Jump to content

Mon!k@

Inactive
  • Posts

    870
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mon!k@

  1. O metodă de contracepţie des folosită în zilele noastre este steriletul.

     

    Striletul este un dispozitiv de mici dimensiuni intre 2,5 şi 3,5 cm care se introduce în uter prin cervix.

    Noile tipuri de sterilete au fire sau inele din metal pentru a putea fi controlate. Există mai multe tipuri de sterilete: clasice, cu hormoni, cu eliberare de cupru. În medie, un sterilet poate rămâne în uter de la 3 până la 5 ani dar dispozitivele intrauterine ce conţin cupru pot rămâne în uter până la zece ani.

    Există două mari tipuri de sterilet (ambele au efect spermicid şi de inhibare a fertilizării dar metodele folosite sunt uşor diferite):

    1. Paragard - are un fir subţire de cupru înfăşurat în jurul carcasei de plastic şi care are efect spermicid. Acest model este contraindicat femeilor care au o sensibilitate sau o alergie la acest metal.

    2. Mirena - funcţionează pe bază de hormoni, astfel, steriletul conţine o cantitate de hormon progesteron pe care o eliberează treptat. Conţinutul de hormoni are ca rol şi diminuarea sângerărilor sau crampelor pe care unele femei le resimt după montarea dispozitivului intrauterin. Prin însăşi forma sa, steriletul determină o schimbare a circuitului ovulului şi a spermatozoizilor împiedicând fecundarea.

     

    Avantajele folosirii steriletului:

    ~ Este un dispozitiv sigur şi eficient pentru aproape toate femeile, inclusiv cele care: au născut sau nu au născut, adolescente şi femei peste 40 de ani, au avut un avort (spontan sau solicitat), alăptează, efectuează muncă fizică grea.

    ~ Permite spontaneitatea sexuală, fără nici un fel de complicaţii legate de contracepţie

    ~ Nu cere o atenţie deosebită

    ~ Are efect imediat

    ~ Este eficient ani de zile

     

    Dezavantajele (efecte secundare) folosirii steriletului:

    ~ Nu protejează împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală

    ~ Montarea şi extragerea lui presupune o vizită la medic

    ~ Se poate pierde

    ~ Poate cauza pierderea fertilitatii (În cazul apariţiei perforaţiilor, absorbirii parţiale sau a infecţiilor pelviene, atât uterul cât şi trompele uterine pot avea probleme pierzându-şi parţial sau total funcţionalitatea.)

    ~ În cazurile de infecţie severă, este posibilă chiar efectuarea unei histerectomii (îndepărtarea uterului) ca ultima soluţie, ceea ce înseamnă că respectiva femeie nu va mai putea avea niciodată copii.

    ~ Cicluri menstruale prelungite şi mai dureroase decât în mod normal, mai ales în cazul steriletelor Paraguard. Pot apărea şi scurgeri uşoare cu sânge aparent fără nici o cauză.
    ~ Steriletul Mirena poate cauza chisturi ovariene, creşterea în greutate, dureri de cap, o creştere a presiunii sanguine, acnee, depresie şi o pierdere a apetitului sexual.

    Mai multe detalii vă poate da medicul specialist.

    Eu, sincer nu aş dori un corp străin în organism. În ciuda faptului că sunt multe femei care au adoptat această metodă de contracepţie, sunt nesigură în privinţa ei şi nu cred că o să apelez vreodată la această metodă.

     

     

     

     
    • Upvote 1
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...