POLAND Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 HelLo`!Am venit si eu cu o intrebare.. destul de ciudata. Azi am vorbit cu un prieten de al meu multe chestii legate de paranormal etc.Si mi`a pus intrebarea:dupa tine Einstein a fost om de stiinta sau intruchiparea unu Inger?un om normal nu poate sa judece cu procentu lui la IQ oricare ar fi elIQ=coeficient de inteligentace ziceti ? am ramas :blink: knd mi`a pus intrebarea ! :beer:
BlackDevil Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 un om normal nu poate sa judece cu procentu lui la IQ oricare ar fi elce ziceti ? am ramas :blink: knd mi`a pus intrebarea !sincer si eu ramaneam asa deoarece nu inteleg ce vrei sa zici prin : "un om normal nu poate sa judece cu procentu lui la IQ oricare ar fi el"so te rog explica mai detailiat/da un exemplu
SeBi Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Inger? NUA fost doar un om extrem de destept...oare cat a fost IQ-ul lui?
1/2 Man 1/2 Amazing Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Nu pot sa cred... cum sa faci o asemenea comparatie? Exista genii destule pe lumea asta. NU EXISTA INGERI
POLAND Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 sincer si eu ramaneam asa deoarece nu inteleg ce vrei sa zici prin : "un om normal nu poate sa judece cu procentu lui la IQ oricare ar fi el"so te rog explica mai detailiat/da un exemplupai nu e asa de inteligent mai, nu judeca atata cu creieru..Nu pot sa cred... cum sa faci o asemenea comparatie? Exista genii destule pe lumea asta.nu eu am facut comparatia, eu doar astept ceva pereri de la voi
Guest Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 aaa...habar nu am ce sa raspund, evident ca a fost un om de stiinta, un geniu. Dar...care-i faza cu ingerul? La sens propiu sau figurat? :\ dont get it
yazid Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 inger? cica IQ-ul lui einstein era undeva intre 160-180.....cine are peste 150 e considerat geniu
Thora! Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 NU EXISTA INGERI Si de ce esti atat de sigur? In diverse culturi, ingerii, ca si demonii, au tot felul de reprezentari si interpretari. Este oarecum nonsensual sa afirmi despre un ceva pe care nu il intelegi si pe care nu il poti defini ca nu exista. Este acelasi lucru ca afirmatia ca in mod cert exista viata inteligenta in Univers si in alte locuri decat pe Pamant. Asta desi, noi, oamenii, nici macar nu putem defini si intelege ce este viata. Ca sa nu mai vorbesc despre inteligenta... @KGuard : Este o tragere la tema. Se presupune ca fiecare dintre noi este la fel de inteligent ca si Einstein. Numai ca nu toti putem sa folosim aceasta capacitate la nivelul la care o folosea Einstein. Oricum este o simpla teorie, atata vreme cat nu se cunoaste mai nimic despre modul de functionare al creierului uman. De altfel, nici inteligenta, inclusiv IQul nu sunt foarte clar definite si nu se pot cuantifica statistic. Este aproape evident ca anumiti indivizi ai speciei folosesc la un nivel superior capacitatile neuronale - cu sau dincolo de vointa lor - dar nu cred ca poate fi vorba de interventii divine. Daca exista divinitate, fara indoiala ca aceasta poate accepta si juca rolul liberului arbitru si se poate abtine de la a face interventii barbare in existenta speciei umane. Iar Einstein este un geniu pentru tine, sau pentru noi, utilizatorii acestui forum, date fiind punctele noastre de reper. Aristotel de exemplu, ar fi privit cu alti ochi genialitatea lui Einstein.
vudu Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Geniu ?DA.Inger ?NUaceasi parere si aici :right:
TiberiuC Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 era un geniu...dar au fost si altii mai destepti decat el
BlackDevil Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 inger? cica IQ-ul lui einstein era undeva intre 160-180.....cine are peste 150 e considerat geniu cemi place cand n-aveti habar de IQ ... la Discovery si alte posturi cica IQ peste 120 e geniu ..... america are o medie de 100 si anw nu prea poti masura IQ-ul exact la nimeni ... chestionarele alea se bazeaza pe un anumit domeniu, imaginatie ... mie unu nu-mi prea place termenul IQ deoarece nu poate fi stabilit direct
yazid Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 cemi place cand n-aveti habar de IQ ... la Discovery si alte posturi cica IQ peste 120 e geniu .....america are o medie de 100si anw nu prea poti masura IQ-ul exact la nimeni ... chestionarele alea se bazeaza pe un anumit domeniu, imaginatie ... mie unu nu-mi prea place termenul IQ deoarece nu poate fi stabilit directce-mi place ca daca dai search pe gugal o sa vezi ca la primele pagini pe care le gaseste scrie ce am zis eu...
L!nuX Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 The intelligence quotient (IQ) is a measuring instrument for intellectual talent. The term was coined by the German psychologist and philosopher Wilhelm Stern (1871-1938) in 1912. The IQ is determined by the intelligence age (I A) in relation to the life age (L A) of the respective person. In standardized tests (IQ-tests), in which the general intelligence is tested, the I A is determined. The IQ can thus be calculated with the formula IQ = (I A/L A)*100. The analysis is done with the help of IQ scales which can, however, differ from each other. Thus the Americans for example use scales which admit IQ values of far more than 200. Thus the mean value of most scales is an IQ of 100. This value represents a normal talent. When indicating the respective IQ the used IQ scale which was used has to be indicated, too.Example of an IQ scale:IQ Intelligence gradeover 140 excellent120-139 very good110-119 good90-109 average, normal talent80-89 low70-79 very lowunder 69 extremely low mai multe despre Einstein aici
BlackDevil Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 cum ziceam ... "stiinta" IQ-ului e stiuta doar de cel care testeaza si de aceea nu imi palce sa ma bazez pe teste de genu ... desi am dat cateva ...
Valek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Totusi Newton a facut descoperiri mai importante.
Smok3 Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Haideti mai ! cum sa pui intrebarea asta ? :blink: Adica vrei sa spui ca si ingerii au luat fiintza ? :blink: poate era destept einstein pe vreamea lui ... si in ziua de azi sunt geni nu va speriati !
Guest [Angel] Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Nu intaleg de ce va soceaza asa mult aceasta intrebare ... Banuiesc ca nu stiti ce face un inginer ...Inginerul creeaza , iar ingineria presteaza o activitate de proiectare ,cercetare , organizare si conducere , pe diferite domeni . Ce vi se pare asa anormal ca e sa fi fost un inginer nu intaleg ...Din amintirile mele , sper sa nu ma insel , parca mi-a zis cineva ca un om normal isi foloseste cam 3-4% din capacitatea totala a creierului pe durata vieti , iar din teste s-a constatat ca Einstein si-a folosit mult mai mult , nu mai stiu exact cat parca vreo 9% , nu mai stiu exact .Ar putea fi un inginer cu o pregatire buna si cu propria inteligenta sa fi extins anumite cercetari .
M0rtix Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 un geniu, om de stiinta cum vreti voi, dar nu inger :)