Jump to content
sw | SN!persd@y

Game! Forum Game!

Recommended Posts

Posted

Alba Iulia .... (de catre A.Cuza) Ramane partea cu anul valabila

a doua mare unire a principatelor romane (de fapt, a doar 2 dintre ele) a avut loc in februarie 1859, dupa ce A.I.Cuza a fost ales domn si in Moldova si in Tara Romaneasca

totusi, virus are o greseala in raspunsul sau:alba iulia a fost prima capitala a statelor romanesti pe timpul lui MIHAI VITEAZU si nu A.I.Cuza(care, printre altele, nu a calcat niciodata in Alba Iulia, avand in vedere ca Transilvania apartinea imperiului Austro-Ungar)

Posted

da am vazut unde am gresit dar tot nu stiu raspunsul :P (bucuresti?)

da, Bucurestiul a devenit capitala tarilor romane, din momentul in care A.I.Cuza, noul domn al Tarii Romane si a Moldovei a intrat pentru prima data in oras, in februarie 1959

Posted (edited)

1448 , 1456-1462 , 1476

s-a facut in clasa a IV a si in a VI ea ...

quest:

In ce comuna s-a nascut Marin Preda , autorul romanului "Morometii" ?

Edited by ratseloP
Posted

imi cer scuze pt ca am dat edit cristi (credeam ca eu am postat si vroiam sa dau edit ... scz , nu am modificat nimic :P )

mi-am adus aminte ... Bologa nu Bolona ... :)

Paris cred ...

Posted (edited)

23 august 1959 (lol e de clasa a IV :PP )

Care este cel mai celebru savant din lume (de origine germana) ? (cultura generala cls I-XII )

Edited by ratseloP
Posted

23 august 1959 (lol e de clasa a IV :PP )

Care este cel mai celebru savant din lume (de origine germana) ? (cultura generala cls I-XII )

vrei sa zici 23 august 1595...ar fi un pic imposibil ca mihai viteazu sa mai traiasca in 1959.. :P

Posted

Care au fost tarile care formau Antanta si Puterile Centrale

antanta:imperiul colonial britanic, franta, belgia, finlanda, italia, america, romania, serbia, albania, rusia, grecia, muntenegru, polonia, algeria, portugalia, maroc, china, brazilia, japonia...(si mai sunt multe!)

puterile centrale:germania, imperiul austro-ungar, imperiul otoman si bulgaria...

sper ca nu am omis nimic...

*cand am spus imperiul colonial britanic, m-am referit si la australia, canada, noua zeelanda, egipt, india i africa de sud

Posted

ai pus prea multe tari la antanta :))

uhm...actually, nu, nu am pus prea multe tari...chiar am omis unele gen coreea, malaesia, filipine, indonesia...si, desi par multe tari de partea aliatilor, chiar atatea au fost(in africa erau super multe, da n-am mai stat sa le pun s pe alea)......chiar daca in principal, luptele au avut loc in europa, au mai avut loc o multime de alte batalii si in restul lumii (gandeste-te ca dupa primul razboi mondial s-au dezintegrat toate imperiile, tocmai pentru ca multe "tarisoare" si-au castigat independenta in urma primului razboi mondial)

hai ca pun a new question:

cand a fost scrisa prima constitutie a romaniei si sub conducerea carui domnitor?

(cls VII-VIII)

Posted

1839-1914

Cine a fost primul om care a calcat pe Luna ?

wrong cristi: in 1839, s-a nascut regele Carol I....de domnit, a domnit intre 1866-1881 sub titlul de domnitor si intre 1881 si 1914 sub titlul de Carol Cuceritorul, regele tuturor romanilor

and...wrong again: Neil Armstrong a fost primul om pe luna, in luna iulie a anului 1969...tot el a fost si cel care a spus celebra fraza:"That's one small step for man; one giant leap for mankind"

@virusul: primul presedinte al Romaniei a fost (din pacate) Ion Iliescu, votat pentru prima oara in 1990, in cadrul FSN-ului, si dupa aceea in 1992 unde a luat peste 61 % din voturi

Posted

au fost executati in 1918, dar inainte de asta, au fost fortati sa abdice...... in anul.....

aaa... nu in 1918 a fost executat si atunci si-a 'terminat' mandatul ... stai sa caut pe wikipedia si iti zic sigur

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...