Jump to content
Sequenz 31

Miss Baba Satului

Recommended Posts

În comuna argeşeană Berevoieşti a avut loc, miercuri, un inedit concurs de miss. Cele mai frumoase bătrâne ale satului s-au întrecut la concursul Miss Baba Satului. Cu toate că vârsta adunată a celor patru concurente depăşeşte 300 de ani, acest lucru nu le-a împiedicat să dea tot ce au mai bun pe scenă.

Chiar dacă doamnele nu aduceau cu manechinele clasice, competiţia a respectat regulile ca la carte. Cele patru concurente au cântat, au dansat, au răspuns la întrebările juriului şi şi-au demonstrat abilităţile de gospodine.

Numai proba costumului de baie a fost puţin modificată în raport cu vârsta. Concurentele au dansat în halate de casă sau cămăşi de noapte. La final, câştigătoarea concursului a fost nimeni alta decât Miss Baba Satului de anul trecut.

Sursa: http://www.realitatea.net/23148_Miss-Baba-Satului-.html

Link to comment

Castigatoarea titlului suprem al babelor din Berevoesti se numeste Filofteia Hera, zisa si Tuta lu� Tarboc, are 67 de ani si e singura careia ii traieste barbatul, Gheorghe, care a si sustinut-o din public. Prefera mamaliga cu lapte fiert si isi doreste sa petreaca o noapte de vis cu Ernest Maftei. Badia, prezent in juriu, i-a spus ca nu-i nicio problema, o sa se viseze reciproc si, astfel, vor avea o noapte de vis impreuna.

Link to comment

Prefera mamaliga cu lapte fiert si isi doreste sa petreaca o noapte de vis cu Ernest Maftei. Badia, prezent in juriu, i-a spus ca nu-i nicio problema, o sa se viseze reciproc si, astfel, vor avea o noapte de vis impreuna.

Concursul a avut loc in noiembrie, Ernest Maftei a murit in octombrie(R.I.P.), cum putea sa fie prezent in juriu, bantuia si el pe acolo? :blink:

Link to comment

Baba Satului "s-a maritat"

Tuta lu' Tarboc si-a pastrat cununa de regina a frumusetilor de varsta a treia si se gandeste la barbati.

La cei 67 de ani ai sai, Tuta lu? Tarboc si-a adjudecat pentru a doua oara consecutiv titlul de miss la concursul ?Mi-s Baba Satului”, aflat la editia a doua. Desfasurat in zi de sarbatoare, de Sfintii Mihail si Gavriil, in comuna musceleana Berevoesti, concursul a reunit multi curiosi. Au participat patru concurente, dornice sa arate ca si la varsta a treia poti fi frumoasa, haioasa si indrazneata.

S-au inscris in competitie Dorica Proca zisa ?Tusi”, in varsta de 67 de ani, Maria Ilinca - ?Cearba”, de 68 de ani, si Filofteia Bratulescu - ?Musculita”, de 67 de ani.

Cele patru sexagenare, toate avand barbati, copii si nepoti acasa, si-au exprimat la unison dorinta de a petrece cate o noapte de amor cu un barbat mai tanar si mai focos pentru a-si reaminti de anii tineretii de mult apuse.

Concurentele au trecut prin mai multe probe, dupa ce fiecare si-a facut o scurta prezentare si, la unison, si-au expri-mat ca unica dorinta aceea de a petrece cate o noapte de amor cu un barbat mai tanar si mai focos pentru a-si reaminti de anii tineretii.

Prezentarea costumului popular, a unei mamaligi si a sarmalelor, interpretarea unui dans la alegere, fie hora, sarba sau manea in compania unui invitat din cadrul juriului sau din sala, rostirea unui banc sau a unei intamplari vesele din viata lor si inedita prezentare a unei tinute de noapte au starnit hohotele de ras ale celor care nu au ratat sansa de a se intalni cu batranelele haioase si pline de viata puse pe sotii si pe distractie.

Premiu: chilotei cu manecuta

Juriul a decis: premiul trei (chiloti cu manecuta, izmene si mantale de soldat) a revenit in egala masura Filofteiei Bratulescu si Mariei Ilinca. Premiul doi (izmene, chiloti cu manecuta, manta militara, plus esarfa) a fost adjudecat de Dorica Proca. Filofteia Hera a fost preferata publicului. Cununa cu lauri i-a fost inmanata de Gigi Fanel Proca, primarul comunei Berevoesti, si de Varul Sandel, prezent si el la manifestare.

Regina frumusetilor de varsta a treia din Berevoesti a dorit ca la sfarsitul concursului sa se casatoreasca simbolic cu unul dintre sponsori, un barbat de origine turca, negru si ?pirpiriu”, asa cum l-a numit chiar ?Mi-s Baba Satului”. In final, toata lumea a castigat, pentru ca seara s-a incheiat cu un spectacol folcloric si cu un recital sustinut de invitatul special Varul Sandel.

http://www.evz.ro/article.php?artid=279746

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...