Jump to content
Sequenz 31

Un seism cu o magnitudine de 5,2 s-a produs în nord-vestul Turciei

Recommended Posts

Posted

Un seism de 5,2 pe scara Richter s-a produs, astăzi, la ora locală 17.00, în nord-vestul Turciei, a anunţat centrul de studii seismice Kandilli de la Istanbul.

Epicentrul seismului a fost situat în Golful Gemlik, la 100 de kilometri sud de Istanbul. Posturile de televiziune nu au anunţat pagube, dar au semnalat momente de panică. Oamenii care locuiau în localităţi din apropierea epicentrului au ieşit pe străzi.

"Am fost zdruncinaţi puternic. A trebuit să mă arunc sub masă", a mărturisit un locuitor din Istanbul pentru AFP, adăugând că seismul a durat numai câteva secunde.

Un cutremur de aceeaşi magnitudine s-a produs vineri seară în apropiere de Manyas, un orăşel din provincia Balikesir, situată, de asemenea, în nord-vestul ţării, fără a se înregistra victime. Seismul a fost resimţit la Istanbul, la aproximativ 400 de kilometri nord-vest de epicentru şi a provocat momente de panică.

Cutremurele sunt frecvente în Turcia, o ţară traversată de mai multe linii de fractură seismică. Aproximativ 20.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma a două seisme violente ce au afectat nord-vestul ţării în 1999.

Posted

Pt ei nui o problema cu aceste cutremure...cad n cladiri ridica alte x cladiri,e ceva normal =))=))

Cam aiurea,cam maricica magnitudinea la care sa produs dar....se putea si mai rau :whistle:

Posted

Eu momentan sunt in Turcia in Istambul si locuiesc la etajul 9, am simtit ambele cutremure chiar daca nu mi-am dat seama la inceput ce se intampla (am crezut ca face colegu de apartament misto de mine si imi zgaltaie patu) vreau sa spun ca am dormit imbracat si cu portofelu' si pasaportul in buzunar in noaptea respectiva :|

Sper sa nu apuc vre-un cutremur serios pe aici :pray:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...