Jump to content
yunoz

El e cel mai fericit om

Recommended Posts

Posted

Calugarul budist Matthieu Ricard este considerat de departe cel mai fericit om al planetei, relateaza cotidianul britanic "The Independent". Acesta a declarat recent ca "fericirea nu este decat o deprindere a mintii" si ca el a reusit sa se obisnuiasca sa fie fericit in permanenta. Astfel, Ricard poate spune ca starea lui naturala de a fi e "fericirea continua".

Dupa ce s-a retras inca din tinerete intr-un templu budist din Nepal, Matthieu Ricard si-a dedicat intreaga energie "cautarii fericirii absolute", a declarat acesta intr-un interviu acordat ziarului "The Independent". Acum, dupa ce a gasit-o si si-a transformat viata intr-un "extaz continuu", calugarul budist doreste sa o impartaseasca lumii intregi.

"Fericirea nu este decat o deprindere a mintii. Odata descoperita aceasta deprindere, oricine poate ramane fericit pe vecie", sustine fostul academician de origine franceza, Matthieu Ricard. Conform unor studii recente, s-a demonstrat faptul ca un bun control al mintii stabilizeaza starea de spirit, indepartand depresiile, stresul sau supararea. Cu toate astea, "nimeni nu a atins inca fericirea absoluta".

Ricard este de parere ca "viata poate fi transformata radical daca schimbam si privim altfel lucrurile din jurul nostru. Fericirea este o deprindere care poate fi folosita prin antrenament si meditatie". Calugarul a acceptat ca activitatea creierului sau sa fie studiata de catre oamenii de stiinta.

Astfel, cercetatorii au descoperit o activitate deosebit de intensa a creierului in zona cortexului prefrontal, punct asociat cu fericirea. Matthieu Ricard a scris recent o carte in care dezvaluie "reteta fericirii" sfatuindu-i totodata pe cititorii sai sa se antreneze indelung pentru a putea "ramane in permanenta conectati in punctul fericirii". Conform declaratiilor sale, pentru a fi fericit in permanenta, Ricard nu mai este nevoit sa mediteze sau sa se concentreze, ci "acesta este felul lui de a fi".

SURSA

Posted

avem yo un coleg in clasa ... in care daca il batea toata clasa se ridica si incepea sa rada ... isi traia viatza..da e trist...ii faeai niste damage cu pumnul si apoi radea ... ma intreb daca si la calugarul asta e la fel ... e mancat de ursii koala si el rade?.... atunci chair ca e fericit

Posted

INteresanta teorie si cred ca are dreptate calugarul asta poti controla fericire si tristea,dar trebuie un control foarte bun al mintii! Un exemplu pe mine dak ma bate cineva eu rad .Razi in fata durerii frica dispare si devii mai puternic.

Posted

budistii si fericirea, nu prea cred.

Adica doar crestinii pot fi fericiti.. :dooh:

sa fii fericit fara conditii o.O that's total BS ! imo ;;)

Probabil multi dintre voi nu cred ca omul ala e cu adevarat fericit din 2 motive:

1. nu stiti ce inseamna fericirea

2. credeti ca stiti un om mai fericit decat el (vezi vreun mare bogatan sau vreun fotbalist)

Ei bine va anunt ca va inselati. Unui bogatas daca ii iei averea nu mai e fericit. Budistului asta nu ai ce sa-i ei. El e fericit indiferent de situatia materiala, de echipa de fotbal a tarii sale sau de alte chestii "triviale".

Fericirea ESTE lipsa de dependente, fericirea ESTE libertatea totala. Un om nu poate fi fericit cu adevarat atata timp cat fericirea lui depinde de altceva (bani, femei, masini, putere).

Posted

cum si`au dat astia ca el e cel mai fericit ? zambeste mereu ? rade mereu ? ...:|

asa pot zice si eu ca sunt cel mai fericit om..cine ma crede ?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...