Jump to content
yunoz

Scandal la Eurovision

Recommended Posts

Locomondo, in finala Eurovision

Piesa "Liubi, liubi, I love you" a castigat simpatia publicului si un punctaj bun din partea juriului de specialitate.

Astfel, trupa Locomondo va reprezenta Romania in marea finala a Eurovisionului, care va avea loc la Helsinki in data de 12 mai.

Aseara a avut loc finala nationala a concursului Eurovision la care au participat doar opt piese. Morandi si Wassabi nu s-au prezentat, boicotAnd competitia. Trupa Locomondo a obtinut cel mai mare punctaj si va pleca la Helsinki, Finlanda, unde va intra direct in marea finala.

"Mergem cu un mesaj de dragoste si toleranta de la Dumnezeu", a declarat in exclusivitate pentru "Evenimentul zilei de duminica" Kamara, membru al trupei Locomondo, imediat dupa aflarea rezultatului.

Asteptarile publicului nostru sunt foarte mari dupa performantele pe care le-a atins RomAnia in ultimii ani. Luminita Anghel si Sistem au ocupat locul trei cu piesa "Let me try" in 2005, iar anul trecut, Mihai Traistariu a ocupat locul patru cu piesa "Tornero".

Castigatorul din acest an va urca pe scena Hartwall Arena si va cAnta alaturi de reprezentantii altor 23 de tari - ceilalti noua dintre ocupantii primelor zece locuri de anul trecut, inca zece care vor trece de semifinala din 10 mai si cele patru tari care participa an de an: Franta, Germania, Spania si Marea Britanie.

Plagiat pe banda rulanta

In acest an, scandalurile, nemultumirile si acuzatiile de plagiat au dominat selectia nationala. O piesa a fost eliminata din concurs pentru ca s-a dovedit plagiatul, iar alte trei au fost eliminate pentru ca au incalcat regulamentul concursului. Organizatorii vor avea o misiune destul de grea anul viitor. Ce ar trebui facut pentru ca situatia sa nu arate la fel?

Compozitorul Adrian Ordean spune ca in Romania se merge pe principiul legile sunt facute ca sa fie incalcate. "Toata lumea ia de colo si de dincolo pentru ca e mai usor asa", spune Ordean. Compozitorul propune ca pe viitor, atunci cAnd mai ramAn 24 de piese in concurs, acestea sa fie trecute printr-un filtru.

"Ar trebui alcatuita o comisie. Trebuie platiti oameni care sa asculte melodiile. Asta sa fie meseria lor si, atunci cAnd sunt intrebati, sa stie ce sa raspunda, daca doua piese seamana sau nu. Daca se mai face si o lege a plagiatului sau niste criterii dupa care sa intelegi ca e alba sau neagra, s-ar pune la punct lucrurile", crede Adrian Ordean.

Acesta spune ca exista muzica buna in Romania, dar ca in cazul unui concurs de acest gen e dificil de ales cea mai buna piesa. "Pentru mine, un concurs adevarat e atunci cAnd pe o distanta de 1.000 de metri cea mai buna concurenta e cea care ajunge prima. La muzica e altceva, e in functie de gust", spune compozitorul Adrian Ordean.

Comunicarea, o solutie In ceea ce priveste acuzatiile de plagiat, care au depasit orice record in cadrul preselectiei din acest an, ele sunt destul de greu de dovedit, potrivit specialistilor. "In literatura e foarte simplu. Constati ca pagini intregi sunt luate din alta creatie. La muzica exista si un liber arbitru. Linia melodica poate semana unu la unu, dar in spate vine orchestratia.

Bassul are alt mers, ritmul este imbogatit.

Sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa se tina cont. E mai greu de dovedit plagiatul la o lucrare muzicala", spune Zoia Alecu, fosta componenta a trupei Sfinx Experience. Aceasta crede ca in lumea muzicala romAneasca lipseste comunicarea dintre artisti. "Exista prea putini oameni in muzica care sa-si ajute colegii. Cu un sfat, cu o vorba buna.

Pare un lucru neimportant, dar eu sunt convinsa ca e extrem de important", spune interpreta si compozitoarea Zoia Alecu. Ea sustine ca show-ul este decisiv in acest concurs.

"Multi artisti care creeaza, trimit piese, negAndindu-se ca Eurovisionul nu e un concurs de creatie sau de voci, ci unul de televiziune", adauga ea.

In ce tari s-au mai desemnat finalistii concursului> Pe 10 mai va avea loc la Helsinki semifinala Concursului Eurovision 2007.

Unele tari si-au ales deja participantii, altele si-au numit reprezentantii, dar mai au de decis piesa cu care vor participa. Elvetia a ales sa mearga pe mAna lui DJ Bobo, pentru Olanda va participa Edsilia Rombley, iar pentru Israel, Teapacks.

In acest an, RomAnia va intra direct in finala si va concura cu zece dintre piesele care vor trece de aceasta semifinala.

Iata cateva dintre numele participantilor care au decis deja si piesele cu care vor intra in concurs:

> Moldova - Natalia Barbu ("Fight")

> Malta - Olivia Lewis ("Vertigo")

> Polonia - The Jet Set ("Time to Party")

> Turcia - Kenan Dogulu ("Shake it up sekerim")

> Slovenia - Alenka Gotar ("Cvet z juga")

> Belarus - Dmitry Koldun ("Work your magic")

> Albania - Aida & Frederik Ndoci ("Balada e gurit")

> Cipru - Evridiki ("Comme ci, comme Ca")

> Estonia - Gerli Padar ("Partners in crime")

> Andorra - Anonymous ("Salvem al m?n")

http://www.evz.ro/article.php?artid=291715

Link to comment

O buna intrebare ... si noi cand castigam? cred ca e una retorica.

Ce noi frate , eu unu ma simt reprezentat la un concurs d cacao de niste "cantareti" d cacao , moga compune o piese sa butzii o pun in practica , canta gasca in microfon si piesa iese cum ca ar canta privighetoarea ,traiasca calculatoarele,si cand se mai nimereste sa faca si ei un live pe vre-o scena sunt praf , zici ca sunt copii aia de la minitop de se agita mai mult decat sa cante ... da si aia faceau o treaba mai buna , concluzia ... they sux , we don't . Care se simte reprezentat de formatzia gastele numa' bine :tiphat:

Link to comment

nu am ascultat restul melodiilor pentru ca nu sunt un mare fan eurovision, avand in vedere ca voturile se dau pe baza politica insa melodia asta chiar are sanse. este cantata in 5 limbi mi se pare si asta ne creeaza o legatura cu tarile care vorbesc aceste limbi. de asemenea, melodia are originalitate, e o abordare diferita. ii lipseste un pic de viata totusi, ritmul fiind ok. om trai si om vedea :).

PS: ce tot marius moga in sus marius moga in jos? taranul ala habar nu are decat sa copieze. el nu e compozitor, orice babuin face muzica la calculator!

Link to comment

Din ce a devenit eurovisionul nostru si ce a devenit eurovisionul in toata lumea sincer nu mai conteaza cine se duce ... si anu trecut cand am auzit ce piese au cantat si aia din alte tari imi venea sa ma arunc de la balcon (finlanda a meritat sa castige pe deplin) :|

Link to comment

Who gives a fuck anyway ... incepe era rockului nu mai sunt la moda melodiile cu : aaaa give me your bla bla bla only shit :|

esti confuz prietene... era rock-ului a apus de mult, ceea ce mai vezi tu astazi este inertia. spun asta cu parere de rau, pentru ca se schimba societatea. acuma e la moda hiphop-ul si muzica emo (trageti-va bai un glont in cap ca poluati fonic). insa nu despre asta era vorba, sa revenim la subiect si sa asteptam sa vedem ce se va intampla pe 12 mai!

Link to comment

Pai la noi nu are rost sa decizi ce urmeaza, la noi pe unde mergi auzi manele :)) deci e imposibil sa prezici :D

@Alex

Va incepe din nou ... (daca asa iti suna mai bine :P)

Link to comment

PS: ce tot marius moga in sus marius moga in jos? taranul ala habar nu are decat sa copieze. el nu e compozitor, orice babuin face muzica la calculator!

cum poti sa zici ma ca Moga nu e compozitor? a compus versurile multor formatii.. el si cu Laurentiu de la 3SE.. 2 compozitori de viitor.. dar cu oameni ca Ionel Tudor care se crede marele "dirijor" cum a zis el.. du`te acuma.. ala care e mare compizitor nu se da mare cu ceea ce a facut.. in orice caz Locomondo nu merita.. nu cred ca publicul a votat asa ceva.. melodia lui Marcel Pavel sau a lu` Simplu cu Andra.. sau chiar a lu` Ionut de la Provincialii.. una din astea 3 merita sa iasa.. dar in fine.. asta e Romania.. s`a ajuns sa se faca blat si la Eurovizion :|..

Link to comment

Daca anul trecut concursul a fost castigat de o formatie de tot kkt-ul cu o melodie de mai mare kkt putem sa ne punem mari sperante in melodia asta :)

Oricum asta nu e e concurs de muzica...e concurs de ce tara pupa mai mult alta tara-n cur

Cred ca ai prefera sa castige eurovisionu adi minune si gutza nu?Ma indoiesc de calitatea gusturilor tale muzicale si de simtul artistic pe care trebuie sa-l ai ca sa iti dai seama de originalitatea si muzicalitatea unei melodii.

Link to comment

Finlanda crezi ca are pe altcineva de trimis ma? tu stii ce-i acolo? m-as mira sa nu trimita vreo trupa de black anu asta

=)) o trupa de black sa castige eurovisionu =))

Cred ca ai prefera sa castige eurovisionu adi minune si gutza nu?Ma indoiesc de calitatea gusturilor tale muzicale si de simtul artistic pe care trebuie sa-l ai ca sa iti dai seama de originalitatea si muzicalitatea unei melodii.

Topicul se numeste Scandal la Eurovision, nu? Mai exact la Eurovision Romania. Ce treaba au finlandezii cu el? :blink: Scandalul de la Eurovision s-a terminat; n-ar trebui sa incheiati si voi cearta?

Finlanda a castigat editia trecuta, si atat. Melodie buna/proasta.. fiecare dupa cum vrea/crede..

P.S. Rockeri, houseri, hip-hoperi, s.a.m.d. genul de muzica pe care il ascultati, nu il face mai bun decat altul. E o chestie de gusturi. Personal, nu suport "clubbarii", "roacarii" , "tzoparii" .. adica cei care se identifica cu toate prostiile astea.. dar nu inseamna ca nu ascult o melodie de la X, Y sau Z. O ascult pt ca imi place si atat.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...