Guest dr4qul4 Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 poate ma ajuta-ti si pe mine vreau sa fac o retea wireless intr-un sat !! sunt 5 calculatoare si am zis asa: 4 placi + un access point ( toate cat mai ieftin)( AP il leg prin cablu si de al 5-lea pc, dar nu e server) viteza nu ma intereseaza prea mult ( 1Mega/s suficient) totu e sa mearga distanta e mica adik intre AP si cel mai indeparta calculator e de maxim 200 metri, dar placile pe care am pus ochiu au antena pe placa. pot sa pun access pointu foarte sus ( in comparatie cu cladirile din zona) dar tot o sa am ceva pomi, garduri si un perete de caramida :D care sa faca imposibila vizibilitatea directa intre antene bani nu prea am :( asa ca nu as vrea sa mai cumpar antene shi pt. placile de retea ( poate imi trimiteti niste scheme de antene homemade, macar sa incerc poate cine stie) ce ziceti, gasesc pe cineva bazat care sa ma ajute??
alex Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 era intr-o revista chip de acu 1-2 ani cred cum sa faci .... sa vad daca reusesc cu o camera foto sa itzi fac o poza din care sa se intzeleaga ceva
nwradu Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 era intr-o revista chip de acu 1-2 ani cred cum sa faci .... sa vad daca reusesc cu o camera foto sa itzi fac o poza din care sa se intzeleaga ceva Aia cu cutia de conserve? :D Chiar daca s-ar putea realiza asa ceva, distanta pare destul de mare intre statii, nu stiu cat de bine s-ar realiza sincronizarea. Wireless asta nu va ganditi ca a aparut pt distante de sute de metri... ci mai mult pt cladiri in care exista zeci de calculatoare si cablarea lor intr-o retea ar fi destul de dificila. Prin wireless se elimina cablurile, switchuri, huburi, etc... Cat de bine merge printre pomi si ziduri si case... ramane de vazut. Mai era un thread destul de interesant despre wireless, nu cred ca l-am inclus in FAQ, dar una din concluziile de acolo era sa intrebi un instructor CISCO pt ca se face acolo un curs destul de cuprinzator de retele wireless. Sau macar pe cineva care a mai instalat din astea.
BooM-retired Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Am vrut shi eu la 1 moment dat sa fac o retzea wireless. Am fost la Flamingo sa ii intreb, shi chiar vanzatorul de acolo mi-a spus ca NU MERITA. Mi-a aratat 2 calculatore legate wireless shi despartzite de 2 peretzi shi semnalul era mai mic de jumatate. Shi acele placi wireless, nu era nici cele mai slabe. Deci....nu merita. Mai bine iei cablu shi cu asta basta.