Jump to content

MaNiaC Rocker

Forumist
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MaNiaC Rocker

  1. Salut, as avea nevoie de ajutor cu un program in C. Vreau sa fac un program care sa compare doi vectori de caractere, sa vad daca sunt anagrame. Sa ii citesc de la tastatura, sa ii aranjez alfabetic, si cei doi vectori rezultati sa ii compar. Daca sunt egali, sunt anagrame.

  2. Ok wall of text incoming. Ideea e ca am inceput facultatea, si de ceva vreme astept sa-mi iau laptop. Vine Black Friday si am zis ca poate prind ceva la reducere, dar de exemplu pe emag au scos , ori au reinnoit oferta de laptop-uri si mi-au scos ce urmaream eu.

    Vreau sa incep sa lucrez in programe de genul AutoCAD si as vrea unul care sa le reziste, dar sa mai pot pune si un joc din cand in cand.

    Eu ce am cautat si la ce m-am oprit era ceva in genul:

    -i7 3rd gen, procesor 3160QM

    -8GB de ram

    -placa video dedicata nVidia GT630M 2GB (sau chiar mai buna)

    Iar la restul, o rezolutie de 15" sa nu raman fara baterie in 3 ore, HDD de 5400 rpm 500-1000GB etc. Aveam ceva configuratie facuta, care ducea maxim la 3500 de ron (pe Asus, Lenovo, Acer), dar cum am spus, au reinnoit oferta si pe emag nu mai gasesc.

    Voiam daca se poate ceva asemanator, eventual pe un site care are chiar oferta de Black Friday.

  3. In general as vrea sa pun diverse programe pe el in care sa lucrez, dar nu cred ca ar strica si un joc pe el. Deci le-as imbina. Si de cumparat, cat mai curand.

  4. Buget : 2700-3200 RON.

    As vrea sa aiba :

    i7 3rd gen

    ecran de 15" (poate 17")

    placa video dedicata (in principal nvidia)

    4GB ram, preferabil 8.

    As dori niste modele care sa includa cerintele, dar postati si ceva asemanator daca ma puteti ajuta. Multumesc.

    • Upvote 1
  5. Turbo Pascal 7 a aparut in 1995, daca nu ma insel; e cu bani; il gasesti fara bani pe net; nu cred ca e asa de greu sa il instalezi, ai incercat si nu a mers?

    Ia Free Pascal Compiler de la freepascal.org, cauta la sectiunea de download, ia ultima versiune pentru XP, parca e WinCE; e .exe, asa ca cred ca reusesti sa instalezi; in caz ca nu stii sa imi zici;si nu TP7 si FPC sunt 100% compatibile pentru ca amandoua programele lucreaza cu acelasi limbaj de programare (Pascal), singurele diferente sunt limitele valorilor...

    Multumesc :)) Fac ce fac si tot la LinkMania gasesc raspunsuri..ms mult mai revin daca am nevoie de ceva...

  6. Cred ca nu te-ai exprimat bine sau nu inteleg eu ce vrei!

    Poi daca mergi la Start->Run si scrii cmd apare command prompt. Aici nu poti tu scrie programe sau invata programare, sunt doar comenzi cu care faci anumite "operatii" asupra fisierelor/directoarelor/sistemului (adica in cmd poti doar configura sistemul).

    Daca vrei sa vezi aceste comenzi scrii "help" (fara ghilimele) si o sa iti fie afisate cu descrierea fiecarei comenzi in dreapta. Le iei pe rand si incepi sa lucrezi cu ele.

    Limbaje de programare procedurale: Python, Cobol, Pascal, C, Perl etc

    Limbaje de programare pe obiecte: C++, C#, VB.NET, Java.

    Pentru inceput iti recomand sa incepi cu un limbaj din prima categorie (python sau pascal ar fi ideal pentru incepatori, pana prinzi putin gandirea, pe urma poti trece la C sau Perl si dupa te descurci :P).

    Caut acelasi lucru...imi poti oferi si mie te rog un tutorial de instalare si folosire pentru Pascal?In special 7.0 si un tutorial de instalare te rog.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...