Jump to content
MurDoc

Hackerii romani !

Recommended Posts

A fost banuit de acte de terorism.

Victor Faur, hackerul aradean acuzat ca a atacat serverele NASA si US Army, a fost monitorizat zi de zi, timp de trei luni. Initial, oamenii legii banuiau ca Faur este un terorist infiltrat printre tinerii romani pasionati de calculatoare.

In luna noiembrie a anului trecut, reprezentantii NASA si-au dat seama ca cineva le ataca serverele in mod repetat si reusise sa sparga parolele. Americanii s-au chinuit timp de patru luni sa gaseasca drumul pana la computerul aradeanului Victor Faur, administrator al unui site frecventat de hackerii din zona de vest a Romaniei.

Imediat, reprezentantii NASA au luat legatura cu FBI, care, la randul lor, au trimis in tara noastra o adresa in care se cereau amanunte cu privire la identitatea lui Faur, fara a se specifica si motivatia acestui demers.

”Nu cunosteam motivele pentru care americanii se interesau de Faur. Nu le-am trimis nici un raspuns pana nu ne-au lamurit despre ce e vorba”, ne-au spus politistii. Pentru ca anchetatorii banuiau ca tanarul ar putea avea legaturi cu o grupare terorista, acesta a fost filat continuu vreme de trei luni.

Ulterior, doi reprezentanti NASA au venit in Romania si au discutat cazul Faur.

La jumatatea lui octombrie, politistii au descins in casa lui Faur. Tanarul in varsta de 22 de ani a negat, dar pus in fata probelor, a recunoscut, insa a tinut sa sublinieze ca regreta faptele. Interesant este faptul ca imediat dupa mediatizarea intregului incident, Victor a fost asaltat cu oferte de munca atat din tara, cat si din strainatate.

Cea mai concreta propunere a venit de la IBM Cehia. Specialistii de acolo sunt gata sa-i ofere aradeanului un contract extrem de tentant, pe care sa nu-l poata refuza.

SURSA

Link to comment

Interesant este faptul ca imediat dupa mediatizarea intregului incident, Victor a fost asaltat cu oferte de munca atat din tara, cat si din strainatate.

ba nu e deloc interesant.. e chiar previzibil..

si ma mir ca i-au fost oferite locur de munca in tara.. probabil administrator la vre-un i-caffe ceva..

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...