Jump to content
Nimeni

Revoltă în mai multe penitenciare din ţară

Recommended Posts

Posted

Protestele declanşate în ultimele două zile în Penitenciarul Codlea au fost urmate de cele ale deţinuţilor încarceraţi şi în alte închisori din ţară, însă reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor susţin că nu s-au înregistrat incidente. Revolta a fost declanşată în urma lansării proiectului legislativ al deputatului independent Nati Meir, prin care se propune graţierea colectivă a deţinuţilor care au de executat cel mult 5 ani de închisoare.

Potrivit oficialilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în cursul zilei de sâmbătă s-au înregistrat proteste în penitenciarele Jilava, Rahova, Slobozia, Bacău, Târgu Jiu, Craiova, Botoşani, Colibaşi, Galaţi, Brăila şi Ploieşti. Reprezentanţii ANP susţin însă că ţin sub control situaţia, întrucât protestele sunt paşnice şi nu s-au înregistrat violenţe sau alte incidente.

Deţinuţii din Constanţa şi Craiova şi-au incendiat cearceafurile şi au intrat în greva foamei. Ei cer grăbirea proiectului de lege iniţiat în luna septembrie care prevede graţierea deţinuţilor care sunt la prima condamnare şi au primit o pedeapsă mai mică de cinci ani de închisoare. Zece mii de deţinuţi din România sunt în această situaţie.

Administraţia Penitenciarelor respinge modul în care iniţiatorul legii, Nati Meir, îşi promovează proiectul.

La Bucureşti, deţinuţii din penitenciarul Jilava au protestat timp de câteva ore. Deputatul Nati Meir, iniţiatorul proiectului privind graţierea, a stat azi de vorbă cu deţinuţii de la Jilava. El declară că nu se simte responsabil pentru revoltele din închisori, deoarece doar am iniţiat un proiect de lege.

"O graţiere presupune o voinţă politică şi nu este nevoie ca voinţa politică să ducă la adoptarea acestui proiect", a spus Sorin Dumitraşcu, director adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Sursa:Click

Posted

:blink: :blink: :blink: numai la noi se poate asa ceva...pai nu ma mir..conditiile din penitenciarele de la noi..sunt cu 3 clase sub cele din alte tari...chiar daca sunt inchisi asta nu inseamna ca nu sunt tot oameni..si ar trebui tratati ca atare...

Posted

Cum adica nu sunt tratati ca atare ?!Ce drepturi mai au aceste scursori ale societatii?Credeti ca le strica "corectiile " gardienilor,din contra le mai vine mintea la cap!Cumva jigodiile astea se gandesc la drepturile victimelor pe care le violeaza,mutileaza sau le ucid?Gratiere?!Poate sa ii gratieze cu un mic gaz...

Posted

:blink: :blink: :blink: numai la noi se poate asa ceva...pai nu ma mir..conditiile din penitenciarele de la noi..sunt cu 3 clase sub cele din alte tari...chiar daca sunt inchisi asta nu inseamna ca nu sunt tot oameni..si ar trebui tratati ca atare...

pai si ce te astepti ma?

sa faca aia crime, sa jefuiasca si sa stea in lux? daca nu sunt buni de altceva, sa putrezeasca acolo.

Posted

stai asa domne... nu te grabi ca fata mare la maritat. nu toti care sunt acolo sunt criminali in serie, psihopati. mai sunt si oameni care sunt acolo pentru ca au furat o gaina, o lebada ceva. de ce au facut asta? pentru ca dragutul vostru stat roman nu e in stare nici sa asigure mancarea pe masa. atentie, mancare, nu lux!

nu zice nimeni sa fie tratati ca niste copii insa faptul ca nu mai esti liber este groaznic. mai vine apoi ca ti-o trag niste dobitoci in fund in fiecare zi, esti batut cand i se scoala jandarmului, dormi pe un "pat" vai si amar de el etc. ...

sunt multe lucruri in joc, ganditi de doua ori inainte!

Posted

mda... eu i-as lasa sa se dea cu capu de pereti sa-si taie venele sa faca greva foamei sau sa arda paturile prin camere.... as merge in fiecare dimineata i-as intreba daca mananca astazi daca ar spune ca da as aduce mancare daca nu as veni urmatoare dimineata ..... nu as schimba paturile arse sa doarma pe ele daca le-au aprins

in nici un caz nu le-as face conditi unor criminali talhari hoti sau violatori ba mai mult i-as sugera lui Base sa bage pedeapsa cu moartea

Posted

Cum adica nu sunt tratati ca atare ?!Ce drepturi mai au aceste scursori ale societatii?Credeti ca le strica "corectiile " gardienilor,din contra le mai vine mintea la cap!Cumva jigodiile astea se gandesc la drepturile victimelor pe care le violeaza,mutileaza sau le ucid?Gratiere?!Poate sa ii gratieze cu un mic gaz...

Cu totul de acord. Ar trebui marite pedepsele si introdusa chiar pedeapsa cu moartea. Sa vezi cum scade criminalitatea.

stai asa domne... nu te grabi ca fata mare la maritat. nu toti care sunt acolo sunt criminali in serie, psihopati. mai sunt si oameni care sunt acolo pentru ca au furat o gaina, o lebada ceva. de ce au facut asta? pentru ca dragutul vostru stat roman nu e in stare nici sa asigure mancarea pe masa. atentie, mancare, nu lux!

nu zice nimeni sa fie tratati ca niste copii insa faptul ca nu mai esti liber este groaznic. mai vine apoi ca ti-o trag niste dobitoci in fund in fiecare zi, esti batut cand i se scoala jandarmului, dormi pe un "pat" vai si amar de el etc. ...

sunt multe lucruri in joc, ganditi de doua ori inainte!

Nu exista scuza pentru infractiuni. Nu e treaba statului sa-ti dea de mancare. Uita-te la fortele de munca sa vezi sute de locuri de munca disponibile. Dar nu, scursurile astea prefera sa stea la scara blocului sa manance semintze si sa-ti dea in cap sa te jefuiasca dupa colt. Si dupa ce ca te jefuiesc, violeaza, omoara etc. mai trebuie sa stea la inchisoare tot pe banii mei :blink: Ironia dracului.

Hai cu scaunu ala cu curent sau cu seringa aia cu otrava!!!

Posted

Ar trebui sa le dam dreptate viata in penitenciarele romanesti nu e chiar "roz" nu ca ar trebui sa fie altfel , dar e foarte mizera , totusi sunt oamenii (ma rog unii dintre ei sunt animalesi merita tratate ca atare)...am un prieten care a iesit din puscarie cam acum vreo 3 luni de zile si mi`a povestit cum e viata acolo , cum le dadea sa manance apa fiarta cu 2 rosii si 2 cepe , cum se spalau toti din celula intr`un lighean cu aceeasi apa si o incalzeau cu fierbator dintr`ala de cafea vechi de tot (practic un fier bagat in priza ) si mult mai multe chestii...

...deci sa fim seriosi au si ei cat de cat putina dreptate zic yo...

Posted (edited)

Cu totul de acord. Ar trebui marite pedepsele si introdusa chiar pedeapsa cu moartea. Sa vezi cum scade criminalitatea.

Nu exista scuza pentru infractiuni. Nu e treaba statului sa-ti dea de mancare. Uita-te la fortele de munca sa vezi sute de locuri de munca disponibile. Dar nu, scursurile astea prefera sa stea la scara blocului sa manance semintze si sa-ti dea in cap sa te jefuiasca dupa colt. Si dupa ce ca te jefuiesc, violeaza, omoara etc. mai trebuie sa stea la inchisoare tot pe banii mei :blink: Ironia dracului.

Hai cu scaunu ala cu curent sau cu seringa aia cu otrava!!!

daca pentru tine toti oamenii din puscarie sunt lenesi, hoti, nemuncitori etc. ..., atunci esti un idiot care habar nu are pe ce lumea traieste. repet: nu sunt de-acord cu conditii normale pentru infractori insa nu-i baga pe toti in aceeasi oala. sunt oameni in libertate care fac mai mult rau decat aia si traiesc in lux.

Warn level up pentru jigniri aduse membrilor forumului.

Edited by silversky
Posted

daca pentru tine toti oamenii din puscarie sunt lenesi, hoti, nemuncitori etc. ..., atunci esti un idiot care habar nu are pe ce lumea traieste. repet: nu sunt de-acord cu conditii normale pentru infractori insa nu-i baga pe toti in aceeasi oala. sunt oameni in libertate care fac mai mult rau decat aia si traiesc in lux.

pustiule tu crezi ca cei din puscarie sunt oameni care merita mila ??? probabil ca din balconul unde ai crescut lumea se vede asa dar tare as vrea sa te vad ce ai spune daca ar fi unu cu un cutit la gatu tau sau sa vi acasa sa mai ai numai vopseaua lavabila pe pereti .... ti-ar fi mila ca ii leaga intr-o hruba sub pamant daca i-ar executa ???

cat la faza cu lenesi si nemuncitori ai dreptate .... fura cu spor dau 8 ore pe zi cu pumnii la ficati in timp ce iti cer taxa de protectie sau stau in ploaie vand un praf si mai au grija si de niste domnisoare

Posted

1. Statul NU trebuie sa-ti dea de mancare...statul trebuie sa-ti ofere conditii sa iti cumperi mancare

2. Cred ca e importanta si gavitatea faptei. Daca eu, pana la 1 Dec, a urcam la volan, seara, sa ma duc sa-mi iau o sticla de Cola (ca ma mai apuca)...si imi sare un betiv in fata masinii si il omor...chiar merit sa fac inchisoare? Sunt si astfel de oameni acolo....in cazul meu ..as fi fost distrus pe viata...nu m-as fi mai urcat la volan si probabil m-as fi calugarit...daca ma ami bagi si la inchisoare...acesti oameni ar putea fi gratiati sa zicem....

Posted

de acord ! au intrat la inchisoare din vina lor ... sa se chinuie nu sa stea ca in tabara (ca in multe alte tari unde iti e mai mare dragul sa te duci la inchisoare)

Posted

Sincer ar trebui sa suporte adica inchisoarea e inchisoare si hotelul e hotel...dar au vazut prea multe episoade la Discovery cu inchisoarele americane de lux zic eu, ma mir ca nu vor si calculatoare cu internet.

Posted

am fost azi cu masina pana in Copou(am casa in constructie EXACT langa penitenciar) si cand cobor din masina aud: "HUAA HOTILOR HUAA" "NOI SUNTEM HOTI CINSTITI!" "VOI CONDUCETI MERTANE NOI CONDUCEM ROABA" "HUAAAA" "TU ALA IN MARO HOTZULEEE"

<_< daca eu sunt hotz.. ei ce sunt? :whistle:

Posted

Nu cred ca sunteti in masura sa va dati cu parerea exact ce oameni sunt sau nu in inchisori, ci va bazati doar pe auzite, ca unii sunt nevinovati, ca unii merita sa putrezeasca acolo... eu zic sa lasam legea si statul sa decida astea si sa nu va agitati prea tare pe forum cu ele. Nu de alta, dar ar fi pacat sa luati warn sau suspend dintr-o problema precum cea a penitenciarelor din Romania.

Eu ma intreb: aia de se revolta, de unde stiu cum e in alte penitenciare din alte tari, de se plang ca aici sunt conditiile nasoale?

Posted

problema e mult mai complicata decat ce credeti voi.

stiu ce se intampla in inchisori, stiu ce manevre sunt si pot sa va zic de-acum. conditiile nu conteaza. ei si le fac singuri. daca vor un pat nou, si-l baga in inchisoare.

am un prieten care e avocat (inca din oficiu) si are ca si clienti toti hotii si cioflengarii care nu-si permit un avocat full. cate stie omul asta despre inchisoare (din povestile clientilor) te ingrozesti.

sincer acum, daca voi credeti ca duceti un tzigan de pe strada la politie ca v-a furat portofelu si credeti ca ala o sa sufere in inchisoare.. va inselati amarnic.

e libertate in inchisoare aproape mai mare decat in afara.. daca stii oameni care trebuie ;)

Posted

Atata timp cat mor oameni de frig si foame in Romania, in afara inchisorilor, conditiile de detentie nu sunt grija mea cea mai mare. Sincer, probabil nici dupa. Nu o sa aflu niciodata, pentru ca nu cred ca prima problema va fi rezolvata in timpul vietii mele.

@nwradu

Eu ma intreb: aia de se revolta, de unde stiu cum e in alte penitenciare din alte tari, de se plang ca aici sunt conditiile nasoale?

Poate unii au o vasta experienta europeana in domeniu :P In ultima vreme au fost extradari la greu.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...