avetzi taierea venelor, :hanged:, de ce va impuschatzi direct, e mai rapid hsi mai ieftin decat fumatu.

Shi sa nu aud k fumatiz din placere ca asta vretzi voi sa credetzi, NUMAI PRIMA tzigara e placere, uramtoarele mii sunt toate dependetza, da pana shi un kamikaze are mai multa conshtiintza decat voi.

Nu meritatzi nici macar aeru'. :ceuameni:

Link to comment
Share on other sites

Am 30 de ani, fumez de la 16 ani si cam de 5 ani fumez in medie 2 pachete pe zi. Intr-adevar sunt efecte secundare neplacute cum a zis cineva mai devreme printre care as vrea sa reamintesc: pierderea memoriei, scaderea rezistentei fizice, diminuarea simturilor de miros si gust.

Am incercat de cateva ori sa ma las si mai mult de 2, 3 zile nu am reusit. O sa spuneti acum ca nu am vointa. Corect insa problema este ca nu am un motiv serios sa ma las. Probabil ca daca as ajunge in situatia sa-mi spuna un doctor ca daca mai fumez o sa fac cancer, etc probabil ca m-as lasa. Ati vazut bine am zis "probabil m-as lasa" pentru ca nici atunci nu sunt sigur.

La 16ani m-am apucat de fumat pentru ca colegii mei cei mai smecheri fumau si eram hotarat sa fiu si eu smecher. Am reusit. Acum imi vine sa-mi dau pumni in gura. Cand vin acasa, cand ma duc la munca primul lucru pe care-l fac este sa verific daca am tigari destule. Daca sunt undeva la un curs de exemplu unde nu pot fuma timp de 2 ore devin irascibil si nervos.

Motivul pentru care am scris cele de mai sus este ca incerc sa-i fac pe aceia care inca nu s-au apucat de fumat sa inteleaga ca acum ii invidiez pe cei care nu fumeaza. Cred ca daca ma gandeam atunci gaseam alta metoda sa fiu smecher. Nu stiu imi puneam cercel, ma tatuam, il bateam pe profu de mate, etc. gaseam eu ceva.

NU VA APUCATI DE FUMAT CA O SA VA PARA RAU

GARANTAT :tiphat:

Link to comment
Share on other sites

ai incercat plasturi cu nicotina? sau tratamente naturiste alternative?

Nu am gasit in farmacii plasturi si nici nicorette (parca asa se numea odata) iar de tratamente naturiste nu am auzit. Adevarul este ca nici nu am cautat. De cate ori am incercat sa ma las nu am mai fumat pur si simplu.

Oricum sunt deschis la sugestii :)

Link to comment
Share on other sites

paaai... exista anumite picaturi pe care daca le pui in apa si bei de 3 ori pe zi cica iti iau cheful de tigara (un ex de-al meu a incercat si functionau- ori o fi fost autosugestie, in fine-) problema eca tre sa le iei regulat. Intreaba si tu la farmacie, precis iti pot recomanda ei ceva care sa functioneze... daca nu incerci nu poti sti, nu?

Iti urez succes in incercarea ta si sper sa auzim numai de bine.

Edit: astea erau picaturile -sper ca nu e reclama-

"ANTITABAC Plant

Este un remediu redutabil al firmei [fara firme, got it], foarte simplu ca structura, dar care a dat rezultate bune. La fel ca si preparatul anterior prezentat, se gaseste sub forma de tinctura, care de data aceasta este obtinuta din doua plante:

- carmazul (Phytolacca decandra) - este o iarba de leac cu neobisnuita proprietate de a ajuta la depasirea dependentei de fumat, provocand o reactie de dezgust in contact cu nicotina din fumul de tigara.

- Caladium seguinum - este o planta de import, adusa in Romania extrem de recent, care nu a capatat inca o denumire romaneasca. Trateaza simptomatologia specifica dependentei de tutun.

Cum se administreaza: se iau 10 picaturi de trei-patru ori pe zi, diluate in putina apa. Perioada de tratament variaza in functie de gravitatea cazului, intre o luna - la cei care fumeaza in mod obisnuit mai putin de 10 tigari pe zi, pana la trei-patru luni - la cei care fumau mai mult de 30 de tigari zilnic. "

Link to comment
Share on other sites

Culmea este ca toate aceste campanii se duc pe banii fumatorilor.

Si toate aceste campanii inseamna niste scheme financiare cu enorm de multe zerouri.

Exact ca si in cazul campaniilor SIDA.

Hai sa fim seriosi...

Fumatorii reprezinta principalul factor de poluare si cel mai mare pericol pentru viata si umanitate pe Pamant...

A auzit cineva de Copsa Mica? Pai acolo se produce intr-o ora mai multa nenorociare decat cea produsa - cumulat - de catre toti fumatorii din Romania intr-o luna.

Stiti cam ce emite in atmosfera o fabrica de celuloza?

Ma uitam azi, ca dupa ce acum 3 saptamani au inflorit ghioceii, in Bucuresti au inmugurit pomii (aia putini care au scapat guru-ilor imobiliari, dar plini de "conshtiintza"). Si nu stiu de ce, dar am impresia ca nu este tocmai normal.

Dar, fireste, vinovati pentru aerul irespirabil, lipsa pestilor din rauri, disparitia a 75% din fauna Deltei Dunarii, sunt fara indoiala fumatorii... pentru ca, normal, se zice si la TV, este si pe net.

PS :

@black : diferenta dintre un mort fumator si unul nefumator, este aceea ca mortul nefumator este mult mai sanatos decat mortul fumator.

Link to comment
Share on other sites

Referitor la renuntarea la fumat e o kestiune de vointza desi sunt fumator.. in schimb nu sunt dependent de cafea/acool/droguri etc... E un viciu si numai oamenii slabi nu pot renunta la el. Ca si consumul de alcool si cel de droguri creaza o dependenta dar repet indivizii tari cu vointa pot renunta la ceva ce le dauneaza!

Si inca ceva: Am incercat si eu sa ma las de fumat im perioade dificile cand eream racit nu mergea sa bag nici o tiagre...si asta erea 2/3 zile pana imi trecea..apoi cand mergeam intr`un club ceva nu ma puteam abtine sa nu ii cer la un tov o tigare sa fumez la cat fum se inhaleaza prin cluburi/baruri/anturaje etc..pana la urma toate sunt daunatoare asta mai putin zis..Cred k in curand am sa ma las si eu de fumat! Sper! :) hf..

Link to comment
Share on other sites

Guest Castravete

dak tot e asha daunator, de ce nu e interzis?

Pai intr-o tzara.. nu ami shtiu care, in trecut a fost aplicata legeadar nu mai bine de juma' din populatzie s-a revoltat. Dependetzii dreq....

Fumatul nu ar fi atat de daunator daca nu ar fi explodat centrala din Cernobal, tutunul "retzine" o cantitate mare de radiatzii. (pe langa miile de alte substante nocive dintre care foarte mare in cantitate este CO, nicotina shi cadranul).

Mi se rupe sufletu cand vad k aproape totzi copii fumeaza :crybaby: ...... da voua nu vi se rupe?

Link to comment
Share on other sites

mi se rupe sufletu cand vad ca toti copiii fumeaza.. pentru ca eu respir tutunul lor <_<

in momentul ast ain liceele bucurestene cel putin 70% din elevi fumeaza. o sa fie o generatie de muritori la 40 de ani fara posibilitatea de a-si face mostenitori

Link to comment
Share on other sites

ok, this topic sucks. mi-am exprimat parerea pe undeva pe prima pagina, postul asta il fac doar pentru a-mi exprima revolta. in acest topic nu m-am simtit insultata de catre un user, cum se mai intampla pe ici - pe colo, ci de 90% dintre cei care au postat. daca aveti o parere, exprimati-va frumos, fara sa aruncati cu insulte, jigniri sau cel putin cuvinte dure fumatorilor. nu vreti sa inspirati fumul de tigara, ca fumatori pasivi? mutati-va la alta masa. nu vreti sa vedeti mucuri de tigara pe jos? trimiteti plangeri la primarie, sa organizeze locuri speciale de fumat in aer liber. nu vreti sa sarutati fumatori ca va ramane un gust aiurea in gura? mestecati si recomandati orbit - sugar free, nu ingrasa ;) dar va rog, terminati cu insultele!

ah, da, fumez pentru ca-mi place. al naibii de mult. si daca nu ma conving campaniile decente din mass-media sa renunt la fumat, in nici un caz nu ma vor convinge cateva cuvinte rautacioase din partea unor anarhisti bagareti in seama de pe forum. si inca o chestie - eu am obiceiul de a nu vorbi in necunostinta de cauza (nu cred ca am facut posturi de umplutura, in afara de asta si inca cateva), daramite de a contrazice vehement lucruri pe care nu le-am incercat/vazut/trait. se pare ca nici postul thorei nu a reusit sa va convinga, desi a exprimat foarte delicat un singur mesaj: lasati-o mai moale cu acuzatiile, nu stiti despre ce vorbiti. in mod ciudat, google nu e raspunsul cel mai corect in toate situatiile.

greenpeace awaits linkmania - la revedere, drum bun. eu ma duc sa fumez o tigara, ca m-am suparat. vedeti-va de treaba voastra.

Link to comment
Share on other sites

Din moment ce fumez de pe la vreo 13-14 ani si acum am 22 de ani , si cam duc o viata destul de agitata si bag tigare dupa tigare e cam greu acuma sa ma las de fumat chiar daca vad sau aud o gramada lucruri foarte grave in legatura cu fumatul...

...oricum cel mai greu cand te lasi de fumat nu este dependenta de nicotina ci gestul de a fuma in sine

Link to comment
Share on other sites

da, asa este. merita laudele noastre fumatorii. nu inteleg de ce va luati de ei.

nerusinatilor, meritam toti o palma.

p.s. hail thora.

edel la topicul ala "bani sau sanatate" si tu alegi bani, nu?

nu e vorba de laude, clar nu e o mandrie ca sunt fumatoare, dar nici nu consider ca din cauza asta trebuie sa fiu blamata de societate. meritati o palma doar in sensul de a va trezi si a vedea alte probleme sociale, mult mai importante decat fumatul, care au darul de a distruge personalitatea pe termen scurt, nu sanatatea pe termen lung, si care merita pe deplin revolta noastra, a tuturor care suntem in stare sa vedem lucrurile in perspectiva. but hey, that's just me. si da, hail thora pentru modul de exprimare. eu imi dau seama ca sunt un pic cam vehementa si nu cred ca e cazul.

cat despre topicul pe care nu l-am vazut cu "bani sau sanatate"... aleg clar banii, doar de-aia fumez si dau 50k pe pachetul de tigari, ca sa ma imbogatesc subit. la topicul ala "bani sau sanatate" aleg sanatatea, la topicul ala nedeschis inca "micile placeri ale vietii sau viata pana la 100 de ani" aleg prima varianta, iar la topicul alalalt nedeschis inca "bani castigati cinstit sau eterna boemie a fumului de tigara"... aleg banii. oi fi materialista, cine stie?

Link to comment
Share on other sites

*sigh*

1. banii sau sanatatea. ce iti doresti? nu am zis ca te imbogatesti daca economisesti 5 lei pe zi :dooh:

2. nu plange nimeni dupa sanatatea voastra. poti sa traiesti pana la 40 ani, pana la 100. pe mine ma intereseaza sanatatea mea. si din cauza unor oameni care isi apara bine cauza (vezi tu, thora) altii copilasi care citesc forumurile astea se gandes "wow ce cool sunt aia, mi-au dat motiv sa nu ma las de tigari, acum stiu cum sa contraargumentez"

3. e un viciu. omoara. e ATAT de daunator incat omoara si oamenii care NU fumeaza. nu inteleg cum puteti sa aparati asa ceva.

p.s. thora, nu a zis nimeni ca delta e in pericol din cauza fumului tau, nu te agita

nici incalzirea globala nu e din cauza ta.. nu te mai apara de lucruri de care nu te-a acuzat nimeni, mmk?

dati un exemplu negativ copiilor care citesc forumurile astea! rusine sa va fie VOUA!

Link to comment
Share on other sites

Black, eu nu ma apar de nimic, deoarece nu am nici ma simt cu vreo vina, doar incerc sa atrag atentia asupra anumitor lucruri:

1. Reusesti sa demonstrezi ca este necesara aparitia unui dictionar romano-roman;

2. Daca citesti acest topic trebuie sa fi tampit sa nu observi psihoza creata pe marginea acestui subiect;

3. Ce genereaza aceasta psihoza? Un bombardament informational;

4. Una din activitatile extrem de priculoase in mediul urban este trecutul strazii. Nu am vazut inca nici un panou care sa ma avertizeze in acest sens;

5. Vroiam sa iti explic ca daca viata ta va fi cu mult mai scurta decat ai fost programat biologic nici 0,1% nu se datoreaza fumatorilor;

Daca dai search pe una din cele mai mari dependente actuale, celebrul Google pe "stop+smoking" vei gasi 15.300.000 de rezultate.

Ia incearca sa "gugalesti" cat carbon solid a fost transformat in stare gazoasa in urma bombardamentelor din Irak, facute in scopuri umanitare si pentru o lume mai buna... sa vezi daca gasesti ceva.

Ceea ce vreau sa iti zic, incearca la un moment dat sa te retragi undeva departe, unde nu exista semnal la mobil, nu vin ziarele, nu exista net... si sa reflectezi asupra posibilitatilor de a gandi in lipsa unui bombardament informational, s-ar putea sa ai surprize.

in momentul ast ain liceele bucurestene cel putin 70% din elevi fumeaza. o sa fie o generatie de muritori la 40 de ani fara posibilitatea de a-si face mostenitori

1. In momentul asta exista licee (culmea de top in Bucuresti) in care peste 50% din elevi se drogheaza. Dar campaniile anti-drog sunt mult mai putin ofensive decat cele anti-fumat. Probabil ca bilutele sunt prea mici pentru a putea fi inscriptionate diverse lucruri pe ele.

2. In ceea ce priveste generatiile de muritori:

- Tin sa te anunt ca amerindienii fumau din mosi-stramosi si pana la urma au fost omorati de plumbul din gloantele americanilor si nu din cauza tutunului;

- Calitatea spermei, ovulatia, regularitatea mestruatiei si starea de sanatate a fatului sunt influentate intre altele de:

a. stress

b. caliatea alimentatiei

c. programul de odihna

d. in ceea ce priveste sanatatea fatului, calitatea genetica a partenerilor

e. consumul de alcool, droguri, cafea, tutun.

Fumatul poate fi potential factor agravant, dar nu principalul factor de degradare a sanatatii generatiilor viitoare (vezi exemplul perpetuarii speciei la amerindieni).

Link to comment
Share on other sites

ok thora, ai castigat.

te ascuzi in spatele degetului intr-un mod MAGNIFIC. sincer. bravo. eu nu mai postez decat o ultima suflare de ratiune care mi-a mai ramas dupa ce mi-ai omorat ultimul neuron.

campaniile anti-drog sunt mult mai putin ofensive decat cele anti-fumat. Probabil ca bilutele sunt prea mici pentru a putea fi inscriptionate diverse lucruri pe ele.

de fapt pentru ca fumatul e otrava LEGALA si incearca sa se previna pitacii de la a face cea mai mare gresala a vietii lor.

de droguri are grija politia ;)

si vi tu aici sa ii asiguri ca sunt probleme mai importante pe pamant, ca fumatul NU CONTEAZA.

fumati copilasi, fumati. fa-te frate cu dracu pana treci podu` ce naiba.

asa.. de ce sa mai aruncam in cosul de gunoi pe strada? pfoai frate sa ne gandim cat carbon solid a fost transformat in stare gazoasa in urma bombardamentelor din Irak, facute in scopuri umanitare si pentru o lume mai buna. calcati iarba, faceti mizerie, nu va mai spalati, fumati!

nu mai conteaza NIMIC din lucrurile pe care ne fac pe noi OAMENI, care ne fac civilizati pentru ca america a facut nu-stiu-ce in Irak :blink:

cand cautati greseli cautati-le cu oglinda, nu cu telescopul. e valabil si pentru tine thora. doar ca sunt probleme mai mari pe lume nu inseamna ca fumatul e ok.

Link to comment
Share on other sites

Acum cateva zile am scris un post aici, dar pana la urma nu l-am adaugat. Poate o sa fac la fel si acum ...

Fumez de peste 15 ani, mai mult sau mai putin, oarecum stabililizat la un pachet de Marlboro rosu scurt zilnic. M-am apucat intr-un cantonament de baschet. Toti colegii de echipa fumau cu exceptia mea si nu am mai vrut sa fiu "elementul destabilizator". Nu am fumat in acea vreme mai mult de 4-5 tigari pe zi si nu erau nici un fel de semne ca m-ar afecta. Cum sa ma afecteze? Eram un tanar inalt, slabut (cu toate cele 90 de kg ale mele din acea vreme), alergam in mod curent 50 m sub 6.5 secunde, fara efort deosebit. Probabil ca asi fi putut trece printr-un perete cu un pic de elan. Eram nemuritor, ce mai :D

Apoi au aparut probleme la genunchi, miscare mai putina, tigari mai multe. Am inceput sa obosesc din cand in cand. Nimic serios, doar lipsa de miscare, la toate radiografiile pulmonare facute concluzia a fost ca am plamani pentru doua vieti si e de mirare cum nu fumez :P

Totusi, m-am hotarat sa renunt la fumat. Fumam aproape un pachet de tigari pe zi si parca nu-mi placea rezultatul. M-am lasat in prima zi a unei sesiuni de iarna, cu o jumatate de pachet de tigari in casa, pentru a-mi aduce mereu aminte ca nu fumez pentru ca asa vreau, nu pentru ca nu am o tigara la indemana. Masochism, daca vreti :P

Nu am fumat un an si jumatate. Intr-o seara, in jur de ora 10 si 30 minute a sunat telefonul. Era nevasta celui mai bun prieten. Cu greu am inteles ca prietenul meu murise de cateva minute pe masa de operatie. Avea 22 de ani si tocmai sarbatorisera un an de casnicie. Peste cateva secunde fumam prima mea tigara dupa un an si jumatate si nu aveam de gand sa ma las. Pentru ce? Viata oricum ne-o trage la toti.

Au trecut vreo zece ani de fumat linistit. Apoi s-a nascut fiul meu si lucrurile au inceput sa se schimbe. Fumam tot un pachet pe zi dar nu fumam in casa, incercam sa nu fumez de fata cu fiul meu. O vreme a fost OK. Dar mi-am dat seama ca nu e suficient. Duminica mi-am luat ultimul pachet neterminat de tigari si l-am pus pe raft.

Invingerea poftei de nicotina e o gluma din punctul meu de veder. Nici macar nu trebuie sa depui efort. Partea dificila e renuntarea la placerea gestului de a fuma. La aprindere unei tigari si savurarea ei intr-o seara frumoasa de vara, stand pe terasa, avand in fata o ceasca de cafea si un pahar de coniac de calitate.

Nu spun ca nu voi mai fuma niciodata. Probabil ca ma voi apuca de pipa :D . E mult mai putin toxic, miroase bine, in plus are avantajul de a necesita un timp mai indelungat pentru "ritualul pregatirii", ceea ce face sa nu-ti aprinzi o pipa daca nu ai vreo ora la dispozitie, iar acest lucru in cazul meu va reduce drastic consumul de tutun.

PS - poate solutia e narghileaua? :P

Link to comment
Share on other sites

you wanna know something funny about Qui? that only andypopa knows? eh?

Well...here goes.

Nu fumez pentru ca NU imi place gestul si mai ales mirosul, in anturajul meu 80% dintre persoane fumeaza...incerc sa stau cat mai departe de fum si ei incearca sa il sufle in alta parte decat in directia mea.

Dar eu nu mai fumez si dintr-un alt motiv :->

Pe la 11-12 ani am primit cadou unu soi de mini laptop cu touch screen, era uber smecher...in fine, cel care mi l-a dat frecventa site-urile cu material pornografic :-> Va dati seama ce fericire pe capul meu :D

In cache erau salvate imagini de pe un anume site, ceva in genul...sexy smokers :) well...de cand cu site-ul ala am incercat de mai multe ori sa fumez.

Acum vine bomba...din cauza site-ului ala, de fiecare data cand pun tigara in gura am o erectie imensa de care nu pot scapa foarte usor, asta ar fi al doilea motiv pentru care nu fumez.

Hahaha...I'm so funny :mellow: ...pause....NOT.

PS: treaba e pe bune :P

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...