Jump to content
L!nuX

METODE DE LUPTA IMPOTRIVA NOULUI COD RUTIER SI A "ORGANULUI "

Recommended Posts

Posted

Ce drepturi aveti in fata organului de prevenire si control rutier

1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-I ceri legitimatia, sa ti-o arate. Pe care este inscris numarul sau? E foarte folositor acesta?).

2. Sa-ti spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat si ce cauta ei, sa zicem, alcool, benzina sau dude).

3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.

4. Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).

5. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv(asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme ?etc.)

6. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Sooo? puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda? Dar sa nu recunoasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.

7. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112(Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti <abuzat> de echipajul cutare. In maximum 10 minute( in Capitala) apare un echipaj de la “Capitala” si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport. Care poate fi totusi util la Tribunal?

8. Fiti intelegatori cu politaiul? Totusi, sta pe strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze), sunt mai nou.

9. Politistii de pe radare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:

A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar? Sa aiba vizele la zi.

B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.

C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne? Sa fie vizata.

D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate “ordinul de serviciu”? Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.

Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar? Dar faptul ca-I mai intrebi de ele de cele mai multe ori duce la un? simplu <Avertisment>? Pentru tine, pentru ca? Ghiciti?

De multe ori, aceste acte nu prea se gasesc la “Nea ECHIPAJ-ul”?

asadar, citeste si da mai departe!

Posted

faza cu semnatu e doar ca sa se constate ca ai primit procesul verbal

pai trebuie sa ti le prezinte , daca nu, la mentiuni in procesul verbal se poate nota ( tot de catre politist , ca tu nu ai voie :P ) ca nu ti-au fost prezentate anumite aspecte ca cele enumerate mai sus

mai ales la radar merg foarte bine :D , daca aveti un pic de tupeu ii faceti praf

Posted

faza cu semnatu e doar ca sa se constate ca ai primit procesul verbal

pai trebuie sa ti le prezinte , daca nu, la mentiuni in procesul verbal se poate nota ( tot de catre politist , ca tu nu ai voie :P ) ca nu ti-au fost prezentate anumite aspecte ca cele enumerate mai sus

mai ales la radar merg foarte bine :D , daca aveti un pic de tupeu ii faceti praf

pai atunci scot lista la imprimanta, o lipesc de volan si fac check list cand te trage pe dreapta :rofl1:

Posted

Toate astea sunt aproape aberatii

3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.

Ordinul de serviciu nu se elibereaza in fiecare zi, ci probabil doar in anumite momente, in rest ele sunt trecute intr-un registru ca au activat pe nu stiu ce strada

4. Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).

Asta mi se pare cea mai mare aberatie, adica daca politistul te opreste ca nu iti merge un far sau ai facut o infractiune nu poate sa iti ceara trusa si triunghiul sau daca observa ca nu iti merg nici stopurile? huh :blink:

A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar? Sa aiba vizele la zi.

B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.

C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne? Sa fie vizata.

Nu esti in masura sa-i soliciti acest lucru, cel mai probabil poti contesta in instanta faptul ca respectivul aparat radar nu este verificat metrologic, iar politistii trebuie sa dovedeasca contrariul., asa ca nu va bazati pe aceste lucruri, aceeasi chestie si cu legitimatia de a rula pe o masina MAI

Posted

Ati vazut aseara pe OTV :D :hanged: :moped: .... poate astia care nu vreti codul rutier sa se puna in aplicare va duceti la diaconescu in platou si protestati .... Senzational

Posted

eu mi'am am printat ce a scris el si am luat foile in masina deabea astept sa ma opreasca

;;)

Cand te opreste politistu scoti foaia, o pui pe volan si incepi :

Asa.. legitimatia, actele la control, motivul opririi... =))

Daca nu le are poti sa-i dai si o amenda..

Un prieten de-al meu l-a oprit politia si vroiau sa-i dea amenda. A scos telefonul mobil.. s-a prefacut ca formeaza un numar si incepe :

"Auzi ba Gheorghe (asa il chema pe seful politiei) zi-le ma tembelilor astora alor tai sa nu ma mai opreasca. Pierd iar intalnirea aia la parlament ca stau sa discut cu toti dobitocii..

Ce?.. da stai ca ti-l dau acum.. auzi da` pe-asta sa nu-l dai afara ca doar si-a facut datoria.. am depasit putin limita de viteza"

Si i-a intins baiatului telefonul. Politistu a zis inmarmurit :

"nu este nevoie, puteti sa plecati".

Cu putin tupeu se rezolva ;;)

Evident omul ala nici nu stia cum arata seful politiei.. ii stia doar numele din ziar.

Posted

Da... azi m-a oprit politia, radar 77 kmh in localitate cica, eu mare si tare ca am citit postul asta ma iau de ei si le cer acte si certificat metrologic si hartie ca sunt in misiune doar certificat de nastere nu le-am cerut si nu mi-au prezentat nimic ca cica nu au obligatia si am sunat la 112 si mi-au dat legatura la politie si acolo vorbesc cu un nene pe care in durea la adidasi si a zis sa fac contestatie si nu a venit nici un echipaj ca cica ala care ma amenda era singurul in zona.

Nu am semnat procesul verbal, le-am cerut sa imi arate inregistrarea si ce viteza aveam si au spus ca nu pot derula banda.

In concluzie, puteti sa le cereti ce vreti ca nu primiti nici un act. Singura metoda e sa contestati procesul verbal.

L!nuX sa pui te rog si articolele din lege de unde ai incropit lista asta, in cazul in care nu ai auzit de la un friend of a friend care era beat.

Posted

Dar la faza cu radarul nu cred ca o sa iti arate....la ce politisti avem ma indoiesc.Nu e nimeni asa dragut sa iti arate ordinul de serviciu ...

PS: daca nu ai carnet si dai datele altcuiva,scapi ? :whistle: [ii spui ca nu ai actele la tine ]

Posted

Mutli baga niste banuti in talon :whistle: chiar azi povestea un coleg care si`a luat carnetul,l`a oprit politia si el bause ceva [ nu se vedea ca era beat] si i`a bagat niste bani intre acte si a plecat mai departe :) Deci ei nu zic "nu" daca le dai ceva ....deh...din ce traiesc si ei

Posted

Mutli baga niste banuti in talon :whistle: chiar azi povestea un coleg care si`a luat carnetul,l`a oprit politia si el bause ceva [ nu se vedea ca era beat] si i`a bagat niste bani intre acte si a plecat mai departe :) Deci ei nu zic "nu" daca le dai ceva ....deh...din ce traiesc si ei

Cei batrani ca cei tineri nu prea au curajul de frica sa nu-si piarda locul de munca :)

Posted

Cei batrani ca cei tineri nu prea au curajul de frica sa nu-si piarda locul de munca :)

Nu neaparat....depinde si de nesimtirea politistului :)) poate chiar iti bat apropo sa dai ceva sa scapi mai usor...Deci vara,in statiunea mamaia sunt multi politisti [anu asta nu prea au fost],dar anul trecut era plin.DImineata cand treceam era radarul...asteptau pe cei cu masini straine/bani multi...ii oprea pentru orice....razie...viteza...etc...numai ca sa scoata ceva...

Posted

Nu neaparat....depinde si de nesimtirea politistului :)) poate chiar iti bat apropo sa dai ceva sa scapi mai usor...Deci vara,in statiunea mamaia sunt multi politisti [anu asta nu prea au fost],dar anul trecut era plin.DImineata cand treceam era radarul...asteptau pe cei cu masini straine/bani multi...ii oprea pentru orice....razie...viteza...etc...numai ca sa scoata ceva...

Intrun cuvant Romani :))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...