Jump to content
Danny

Românii trebuie să îşi facă analizele

Recommended Posts

Posted

IPB Image

Din aprilie trebuie să mergem obligatoriu la medicul de familie, pentru a intra în programul de monitorizare a sănătăţii populaţiei. Proiectul prevede ca fiecare român să beneficieze de o consultaţie şi de analize gratuite. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat în emisiunea 3X3, moderată de Stelian Tănase, că programul va încuraja prevenirea îmbolnăvirii.

În urma consultaţiei, fiecare cetăţean va avea o fişă de evidenţă cu toate afecţiunile. Programul îşi propune să dezvolte profilaxia, adică prevenirea bolilor, pentru că, susţine ministrul Sănătăţii, este mai ieftin să previi decât să vindeci.

"Să îl obligăm pe cetăţean să meargă la medicul de familie, 50% dintre pacienţii cu probleme ajung la urgenţe", a declarat ministrul Sănătăţii.

Medicul de familie stabileşte de ce fel de analize are nevoie fiecare pacient, iar în urma acestor analize, este posibil să recomande noi consultaţii pentru a descoperi toată gama de afecţiuni de care suferă persoana în cauză.

"Fiecare român va primi acasă o scrisoare cu ce are de facut. Alăturat vor fi două taloane, unul pe care scrie medic de familie si unul pentru analize", a mai spus Eugen Nicolăescu.

Pentru cei din mediul rural, proiectul prevede crearea unor caravane de consultaţie care se vor deplasa în sate şi vor efectua analizele de sânge, fie în şcoală, fie în primăria din sat. De acest demers se vor ocupa spitalele publice din fiecare judeţ.

Toate informaţiile cu privire la sănătatea românilor vor fi centralizate în format digital, iar medicii de famiilie vor primi de la stat computere portabile pentru a putea intra la orice oră în baza de date.

Sursa :Realitatea TV

Posted

Nu ma duuuuc. Sunt :help: rau de tot, dak imi zice ala k mor? :oups:

:rofl1: :rofl1: :rofl1:

PS: e o idee buna, dar nu stiu cati o sa profite de ea

Posted

ideea e buna numai ca va fi aplicata prost....

pai...era ceva de genul...ca daca nu mergem...platim eventualele internari....daca avem probleme in nu stiu ce intrerval de timp.

O sa maerg...dar iar vom sta la cozi si.....bine ca mi-am facut analizele luna trecuta....poate nu-mi mai da sa-mi mai fac....

Posted

eu zic ca e bine ca se fac analizele, sigur o sa ma duc pt ca sunt constient ca este pt. sanatatea mea :tiphat:

Scuze pentru off-topic, dar esti baptist cumva?

Posted

nu se merita sa faci analize la spital pt ca sunt niste asistente incompetente. eu personal cand am fost ultima oara la bacau s-a chinuit o asistenta 30 de min sa ia o seringa de sange, deja ma luase cu ameteli. !! cel mai sigur e sa merci la o clinica privata cu aparatura de ultima generatie ;)

Posted

nu se merita sa faci analize la spital pt ca sunt niste asistente incompetente. eu personal cand am fost ultima oara la bacau s-a chinuit o asistenta 30 de min sa ia o seringa de sange, deja ma luase cu ameteli. !! cel mai sigur e sa merci la o clinica privata cu aparatura de ultima generatie ;)

Vai asa am patit si yo a stat vreo 15 min sa imi ia 3 eprubete de sange , dar sper sa nu mai dau de asistenta aia niciodata in viata mea , avand in vdr ca`mi fac analizele 1 data la 6 luni...oricum parerea mea este ca e un lucru foarte bun cu analizele astea poate asa reusim sa tinem anumite viroze sau alte boli cat de cat sub control , partea proasta e ca fiind gratis nu vor fi atat de bune sau nu li se vor da prea mare atentie.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...