Jump to content
vudu

Bill Gates vine in Romania

Recommended Posts

Am inteles ca Bill Gates vrea sa faca nush ce sediu Microsoft pe aici.

Nu e vorba de cati romani lucreaza la Microsoft, e vorba in mare parte ca vine Microsoft, iar dupa ei or sa vina si alte companii, Apple samd, iar absolvenitii facultatilor de info n-or sa mai lucreze la Macdolands.

e la 50 de m de mine noul sediu :)

Link to comment

Am inteles ca Bill Gates vrea sa faca nush ce sediu Microsoft pe aici.

Nu e vorba de cati romani lucreaza la Microsoft, e vorba in mare parte ca vine Microsoft, iar dupa ei or sa vina si alte companii, Apple samd, iar absolvenitii facultatilor de info n-or sa mai lucreze la Macdolands.

daca se deschide si aici sediu in mod sigur vor veni o droaie de alte firme aici (bazandu-se ca stie Microsoft ce face) si astfel vom avea o diversitate mare pe piata si preturile vor scadea :D

@ahilosu.... fa niste poze daca poti :D

Link to comment

mi se pare ridicol cum au umplut aia piata univ. cu pancarte agatzate cu emblema microsoft, windows etc... de parca suntem un trib de prin africa centrala si asteptam sa facem osanale in fata lui bill...

sa vina omu; sa-sifaca treaba sa-sivada de afaceri... si cu asta basta, ce trebuie sa inpanzim orashul cu pancarte?

Link to comment

Bill Gates a ajuns miercuri seara pe aeroportul Baneasa, parasind imediat aeroportul la bordul unui minivan, fara a face declaratii de presa.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a venit pentru o vizita de cateva ore in Romania si va participa, alaturi de presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucuresti, eveniment care marcheaza zece ani de activitate ai companiei americane in Romania.

Miliardarul nu a avut pretentii in plus fata de conditiile de cazare pe care Hotelul Intercontinental le pune la dispozitia clientilor sai. Personalul hotelului a declarat ca nu a stiut ca il va avea ca oaspete pe omul de afaceri Bill Gates, insa au precizat ca existau cateva camere rezervate pentru cei de la Microsoft, potrivit NewsIn.

Vizita lui Bill Gates marcheaza zece ani de activitate a Microsoft in Romania. El va lua parte la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic (GTSC) in Bucuresti. De asemenea, cu ocazia vizitei sale in Romania vor fi lansate Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 si Microsoft Exchange Server 2007.

Bill Gates a acordat un interviu in exclusivitate pentru TVR 1, difuzat joi seara. ?Bill Gates este, poate, cel mai important om pentru viata a milioane de oameni de pe planeta. Prin ceea ce a facut, a schimbat existenta noastra si este o bucurie pentru orice ziarist sa poata avea o discutie cu o personalitate de un asemenea calibru. si aceasta nu numai din punctul de vedere al intalnirii propriu-zise cu Bill Gates, ci si prin prisma beneficiilor pe care milioane de telespectatori ai TVR le vor avea prin vizionarea acestui interviu”, declara Rodica Culcer, gazda emisiunii.

Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft, cel mai important producator de software din lume, se afla pentru prima oara in Romania.

Compania americana a deschis o reprezentanta in Romania in 1996. In anul fiscal 2006, incheiat la 30 iunie 2006, Microsoft a raportat, la nivel mondial, venituri totale de aproximativ 44,3 miliarde de dolari. Potrivit datelor companiei, Microsoft Romania a realizat, in anul fiscal 2006, venituri in crestere cu 29% fata de exercitiul financiar anterior si, in urmatorii trei ani, vizeaza o dublare a cifrei de afaceri.

SURSA

Link to comment

Biroul de Presă al Guvernului a anunţat că Centrul Global de Suport Tehnic, pe care compania Microsoft îl va deschide la Bucureşti, pe 1 februarie, va fi inaugurat de premierul Tăriceanu, împreună cu Bill Gates, cofondatorul companiei.

Informarea a venit la scurt timp după ce surse oficiale anunţaseră prezenţa preşedintelui la eveniment, alături de şeful gigantului IT. Potrivit Biroului de Presă al Guvernului, premierul va face o scurtă declaraţie de presă la finalul ceremoniei de inaugurare.

Preşedintele Microsoft, Bill Gates, va vizita, pe, 1 februarie, pentru trei ore, România, urmând să participe la deschiderea oficială a Centrului Global de Suport Tehnic din Bucureşti, eveniment ce marchează cei zece ani de activitate ai companiei americane în România.

"Bill Gates va fi prezent în Bucureşti pentru a lua parte la evenimentele ce marchează cei zece ani de activitate în Romania", conform unui comunicat al Microsoft România. El va lua parte la deschiderea oficială a Centrului Global de Suport Tehnic în Bucureşti şi la anunţul disponibilităţii generale în Romania a Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 şi Microsoft Exchange Server 2007, conform aceleiaşi surse.

Surse oficiale au precizat că preşedintele Traian Băsescu va fi alături de Bill Gates la lansarea GTSC, evenimentul urmând să înceapă joi, la ora 8.50, scrie ziarul Gândul.

Bill Gates este cofondatorul companiei Microsoft, cel mai important producător software din lume. El ocupă de câţiva ani primul loc în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, întocmit de revista "Forbes", cu o avere de circa 50 de miliarde de dolari. Aceasta este prima vizită a lui Bill Gates în România.

Bill Gates a cerut să nu fie deranjat şi aşa s-a şi întâmplat. Miliardarul a avut parte de linişte în cele 18 ore petrecute în România.

Ziariştii au fost ţinuţi la distanţă de bodyguarzii care i-au asigurat protecţie încă de la primii paşi pe pământ românesc.

Miercuri ora 19.00. Aeroportul Internaţional Băneasa. Un luxos avion privat, la bordul căruia se află cel mai bogat om din lume, aterizează la Bucureşti. Ferit de ochii presei, Bill Gates coboară din avion şi urcă în maşină. Miliardarul este păzit de garda sa personală, care-l însoţeşte peste tot. Autorităţile române nu au fost implicate în protecţia lui Gates. De la aeroport, el merge direct la hotel, pentru că este foarte obosit.

Părintele Microsoft a fost cazat în apartamentul prezidenţial al hotelului, la etajul 21. Acolo au mai stat Javier Solana, Luciano Pavarotti sau Roger Federer. Are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi în care sunt două dormitoare, două băi, jacuzzi, saună, bucătărie şi o cameră de zi. Preţul unei nopţi de cazare: 1200 de euro.

Joi dimineaţă, la ora 7.30, pe Strada Tudor Arghezi din capitală este agitaţie mare. Câţiva măturători strâng de zor gunoaiele şi spală asfaltul. Totul trebuie să arate perfect. Doar vine cel mai bogat om al planetei, Bill Gates.

Intrarea principală în clădire a fost rezervată oaspeţilor de seamă.

Ora 8.03. Bill Gates surprinde pe toată lumea şi îşi face apariţia cu o oră înainte de începerea evenimentului. Lumea zice că a fost o strategie ca să evite presa. 45 de minute mai târziu apar pe rând premierul Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Traian Băsescu.

Măsurile luate pentru protecţia celui mai bogat om din lume au fost foarte discrete. Siguranţa lui a fost asigurată doar de o firmă privată de pază. În schimb, zona a fost securizată la maximum pentru sosirea preşedintelui Traian Băsescu. Încă de la primele ore ale dimineţii zona a fost împânzită de zeci de SPP-işti, lunetişti şi pirotehnişti.

La 11:10, Bill Gates părăseşte clădirea. De la noul sediu Microsoft, Bill Gates pleacă direct la aeroport. Poliţiştii de la Rutieră îi eliberează calea.

La ora 12, cel mai bogat om din lume părăseşte România, după o vizită de 18 ore.

sursa

Link to comment

La ce a inceput Basescu sa-nfloreasca la conferinta ... ar trebui sa ne fie rusine ca suntem o tzara plina de hackeri! :rofl1: ...

"Romanul pe la inceputul anilor '90 a inceput sa pirateze Microsoft Office-ul ..." - la inceputul anilor '90 inca era Ceashca ... si nu prea aveam noi calculatoare ... + nu era Microsoft Office pe atunci ( la noi ... ca le ei nu tin evidenta ) :rofl1: ...

"Pirateria softurilor de catre romani ... au adus un lucru bun investitiei lui Bill Gates" ... - ce fatza a bagat Bill Gates :rofl1: ...

Oricum ... Base` e hacker!

Link to comment

Cel mai bogat om din lume munceste non-stop

Intr-o saptamana, Bill Gates a facut marketing pentru Vista din America pana in Romania, via Marea Britanie. Acum, miliardarul face o vizita in capitala Frantei, Paris.

Traian Basescu spune ca a vazut programul de lucru al lui Bill Gates si s-a declarat uimit de modul in care acesta este organizat la minut. Programul celui mai bogat om din lume incepe la ora sapte si se termina tarziu in noapte, spune Basescu, ceea ce este uimitor pentru un om atat de bogat.

De fapt, intreaga vizita a sefului Microsoft in Romania a fost un tur de forta care a inceput la ora 19.00, pe 31 ianuarie, si s-a terminat a doua zi, la ora 12.00, cand avionul sau personal a plecat catre Franta.

In Paris, Gates va participa la o conferinta de presa impreuna cu primarul din Lyon, apoi va tine discursuri la Universitatea HEC, care aniverseaza 125 de ani de la infiintare, si la expozitia Salon des Entrepreneurs. Vizita sa in Romania face parte dintr-un turneu european de trei zile, care a inceput cu lansarea Windows Vista si Office 2007 in Marea Britanie, pe 30 ianuarie, si a inclus si un forum organizat de Microsoft la Edinburgh.

"Intr-adevar, programul sau a fost foarte incarcat in Romania, insa nu pot sa va spun cum este de obicei. Daca este sa judecam dupa faptul ca a plecat imediat la Paris pentru a participa la alte evenimente, putem spune ca munceste foarte mult", crede Paula Apreutesei, business strategy manager in cadrul filialei romanesti a companiei.

Dependent de munca

Intr-un interviu acordat CNN anul trecut, Bill Gates spunea ca ziua sa de munca incepe dimineata devreme, iar in fiecare zi citeste cel putin 100 de e-mailuri. Primeste mult mai multe, insa o mare parte sunt filtrate de asistenta sa personala.

Presedintele Microsoft are un stil de viata alert inca de la mijlocul anilor ?70. A intrat la Harvard in 1973, dar a renuntat la facultate in 1975, dupa ce a infiintat compania Micro-Soft (aceasta a fost denumirea initiala), impreuna cu Steve Ballmer.

A avut si probleme cu legea si a fost arestat in 1975 si in 1977 pentru ca a depasit viteza legala conducand fara carnet. Stilul sau de viata este pe cale sa se schimbe, deoarece Bill Gates spune ca din 2008 se va dedica full-time activitatii in cadrul fundatiei sale, Bill&Melinda Gates Foundation.

Pentru Romania

Lansarea noului sistem de operare

Principalul motiv al vizitei in Romania a celui mai bogat om din lume a fost inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic al Microsoft, moment care a coincis si cu lansarea oficiala pentru publicul larg a Windows Vista si Microsoft Office.

Gates a declarat ca este impresionat de calitatea angajatilor romani si a spus ca ii cunoaste pe foarte multi care lucreaza pentru Microsoft, fie la nivel central, fie la cel regional.

"Am fost foarte impresionat atunci cand am auzit de calitatea angajatilor de aici, nu doar din punct de vedere tehnic, dar si din punct de vedere lingvistic. Aceste persoane sunt foarte importante pentru noi", a declarat presedintele Microsoft.

Microsoft Office a fost cel mai piratat program din Romania de la inceputul anilor ?90, dar acest "lucru rau" a fost, "pana la urma", o investitie in prietenia fata de compania americana si de Bill Gates si in educarea tinerei generatii, a declarat Traian Basescu.

"Atunci nu aveam legi, dar acest program a avut un impact extraordinar, in primul rand a facut din tanara generatie prietena lui Bill Gates si tanara generatie din Romania a descoperit calculatorul, a spus Basescu.

ANUNT

Strategia pentru Vista

Bill Gates a declarat ca producatorul american de software intentioneaza sa lanseze la fiecare trei ani o noua editie a sistemului de operare Windows, cu noi facilitati si imbunatatiri.

"Avem in continuare mult de munca in ceea ce priveste Windows. Planul Microsoft prevede noi lansari ale sistemului de operare la diferente de cel putin trei ani", a spus Gates, care a prezentat noul sistem de operare produs de Microsoft, Windows Vista.

Ultimul sistem de operare pentru consumatori, Windows XP, a fost lansat de Microsoft in anul 2001, precedentele versiuni, Windows ?95, ?98 si Millenium, fiind deja scoase din productie in vara anului 2006.

Este pentru prima oara din 1995 cand Microsoft lanseaza in acelasi timp versiuni complet noi ale sistemului de operare si ale pachetului Office. Incepand de ieri, Windows Vista este disponibil in mod oficial in magazinele din Romania.

La Mediagalaxy acesta poate fi achizitionat doar impreuna cu Office si un sistem complet, iar pretul total este 2.299 de lei. In magazinul fotopipe.ro, pretul este cuprins intre 312 si 686 de lei noi.

Bill Gates

Decorat de statul roman

Presedintele Traian Basescu i-a acordat lui Bill Gates Ordinul National Steaua Romaniei in grad de comandor. Ceremonia a avut loc la inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic al Microsoft de la Bucuresti, la care Basescu a declarat ca valorile pe le inspira Bill Gates sunt munca, lege si responsabilitate sociala.

Gates s-a declarat miscat de primirea decoratiei si a aratat ca tot ceea ce a facut a fost pentru ca isi iubeste munca. El s-a aratat onorat de faptul ca presedintele Basescu a facut referire la fundatia Bill&Melinda Gates, implicata in actiuni caritabile in toata lumea.

http://www.evz.ro/article.php?artid=290411

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...