Jump to content

DanXP

LinkManiac
  • Posts

    826
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DanXP

  1. Sunteti sariti de pe fix !

    Scoateti adminii fara un motiv bine intemeiat. Iar dupa 10 ore primesc un motiv de tot rahatul care nu are nici o treaba cu csul.

    Ati ajuns patetici.

    Diana cine e de se crede zeu ? E nimeni !

    Doamne fereste cei de mai sunt pe aici si inca nu au fugit.

    RIP Linkmania. S-a dus vremea ta de cel putin 6 luni.

    RIP Buc #2.

    Ati dat afara toti adminii cu experienta si vechi. Felicitari.

    Si ati mai dat un om (pe mn) cu peste 7 ani de adminat, cu peste 30 ore activitate/luna.GG

  2. Daca nu e graba te-as sfatui sa mai astepti la HDD-uri fiindca preturile de acum sunt exagerat de mari din cauza inundatiilor din noiembrie din thailanda. Au inceput din nou productia, dar pana refac stocurile, preturile sunt ridicate.

    Ca sa intelegi, multe din ele au crescut si cu peste 100%.

  3. Acel mesaj apare mereu cand windowsul nu s-a inchis cum trebuie. Recomand o reformatare a hardului si reinstalare a windowsului.

  4. Laptop Asus K53SV-SX721D cu procesor Intel® CoreTM i5-2410M 2.3GHz, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 540M 2GB - 2600 lei.

    Iti recomand Asus-ul asta. GT 540M e pe pozitia 103, fata de pozitia 168 pentru NVIDIA GeForce 610M.

    Eu din ce am vazut, 300 ron platesti firma in plus si e putin mai slabut de ce i-am recomandat omului mai sus. :)

  5. Faza cu cablu n-am mai auzit-o. Cred ca mai bine reformatezi hardul. Si daca consideri tu ca ar fi de la cablu, vezi ca in cutia placii de baza ar fi trebuit sa ai 2 cabluri. Daca nu cumpara ca mai mult de 10 lei nu e.

  6. Nu. Sunt placi si placi, categorii consum mic, gaming, middle. Poti folosi acel tabel din primul meu replay pentru a vedea care e mai bun. Primele sunt inexistente pe piata, mai ales cele SLI sau crossfire, deci nvidia 580M e cea mai puternica la ora actuala, dupa care e ati 6990M. Placile video pentru laptop se termina cu M (daca ai vazut teste cu placi video de desktop).

    Eu am 570M la laptopul meu si merge orice joc, iar pe jocurile care am testat merge perfect la 1920x1080 rezolutie si la ultra high setari. Testat pe : alan wake, left4dead 2, cs, the chronicles of riddck, drift 3.

  7. Am jucat Alan Wake la 1920x1080 cu setarile puse pe high si merge foarte bine.

    Jocul are cerinte ridicate minime :

    OS: Windows XP, Windows Vista or Windows 7

    PROCESSOR: A dual core processor is required:

    •AMD: Athlon X2 2.8GHz

    •Intel: Core 2 Duo 2GHz

    MEMORY: 2 GB

    HARD DRIVE: 8 GB

    VIDEO CARD: DirectX 10 compatible or later with 512MB RAM

    •AMD: ATI Radeon 3650, 4450, 5550, 6450 or higher (per series)

    •NVIDIA: GeForce 8600GT, 9500GT, GT120, GT430, GT520 (per series)

    SOUND CARD: DirectX 9.0c compatible

    INPUT: Mouse and keyboard, Xbox360 controller also supported

    Concluzie : se poate juca aproape orice joc nou la high fara probleme :)

  8. Raspunsul de diferentiere e simplu : dupa numarul de model: prima si a 2 generatie au serial numbere diferite -> le vezi modelele pe siteul de mai sus intrand pe ele.

    Diferenta ar fi asta : The second generation has different speed ranges and better caching. Basically its just a slight upgrade....sort of like going from a nintendo DS to nintendo DS lite. It's slightly better looking and may have better aesthetics but the guts and purpose are the same.

    Pe romaneste daca nu sti engleza si pe scurt: diferenta mare nu e, doar ca au cache mai bun(ajuta la anumite programe), deci sunt putin mai performante. Hardware mai imbunatatit, probabil e vorba de cum sunt create (iar a 2 generatie fiind de exemplu mai reci)

    Daca esti foarte interesat iti recomand un link sa te documentezi : http://www.differencebetween.com/difference-between-intel-core-i3-and-vs-2nd-generation-intel-core-i3-processors/

    Daca ai mici probleme cu traducerea -> translate.google.com

    Bafta.

  9. dupa modelul placii de baza, ai putea as ii faci un mic upgrade la procesor, dar in concluzie ar fi mai bine trecerea la XP inapoi fiindca 7 consuma mai multe resurse(fiindca are multe programe fata de xp), de aici mersul mai greoi si rulare mai grea. Ramii sunt la limita, iar daca ai pus windows 7 x64 atunci e normal sa mearga f slab la configuratia ta.

    O lista cu procesoare acceptata de placa de baza :

    http://ro.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2669

    Si niste rami ar fi de folos

  10. Nu te baza pe ce ai zis mai sus cu hdmi. Daca nu scrie la descriere detaliat pe ce cauti, dai o cautare pe alte siteuri cu modelul respectiv unde iti zice toate porturile ca sa nu ai vreo surpriza. Chiar si pe pagina producatorului.

    Cand esti pregatit sa il iei mai scrii pe forum variante ce ai gasit, si daca nu gasesti info le postezi ca te ajuta lumea :)

  11. Daca esti limitat la buget la 2500, sa ai in minte, daca nu ai inca, ca sa ai si un coolpad, un mouse, un mousepad. Poate si o geanta :P

    Daca vrei ultra gaming, si totusi nu ai nevoie de multa mobilitate, mai bine ramai pe desktopuri unde sa ai monitor mai mare.

  12. Jocurile nu necesita viteza de scriere/citire. De exemplu am SSD pe desktop si nu afecteaza cu nimic jocurile.(doar pornire windows, scriere mai rapida de pe alta partitie pe cealalta etc)

    La bugetul ala e greu sa faci laptop, mereu trebuie sa renunti la cate ceva. Chiar si cu buget mare tot esti nevoit sa renunti la ceva, fiindca laptopurile nu se fac ca deskurile, cum vrei tu si le iei deja asamblate

    Reamintesc ca eu am dat un search in 1 minut sa iti dau laptopul ala. Ti-am dat un indiciu cum sa cauti, sunt multe modele disponibile, aloca-ti macar 3 ore doar sa cauti ce vrei, ca apoi sa nu te oftici. Gandeste-te ce ai nevoie cel mai mult (jocuri ai zis - ecran, procesor, placa video), daca vrei multimedia (te uiti la hdd cat de incapator e) etc.

    Eu pana m-am decis am stat in banca mea 5 luni si am verificat piata, fiindca nu gaseam cv sa ma satisfaca din n motive. Eu sunt si tipul care cauta, se documenteaza , apoi face pasul cel mare.

  13. http://ark.intel.com/products/family/26548/Intel-Core2-Duo-Mobile-Processor/mobile

    lista cu toate core 2, in care ai multe detalii.

    Ai putea cauta procesoare si cu i3, care sunt mai noi si sunt tot cu 2 nuclee. Pe acelasi site gasesti toate informatiile despre procesoarele intel.

    Procesoarele i5 sunt dual core, dar de fapt au 4 nuclee.

    i7 sunt cele mai performante, cu 4 nuclee

    Lista cu toate generatiile de procesoare mobile intel: http://ark.intel.com/#mobileprocessors

  14. pentru gaming recomand i5 (care e quad core de fapt), dar vreau sa iti atrag atentia : 610M (placa video) - e noua dar nu e pentru gaming !! E praf, iar pt jocuri cel mai important e placa video dupa procesor.

    Consulta liista asta pt placi video :

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

    610M e sub 6490

    Recomand sa gasesti un laptop cu 525M macar 540M chiar.

    http://www.emag.ro/laptopuri/notebook-acer-aspire-5755g-2434g64mnks-cu-procesor-intel-174-coretm-i5-2430m-240ghz-4gb-640gb-nvidia-geforce-gt540m-2gb-linux-black-silver--pLX.RPZ0C.053 un exemplu, putin peste preturile tale, dar poti cauta modelul la altii mai ieftin, eu am fol siteul ala fiind usor de gasit dupa filtrari

  15. Ti s-a topic ca probabil nici nu i-ai pus racire buna si in plus cred ca ai si exagerat :))

    Intel momentan e smecher la mobile si la high end prin procesorul de 6 nuclee (12 threads - 12Mb cache) -in jur de 500$, si mai are unu pentru cei care n-au ce face cu banii (i7 extreme - 1050$ la 15Mb cache).

    Presimt amd ca va rupe gura la desktop pe 25nm cum a scos noua serie de placi video.

  16. Initial am vrut sa cumpar un MSI GT780DXR la promotie la un celebru magazin on-line la 7000 ron cu tva inapoi, fiind rentabil, urmarind preturile de pe net de ceva vreme la laptopuri. Am stat 2 sapt , insa nici importatorii nu aveau (produsu fiind nou si ciudata mi-a fost mirarea). Apoi m-am rezumat la msi gt683dx . De ce ? Pentru ca un laptop de gaming decent mai mult conteaza placa video ( geforce 570M ) , fiind singurele modele cu placa asta, restul fiind putine doar cu 560M, care dupa multe teste arata ca e mare diferenta intre cele 2. Procesorul i5 , care de fapt are 4 nuclee (2 fizice 2 virtuale) isi face bine treaba, deci cei care vor cel mai bun raport performanta cred ca asta ar fi (evident pt. cei de vor sa joace jocuri noi la ultra high). Vine echipat cu procesor suficient, 6 gb DDR3 la 1333(la care se mai poate adauga avand 4 sloturi, 2 doar ocupate), hdd de 500 gb WD la 7200 RPM la care mai are loc pentru unu (ori chiar ssd) - se poate face raid intre ele. Camera HD , microfon incorporat, 2 sloturi USB 3.0 , 2 sloturi USB 2.0, ecranul e non-glare si la lumina se comporta exemplar (la soare nu am avut ocazia), este LED si consum bun si contrast excelent. Bateria de 9 celule, tine cam 3 ore. Are ventilatie buna, turbo si OC automat prin softul MSI. Are leduri de zici ca e OZN :), iar la sunet sta f. bine avand echipat 2 difuzoare si 1 subwoofer de la DYNAUDIO (cei de fac sistemele de sunet la volvo si volkswagen si care s-au ocupat la filmul Avatar).

    Minusuri : nu are tast iluminata, dar se poate cumpara lanterne pe usb.

    Plusuri: vine in pachet si geanta si mouse si cupon de dirt3 pentru steam.

    Pe dirt3 la 1920x1080 la ultra high merge perfect, la cs 1.6 merge 100 fps prin smokeuri si aprinzand/inchizand lanterna , left 4 dead 2 merge perfect.

    In uningine heaven 2.1 la 1920x1080 ultra high benchmark a dat un scor de 26 fps (aaa off), comparativ cu sistemul desktop care a dat 34 (amd quad la 3600 , ssd, gtx 480, 8 ddr3 la 1600 frecventa). Mare diferenta nu e, iar daca luam in calcul ca e laptop, e ultra performant.

    The big unveil of the beast:

    5miq2whm9ijd9ehmilg_thumb.jpg

    8ahb7qaawquq1bc5h6l4_thumb.jpg

    10fmslr64bg1b5eyxdoh_thumb.jpg

    2uf0i8w4l9hw0ppr925_thumb.jpg

    cisz63pt8p2gfcur3waf_thumb.jpg

    11b326veapaa8e56fra_thumb.jpg

    uz3bjpxe8cuykfr5k72t_thumb.jpg

    5fa76ocjqfy3ajfelesd_thumb.jpg

    Coolerul nu e inclus, costa in jur de 110 ron, dar e cam singuru care sa incapa in geanta lui, sa fie subtire, usor si practic (70CFM aer). E cool master x-slim daca va intereseaza.

  17. Fantomele apar datorita imaginii necreate special pt. 3D. De aici apare si neconcordanta care strica clara imagine. Jocurile nu au fost facute special 3D, ci softul nvidia a fost facut dupa jocuri, unde se pare ca mai apar acele greseli. Incearca daca ai emitator sa modifici depthul (prin rotita sa dai mai mic).

    Cat despre pornirea automata, pornesc cand intri in aplicatii compatibile. Pentru a opri rapid apasa ctrl+t .

  18. Si in intervalul ala ti-a cazut ?

    Daca da.. umbla prin setari sa nu mai dea release dupa un anumit timp pt a-ti da alt ip de retea

    49 16250:DHCPS: 1:0x002586e469b7, 192.168.1.103, ACK in request.

    50 16324:DHCPS: 192.168.1.103, release done.

    51 16327:DHCPS: 1:0x0008020f28c5, 192.168.1.102, ACK in request.

    Umbla pe la dhcps...

    Aici nu ai explicat cate calc/componente ai avut conectate, dar am asumat ca esti doar pe 1

  19. Cele mai importante chestii care ar trebui modificate la tine ar fi : sa adaugi rami mai multi, si o placa video mai buna, iar daca te incadrezi pt un procesor mai puternic si mai bine

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...