Jump to content
#spoitoru#

Apa pe Marte

Recommended Posts

Intr-o conferinta de presa recenta, NASA a anuntat cu mult entuziasm ca au dovezi care spun, cu o mare probabilitate, ca apa pe Marte exista acum, nu doar in trecut (lucru deja dovedit de robotii aia) si nu doar sub forma de gheata, la poli.

Analizand niste imagini trimise de o sonda ce orbiteaza planeta rosie, s-au observat defilee recente, care nu se puteau forma decat de la curgerea apei prin acea zona. Candva in intervalul 2000-2006, pt ca in pozele mai vechi nu apar. Asa ca se banuieste ca exista zone in care, in anumite situatii, apa izvoraste dintr-o data, si curge pe acolo formand santuri si canale si defilee. Yey! Unde e apa lichida e si viata, asa ca e mult mai probabil sa gasim acolo bacterii si organisme micute si poate le aducem aici si luam un virus mortal si disparem cu totii.

Pentru cine nu a vazut cum arata Marte, mai jos o imagine facuta de rover-ul Spirit anul trecut. E o imagine panoramica, asamblata din 300 de cadre luate individual din varful unui mic deal. Click pe imagine pt varianta intreaga de 3,5 MB care e de 360 de grade si permite un zoom bun.

sursa: click

Link to comment

Yey! Unde e apa lichida e si viata, asa ca e mult mai probabil sa gasim acolo bacterii si organisme micute si poate le aducem aici si luam un virus mortal si disparem cu totii.

=)) numai nwradu putea sa scrie asa ceva

uber tare.

p.s. a fost apa pe marte, acum nu mai e.. big deal.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...