Jump to content

Mfoch

Inactive
  • Posts

    1,017
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mfoch

  1. Daca S.U.A declara razboi si invadeaza, nu credeti ca asta va avea repercursiuni pe economia Statelor Unite? 

     

    Suna periculos de similar cu ce sa intamplat cand Rusi, o super-putere au declarat razboi cu Afghanistan care era foarte saraca si eventual USSR-ul a trebuit sa se retraga pentru ca isi distrugeau economia, sa nu mentin si faptul ca economia Rusilor nu si-a mai revenit niciodata dupa acei 9 ani de razboi.

  2. Poza cu sursa e epica, parca ar fi ultra fragila si trebuie manuita cu grija ( si cu manusi :D). Foarte fain sistemul, mai ales WM-ul.

    O scosesem la inceput, pt ca pusesem niste manusi si dupa am spus fuck it prea mult talc si transpiratie. Am atins impamantarea prizei, papuci de plastic si gogo :D

  3. Mai bine de banii pe care ii dai pe un hard iei un SSD iar hardul actual il tii pt. jocuri sau alte chestii minore.

    Ideea e ca eu am nevoie de hard pentru ca pana la urma, nu vreau sa mai i-au nimica de la pc-ul actual, daca i-au hardul raman cu un PC care nu are hard.

  4.  

    La carcasa aia imi placea geamu lateral :), dar nici nu observasem ca imi dadea atat de putine porturi usb, si eu am mereu cel putin 2-3 lucruri bransate pe USB. Tu mai cunosti altele gen in bugetul de max 60€?

     

    De ce ar fi mai buna placa aia de baza?

     

    Am auzit ca asrock si msi fac placi de baza foarte bune, o sa ma interesez.

    Ti-am pus vreo 4 carcase, iar cea cu cele mai multe porturi usb e http://www.ldlc.com/fiche/PB00130623.html .

     

    Pana la urma vreau sa schimb si HDD-ul, vreo idee? Am auzit ca WD Caviar, sunt bune.

     

     

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00136473.html Uite o carcasa calumea, sa fiu sigur, usb 3.0 are backwards compability, nu?

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00139468.html nici asta nu e rea.

  5. La carcasa aia imi placea geamu lateral :), dar nici nu observasem ca imi dadea atat de putine porturi usb, si eu am mereu cel putin 2-3 lucruri bransate pe USB. Tu mai cunosti altele gen in bugetul de max 60€?

     

    De ce ar fi mai buna placa aia de baza?

     

    Am auzit ca asrock si msi fac placi de baza foarte bune, o sa ma interesez.

  6. Sunt doar la 2-3 saptamani distanta de ce voi cumpara, bugetul meu este mai mare, m-am gandit asa:

     

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00129892.html - i5 3570k

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00128831.html - MSI z77 g45 pentru a putea face overclock la procesor

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00138871.html - AMD HD Radeon 7950 Vapor-x OC with boost

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00104779.html - alimentatie LDLC TA-650W , alimentatie de calitatea foarte bune, este un Seasonic rebranded.

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00117418.html - thermaltake commander MS-I , carcasa foarte chic si spatioasa, are si usb 3.0 .

    http://www.ldlc.com/fiche/PB00138942.html - 8GB de ram G.Skill 2 x 4 la 1600

     

    total : ~~748€

    hard disk am, ssd voi adauga pe viitor.

     

     

    Ce credeti?

  7. well adevaru e ca nu ma pot exprima mai sus de seria 5 ^^

    Ideea este ca de exemplu, depinde si de la cine cumperi. MSI ofera de exemplu 7950 twin frozr care are facut exteriorul din aluminium si e foarte solida.

     

    Seria 7000 e peste seria 600 de la nvidia din orice punct de vedere. Daca in urmatoarele serii lucrurile se vor schimba, cum am spus, voi cumpara ce este mai bun.

  8.  

    Placile de la AMD sunt mult mai bune pentru acelasi pret

     

    Generalizezi prea tare :)

     

     

     

     

    Ultimile drivere de la amd chiar au demonstrat si mai mult ce era deja adevarat.

     

    Uite aici GTX 660 TI pret de 7950, performanta de 7870. Si cu 192bit probabil o sa se sufoce(semne de oboseala) cand maresti filtrele mai repede ca un 7850 in 1-2 ani.

     

    Nu vad de ce ar cumpara cineva placi de la nvidia, probabil doar daca sunt fanboy sau chiar au mare nevoie de CUDA. Faza cu "drivere mult mai bune" e trecuta de mult.

    Poate se vor schimba lucrurile astea in seriile urmatoare dar daca oameni continua sa cumpere produsul inferior doar pentru nume, nvidia va continua la fel.

  9. In nici un caz sa nu cumperi un GTX 650 Ti peste un Radeon HD 7850 sau un GTX 660 peste un Radeon HD 7870. Placile de la AMD sunt mult mai bune pentru acelasi pret

  10. galaxy s3 cu siguranta, android, ai mult mai multe posibilati, galaxy s3 are hardware mult mai bun si rapid ca iphone 5, design mai frumos, ecran mai mare. Nu vad de ce ar alege cineva iphone 5 peste galaxy s3.

    Android este un sistem de operare programat de fermieri care au pus mana pe sursa Linux-ului.

    Iar ca sa dezvolti aplicatii, si mai mare chinul, trebuie sa programezi in Java.

    Nu sustin deloc Apple, dar aia au inteles ca trebuie sa-si creeze singuri sistemul, nu sa-l ia de pe Internet. Ca deh, de ce sa invetam roata cand exista una pe internet programata de un mester faiantar.

    Nu stiu daca esti retardat sau doar faci pe prostu dar aproape tot ce vezi in juru tau ruleaza pe linux. Linux este clar superior ca si libertatea, si chiar in ciuda miturilor, e mai stabil ca iOS. Nu cred ca intelegi conceptul de opensource oricum. Acuma dute in rand cu celelalte oi sa iei itunes ca sa pui o amarata de melodie pe telefon sau nu stiu eu ce alte restricti retardate.

    • Upvote 1
  11. Jocul asta e atat de prost.. it's not even funny. Si nu e prost pentru ca are mari probleme ( ar trebui sa fie devs super ratati sa faca aceleasi greseli din moment ce au scos acelasi joc de mai multe ori si ar trebui sa fie bug free). Defapt problema e ca nu aduce nimic nou, jocul asta nu e facut sa bata competitia, ei stiu ca nu pot, si nici nu vor sa o faca. Ei sunt fericiti ca Kevin(x 1000000), baiatul de 12 ani cumpara jocul pe xbox 360 sau ps 3 vorbeste despre joc la scoala, ei nu fac un joc pentru audienta care cere calitate. Ei fac un joc pentru oameni cu standarde enorm de joase ( ex copii, cei care d-abea pot juca 1 ora pe zi sau cei care sunt prea prosti informati de 1 - copii sau 2 - cei care d-abea pot juca 1 ora pe zi). Si ca la orice joc, pe langa toti astia, mai sunt si cei care cumpara fara sa se uite pentru ca ar face orice sa apere o companie de cacat (ex: fanboy).

  12. Nu stiu, eu zi ca e mai bine sa astepti 8k, o sa scada preturile la 6k si 7k. Un kit dual-channel la noi costa 160 de lei, adica in jur de 35 de euro. Un Antec Basiq de 550w e ok, te poti uita si la Sirtec sau Seasonic. Ca si placa de baza, o placa de baza cu chipset B75, gen Gigabyte sau MSI.

    Cool, merci de raspuns, o sa i-au aminte, si o sa incerc sa raman informat despre seria 8k. Revin in 1-2 luni sa fac un recapitulatif. Poate atuncea v-om avea mai multe informatii.

  13. M-am exprimat eu prost, cu fiecare luna raportul e din ce in ce mai mic. Spre ex. un hard de 100 gb costa 100$ iar un ssd de 100 gb costa 120$. Asta inseamna ca un gb de hard costa 1$ iar unul de ssd costa 1.2$.

    La ssd ai mai multe avantaje, nu face zgomot, se strica mult mai greu, rezista la socuri mecanice etc.

    Gasesti ssd-uri mai ieftine, la noi 60 gb Kingston e 250 de lei.

    Inteleg, o sa i-au in considerare si un ssd pe care sa imi tin OS-ul si cateva jocuri.

    M-am lamurit cu multe dintre lucruri, dar mai am o dilema, daca e sa astept seria 8000 de la ati sau sa cumpar ceva din seria 7000... daca iese 8000 series prin ianuarie/februarie, o sa i-au, daca nu, voi cumpara ce este acuma, daca scade pretul la 660 ti poate as lua una , daca nu poate un 7950 si daca i-ar nu, un 7870 si-ar face treaba destul de bine pentru urmatori 2 ani sau mai mult. Aveti vreo idee cam cat ar fi pretul de referinta pentru 8GB (2x4 am auzit ca au performante mai bune) de ram? Ca si sursa, ar merge daca cumpar Antec de 550W? Poti sa imi spui o placa de baza buna care ar intra perfect in sistemul asta al meu pe 1155?

  14. Nici nu ai nevoie de 512 gb.

    Unul de 120 gb iti este suficient(OS+ programele de editare video + ceva jocuri, din cate stiu mai face filmulete pe yt) iar pretul este foarte mic(un kingston hyperx costa 500 de lei, iar din cate stiu tu stai in franta, asadar il gasesti undeva la 100 euro).

    Nu am eu asemenea buget sa imi permit sa dau 100€ pe 120 gb... prefer sa dau 70€ pe 1TB, nu mor pentru 10 secunde de boot, ca mi se deschide mai repede x joc sau y program, sau ca sa fie mai rapid overall, e mult mai rapid, stiu dar pentru mine e scump. Oricum, tot nu am inteles ce ai vrut sa spui cu " mai ieftin la raportul pret/gb".

  15. La placa de baza - nu ma pot pronunta, orice brand in general e bun

    Carcasa - Vor iesi modele noi

    Sursa - Vor mai iesi cateva modele pana la 8k, dar in general ca si brand ceva Sirtec/Seasonic/Antec

    Hdd - de ce nu un SSD? Viteze mai mari, rezista mai mult, e si mai ieftin la raportul pret/gb

    SSD e extrem de scump nu? Stiu ca sunt mult mai rapide dar nu mad vad platind 500€ pentru un 512gb.

    Poate pe viitor sa cumpar unul de 120gb unde sa pun sistemele de operare + cateva jocuri principale, insa nu prea o sa fac eu asa ceva, poate cand v-or scadea preturile enorm insa pana acuma.. nono.

  16. Din moment ce astepti AMD 8K si Intel Haswell, o sa te apuce 2013 sau chiar 2014, iar pana atunci o sa apara o groaza de componente.

    Cel mai probabil nu o sa astept haswell, insa din cate am inteles seria 8000 nu e prea departe, nu?

    _____________________________________________________

    In rest?

    -placa de baza??? no idea, vreau sa imi spuneti mai multe marci si sa imi spuneti ce credeti tot ce stiu e ca trebuie sa fiu pe 1155.

    - O carca buna ? M-am gandit ca nu o sa am loc in ceea ce am eu acuma, si asta de acuma nu e prea performanta ( nu ceva prea scump, ceva rezonabil)

    - sursa? am inteles ca unele marci sunt mai bune ca altele.. tot sunt indecis cati W sa am pe ea si care sa fie marca

    - pe viitor as vrea sa adaug un hdd mai bun, aveti niste idei, nu prea scump.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...