Jump to content

Phyxyon

Inactive
  • Posts

    1,086
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Phyxyon

  1. Oare ma insel eu ca imi pare jocul asemanator cu Guild Wars? Sincer as fi vrut sa vad o lume libera gen Lineage 2 unde poti face PvP cu oricine oriunde, unde exista mereu pericolul sa fii omorat. 

     

    Si tot astept sa vad un MMO bun cu o clasa gen cataphract. Un melee battle-mage care este specializat pe hand-to-hand combat si fist weapons, care dispune de energy shields si boost-uri si chiar si teleport.

  2. Ma duc sa-mi intind niste toner pe paine.

     

    Nu cred ca problema mancarii este prima cu care ne confruntam. Avem cum sa facem rost de mancare daca vrem. Agricultura nu a disparut de pe planeta si dispunem de foarte mult teren arabil care poate fi cultivat daca avem nevoie foarte mare.

     

    Problema va consta in lipsa resurselor naturale energetice. Suntem o specie foarte dependenta de petrol si tranzitia de la petrol la energie renegerabila va fi foarte grea si lenta.

  3. Merita impuscat. Eu i-as fi pastrat. I-as fi lasat 6 luni  1 an undeva si dupa i-as folosi cate putin. Cine nu poate avea grija de 30.000 de Euro nu merita sa-i posede. Acum sincer, nu vorbim de 1 milion, un portofel, vorbim o suma destul de mare care nu ar trebui sa fie "pierduta" de nimeni. Banii nu se ascund in sacose, cutii de pantofi sau haine. Daca tot esti paranoic si vrei sa-i tii acasa nu in banca pune-i undeva unde nimeni nu va umbla vreodata. Nici un hot care cauta sau cineva care face curat.

  4. Am instalat ubuntu inainte sa fac acest post si am incercat comenzile insa n-am inteles nimic. Cum am zis sunt incepator si nu am lucrat deloc pe Linux. As dori macar daca se poate sa-mi explice cineva ce fac 

    - touch f2 ; date >>f2 ; echo a >f2

     

    - echo –e “ana\nare\nmere” > f2 ; cat f2 | grep a

     

    si 

     

    - ls –l /gigi >fifi 2>/dev/null 

  5. Salut. Am un set de intrebari pentru un examen si nu gasesc o metoda de rezolvare.Teoretic ar fi trebui sa facem semestrul acesta un curs de incepatori de Linux insa practic n-am facut nici laborator nici curs.

     

     

    1. Sa se descrie ce afiseaza comanda urmatoare :
    ls *.[c]*
    2. Sa se descrie ce afiseaza comanda urmatoare :
    ls /home/c[0-9][0-9]/*a*
    3. Sa se descrie ce afiseaza comanda urmatoare :
    ls –l /h???
    4. Sa se descrie ce afiseaza comanda urmatoare :
    ls –l *[0-9].java
    5. Sa se descrie ce va contine fisierul f2 dupa executia liniei de coamnda urmatoare :
    ls –l >f2 ; date >>f2
    6. Sa se descrie ce va contine fisierul f2 dupa executia liniei de coamnda urmatoare :
    ls –l >f2 ; date >f2
    7. Sa se descrie ce va contine fisierul f2 dupa executia liniei de comanda urmatoare :
    touch f2 ; date >>f2 ; echo a >f2
    8. Sa se descrie ce va contine fisierul f2 dupa executia liniei de coamnda urmatoare :
    touch f2 ; echo a >>f2 ; date >f2
    9. Sa se descrie ce afiseaza comanda urmatoare :
    ls –l /gigi >fifi 2>/dev/null
    10. Sa se descrie ce afiseaza comanda urmatoare :
    ls –l /tmp 1>/dev/null
    11. Sa se descrie afiseaza comanda urmatoare :
    ls –l /fifi >f1 2>f2
    12. Sa se descrie ce va afisa comanda urmatoare :
    ls –l / >fifi
    13. Sa se descrie ce se afiseaza prin executia liniei de comanda urmatoare :
    echo –e “ana\nare\nmere” > f2 ; cat f2 | grep a
    14. Sa se descrie ce se afiseaza prin executia liniei de comanda urmatoare :
    echo –e “\nana\nare\nmere” | grep a
    15. Sa se descrie ce se afiseaza prin executia liniei de comanda urmatoare :
    who | grep c1| wc -l
    16. Sa se descrie ce se afiseaza prin executia liniei de comanda urmatoare :
    who | grep iet[89] | wc -l
     
     
  6.  

     

     

     

     

     

     

     

     

    Beautiful-Creatures-MainTeaser-drop.jpg

     

     

    Ethan Wate este un elev de liceu popular, care detestă faptul că locuieşte în orăşelul Gatlin din Carolina de Sud fiindcă aici nu se întâmplă niciodată vreun eveniment ieşit din comun şi abia aşteaptă să se emancipeze de sub tutela părinţilor şi să plece cât mai departe.

    Visurile băiatului sunt bântuite de imaginea unei fete frumoase pe care Ethan nu a întâlnit-o niciodată, iar atunci când Lena Duchaness, o fată de 16 ani care aspiră la o viaţă normală fiindcă este victima unui blestem ce îi loveşte familia de mai multe generaţii, se mută înapoi în Gatlin, protagonistul se trezeşte implicat în aventuri mai spectaculoase şi mai periculoase decât ar fi îndrăznit să spere.

    În vreme ce Lena se străduieşte să mascheze faptul că ea însăşi este înzestrată cu puteri supranaturale, Ethan dezgroapă secrete întunecate despre familiile amândurora, depre istoria lor şi despre oraşul lor, dorind să înţeleagă motivul pentru care se simte atât de atras de această fată şi să explice strania conexiune dintre ei.

     

     

    Trailer Cinemagia

     

     

    Am citit prima carte zilele trecute si avand noroc inainte sa vad trailerul sau sa stiu macar de film. Am inceput si a doua carte ieri si pot spune ca sunt foarte dezamagit de cast. Practic nu se potrivesc deloc cu ceea ce autorii au dorit sa reprezinte. Macon e prea batran, Link nu arata deloc cum ar trebui. Si din cate am vazut din trailer producatorii au ales sa schimbe si unele chestii din poveste.

     

    Well, cel putin nu straluceste nimeni inca.

  7. Sincer nu-mi prea pasa. Cum nu mi-a pasat de Mister Nicolaescu atunci cand traia, nu stiu de ce decesul sau ar schimba ceva. Faptul ca a regizat cele mai renumite filme romanesti nu valoreaza prea mult in ochii mei.

     

    Tot ce reprezinta Romania pentru mine in domeniile muzica, cinematografie, literatura, teatru nu valoreaza doi lei. Acum fiecare cu gusturile sale. De cand am scapat de liceu si infecta literatura romana care ma sufoca an de an cu acelasi Eminescu, Creanga, Caragiale si prietenii lor am ajuns sa iubesc literatura. Literatura universala, nu aceleasi rahaturi, povesti lipsite de inspiratie, pline de drama. Nimic altceva.

     

    Si filmele romanesti. Hai sa nu intru in capitolul asta. Nu sunt un fanatic al filmelor insa cinematografia romana e foarte slaba comparativ cu cea americana. Nici nu se merita sa intram in polemici de ce. Putini bani, cenzura, nu conteaza. Conteaza rezultatele si pentru bine sunt slabe. Limba romana in general mi se pare penibila si nu se potriveste nicaieri. Poate doar daca vrei sa canti manele. 

     

    Cum am spus, parerea personala. 99.99% sanse sa nu am vreo tangenta vreodata cu "arta" romaneasca.

    • Upvote 1
  8. Overworld Chronicles - John Corwin. Pana acum seria are 3 carti si pot spune ca sunt superbe pentru o serie Young Adult Fantasy. 

     

    OC este ceea ce si-a dorit Twilight sa fie. 

    M-am apucat de serie aseara si nu am putut sa pun prima carte jos pana nu am terminat-o.

     

     

     

    Justin Case and women do not mix. Man boobs, a love of Kings and Castles, and being tight with the "nerd" crowd certainly don't win him any points either. After rescuing Katie, his crush, it turns out she might not be the girl he thought she was, while Elyssa, the school's Goth Girl, turns out to be more. Can high school get any more confusing? 

    Determined to improve himself, he joins a gym and meets a sexy girl that just oozes a "come hither, Justin" vibe. Until she attacks him in the parking lot, and Justin realizes she's no ordinary girl but a being with supernatural speed and strength. After a narrow escape and an excruciating migraine headache, he wakes up with supernatural abilities all his own: speed, strength, and the ability to seduce every woman he sees. 

    While that might sound like the perfect combo for any hormonal teen, Justin is a hopeless romantic who wants his first time to be special. Is that too much to ask for? But he doesn't know what he is or how to stop his carnal urges. One thing is clear: If he doesn't find answers there are other more sinister supernaturals who would like nothing better than to make him their eternal plaything and do far worse than kill him

     

    • Upvote 1
  9. Nu cred ca se va aplica mare lucru. Daca barurile nu lasa copii sub 18 ani sa fumeze isi pierd 60 % din clienti daca nu mai mult.

     

    Daca 60% din clientii unui bar sunt minori imi este teama de viitorul acestei tari insa spre norocul nostru nu ai habar ce zici. Probabil ca sunt "pub-uri" pe langa unele scoli, populate de elevi in mod frecvent insa nu este ceva foarte des intalnit. Sunt zeci de baruri si bodegi in orice cartier, spre exemplu in Galati, unde rar intalnesti minori. De obicei mai vezi studenti prin cafenele insa vorbim de studentii care in niciun caz sunt minori.

     

    Si foarte bine fac. Prea multi elevi cad prada acestui viciu si practic ard banii degeaba. Parintii neglijenti nu au habar sau vreun interes legat de bunastarea copiilor lor. Am fumat o perioada in timpul liceului si sunt multumit ca nu mai am aceasta "boala". Practic aruncam banii pe geam, de ce? Sa simt ca apartin unui grup de prosti ca mine? Sa-mi deteriorez intentionat sanatatea pentru ce? Nu vad niciun beneficiu pentru care ar fi trebuit sa fumez.

     

    Ca si elev sau student nu am avut mari probleme pentru care as fi trebuit sa recurg la fumat "sa ma calmez". Asta e doar un motiv pentru care dependentii de nicotina isi justifica viciul. Sunt stresati. Citeste o carte, uita-te la un film. Deseneaza, construieste, alearga, exista multe moduri de a te relaxa ce-ti aduce un bonus sanatatii insa multi vor doar sa para "cool".

    • Upvote 4
  10. Ce rost are un astfel de proiect? Avem loc pe Terra si nu-l folosim deloc. De ce sa ne ducem in spatiu unde ar trebui sa transportam si apa si pamantul cand am putea face acelasi lucru pe Pamant mult mai usor si ieftin.

     

    In cel mai rau caz ne putem extinde pe mare, pe oceane insa planeta este foarte mare si foarte incapatoare pentru inca foarte multa lume. Chestia e ca trebuie sa devenim baieti destepti si sa fim cat mai eficienti. Trebuie sa lasam egoismul si dorinta de a avea cat mai multe lucruri si bani, viata este prea scurta si mult trec prin ea fara sa  faca nimic semnificativ desi au avut foarte multe sanse.

     

    Ma uit la miliardarii lumii, la arabi si nu numai. Au bani de nu-ti poti imagina si nu fac nimic cu ei. Strang dobanda si ii inmultesc. DEGEABA. In 10-20 de ani vor muri si vor fi uitati ca toti altii ca ei. De ce nu folosesc banii aia sa finanteze niste proiecte pe scala mondiala. Foarte des intalnita expresia insa eu daca as fi in locul lor as deveni un Stefan cel Mare al lumii. Cum a ctitorit Stefan manastiri si biserici in Moldova asa as realiza proiecte in lume fie care sunt artistice / arhitecturale, umanitare, stiintifice. De ce nu? De cati bani se poate bucura o persoana intr-o viata fara sa-si piarda intelectul? Fara sa abuzeze si sa cumpere precum seicii lucruri care pur si simplu nu-si au rostul sau starurile sa cada prada viciilor.

     

    Pacat. Avem potential ca rasa insa il irosim pe lucruri redundante.Oamenii "marunti" au puterea si nu au habar ce sa faca cu ea. Razboaie, invidie, neincredere. Pentru ce? Religie? Traditie? Patriotism? Suntem 7 miliarde, ce impact mai au astea in secolul 21. Singurul lucru care conteaza e ca toti suntem oameni. Aceeasi rasa, acelasi sange. 

     

    Suntem trasi in spate de niste mojici si propria noastra dezabilitate de a ne indeparta de trecut. Ne uitam prea mult la ceea ce a fost si nu indeajuns de mult la ceea ce va fi.

    • Upvote 2
  11. Atata timp cat sunt multi oameni care sa munceasca , nu ma surprinde c-au terminat asa de repede.

     

    12 luni ?! langa blocul meu sta o cladire cu doua etaje neterminata de numai 3 ani  :rofl2:

    ok, ok, au avut 10.000 de muncitori nu 10 care muncesc mai cu sport la un bar... si un buget pe masura

     

    and for god's sake they're asians

     

    La mine in zona e o constructie care are mai mult de 10 ani si nici nu e terminata inca , nici nu stiu ce vroia sa fie , oricum au uitat de ea , poate trece in dosarul de "cladiri abandonate" .

     

     

    Haha cladirea de langa Anghel Saligny :))

     

    China in momentul de fata este Romania de acum cateva decenii. Exploateaza populatia pentru a parea puternica si a "construi" pe spatele oamenilor.  Pe hartie totul pare fenomenal in China insa nu va puneti intrebarea "De ce oare pleaca chinezii daca e asa de bine in tara lor, sa lucreze ca imigranti in SUA sau chiar si in Romania pe salarii foarte mici?".

     

    Faptul ca sunt 1.35 mld doar in China ar trebui sa puna o intrebare grea. Forta de munca este foarte ieftina si competitia acerba insa cine are de castigat aici? Cetateanul de rand sau "magnatii" ? Coruptia este peste tot indiferent de regimul de guvernare  Chinezii au avut o crestere de 10mil intre 2010-2011, ei in 2 ani egaleaza populatia Romaniei doar prin nasteri. 

  12. O chestie desteapta intr-o tara in care drogurile sunt o mare problema.

     

    In primul rand la ei drogurile sunt mai ceva ca tigarile "la negru" la noi. Poti sa-ti procuri orice doresti relativ usor. Din moment ce legea nu are face fata, de ce sa nu faca statul un ban de pe urma asta?

    Legalizand marijuana, dealerii nu-si prea mai au rostul. De ce sa te incurci cu cineva "suspect" cand poti sa-l iei usor si legal din magazin. Totodata de ce ai vrea sa cheltui foarte multi bani pe alte droguri precum heroina, cocaina, etc cand marijuana este mai ieftina si legala.

     

    Copiii vor avea acces la astfel de droguri indiferent ce vor sa faca parintii. Daca magazinele vor fi gestionate de guvern pentru a preveni minorii sa cumpere, teoretic nu vor avea probleme.

     

    Trebuie sa alegem cel mai putin rau dintre rele. Daca ar fi dupa mine as interzice tot de la alcool, tigari si droguri. Waste of money si sunt foarte multe modalitati de relaxare ce nu-ti fac sanatatea ko si creierul terci. Insa fiecare are dreptul de a alege ce e bine pentru el. Mai bine zis, fiecare pentru el.

    • Upvote 2
  13. Nu inteleg de ce o Gaura Neagra este asimilata drept fiind un real pericol, din contra, eu vad Universul ca o harta tip Starcraft (ironia sortii): cu cat cercetezi mai mult descoperi noi lucruri si sunt scoase din umbra; la fel si in cazul de fata, cred ca aceasta descoperire este un + in materie si ofera ocazia specialistilor sa studieze asupra ei si de ce nu probabil in decursul timpului vom avea parte de ceva revelatii.

    Numai bine, nova

     

    Da, vor incercat sa recreeze o gaura neagra pe Pamant si conform legiilor lui Murphy stiti mai departe ..... Sunt unele lucruri care ar trebui inchise intr-o cutie si aruncata intr-o alta gaura neagra, departe, foarte departe.

  14. Ar fi un haos total. Ganditi-va un dispozitiv de teleportare. Ce ar putea face un terorist cu el? Simplu, teleporteaza o bomba intr-o zona extrem de populata. Sau te teleportezi intr-o banca si pleci cu cateva mil de $

    daca ai asa imaginatie bogata nu teai gandit ca o sa fie si aparate contra invizibililor/teleportari ? :))

    nu ne ajuta cu nimic ,degeaba daca nu se face ceva roboti sa lucreze pentru omenire ca tare puturosi mai suntem.

    mie lene sa mai scriu :))

    Daca tot vrei sa continuam pe aceasta tema. Gandeste-te putin. Poti procura un astfel de dispozitiv - teleportare / invizibilitate, si il poti folosi pentru a asasina pe cineva fara a fi observat. Daca acel cineva este o persoana importanta probabil ca va dispune de un alt gadget de protectie insa daca nu e chiar asa de instarita ma indoiesc.

    Si odata ce se face public un aparat, indiferent de cat doreste guvernul sa-l tina sub control tot va "pierde" cateva. Mita face minuni cand stii cat si cui sa-i dai.

  15. O sa mai treaca vreo 50 de ani pana reusesc sa faca si ei ceva concret , sau poate chiar mai mult.

    Ce te face sa crezi ca o astfel de tehnologie si poate si mai avansata a fost inventata deja insa nu poate fi pusa in uz comun pentru ca suntem .. oameni. Orice astfel de "invetii" pe care le vezi pe piata in prezent au fost dezvoltate si folosita de armata americana si nu numai ani de zile inainte de a fi comercializate.

    Poti lua ca exemplu sistemul GPS a fost folosit de armata americana ani buni inainte de e fi comercializat.

    Tehnologia este foarte folositoare insa si foarte periculoasa. Mai bine zis oamenii care folosesc tehnologia respectiva sunt periculosi. Lacomia, prostia, fanatismul toate impedica progresul omenirii.

    • Upvote 2
  16. E ceva nou si de ce nu un arc? Suntem satui de pistoale si gadgeturi. 90% din filmele de actiune si seriale sunt astfel abia a venit cu o idee noua si chiar sunt curios ce s-a intamplat pe insula aia. Singurul lucru care ma deranjeaza e setting-ul . Starwtf City. Ca si Batman cu GotHAM . Puteau sa foloseasca macar un oras american, ii dadea un alt feeling.

    E interesant ca e putin mai gritty. Nu este la nivelul lui Dexter insa m-am saturat de Super Good Friends . M-am saturat de toti super eroii care sunt niste good guys si salveaza printesele la ananghie. Vreti sa vindecati un om ce sufera de cancer? Nu vei reusi dandu-i paracetamol.

    Acum fiecare cu gusturile sale. Mie mi se pare o porcarie The Office, HIMYM , TBBT, Friends si alte comedii americane derizorii care repeta aceleasi glume de la episod la episod si de la serial la serial. Slice of life fara nicio logica si poveste.

  17. Mie imi place cum a evoluat. Episodul de ieri normal a fost un filler dar si asa mi-a placut. Plus de ce ne uitam la el? Cate intrebari sunt. Ce s-a intamplat in Purgatoriu? Ce s-a intamplat cu Cass? Ce este acel alpha(?) cu care a iesit Dean. Cine e el? Cum va evolua sezonul acesta si ce rol are ala in el. Cine sunt the bad guys sezonul acest si final? Plus Crowley e un badass. Mi-a placut de cand l-am vazut in BSG,

  18. Arrow nu e spin-off la Smallville. Arrow este propriul show fiindca nu se regaseste niciun caracter din Smallville in Arrow. Fiindca Arrow are propriul lore si fanbase - Green Arrow. Spin-off-uri sunt CSI Miami si NY , NCIS LA, The Finder, Stargate Atlantis,etc.

    Serialul este interesant si sper ca va avea succes si priza la public. Sezonul asta imi plac serialele - Arrow si Copper restul sunt cam de umplutura. Noroc de serialele vechi.

  19. Sper sa se mai faca o versiune de Medieval Total war dar cu o harta mai bine realizata

    . DivineWind_8.jpg

    Ceva de genul asta cum e in Europa Universalis Divine Wind. Urasc partea cu "rebel settlements" si-mi place cum un EUDW sunt foarte multe factions si foarte mult haos.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...