Jump to content
Burne

Australia legalizeaza clonarea umana

Recommended Posts

Posted

Senatul australian a adoptat un proiect de lege care autorizeaza clonarea umana in scopuri terapeutice. In opinia australienilor, diabetul, cancerul si Alzhiemer sunt maladii impotriva carora s-ar putea utiliza rezultatele obtinute prin procesul de clonare umana.

Senatul a aprobat proiectul de lege care autorizeaza clonarea de embrioni umani in vederea obtinerii de celule sursa, informeaza AFP.

Legislatia actuala din Australia nu permite efectuarea cercetarilor decat pe embrioni ramasi de la fecundarile in vitro care nu sunt doriti de cupluri. Noul act normativ permite crearea de embrioni umani obtinuti prin clonare, dar stipuleaza ca acestia nu pot fi implantati in uterul unei femei si ca trebuie sa fie distrusi dupa o perioada de maximum 14 zile.

Textul are toate probabilitatile sa fie adoptat si de Camera Reprezentantilor, conform observatorilor.

Premierul australian, John Howard, a recunoscut ca este totusi nedecis in legatura cu proiectul de lege.

"Daca cineva imi spune: «Cum puteti vota impotriva posibilitatii ca eu, o persoana cu dizabilitati, sa am la dispozitie o inventie medicala formidabila cu ajutorul careia sa ma pot vindeca», nu as putea spune «Nu», in calitate de fiinta umana", a spus prim-ministrul.

"Dar, pe de alta parte, daca cineva spune: «Ati mers prea departe si va amestecati in procesul de conceptie a vietii», aceasta ar fi o provocare similara", a adaugat seful Guvernului.

sursa

Posted

wow ce fain :) ar fi fain sa-mi vad clona plimbadu-se pe ici colo :cool2:

mai citeste odata

@ on topic sa fie asta viitorul medicinei ? organe clonate and stuff , oricum mie mi se pare geniala treaba asta

Posted

Ehee... 2pac .. back ce-ar fi , deja o dam in vise...

Sa speram ca legalizarea in Australia e doar un prim pas... si ca in curand se va legaliza in din ce in ce mai multe state , cu cat mai multe cu atat mai bine :D

Posted

E k clonarea vedetelor.......era un film in care vroiau sa cloneze pe hitler.....cu nu stiu ce adn care a fost pastrat........

Nu stiu chestia cu clonarea deja face parte din filme sf(nu ma refer ca nu exista)dar ne apropiem de u know what.......

Posted

Ar trebui legalizata peste tot, bineinteles doar in scopuri medicale. S-ar rezolva multe probleme medicale fiecare avand propriile sale organe "de rezerva"

Posted

uhm.. gandestete ca daca cloneaza o inima de 50 de ani si mi-o baga mie atunci traiesc cu 50 de ani mai putzin :) aci e problema :)

ce spui tu acolo e pura aberatie :) gandeste-te si la procedurile existente, in primul rand. nimeni n-o sa ii ceara familiei unui tip de 50 de ani aflat in moarte clinica inima pt ca aceasta e deja uzata

inimile pt transplant se iau de la oameni tineri

de ce sa cloneze inima unuia de 50 d ani cand pot clona pe a unuia de 20?:P

ideea legalizarii clonarilor umane in scopuri medicale mi se pare buna.. sa vedem acum ce-o sa iasa din ea

Posted

Asa zic si yo clonarea umana este legalizata din motiv medical/stiintific...oricum cred k e un pas inainte din moment ce oricum nu prea avem donatori de organe prea multi sau daca avem nu sunt perfect sanatoase...ar fi fost misto pe langa clonare sa faca cumva sa aduca la maturitate anumite organe din corpul uman ca sa se poata face transplanturile ceva mai rpd sa nu mai astepti atata timp...

Posted

da tocmai m-am uitat la un film.......si va pun voua intrebarea.....

Cum credeti ca pot clona un organ si ajuta medicina?si oamenii?

Inainte sa raspunedti uitativa la un film rusesc super tare......

The Island se numeste

Posted

asta e un prin pas. daca clonarea va fi legala 100%, tare as vrea sa ii vad pe cei de la queen clonati. sa ii mai aud odata cantand live. ce vremuri domne :).

Clonarea functioneaza doar la aspectul fizic. In schimb, clona poate sa fie foarte diferita fata de "original".

Fenomenul se produce si la gemeni, seamana fizic insa psihic pot fi foarte diferiti.

Sry guys... c'est la vie :) Degeaba il cloneaza pe Hendrix ca sunt sanse mici ca sa obtina clona macar jumate din caracteristicile lui psihice(in special originalitatea si talentul muzical).

Posted

va zic clonarea este tare periculoasa...daca clonezi ceva de ex un om,clona iese handicapata rau si in 2-3 zile moare

nu stiu daca apucam sa ne vedem clona :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...