Jump to content
THuG-Radu

2 ponturi pe maine la mate ...

Recommended Posts

Posted

Un mic pont pe maine la mate : unde vedeti execitiu care stiti ca are FORMULA, scrieti FORMULA pentru ca e JUMATATE DIN PUNCTAJUL de la exercitiul respectiv. Daca NU scrieti formula, si atzi facut exercitiul CORECT, vi se acord jumatate, ca NU atzi scris FORMULA !!! NU UITATI DE FORMULE!!!! Luati carticica aia mica cu voi maine, sau invatzatzi formulele acuma seara, mai ales la GEOMETRIE ! Ascultati la baiatu !

SI

Daca exercitiul are 2 rezolvari, si nu esti sigur de una, FA`LE PE AMBELE, ca sa aiba profu care corecteaza de unde sa aleaga, ca tot puncteaza ceva atunci !

Daca deranjeaza pe careva topicul, sry, dar nu stiam cum sa fac ca sa`l vada toata lumea ... :|

Incerc si eu sa ajut CUM POT ! tongue.gif

Posted

lol nu cred ca deranjeaza pe nimeni....este bine venit dupa umila mea parere biggrin.gif

La moderatori ma refeream, daca nu e sectiunea corecta unde am postat. Desi nu cred ca ii topic de FunMania smile.gif))

BAFTA TUTUROR MAINE !!! eusa_pray.gifeusa_pray.gifeusa_pray.gif

Posted

Ei guys cum va mers? 5.gif

Oricum mie mi-a mers mai bine ca la romana smile.gif Am o intrebare:

Ce parere aveti despre exercitiul cu tangenta la parabola. Cum la-ti rezolva?

tangenta in punctul P(5,5) la parabola Y2(la a doua)=5X

Posted

deci varianta 1 era prin dedublare: adica inlocuiesti x si y cu 5

dar ecuatia parabolei arata altfel .. trebuia sa fie si x la a doua

deci sunt 2 variante

inlocuiesti si si y

5y=5*5 => y=5 este ecuatia

sau inlocuiesti numa y

5y=5x => x=y

cum ti-o dat tie atata? blink.gif

x-y+5=0
Posted

se face prin dedublare: y*y0=5(x/2+x0/2) unde x0 si y0 sunt coordonatele punctului P(5,5).

cat despre pontul lui thug-radu despre scrierea formulei nu este necesara scrierea ei explicita. trebuie doar sa se vada folosirea ei(sa nu zica porfesorul corector ca ai copiat rezultatul final)

Posted

Dar de unde ai scos tu x/2 o.0

iar despre pontul lui Radu, sa stii ca in anni trecuti au scazut daca nu scriai formula

(dar asta sa intamplat la axiomele: parte stabila, asoc, el neutr, el sim)

Posted

rezolvarea mea e astfel :

y(la a doua)=5x , P(5,5)

verificare (ca asa m-au invata profesorii tongue.gif ) 5(la a doua) = 5*5

y*y0 = 5(x+x0)

5y = 5x + 25 => 5x - 5y +25 = 0 => x - y + 5 = 0

Posted

ma omule ai gresit :| ... ecuatia ta este y*y=5x de unde rezulta ca p=5/2 si scriind-o dupa ecuatia tangentei vine y*y0=p(x+x0) <=> y*y0=(5/2)*(x+x0) eu am bagat 1/2 in paranteza smile.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...