Nimeni Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Pentru bătrâni, Crăciunul nu este o sărbătoare, ci un vis urât. Doborâţi de nevoi, flămânzi şi aproape desculţi, tot mai mulţi bătrâni stau cu teamă în suflet. Din clipă în clipă, executorul judecătoresc ar putea să le ceară socoteală.Au făcut împrumuturi peste putinţa lor, au pensii de nimic şi nimănui nu-i pasă. Sunt oameni ca şi noi şi împreună le putem face şi lor sărbătorile frumoase, aşa cum ar trebui să fie în fiecare casă.http://www.protv.ro/filme/batranii-romanie...racie.html#7883 <- video :(Sursa:Click
Burne Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 da din pacate in fiecare an inainte de sarbatori aceleasi povesti copiii strazii oamenii batrani si saraci......m-am gandit si eu la treaba asta si am ajuns sa imi pun o intrebare , ce au facut oamenii astia toata viata ? am bunici ambii au peste 70 de ani, au muncit amandoi toata viata acum sunt la pensie isi permit sa mearga odata pe an in statiune, nu duc lipsa de mancare ..... deci daca si-ar fi vazut de treaba aveau si ei , nu ii condamn dar asta e singura explicatie
Comisarul Moldovan Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 asa e in tara la noi..nu apreciem deloc oameni care au muncit pt tara asta..
#spoitoru# Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 asa e in tara la noi..nu apreciem deloc oameni care au muncit pt tara asta..word :(
Christian Verhulst Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 domne, chiar nu se poate face nimic pentru oamenii astia? datorii de 80 de lei, auzi la ei... pai bai becali, unde esti matale acuma?
blk Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 da din pacate in fiecare an inainte de sarbatori aceleasi povesti copiii strazii oamenii batrani si saraci......m-am gandit si eu la treaba asta si am ajuns sa imi pun o intrebare , ce au facut oamenii astia toata viata ? am bunici ambii au peste 70 de ani, au muncit amandoi toata viata acum sunt la pensie isi permit sa mearga odata pe an in statiune, nu duc lipsa de mancare ..... deci daca si-ar fi vazut de treaba aveau si ei , nu ii condamn dar asta e singura explicatieword!asa e in tara la noi..nu apreciem deloc oameni care au muncit pt tara asta..not word!bunicii mei s-au nascut la tzara, intr-o saracie lucie.bunicul din partea mamei nu fusese niciodata la scoala, pescuia ca sa nu moara de foame.au muncit din rasputeri, au facut copii si i-au trimis la facultate sa-si faca un viitor. si-au facut o gospodarie si acum isi duc zilele fericiti si multumiti fara nevoia unei pensii care si-asa e aproape zero.da, sunt dur cu ei pentru ca stiu oameni care s-au nascut la tzara, au muncit din rasputeri sa-si faca liceul la oras (impotriva vointei parintilor) apoi a avut 2 joburi sa-si termine facultatea si apoi si-a facut si a doua facultate. nu imi spuneti mie ca oamenii astia nu au din ce sa traiasaca. au avut destule ocazii dar au asteptat sa le dea nea ceashca o locuinta moca sau sa isi mai faca nea iliescu propaganda sa o duca si ei bine cateva luni in prajma campaniei electorale.vrei bani, munceste! la batranete e prea tarziu sa te plangi. nu faci fata la oras? du-te la tzara..
oldman Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Batranii ar trebui ajutati. Sunt multi dintre ei care nu au nici o ruda care sa-i ajute. Si cum la varsta lor nu pot munci cred ca ar trebui sa-i ajutam si noi cat putem.PS singurii cersetori carora le dau bani sunt batranii pentru ca stiu ca nu au cum sa munceasca.
Burne Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Batranii ar trebui ajutati. Sunt multi dintre ei care nu au nici o ruda care sa-i ajute. Si cum la varsta lor nu pot munci cred ca ar trebui sa-i ajutam si noi cat putem.PS singurii cersetori carora le dau bani sunt batranii pentru ca stiu ca nu au cum sa munceasca.partea proasta e ca nici cat au fost tineri nu au muncit, acum la batraneti isi plang de mila "noi cei care am facut tara murim de foame" daca munceau in uzina sau pe unde se muncea atunci aveau si ei pensie aveau un apartament si nu erau nevoiti sa intinda mana, doar simplul fapt ca au avut noroc si au ajuns la o varsta nu inseamna ca li se cuvine sa primeasca bani si ajutoare pt ca o viata nu au facut nimic
oldman Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 partea proasta e ca nici cat au fost tineri nu au muncit, acum la batraneti isi plang de mila "noi cei care am facut tara murim de foame" daca munceau in uzina sau pe unde se muncea atunci aveau si ei pensie aveau un apartament si nu erau nevoiti sa intinda mana, doar simplul fapt ca au avut noroc si au ajuns la o varsta nu inseamna ca li se cuvine sa primeasca bani si ajutoare pt ca o viata nu au facut nimicAi dreptate insa eu stiu cazuri in care au muncit toata viata si acum au pensie de 1 milion pe luna. Crezi ca poti sa traiesti cu banii astia? Si oricum plec de la ideea ca acum nu mai au ce sa faca chiar daca ar vrea. Uite o idee: cu banii cu care se da mancare si cazare la zeci de mii de detinuti sa se faca aziluri pt batrani . Detinutii sa fie deportati in siberia.... hmmm..... mai bine nu ca ne costa transportul.... un glontz de AK47 trece prin 9 oameni si se opreste in al 10-lea. Sa se aseze unul in spatele celuilalt.... cate 10 CA SA NU CONSUMAM PREA MULTE GLOANTZE.
martafoy Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 oldman...am eu mare boala pe parnaiasi dar tu ma iei cu astfel de scenarii.Legat de batranii care mor de foame,nu pot da un exemplu concret caci nu am asemenea cazuri in familie,dar ma gandesc ca sunt o gramada de pensionari care la un moment dat,desi au o pensie care sa le ajunga pentru strictul necesar,raman vaduvi/vaduve ...ce se fac atunci...mai pui si problema unei inmormantari achitate din buzunar fara ajutor de la copii sau chiar nepoti si atunci s-au cam dus economiile,au inceput sa creasca restantele la intretinere si tot asa. "la batranete e prea tarziu sa te plangi. nu faci fata la oras? du-te la tzara.." la 20-40 de ani este foarte usor sa afirmi asemenea lucru.Am 60 de ani si m-am nascut la oras...peste 2 ani ma mut la tara,lucru care implica:spart lemne,carat (cateodata) apa si alte greutati...daca nu am fost Hercule la viata mea nu cred ca ma descurc!
Deian69 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 da din pacate in fiecare an inainte de sarbatori aceleasi povesti copiii strazii oamenii batrani si saraci......m-am gandit si eu la treaba asta si am ajuns sa imi pun o intrebare , ce au facut oamenii astia toata viata ? am bunici ambii au peste 70 de ani, au muncit amandoi toata viata acum sunt la pensie isi permit sa mearga odata pe an in statiune, nu duc lipsa de mancare ..... deci daca si-ar fi vazut de treaba aveau si ei , nu ii condamn dar asta e singura explicatiece face un batran ramas singur,care a dat tot ce avea fiului\ficei si a fost abandonat...sa moara de foame...el mai poate singur sa se intretina?sa munceasca?Nu toti au lucrat in fabrici si au avut salarii si acuma au pensiiUnii au tras plugu ala toata viata...si ala nu-ti face pensie :dooh:
CrashOver Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Romania...frumoasa noastra tara condusa de niste idioti , care nu dau 2 bani pe lumea kre se lupta cu saracia o viata intreaga , care nu dau 2 bani pe oamenii batrani , ramasi singuri , care traiesc dintr`o pensie amarata daca se poate spune traiesc. Nimeni nu se gandeste sa faca un loc in care acesti batrani sa vina in fiecare zi si sa aiba dreptul la o masa calda , la un adapost in unele cazuri...acesti oameni amarati si lipsiti de orice putere nu sunt bagati in seama , nu ii asculta nimeni si culmea toti "smecherii" astia care conduc au promis de fiecare data ca vor face ceva...hmm toate astea in schimbul unor voturi , dar ce sa faci traim in Romania unde lumea uita de unde a plecat.
{JM}Alex Lifetaker Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Lasa ca sunt si multi batrani betivi si care au trait in dezmat toata viata...isi merita soarta... daca muncesti nu mori de foame, chiar daca traiesti in Romania.
Shush Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 multi au aceasta soarta pt ca , scuzati-ma, au fost prosti ! Nu si-au crescut copii cum trebuie, le-au dat apartamentele, banii pusi deoparte si tot ce aveau crezand ca acestia o sa ii ajute, dar in schimb au fost izgoniti de proprii lor copii !
Raul Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Are dreptate Shush sunt unii care au dat tot la copii si acum sunt nerecunoscatori copii acestora.
Beethoven Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 ce face un batran ramas singur,care a dat tot ce avea fiului\ficei si a fost abandonat...sa moara de foame...el mai poate singur sa se intretina?sa munceasca?Nu toti au lucrat in fabrici si au avut salarii si acuma au pensiiUnii au tras plugu ala toata viata...si ala nu-ti face pensie :dooh:Din pacate ai dreptate. Sigur nu e cazul tuturor, dar sunt mult mai multi dacat v-ati inchipui. Dar toti acesti oameni conteaza doar o data la patru ani - ca noi toti, de altfel. Scuze, era sa uit alegerile locale ...