yunoz Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Grupul Google a depasit din nou compania Apple in clasamentul mondial al brandurilor, in care apar pentru prima data, intre primele cinci, marcile YouTube si WikipediaSondajul anual realizat de revista online de marca brandchannel.com ofera uneori rezultate controversate, cum a fost cazul in anul 2004, atunci cand postul arab de televiziune a fost numit al cincilea brand mondial ca importanta. Cei 3.625 de experti in branding si studenti in domeniu au votat in mod surprinzator, oferind unor firme relativ noi statutul de vedeta atunci cand au fost intrebati "Care brand a avut cel mai mare impact asupra vietii noastre in 2006?". Motorul de cautare Google a ocupat locul intai pentru al doilea an consecutiv, depasind grupul Apple, care din nou a ocupat pozitia a doua. Intr-un mod mult mai surprinzator, site-ul specializat in schimbul de continut video YouTube, care a fost achizitionat in octombrie 2006 de Google, a ocupat pozitia a treia. Enciclopedia online Wikipedia a urcat pe locul patru, depasind gigantul lant de cafenele Starbucks, care a ocupat pozitia a cincea. "Debutul impresionat al acestor branduri noi, YouTube pe locul trei si Wikipedia pe patru, indica un trend mult mai extins, si anume cresterea impactului marcilor online bazate pe distributia de continut creat de utilizatori", a declarat potrivit NewsIn editorul revistei, Anthony Zumpano. Printre alte branduri ce au ocupat locuri fruntase se numara site-ul de chat online MySpace, detinut de News Corporation, care a ocupat locul 15 si postul de televiziune Al Jazeera care, dupa lansarea in noiembrie 2006 a versiunii in limba engleza, a ocupat pozitia a nouasprezecea, dupa ce in 2005 cazuse pe locul 25. Acest sondaj nu ia in considerare valoarea de piata a brandului, conform careia compania Coca-Cola ar ocupa pozitia intai si nici nu intreaba persoanele chestionate daca acest impact a fost pozitiv sau negativ. Brandchannel imparte sondajul si pe regiuni. In America de Nord clasamentul este usor diferit, locul intai fiind ocupat de Apple, urmat de YouTube, Google, Starbucks si Wikipedia. Pentru Europa, primele pozitii ale clasamentului sunt ocupate de companii regionale, grupul suedez producator de mobila Ikea detronand producatorul finladez de telefoane mobile Nokia, care a cazut pe locul trei. Locul doi este ocupat de Skype, pe locul patru se plaseaza compania de moda Zara, iar pe locul cinci se regaseste firma de incaltaminte de sport Adidas. Clasamentul este dominat de companii regionale si in regiunea Asiei, primele cinci locuri fiind ocupate de brandurile Sony, Toyota, HSBC, Samsung si Honda.SURSA
B|adeTrinity Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 ce e Skype? n-am mai auzit.. omg frate cum sa nu auzi de skype ??? e un fel de messenger like yahoo messenger , msn messenger
BlackDevil Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 pai intr-un studiu facut de Google m-i se pare normal sa se avantajeze putin :Pbtw: vazusem la cineva in semnatura sau asa ceva :Un studiu spune ca 98% din studii sunt eronate now that's something
TyreXel Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 ce e Skype? n-am mai auzit..skype e program de chat... eu il folosesc mai mult decat messu.De ce ?E mai usor sa vorbesti decat sa scrii :D
blk Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 ce e Skype? n-am mai auzit..:rofl1:OT: wiki ftw! ma bucur ca a ajuns atat de departe.. chiar merita..
dev Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 "Always Coca-Cola ..." @OT: Fiecare vrea sa fie pe locu` 1 ... tot Coca-Cola rupe piata si e si cunoscuta (marca) peste tot :D
Lancelot Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 exista zeci de asemenea clasamente.. dar adevarul nu este niciodata spus obiectiv
Deian69 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 "Always Coca-Cola ..." @OT: Fiecare vrea sa fie pe locu` 1 ... tot Coca-Cola rupe piata si e si cunoscuta (marca) peste tot :D sincer cred ca e demodata deja coca-cola o sa moara in curand,it sucks
dev Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 sincer cred ca e demodata deja coca-cola o sa moara in curand,it sucks Avand in vedere ca lucrez la Coca-Cola si zi de zi cresc vanzarile ... nu cred ca o sa moara ;) ... si ti-o zic sincer: O sa moara Pepsi de ciuda ;)! [Zi de zi is prin magazine ... fac display-uri si aud discutia patron - agent [Coca-Cola] ... pentru display-uri mai mari. Pepsi au display-uri mari ... si nu-si au rostu` ... ca nu trec ;). Tot timpul ... oricare magazin ... comanda MINIM 7/8 unitati (baxuri) de Coca-Cola ... pe cand de la Pepsi mai toate magazinele mici ... iau vreo 3/4 ... maxim 5, asa ca eu nu vad cum sa se inchida Coca-Cola :D]
blk Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 sincer cred ca e demodata deja coca-cola o sa moara in curand,it sucks a trebuit tu sa vorbesti ca-ti ruginea tastatura.. tocmai e pe primul loc in lume la branduri si tu zici ca moare.. ca "it sucks" cata logica iti trebuie sa ajungi la o concluzie de-asta?
MurDoc Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Coca-Cola este si va ramane brandul cel mai cunoscut in lume.
Thade Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Daca muncesti la Microsoft, Google, Apple si mari companii de acest fel, la 35 de ani te poti pensiona, salariile sunt IMENSE si baga multe la pensie...so :)iar brand-ul numaru 1, daca-l pot numi asa, ramane internetul :D
Alex86 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Honda? nu ma asteptam la ei...vad ca Sony se mentine
WaH ^ MaTuX Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Coca-Cola este si va ramane brandul cel mai cunoscut in lume.Coca-Cola & McDonald :yum:
Lancelot Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Domina brandurile care comercializeaza marfuri de larg consum sau ofera servicii de baza..cele de lux nu pot aparea intr-un astfel de clasament deoarece se adreseaza unui numar restrans de oameni
Beethoven Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Daca muncesti la Microsoft, Google, Apple si mari companii de acest fel, la 35 de ani te poti pensiona, salariile sunt IMENSE si baga multe la pensie...so :)Daca lucrezi acolo, s-ar putea sa nu vrei sa te pensionezi ... Ba mai mult, in anumite posturi sa nici nu-ti dai seama ca muncesti decat atunci cand vezi paycheck-ul :D
-SS- Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 daca apple e asa de tare pe plan mondial, asta se datoreaza doarprocentului din america de nord... in rest apple e jos de tot...si pentru toti care spun ca apple e cel mai bun... apple e cel mai user friendly... adica cel mai "pentru tot prostu' ", nicidecum cel mai bun... un mac poate folosi si bunica fara sa aiba mari cunostinte... pe cand prin linux ori windows te mai pierzi cateodata in setari...
Edelweiss Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Acest sondaj nu ia in considerare valoarea de piata a brandului, conform careia compania Coca-Cola ar ocupa pozitia intai si nici nu intreaba persoanele chestionate daca acest impact a fost pozitiv sau negativ. Pentru Europa, primele pozitii ale clasamentului sunt ocupate de companii regionale, grupul suedez producator de mobila Ikea detronand producatorul finladez de telefoane mobile Nokia, care a cazut pe locul trei. Locul doi este ocupat de Skype, pe locul patru se plaseaza compania de moda Zara, iar pe locul cinci se regaseste firma de incaltaminte de sport Adidas. SURSAasa ca lasati-o mai moale cu coca-cola, google e accesat mult mai des decat e bauta o sticla de cola worldwide. iar informatia se pare ca devine mai necesara decat apa :Dnu mi se pare relevant sondajul, cel putin nu pentru romani. nici macar versiunea europeana a lui. in primul rand, pentru ca romanul ar pune de departe telefoanele mobile pe primul loc, so nokia ftw. ikea? lol :) majoritatea romanilor nu au auzit de firma, daramite sa mai si cumpere mobila de la ei - mobila in mare inca se cumpara de la primul magazin in domeniu care iti iese in cale la noi, in functie de pretul cel mai convenabil. skype in schimb se foloseste la greu si la noi, nu doar ca sa vorbeasca gheorghe din smotoceii din vale cu gagica din spania, ci chiar de catre filialele unor firme cunoscute si apreciate pe plan national/international, pentru comunicarea cu furnizorii/finantatorii/cumparatorii anumitor produse - ca deh, grupul manechinelor care beau doar apa plata cu lamaie saluta skype, doar e mai ieftin decat orice alt servciu de telefonie nationala. ceea ce ar trebui sa dea de gandit acestora din urma si sa isi revizuiasca ofertele. cat despre zara... ma pot gandi la alte 10 companii de moda care ar merita mai mult locul. adidas ramane adidas, nu comentez.un pic ciudate rezultatele sondajului, sau poate inca nu m-am integrat eu bine in europa :D
uLise Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 ce e Skype? n-am mai auzit.. Skype un program la fel ca Y!M MSN dar sincer eu nu stiu sa-l folosesc nici sa dau add e mai greu. Branduri : Coca-Cola Company [aici intra si pepsi ;) si altele sprite bla bla] McDonald KFC PizzaHut
Beethoven Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Skype un program la fel ca Y!M MSN dar sincer eu nu stiu sa-l folosesc nici sa dau add e mai greu. Skype nu e la fel, e net superior fata de YM. Skype a fost creat pentru a comunica vocal prin intermediul internetului intre doua calculatoare (Voice over IP) gratuit. In foarte scurt timp, a devenit lider incontestabil in acest domeniu. Bineinteles ca poti sa comunici si prin mesaje-text, cu imagine video, sa transferi fisiere, sa suni pe telefon, sa trimiti SMS-uri (ultimele doua daca iti cumperi credite), DAR esenta programului este comunicarea vocala SIGURA si GRATUITA - un serviciu a carui calitatea nu e atinsa de nici un alt program de gen. A fost creat sa faca acest lucru, restul sunt doar "servicii conexe". Probabil de aici vine superioritatea lui fata de celelalte programe de gen Messenger. Acestea au fost create pentru a comunica in scris in direct, mai rapid decat prin intermediul contului de e-mail de care sunt atasate, restul serviciilor fiind adaugate ulterior. Partea comerciala consta in cumpararea de credite (optional) cu care poti suna de la calulator direct pe un telefon sau poti fi sunat de pe un telefon direct pe calculator. Tarifele sunt foarte mici, cum spunea si Edelweiss, multe companii internationale se folosesc la greu de serviciile oferite de Skype.