Jump to content

Spartacus

Inactive
  • Posts

    176
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Spartacus

  1. Imi tot apare cate doua erori, deci intru pe forum si imi apare eroarea asta : huiqly.jpg , dupa ce dau iar refresh mai imi apare o eroare cu server unavalaibile si la al 3-lea restart imi merge, si oricum forumul imi merge foarte greu, si da, doar forumul linkmania. Nu stiu ce sa zic, ar fi bine si vechea tema sa fie jos si fiecare sa aleaga tema favorita, imi merge forumul greu, foarte greu si cu erori

  2. Eu nu cred.

    Sa zicem, si eu am castigat cate un premiu mai mic gen o minge Nike sau un tricou etc, insa niciodata nu am sa cred ca cineva va putea castiga ceva atat de mare dintr-un... joc.

  3. Eu atat am inteles de pe un site ca in 2010 vor fi doar niste schimbari ale planetei, si niste schimbare ale ADN-ului uman, si cine va rezista va merge mai departe cine nu.. va muri.

    Cam atat am inteles si asta cred si eu ca vor fi schimbari daca tot atata se zice de 2010 insa nu cred nimic ca va fi sf. lumii -_-

  4. La 170 de kilometri de Bucuresti, capitala Romaniei, se gaseste Municipiul Brasov, resedinta administrativa a judetului cu acelasi nume. Drumul strabate Valea Prahovei, trecatoarea Predeal, astfel incat Brasovul este un oras situat la inaltime in Romania. Urme ale existentei umane in zona inapoi cu 60.000 de ani, locuitorii acestor parti au trecut fara indoiala prin toate stagiile specifice civilizatiei europene antice. Cel mai impresionant monument al anticitatii este Sanctuarul dacic de la Racos, greu accesibil turistilor curiosi. Alta marturie a trecutului glorios al istoriei este tabara romana de la Rasnov, care se gasea la nord-estul granitei Imperiului Roman, imperiu care se intindea in secolul al doilea d. Hr. pana la municipiul Brasov de astazi.

    O inscriptie in piatra ne da numele dacic al localitatii, Cumidava. Brasovul si vecinatatile sale, Tara Barsei cum mai este cunoscut platoul, a jucat un rol important in Evul Mediu, detinand trei puncte strategice care i-au asigurat dezvoltarea economica, militara si politica. Primul este Cetatea Fagarasului de unde se spune ca Negru Voda a declarat intemeierea Tarii Romanesti la sud de Carpatiii Meridionali.

    IPB Image

    Conform recensământului din 1930 populaţia oraşului Braşov era de 59.232 de locuitori, dintre care:

    23.269 maghiari (39,3%)

    19.372 români (32,7%)

    13.014 germani (22,0%)

    2.267 evrei (3,8%)

    267 cehi şi slovaci (0,5%) ş.a.

    Ca limbă maternă în Braşov domina limba maghiară, declarată drept limbă maternă de 24.977 de persoane reprezentând 42,2% din locuitori, urmată de limba română, declarată limbă maternă de 19.378 de persoane reprezentând 32,7% din populaţia oraşului, respectiv germana, vorbită ca limbă maternă de 13.276 de persoane reprezentând 22,4% din locuitori. Restul limbilor erau vorbite fiecare de mai puţin de 1% din populaţia urbană. Se cuvine menţionată limba idiş, care a fost declarată drept limbă maternă de un număr de 537 de persoane, reprezentând 0,9% din populaţia Braşovului.

    Republicii http://www.brasovforum.ro/poze/images/1/1_Town_Hall.jpg

    Poiana Brasov http://www.sejururi.org/poze/poze-poiana-brasov-2.jpg

    Brasov: http://marius.wirelessisfun.com/wp-content...2007/05/bv2.jpg

    Brasov 2: http://www.funromtour.ro/galerie_foto/poza...oto___1_277.jpg

    Obiective turistice la Brasov

    » Biserica Neagra - (secolele 14 - 15), cea mai mare constructie in stil gotic din RomInia, avand cea mai mare orga din Europa. Aici puteti asculta concerte cu muzica clasica si preclasica (concertul cu ocazia Craciunului este celebru). In fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus »

    » Casa Hirscher - Cunoscuta si ca Sala negustorilor, construita in stil renascentist ( 1539-1545)

    » Dupa Ziduri - parte din centura fortificata medievala a Brasovului

    » Vechea cetatuie a Brasovului - Este o constructie fortificata construita in lemn si piatra, in prezent transformata intr-un restaurant cu totul special»

    » Turnul Alb si Turnul Negru - Turnul Alb, in forma circulara si Turnul Negru, in forma patrata, puncte-cheie in lantul apararii vechiului burg

    » Bastionul Tesatorilor - considerat a fi o constructie unica in felul sau in RomInia, este cel mai bine pastrat intre cele 7 bastioane ale cetatii din secolul 16. In prezent, aici se afla Muzeul Cetatii Brasov

    » Scheii Brasovului - Biserica Sf. Nicolae»

    » Prima Scoala RomIneasca - Gazduieste o sectiune care include diverse expozitii din istoria tipariturii (manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi). In aceasta cladire exista, sala de clasa a Primei scoli romInesti din Transilvania»

    » Muzeul de Arta - cu o colectie extraordinara, cu opere apartinInd unor artisti romIni si straini, gazduieste expozitii foarte interesante, printre cele mai recente fiind Dali, Miro.

    » Poarta Schei - construita la inceputul secolului XIX, in stil clasic

    » Poarta Ecaterinei - este o adevarata bijuterie arhitecturala si a fost construita in 1559 »

    » Casa Sfatului - dateaza din secolul XV, domina orasul vechi. In prezent este Muzeul de istorie al judetului Brasov, impartit pe patru sectiuni : arheologie, istorie medievala moderna si contemporana

    » Biserica Sf. Bartolomeu - este cel mai vechi monument arhitectural al orasului, construit la mijlocul secolului XIII intr-un stil combinat gotic si romanic. Pe fatada sudica se afla un ceas solar.

    EVENIMENTE CULTURALE

    » Festivalul international al muzicii pop - Cerbul de Aur - anual

    » Festivalul de Jazz si Blues - anual

    » Festivalul muzicii de camera - anual

    » Festivalul teatrului contemporan - anual

    » Concertele de orga la Biserica Neagra - saptamanal

    » Concertele Filarmonicii Gheorghe Dima - saptamanal

    » Celebrarea SfIntului Gheorghe

    » Festivalul taranesc Nedeia Muntilor - anual

    » Festivalul national al Berii - anual

    » Sarbatoarea Junilor - anual

    PS: sper ca am facut o descriere frumoasa a Brasov-ului, si destul de larga.

    Sursa

  5. Stalk3r, cum zici tu, dupa o varsta si treci si de adolescenta daca te tii bine si vrei sa ajungi ceva in viata e si normal sa le depasesti statutul financiar al parintiilor.. adica termini si o facultate, doua te angajezi pe un post "mare" esti bine platit, nu e ceva normal ca poti aduce bani in casa mai mult decat parintii/bunicii tai? cel putin daca mai locuiesti cu ei..

    Eu unul cam asta am inteles de aici, dar la varsta de 15-16 ani nu are cum.. :))

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...