vudu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 acuma dupa ce am aderat in UE si s`a scos vama cu siguranta va scadea si pretul la componentele de la calculatoare cu cel putin 10 15 nu?cam in cat vom simnti aceste schimbari de preturi?
TyreXel Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Am auzit ieri pe cineva ca s-ar ieftinii cu 40% :) acum nu stiu daca e adevarat sau nu, astept sa vad.
L!nuX Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Produsele la care in prezent exista taxe vamale la intrarea pe teritoriul Romaniei si care vor fi eliminate incepand cu 1 Ianuarie sunt : * LCD-TV-uri, Plasme, Home Cinema ? taxa 42% * Baterii, Accesorii de Rack ? taxa 15,5% * Genti de notebook, huse ? taxa 22%Produse la care nu exista in prezent taxe vamale la intrarea lor pe teritoriu Romaniei : * Notebookuri * Monitoare * Aparate foto-video * Imprimante * Componente PC * Telefoane MobileNorme noi de protectie a mediuluiDe la 1 Ianuarie 2007 , Romania adera la UE, si va trebui sa se supuna normelor europene. Normele europene care afecteaza direct echipamentele IT&C, sunt cele referitoare la protectia mediului. Astfel : * Pe teritoriul Romaniei nu se vor mai putea comercializa decat produse RoHS Compliant . Mai multe detalii despre acest standard gasiti aici : http://www.rohs.gov.uk/. Astfel , produsele care nu corespund acestui standard (in general produse cu un pret scazut, care in acest moment se gasesc in piata romaneasca), nu se vor mai putea comercializa pe teritoriul Romaniei .mai multe AICI
Potyike Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 mai pe romana, mai mult se scumpesc componentele? o.O
Potyike Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 name='L!nuX' date='Jan 2 2007, 09:54' post='1649652']Produsele la care in prezent exista taxe vamale la intrarea pe teritoriul Romaniei si care vor fi eliminate incepand cu 1 Ianuarie sunt : * LCD-TV-uri, Plasme, Home Cinema ? taxa 42% * Baterii, Accesorii de Rack ? taxa 15,5% * Genti de notebook, huse ? taxa 22% Produse la care nu exista in prezent taxe vamale la intrarea lor pe teritoriu Romaniei : * Notebookuri * Monitoare * Aparate foto-video * Imprimante * Componente PC * Telefoane Mobile care e aici scaderea... ? sa speram totusi ca vor scadea.. :) ungaria e de 2 ani in UE si au cam aceleasi preturi fata de noi
k1nd3r Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 mai multe AICIuite icilea ... eu asta inteleg citind articolul respectiv , scaderea taxei vamale ... implicit a preturilor ... + k acum cu aderarea la UE , vom plati , pt toate produsele cred ... Taxa Verde ... taxa de reciclare ... De ex pt un LCD .. va fi de circa 8 Euro .. :)
CrashOver Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ce caterinca bag mana in foc ca or sa se scumpeasca cu toate ca si yo la fel ca voi sper sa se ieftineasca...daca or sa se scumpeasca cu 10% sa zicem , peste 1 an max se micsora preturile cu 5-10% , deci or sa fie la fel preturile sau putin mai scumpe , dar ideea in sine e ca au avut din ce sa scada :P
Lancelot Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 orice reducere s-ar face ea va fi nesemnificativa.. va fi ca la reduceri.. daca tot au un ditai adaosul nu-i doare mana sal e reduca cu 10- 20 %
clona69 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Din ce spune Linux preturile vor scadea la LCD-TV-uri, Plasme, Home Cinema (taxa 42%) Baterii, Accesorii de Rack taxa (15,5%) Genti de notebook, huse (taxa 22%) iar la restu se vor scumpi cu aproximativ 20% dupa 15 ianuarie din cate stiu, we'll see.
RedX Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 hmm si la calculatoare nu vor scadea ? :(.... ar prinde bine ca si eu vreau sa-mi schimb coptu` asta de comp....
THuG-Radu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ar fi frumos sa scada preturile, sa`mi schimb si eu epava ! :D
Angel of Darkness Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Din cate am inteles , se vor scumpi componentele :( Si eu care voiam sa imi schimb procesorul si placa de baza , sa mai adaug o placa video ... :( . Aderare sucksDar cu internetul cum ramane ? Aceleasi taxe sau se mai ieftinesc ? Ca as vrea sa imi pun :DWireless:D
WaH ^ MaTuX Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ar fi frumos sa scada preturile, sa`mi schimb si eu epava ! :D o sa scada treptat epava --> :comp1:
Ahilosu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 in primul rand as vrea sa scada preturile la televizoarele LCD ca vreau sa-mi pun in camera :crybaby: dar ma indoiesc ca va fi asa. cel putin in primele 6 luni nu cred ca se va simti aderarea.
Potyike Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 nu e mare lucru UE asta ... eu am simtit prima zii :) am chemat un taxi si aia ca nu e nici un taxi liber, si dupa cea am mers pe jos vreo 5 km am vazut ca e plin de taxiuri
Andy. Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Din cate am inteles se scoate TVA-ul si se baga taxa de mediu....so cam tot acolo suntem :(
dev Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Cu calculatoarele va stresati voi? ... Ce o sa faceti cand o sa creasca pretu` la alimente?
vudu Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 pe mine calculatoarele ma intereseaza la ora asta. :P
#spoitoru# Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 sper sa scada preturile la calculatoare si la piesele pt calculatoare pt ca trebuie sa mai adaog ceva prin el, o ramas cam slabut al meu :surprised:
iNm Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 in primul rand as vrea sa scada preturile la televizoarele LCD ca vreau sa-mi pun in camera :crybaby: dar ma indoiesc ca va fi asa. cel putin in primele 6 luni nu cred ca se va simti aderarea. or sa scada dar nu acum inca is considerate produse de lux si eu vreau un monitor lcd
blk Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ce caterinca bag mana in foc ca or sa se scumpeasca cu toate ca si yo la fel ca voi sper sa se ieftineasca...daca or sa se scumpeasca cu 10% sa zicem , peste 1 an max se micsora preturile cu 5-10% , deci or sa fie la fel preturile sau putin mai scumpe , dar ideea in sine e ca au avut din ce sa scada :P bine ca ti-ai dat tu cu parerea.. mare expert in economie :dooh: or sa scada dar nu acum inca is considerate produse de lux si eu vreau un monitor lcd ba acum. facem pariu? exista competitie in romania, oameni buni. firme ca depozitul de calculatoare , best si altele sunt in compeetitie, trebuie sa castige piata. credeti-ma pe cuvant ca daca ei cumpara mai ieftin produsele le vor vinde mai ieftin pentru a atrage oamenii sa cumpere. romanu` e prost dar firmele care detin majoritatea nu sunt romanesti. nu au de ce sa tina preturile mari pentru ca vor pierde URGENT clienti multi.
BlackDevil Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 cred ca mai repede vor creste profitele la comercianti decat vor scadea preturile cu alte cuvinte ... preturile vor ramane aceleasi doar ca taxele care se impuneau la vama vor intra in in buzunarul comerciantului
{JM}Alex Lifetaker Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 in primul rand as vrea sa scada preturile la televizoarele LCD ca vreau sa-mi pun in camera :crybaby: dar ma indoiesc ca va fi asa. cel putin in primele 6 luni nu cred ca se va simti aderarea.Daca scade pretul cu 42% imi cumpar un LCD misto , High Definition :)