Lancelot Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 care credeti ca va fi evolutia tarii noastre dupa integrarea in UE? Vom fi ajutati cu infuzii masive de capital sa mai recuperam din decalajul economic imens existent la ora actuala? sau vom deveni scalvii si gunoierii Europei? Care sunt dedesubturile unei aderari care mie mi se pare un pic fortata..numai cand ma gandesc la nivelul coruptiei de la noi :dooh: Parerae mea... Nu va incepe sa curga lapte si miere pe strazi asta e sigur.Iar o buna perioada de timp va fi destul de greu
Raul Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 sau vom deveni scalvii si gunoierii Europei? Mai degraba asta uitati-va la vecinii nostri Ungurii ei sigur nu o duc mai bine odata cu integrarea.
Odyzzeus Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Vom fi ajutati cu bani de UE, dar nu le-as spuse infuzii masive. Nu banul public european e important ci banul "privat", cel al investitorilor.Ca o comparatie, PIB-ul Romaniei e undeva in jurul valorii de 60 de miliarde de Euro, pe cand cel al Germaniei, spre exemplu, e undeva aproape de 2000 de miliarde de Euro. Diferenta enorma.Intrarea in UE e un semnal ferm ca Romania e o tara cu economie functionala in care se pot aduce bani. Avem nevoie de bani multi in economie pentru a ne dezvolta.In primii ani in nici un caz nu va curge lapte si miere. :)
vexx Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Care sunt dedesubturile unei aderari care mie mi se pare un pic fortata..numai cand ma gandesc la nivelul coruptiei de la noi :dooh: pozitia strategica a Romaniei
Beethoven Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Nu va fi usor, dar fara aderare ar fi fost mai greu. Iar referitor la Ungaria, nu o duc mai rau, doar stacheta a fost ridicata. E in firea omului sa vrea tot timpul mai mult. Am trecut prin jumatate din Europa, pot sa va spun ca indiferent cat de bine le-ar merge, oamenii tot timpul gasesc un motiv sa se planga (si nu fac nici eu o exceptie). Primii ani vor fi grei, asta e sigur din pacate.Banul public european e chiar foarte important si nu numai prin valoarea ei bruta. E un indicator pentru investitorii privati. Cu cat se absorb mai multi bani din fondurile puse la dispozitie, cu atat mai atractiva este tara pentru investitori. Nu e usor sa pui mana pe acele fonduri europene. Obtinerea a 30 % din fondurile puse la dispozitie poate fi considerat un vis frumos.
iNm Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 primii 5/10 ani vor fi un soc asta e sigur p.s eu inca astept autostrada transilvania :whistle:
CrashOver Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Va dura pana vom simti noi cu adevarat ca suntem "integrati" oricum sper ca va fi mult mai bine (chiar daca va dura ceva pana ne vom acomoda noi)
CryNow Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 pai ... depinde cum privim lucrurile (si e o istorie de scris) .. dar in mare parte .. nu cred ca am fost "luati" de UE din mila .. romania are resurse .. o pozitie strategica ..
Beethoven Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 pai ... depinde cum privim lucrurile (si e o istorie de scris) .. dar in mare parte .. nu cred ca am fost "luati" de UE din mila .. romania are resurse .. o pozitie strategica ..Poti fi sigur de asta. Nu exista "mila" la acest nivel. Totul se rezuma la interese, la "ceva pentru ceva". Depinde in mare masura de Romania daca va sti sa ia suficient de mult pentru ceea ce ofera. Spun "sa ia", nu "sa primeasca", nu e cazul sa te astepti sa ti se bage in straita, chiar daca vine Craciunul.
robert03 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Cred ca urmatorii 5-10 ani vor fi foarte grei. Pt populatia cu venituri mici, de 350-400E pe luna. Pt cei cu venituri mai mari, se va simtii o diferenta dar nu prea mare.Ma deranjeaza ca prin integrarea in UE, vor fi construite autostrazi in numar destul de mare (ceva legat de un tronson -nu stiu exact), distrugand o parte din peisagistica. Mai sunt si altele mai importante dar la asta m-am gandit acum..P.S. Banii pe care ii primim acum, vor trebui dati pana la urma inapoi; sub alte forme dar tot nu sunt chiar nerambursabile.
Shush Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Primi ani o sa fie foarte greu, o sa fie chiar mult mai rau decat acum ! Dar pe termen lung integrarea va fi un lucru benefic tarii noastre !
L!nuX Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 LCD-urile si plasmele se iefitnesc cu 42 % ceea ce e un mare cadou :P
Stargate Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Se pare ca romanilor li s-a inoculat atat de bine termenul de "generatie de sacrificiu" - incat de generatii intregi ne chinuim sa iesim la liman si sa fim privit ca restul europenilor, fara ca vre-odata sa reusim cu adevarat.Clar va fi mai rau.
uLise Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Aderarea este un lucru bun .... economica va creste... sunt oameni plecati la munca in strainatate care nu pot sa vin in tara datorita intrarii ilegal... pe cand cu aderarea UE se deschid portile si lumea va putea traversa granita linistit... Aderarea se refera in mare parte la planul economic si dezvoltareUE venim :D
bunny Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 eeeeeeh...mai mult ne schimba moneda..in rest.. "Un-te duci tu, leule?"
MisterDevil Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 eh .... asta este ... la ce sa ne plangem ? stam si inghitim ... si speram sa pice vre-un LCD ieftin in brate :)
musthyzz Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 aderarea la UE era inevitabila...ca era anul asta sau anul viitor in caz de esec tot acolo ajungeam.Inceputul va fi mai greu insa cu timpul lucrurile vor evolua in bine.
Nimeni Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 o sa intram un M.U.E - marea uniune europeana )))