Jump to content

{RO} Cosmin

Forumist
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by {RO} Cosmin

  1. E uite ca se poate, dupa cum descrii tu daca nu se respecta una nu se respecta niciuna. Nimic mai departe de realitate, aici nu se respecta cateva sa zicem (alea cu servere originale) dar se dau banuri pentru coduri, limbaj, suspenduri pe forum, etc.

    :) deci ceea ce spui tu este doar o teorie, practica te contrazice, in schimb mai suntem cativa care incercam usor-usor sa ne apropiem de respectarea tuturor. Nu merge cu toate de la inceput, pe rand cate una. Oricum facem mai mult decat un "gica-contra" permanent :D.

  2. Probabil o sa dezamagesc un impresionant si numeros grup de 2-3 persoane care isi imagineaza ca internetul este undeva in afara legilor, pierdut intre granite statelor.

    Am descoperit pe propria piele ca legile necesare exista si la noi, nu prea exista imboldul de a le aplica inca. Totusi e nevoie doar de o reclamatie si sa vezi ce se mai pun in miscare rotitele :). Am dat cu subsemnatul pe la cateva sectii in urma unei reclamatii aiurea (s-a dovedit pana la urma ca era inventie), insa pentru timpul si dracii pierduti nu am primit nici o compensatie.

    Poti sa ma crezi pe cuvant, legile exista, se aplica cu un mic imbold :).

  3. pai asa hai sa interzicem si chestiile americane. doar au dat 2 bombe nucleare. si foloseanu negrii pe post de sclavi.

    in razboi orice e permis. daca neamtu a vrut sa omoare evreii asta a facut.

    daca americanu a vrut sa dea bomba atomica asta a facut.

    daca englezu s-a dus peste africani, indieni sa ii fure asta a facut.

    care e problema daca imi pun in avatar o zvastica?

    dar cred ca mai bine dam wikipedia in judecata e plina de zvastici, zvasitca care a fost preluata de nazisti, nu inventata. ce vina are zvastica? hai sa fim seriosi...

    In loc sa rabufnesti ca un pusti caruia i se spune ca nu mai are voie sa fumeze, pune mana si citeste legea pentru a intelege in cand se permite si cand se interzice afisarea simbolurilor naziste.

    Vrei sa dai impresia ca ai ceva in bila dar te strica impulsivitatea, intai citeste, mai citeste odata sa si intelegi, intreaba un jurist eventual si abia dupa asta sa vii sa ne explici de ce pe wikipedia e permis si la tine la avatar e ilegal :).

    Un raspuns foarte simplu, in special pentru cei care nu vor sa inteleaga oricat ai explica ... pentru ca asa e legea !

    Si nu vorbim de regulamente LinkMania, vorbim de legile tarii.

    Repeziti-va acum sa va impodobiti cu insemne naziste doar ca sa-mi dovediti ... voi stiti ce si imaginati-va ce simpatic va fi daca rabufneste in presa sau mai stiu eu pe unde, "un forum o comunitate cu mii de membri care afiseaza insemne naziste la tot pasul ...".

    Sper sa ganditi nitel inainte si sa vedeti cat rau puteti face, inainte de a face.

    PS:

    Iti multumesc ca ma citezi in semnatura, chiar este un post de care sunt mandru si altfel s-ar fi pierdut undeva in forum.

    Poti sa mai pui si altele, daca nu ai link iti caut eu.

  4. Nu pot decat sa sustin postul de mai sus, reamintind ca Ordonanta de nr. 31 din 13 martie 2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârsirea unor infractiuni contra păcii si omenirii este in vigoare.

    http://www.dri.gov.ro/documents/oug%2031-2002.pdf

    Am sa citez doar primul articol care defineste interdictia:

    "Art.1 - Pentru prevenirea si combaterea incitarii la ura nationala, rasiala sau religioasa, la discriminare si la savarsirea de infractiuni contra pacii si omenirii, prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii."

    Daca pare amuzanta seriozitatea cu care privim problema trebuie amintit ca peste tot in lume subiectul discutiei noastre este foarte sensibil, in marea majoritate a cazurilor legea a fost aplicata fara discutii ori din intelegerea pericolelor proliferarii manifestatiilor de gen ori de teama proceselor si daunelor cu care se lasa.

    Cel mai simplu ar fi ca in urma sesizarilor moderatorii si moderatorii globali sa elimine din text, avatar, semnatura, etc. elementele care se incadreaza in legea de mai sus.

    Aici pe forum m-am lovit de asa-zisi nazisti, in general pusti pe care daca ii descosi habar n-au ce s-a intamplat in realitate dar care arunca cu jigniri in stanga si-n dreapta. Nu sunt evreu, jignirile lor nu ma ating dar pot atinge pe altii si cel mai important, activitatile de genul asta sunt ilegale.

    Fiind vorba de teribilisti in marea majoritate a cazurilor ne putem limita la a elimina elementele interzise si sa avertizam pe cel in cauza. In caz de recidiva se pot adopta sanctiuni mai grave.

    Este hilar, modificam si pedepsim semnaturi, avatare, etc. pentru motive cum ar fi: prea mari, copiaza avatarele staffului, etc. si nu modificam pe cele care contin insemne naziste ?!

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...