Jump to content
Guest Wisp

Traficul SMS se va dubla până în 2010

Recommended Posts

Numărul mesajelor text trimise şi primite de pe telefoanele mobile se va dubla în următorii cinci ani, ajungând la peste 2.300 de miliarde de SMS-uri, conform celei mai recente estimări realizate de compania britanică de analiză Gartner.

Numărul de mesaje scurte trimise prin serviciul SMS a fost estimat, la sfârşitul lui 2005, la 936 de miliarde. În următorii cinci ani, veniturile totale obţinute din mesageria text mobilă vor creşte de la 39,5 miliarde dolari la 72,5 miliarde dolari.

"Cele mai multe mesaje vor fi trimise în şi din zona Asia-Pacific, unde estimăm că numărul de SMS-uri va depăşi 1,8 miliarde. Mesageria SMS reprezintă serviciul cu cel mai mare succes din istoria de 30 de ani a telefoniei mobile", precizează oficialii Gartner.

Raportul companiei afirmă că deşi numărul noilor servicii de mesagerie telefonică a crescut considerabil, incluzând mesagerie instantanee şi multimedia, acestea nu vor depăşi în popularitate vechile mesaje SMS, care sunt ieftine şi extrem de simplu de realizat.

Sursa:Click

Link to comment

sms-uriel sunt foarte utile mai ales atunci cand nu poti vb sau pur si simplu nu ai chef sa-i auzi gura prietenei la telefon :))

Traficul se va dubla pt ca din ce in ce mai multa lume are telefon mobil si sms-urile sunt mai rapide si mai ieftine decat apelurile !

Link to comment

Nu folosesc SMS-uri. :tiphat: in fata celor care o fac, dar eu pur si simplu nu am timp sa scriu asa ceva atunci cand am de transmis ceva, nici nervi sa astept sa ma conving ca intr-adevar informatia a ajuns la destinatar. In plus nici nu e stilul meu. Some kind of old boys style: contacte rapide la telefon si discutii lungi la masa tratativelor :D

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...