Sequenz 31 Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Jim Bell, şeful echipei de cercetători NASA care a supervizat fotografiile realizate pe Marte de roboţii ?Spirit” şi ?Opportunity”, a realizat care este cadoul ideal de Crăciun pentru pasionaţii de ştiinţă: o carte cu 150 din cele mai bune imagini trimise de cei doi roboţi de pe Planeta Roşie.Imaginile au fost selectate manual din cele peste 150.000 de fotografii trimise de cei doi roboţi, de la ajungerea lor pe Marte în 2003."Diferenţa între imaginile de pe Marte de la sondele Viking şi Pathfinder şi imaginile de la Spirit şi Opportunity este diferenţa între «a obţine imagini» şi «a face fotografii»", scrie Bell."Nu am fost primii care am văzut suprafaţa lui Marte, dar am avut privilegiul de a fi primii care am văzut locurile vizitate într-un fel cu totul diferit, mult mai uman".Patru din cele 150 de fotografii tipărite pe hârtie lucioasă sunt prezentate ca postere de mari dimensiuni, de aproape un metru lăţime. Autorii cărţii spun că aceasta oferă "o viziune asupra suprafeţei unei alte planete fără precedent în detalii şi în claritate".Sursa: http://www.realitatea.net/
Shush Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 si probabil au si un pret pe masura dimensinilor... sunt curios sa vad si eu poze cu detalii de pe Marte !
Stargate Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Sunt curios cum leaga felicitarile cu imagini dp Marte cu Mos Craciun... :D :blink: (sau cu iepuru' de Paste)
Raul Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Si eu sunt curios cum o sa il puna pe Mos Craciun pe o felicitare cu Marte...oare o sa ii puna si casca?
#spoitoru# Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 nush daca o sa aiba Mos Craciun bani sa-mi aduca si mie o carte :dooh:
Valek Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Doamne... NASA nu mai stie cum sa scoata bani de pe oameni...