ANdy5 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 omg sper sa se ieftineasca ... @ procesor si placa video noua :wub: + monitor cu plasma :D daca nu continui sa but pe epava mea
CryNow Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 sper sa scada .. si normal ar trebui sa scada ;) dar suntem in Romania ... nu se stie niciodata ;)
Macen*Krace Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 adevarul... doar cele din import... restul iti bagi unghia in gat knd le vezi...
Ahilosu Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Daca scade pretul cu 42% imi cumpar un LCD misto , High Definition :)dap, un 42 % la un 3000 RON m-ar face fericit :Ddar nu stiu daca mai astept inca juma de an...
robert03 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Preturile la componente nu vor scadea considerabil. La noi sunt mai scumpe produsele pt ca e adaosul comercial foarte mare. In alte tari precum Italia, Spania, etc exista alta politica a pretului, cererea si oferta sunt alfel structurate..In Romania, o placa video marca X sufera cel putin 1 adaos comercial. De aici rezulta un pret mare.Exemplu: Producatorul x vinde placa la un pret de 1RON (ipotetic vb), importatorul y ii aplica un a.c. de 30% si il vinde la pretul de ~1,3RON. Daca il cumperi direct de la importator (firmele de genul asta sunt cele cu comanda on-line) platesti exact atat. In schimb, daca il cumperi de la magazinul z (care l-a cumparat de la y) vei plati cel putin 1,69RON, in conditiile in care a.c. e tot de 30%.In concluzie vei plati pe placa video, in plus, peste jumatate din costul de fabricatie. La restul, LCD, plasme,... vor exista schimbari dar nu foarte mari. Daca inainte de 2007, cumparai un TV LCD cu 2000RON, acum il vei gasi la 1600-1700RON.Nu cumparati LCD-uri pana la sfarsitul lui februarie pt ca s-ar putea sa cadeti in plasa. Ei cumpara LCD-uri noi la pretul redus, dupa intrarea in UE, si le vor vinde la pret de lichidare de stoc. Si veti gasii aceleasi modele la un pret semnificativ mai mic peste 1-2 luni.P.S. Valoarea a.c. s-ar putea sa fie mai mica. Depinde de fiecare agent economic.
sefu_bancii Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Preturile la calculatoare scad datorita utilizarii tot mai mare a consolelor asa ca hai cu placa de baza si cu procesoru si de ce nu si cu ramii aia si un dvd-writer si ete ca imi iau calculator nou daca se ieftinesc