Jump to content

OmU NeGrU

Inactive
  • Posts

    1,236
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by OmU NeGrU

  1. Hendry merge in turul secund dupa un meci maraton cu Perry

    De sapte ori campion mondial, dar fara turneu castigat in ultimii sase ani, scotianul Stephen Hendry s-a calificat, luni seara, in turul secund la Campionatul Mondial gazduit de teatrul Crucible din Sheffield.

    Cel supranumit "The Golden Boy" a inceput sesiunea decisiva in avantaj, scor 6-3, dar si-a complicat singur existenta in fata lui Joe Perry, care a trecut la doar o bila distanta de calificare.

    Englezul Perry a egalat mai intai situatia la sase, pentru a merge mai apoi umar la umar cu Hendry pana in decisiv.

    Pus cu spatele la zid, Hendry si-a pastrat cumpatul si a profitat de ratarea lui Perry la bila maro, astfel ca scotianul merge mai departe in cel mai important turneu din peisajul snookerului mondial.

    Chiar si asa, amenintat cu iesirea din top 16, Hendry se gandeste tot mai mult la retragerea din activitatea competitionala: "Am de luat o decizie foarte importanta la finalul sezonului. Deoarece nu am jucat deloc in turneele seriei Players Tour Championship (PTC) pozitia mea in clasament s-a deteriorat tot mai mult. Chiar m-as putea retrage daca obtin victoria aici la Crucible".

    Stephen Hendry va juca in turul urmator cu invingatorul disputei dintre Mark Selby si Jimmy Robertson.

    Intr-o alta partida care a avut nevoie de joc decisiv, Barry Hawkins l-a trimis acasa pe Stephen Maguire. Condus dupa prima sesiune cu 4-0 si 6-2 in prima sesiune, Maguire a inceput partea finala a meciului cu un deficit de doar trei jocuri.

    Scotianul s-a reinventat pe sine practic in sesiunea decisiva si a echilibrat meciul, care a ajuns in cele din urma la 9-9. Hawkins insa nu l-a iertat pe Maguire si englezul merge mai departe in turul secund pentru prima data in cariera, dupa un ultim break de 92 puncte.

    Urmatorul adversar pentru Hawkins se va decide in urma disputei care ii va opune pe nord-irlandezul Mark Allen si galezul Matthew Stevens.

    Stuart Bingham il conduce pe Peter Ebdon cu 5-4 dupa prima sesiune.

    Programul zilei de marti, a patra de concurs la Crucible:

    Marco Fu v Martin Gould (1000 BST)

    Ricky Walden v Rory McLeod (1000 BST)

    Graeme Dott v Mark King (1430 BST)

    Ronnie O'Sullivan v Dominic Dale (1430 BST)

    Peter Ebdon v Stuart Bingham (1900 BST)

    Mark Allen v Matthew Stevens (1900 BST)

    Onlinesport

  2. Rosberg spune ca aripa mobila este "cea mai buna idee din istoria F1"

    Germanul Nico Rosberg considera ca introducerea sistemului DRS de modificare in timpul cursei a eleronului spate este cea mai buna inovatie adusa Formulei 1 in intreaga istorie a competitiei.

    Cu ajutorul asa numitului 'Drag Reduction System', un pilot modifica pozitia eleronului spate pe o zona determinata a circuitului (in special pe un palier de mare viteza) si astfel poate obtine un plus de viteza de pana la 10-12 km/h fata de concurentul din fata sa.

    Avantajele DRS-ului s-au vazut cel mai bine in Marele Premiu al Chinei, care a fost de departe cel mai spectaculos din acest sezon.

    "Nimeni nu mai spune acum ca avem curse plictisitoare. Au fost depasiri pe stanga, pe dreapta, prin centru, peste tot. Asa ca cei care au luat hotararea introducerii DRS au facut o treaba cu adevarat geniala.

    "Campionatul a devenit mai spectaculos de la an la an, iar acest lucru este minunat pentru fani. Noile pneuri si eleronul spate ajustabil asigura spectacolul in curse, este cea mai bun idee din intreaga istorie a F1", a spus Rosberg pentru Autosport.

    Lider pentru 16 din cele 56 de tururi programate la Shanghai, Rosberg a laudat in continuare dispozitivul DRS despre care spune ca este cea mai buna idee aparuta in Formula 1 vreodata.

    Germanul de la Mercedes nu a uitat sa laude nici furnizorul de pneuri Pirelli, ale carui cauciucuri pentru 2011, indelung contestate inaintea startului de sezon, au readus spectacolul in cursele Marelui Circ.

    Cu rezultate dezamagitoare in debutul sezonului, Stefano Domenicali de la Ferrari indeamna insa la calm, fiind mai degraba rezervat in ceea ce priveste DRS-ul.

    Boss-ul italian considera ca depasirile numeroase din China au fost determinate mai degraba de compozitia pneurilor decat de folosirea inovatorului sistem aerodinamic.

    Onlinesport

  3. Ungur l-a invins pe Crivoi in primul tur la Napoli

    Adrian Ungur a transat in favoarea sa duelul suta la suta romanesc cu Victor Crivoi din primul tur al Challengerului de la Napoli, dotat cu premii totale in valoare de 30.000 de dolari.

    Titularizat in fata lui Crivoi la ultimele doua meciuri ale Romaniei din Cupa Davis, Ungur s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-3, dupa un meci extrem de disputat.

    Urmatorul adversar pentru Ungur va fi belgianul Steve Darcis, cap de serie numarul 6, care a trecut, cu scorul de 6-4, 7-6 (7), de slovacul Ivo Klec.

    Onlinesport

  4. Romania a invins Croatia, scor 2-1, si a promovat in Divizia I a hocheiului mondial

    Romania si Croatia s-au intalnit, sambata seara la Zagreb, intr-o partida la finalul careia echipa castigatoare a obtinut promovarea in Divizia I a hocheiului mondial, in timp ce invinsa a ramas pentru inca un an in al treilea esalon valoric. In cele din urma Romania a obtinut victoria, cu 2-1 (0-1, 1-0, 1-0), dupa ce a intors rezultatul in fata echipei gazda a turneului Grupei B. Borna Rendulic a deschis scorul pentru croati in minutul 6, dupa care pentru tricolori au marcat Zsombor Antal in minutul 26 si Magor Peter in minutul 45. Ambele goluri ale Romaniei au fost marcate in superioritate numerica. Vedeti mai jos desfasurarea meciului de la Zagreb.

    A inceput meciul din Dom Sportova Arena (Zagreb). Romania il are pe Adrian Catrinoi intre buturi.

    Linia intai: Kosa, Basilidesz, Pysarenko, Becze, Mihaly.

    Linia a doua: Papp, Nagy, Biro, Peters, Moldovan.

    Linia a treia: Goga, Adorjan, Molnar, Virag, Antal.

    Linia a patra: Pal, Peter, Balint, Gliga.

    Prima eliminare dictata impotriva Romaniei (3:27). Endre Kosa trimis pe banca pedepselor pentru tinere cu crosa.

    Croatii au deschis scorul in situatie de egalitate numerica pe gheata. Borna Rendulic a marcat in minutul 5:46 din pasa lui Marko Tadic.

    Croatia intra la cabine cu 1-0, gol marcat in debutul meciului de Rendulic.

    Kresimir Svigir a fost eliminat doua minute (23:33), dar tricolorii au ratat situatia de om in plus pe gheata.

    Asa cum am sperat si anticipat, Romania a reusit egalarea in acest minut 25:17 prin Zsombor Antal in situatie de superioritate numerica. Zsolt Molnar a fost resposabilul cu pasa decisiva.

    Minutul 27 aduce o noua eliminare in tabara noastra. Tibor Basilidesz a fost scos din joc pentru o piedica.

    Eliminare de 10 minute pentru croatul Veljko Zibret pentru o duritate in zona gatului unui adversar (30:29). Gazdele incepe sa-si piarda capul sub apasarea mizei meciului.

    Penalizare de echipa dictata impotriva Romaniei pentru un schimb ratat de linii. Prea multi jucatori au ramas astfel pe gheata (32:26).

    A doua eliminare primita de Pysarenko (36:39) si croatii au o noua sansa de fixare in propria noastra treime.

    Croatii au ramas cu un jucator mai putin in debutul partii a treia dupa eliminarea lui Ivan Sijan (44:28).

    Superioritatea numerica a fost din nou valorificata si Romania prelua conducerea in urma reusitei lui Magor Petres (44:49). Acesta a marcat din pasa lui Ervin Moldovan.

    Croatii forteaza egalarea si scot portarul de pe gheata in ultimul minut. Actiunea gazdelor a fost tardiva si Romania s-a impus la limita, scor 2-1 (0-1, 1-0, 1-0), dupa un meci de mare lupta si obtine promovarea in Divizia I a hocheiului mondial.

    Onlinesport

  5. Mickelson a facut spectacol la Houston Open inaintea Mastersului

    Americanul Phil Mickelson este mai in forma ca oricand, jucatorul in varsta de 40 ani cucerind, duminica, titlul in Openul de la Houston, cu un avans de trei lovituri in fata lui Chris Kirk si a lui Scott Verplank.

    Dupa o runda a treia incheiata cu un impresionant 63, cel mai bun traseu al sau din ultimii cinci ani, Mickelson a continuat in ziua finala cu un 65, dupa ce a izbutit nu mai putin de cinci birdies consecutive.

    Astfel, cel supranumit The Lefty (stangaciul) a totalizat 268 lovituri si a incheiat traseul de 72 de cupe la 20 sub par.

    Pentru Mickelson aceasta a fost a 39-a victorie in circuitul PGA TOUR, americanul avand cel putin un succes in ultimii opt ani petrecuti la cel mai inalt nivel.

    Reusita de la Houston Open l-a adus pe Mickelson la egalitate cu Tom Watson si Cary Middlecoff pe locul al noualea in ierarhia tuturor timpurilor.

    Mai mult decat atat, Mickelson a urcat pe locul 3 mondial depasindu-l pentru prima data in ultimii 14 ani pe Tiger Woods. Ultima data cand Mickelson a fost in fata lui Woods s-a intamplat in saptamana premergatoare Mastersului din 1997, castigat la vremea respectiva de fostul lider mondial.

    Succesul din Houston l-a propulsat pe Mickelson pe locul secund in ierarhia Cupei FedEx, cu 1.048 puncte, unde lider se mentine Mark Wilson, cu 1.161 puncte.

    Evolutia foarte buna din Texas il recomanda pe Mickelson ca principal favorit la obtinerea unui al patrulea titlu la Mastersul din Augusta, care se va desfasura la finalul acestei saptamani pe splendidul traseu din statul american Georgia.

    Mickelson a mai obtinut la Augusta trei sacouri verzi pana acum, in 2004, 2006 si 2010, liderul absolut la capitolul victorii fiind legendarul american Jack Nicklaus, cu sase reusite.

    Onlinesport

  6. Chivu a fost suspendat o etapa in Serie A

    Jucatorii Adrian Mutu (Fiorentina) si Cristian Chivu (Internazionale Milano) nu vor evolua în partidele pe care echipele lor le vor disputa, la sfârsitul acestei saptamâni, în etapa a 32-a din Serie A, dupa au fost suspendati câte o partida în campionat.

    Mutu a primit, duminica, în meciul cu Cesena (scor 2-2), al patrulea cartonas galben din acest sezon si a fost suspendat pentru partida cu AC Milan, programata, duminica viitoare, de la ora 21.45.

    Chivu a fost eliminat în minutul 54 al partidei pierdute sâmbata, scor 0-3, de Inter în fata rivalei AC Milan dupa un fault din postura de ultim aparator si a primit si el un meci de supendare.

    Astfel, fundasul român nu va fi pe teren la meciul cu pe care formatia sa îl va juca, sâmbata, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu Chievo.

    Mediafax

  7. Hanescu s-a calificat in optimi la Casablanca

    Jucatorul roman Victor Hanescu s-a calificat, luni seara, in optimile de finala ale turneului ATP 250 de la Casablanca (Maroc), dupa ce l-a invins in trei seturi pe spaniolul Daniel Gimeno-Traver, scor 4-6, 6-4, 6-4.

    Hanescu a revenit dupa pierderea primului set si a controlat urmatorul set si jumatate, pana cand Gimeno-Traver a avut o ultima tresarire de orgoliu.

    Desi condus cu 4-0 in decisiv, spaniolul a gasit resursele necesare pentru a egala scorul pe tabela. In cele din urma Hanescu s-a adunat pentru a inchide meciul in favoarea sa inaintea prelungirilor, dupa 2 ore si 30 de minute.

    Finalist la editia din 2010, Hanescu va juca pentru un loc in sferturi cu invingatorul disputei dintre germanul Michael Berrer si un alt tenismen venit din calificari.

    In alta ordine de idei, Alexandra Dulgheru a invins-o pe rusoaica Anastasia Pivovarova in primul tur la Marbella, scor 7-6(3), 6-7(5), 7-5.

    Onlinesport

  8. Nadal l-a batut mar pe Federer

    Rafael Nadal a facut un nou meci mare in semifinalele turneului Masters 1000 de la Miami, invingandu-l pe Roger Federer in doar doua seturi, scor 6-3, 6-2. Nadal il va intalni in marea finala pe Novak Djokovici.

    Aproape perfect a fost Nadal in duelul galacticilor din tenis, pe care l-a transat fara mari probleme, dupa un meci in care nu si-a pierdut niciodata serviciul si a reusit patru breakuri.

    Cei 15.000 de spectatori au remarcat forma buna pe care o traverseaza Nadal, dar si lipsa de incredere a lui Federer. Elvetianul sustine insa ca mai poate: "Nu ma simt de 35 de ani, asa cum incercati sa ma descrieti voi", a spus Federer.

    Pentru Federer, aceasta a fost a 15-a infrangere in fata lui Nadal. Elvetianul se lauda doar cu opt succese in fata liderului ATP.

    Duminica, in marea finala se vor intalnii primii doi clasati in clasamentul ATP, Rafael Nadal si Novak Djokovici. Sarbul, neinvins in acest an, a trecut in semifinale de Mardy Fish.

    Onlinesport

  9. Nadal - Federer, in semifinale la Miami, a 23-a intalnire intre cei doi

    Spaniolul Rafael Nadal, numarul 1 mondial, îl va întâlni pe elvetianul Roger Federer (numarul 3), vineri, în semifinalele turneului Masters 1000 de la Miami, pentru a scrie al 23-lea capitol al legendarei istorii comune.

    Nadal, care nu câstigat niciodata la Miami în ciuda a doua finale (2005, 2008), îl întâlneste pe Federer doar pentru a treia oara într-o semifinala.

    Primul meci între cei doi jucatori a avut loc la Miami, în 2004, când Nadal s-a impus, scor 6-3, 6-3.

    În sferturi la Miami, spaniolul a trecut de cehul Tomas Berdych (numarul 7), scor 6-3, 3-6, 6-3, iar elvetianul a beneficiat de abandonul francezului Gilles Simon.

    În cele 22 de întâlniri de pâna acum, Nadal a câstigat de 14 ori, iar Federer de 8.

    Onlinesport

  10. Murphy si Trump, in prima semifinala de la Openul Chinei

    Jucatorii Shaun Murphy si Judd Trump se vor intalni, sambata, in penultimul act la Openul Chinei, ultimul turneu de puncte dinaintea Campionatului Mondial.

    Murphy l-a invins in sferturi pe liderul mondial, scotianul John Higgins, scor 5-2, dupa un meci dominat categoric.

    Dezechilibrat a fost si meciul dintre Judd Trump si Peter Ebdon, fostul campion mondial fiind intrecut cu un aspru 5-1.

    In celelalte doua sferturi de finala se vor intalni, incepand cu ora 14:30, Ali Carter cu Mark Selby si Stephen Lee cu Ding Junhui.

    Onlinesport

  11. Red Bull si McLaren au dominat antrenamentele libere din Australia

    Debut de sezon, vineri dimineata, pe circuitul Albert Park din Melbourne, unde au fost programate primele doua sesiuni de antrenamente libere. Echipa Red Bull-Renault a dominat prima sedinta cronometrat, cu Mark Webber in prim plan, in timp ce McLaren-Mercedes a fost formatia de batut in cea de-a doua sesiune. Jenson Button si Lewis Hamilton au fost singurii piloti care au coborat sub un minut si 26 de secunde pe turul de circuit. Rezultatele complete inregistrate in cele doua sesiuni de antrenamente libere. A doua sedinta a fost LIVE pe Onlinesport.ro

    Australianul Mark Webber a stabilit timpul de referinta in prima dintre sesiuni, oprind cronometrul la 1:26.831, timp mai bun cu trei zecimi de secunda decat cel obtinut de campionul mondial Sebastian Vettel.

    Cei doi echipieri de la Red Bull-Renault s-au aflat majoritatea timpului in fruntea ierarhiei, singurul care a reusit sa tina pasul cu pilotii campioanei mondiale fiind Fernando Alonso.

    Spaniolul de la Ferrari a incheiat primele 90 de minute cu al treilea timp, la noua zecimi intarziere fata de timpul etalon.

    Surpriza sesiunii de dimineata a fost furnizata de brazilianul Rubens Barrichello, pilotul echipei Williams fiind cronometrat cu al cincilea timp. Veteranul Formula 1 s-a clasat in imediata apropiere a lui Nico Rosberg (Mercedes), dar in fata celor doi piloti de la McLaren.

    Singurul incident notabil l-a avut in prim plan pe indianul Karun Chandhok, pilotul de teste al echipei Lotus-Renault care a lovit zidul de pe margine chiar la iesirea pe circuit.

    McLaren la conducere

    A doua sesiune s-a desfasurat sub amenintarea ploii, care si-a facut in cele din urma aparitia pe circuitul din Melbourne in ultimele minute.

    Ierarhia era deja stabilita la acel moment, cu britanicul Jenson Button lider in fata coechipierului sau Lewis Hamilton. Doar 132 miimi de secunda au stat intre cei doi piloti ai echipei McLaren-Mercedes, care au oferit o prima impresie pozitiva despre potentialul pe care il are noul MP4-27.

    Alonso si-a mentinut pozitia a treia, terminand sesiunea la 147 miimi in urma lui Button, pentru ca topul cinci sa fie completat de cei doi echipieri de la Red Bull, Vettel si Webber.

    Germanul Michael Schumacher a fost inregistrat cu al saselea timp, dupa ce la jumatatea sedintei pilotul de la Mercedes s-a aflat pentru minute bune in fruntea ierarhiei intermediare.

    Sergio Perez de la Sauber a fost cel mai bine clasat dintre pilotii debutanti, mexicanul ocupand locul al optulea, la o secunda si doua zecimi distanta de primul clasat.

    Cu doar trei minute inaintea finalului de sesiune, italianul Vitantonio Liuzzi a scos pe circuit, in premiera pentru acest sezon, noul monopost Hispania F111. A fost un tur de parada, mai mult pentru a bifa botezul acestei masini cu numeroase carente.

    Weekend-ul de la Antipozi continua sambata, cand sunt programate ultimele antrenamente libere si calificarile (LIVE pe Onlinesport de la ora 8:00), si duminica, atunci cand are loc cursa propriu zisa (LIVE pe Onlinesport de la ora 9:00).

    Onlinesport

  12. UCI vrea sa-l dea jos pe Contador de pe bicicleta

    La o zi dupa ce Alberto Contador a facut spectacol in etapa regina a Turului Cataluniei, Uniunea Ciclista Internationala a inaintat un apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne impotriva deciziei Federatiei Spaniole de a-l achita pe rutier in cazul de dopaj cu clenbuterol.

    Contador a fost testat pozitiv cu o cantitate infima de clenbuterol in timpul Turului Frantei din 2010, dupa care rutierul a fost suspendat provizoriu pana la inceputul acestui an.

    Suspendat initial pe o perioada de un an, rutierul iberic al echipei Saxo Bank a fost ulterior achitat de oficialii spanioli, primind unda verde pentru a-si incepe sezonul profesionist.

    'Pistolarul' a concurat in Turul Alvarve, unde a terminat pe patru la general, Turul Murciei unde a castigat doua etape si a terminat invingator la general, pentru ca in aceasta saptamana sa fie lider in Turul Cataluniei, dupa victoria de la Andorra Vallnord.

    Onlinesport

  13. Schumacher, optimist inaintea noului sezon

    Septuplul campion mondial Michael Schumacher a declarat ca stie unde a gresit in 2010 si ca este mai mult decat convins ca in noul sezon va obtine in mod regulat clasari pe podium.

    "Cred ca tinta noastra in acest sezon este intrarea in lupta pentru podiumuri si, daca lucrurile merg bine, poate pentru a castiga unele curse. Vom conta astfel in lupta pentru titlu?

    "Ei bine, nu. Trebuie sa fim totusi optimisti, dar prudenti cand vine vorba de campionat. Consider ca nu suntem inca pregatiti pentru a incerca sa-l obtinem, dar o vom lua pas cu pas", a spus Schumacher.

    Pilotul german al echipei Mercedes a mai declarat ca Red Bull este echipa de batut, dar ca Ferrari, Renault, Williams si chiar McLaren nu trebuie scoase din calcule.

    Cu toate acestea, Schumacher crede ca Mercedes poate conduce plutonul in urma celor de la Red Bull in weekend-ul de la Melbourne.

    Sezonul 2011 al Formulei 1 debuteaza la finalul acestei saptamani pe circuitul Albert Park din Melbourne.

    Onlinesport

  14. Abidal isi revine dupa operatia suferita la ficat

    Jucatorul francez Eric Abidal a inceput procesul de recuperare post operatorie dupa interventia chirurgicala care a vizat indepartarea unei tumori de la nivelul ficatului.

    Agentul fotbalistului de la FC Barcelona, David Venditelli, a declarat la un post de radio spaniol ca Abidal se recupereaza bine, ca este intr-o stare de spirit buna si ca asteapta rezultatul biopsiei pentru a fi sigur ca totul este in ordine.

    Venditelli a confirmat de asemenea ca oficialii catalani i-au oferit jucatorului sau prelungirea contractului, dar ca Abidal prefera in aceasta perioada sa-si concentreze atentia asupra starii de sanatate.

    "Este clar ca Eric a primit cu bucurie aceasta veste din partea clubului, dar prefera sa se faca mai intai bine si apoi sa discute prelungirea contractului", a spus Venditelli.

    Abidal s-a transferat la Barcelona in 2007 de la Olympique Lyon, iar in acest sezon a marcat primul sau gol in tricoul blaugrana la meciul de Cupa Spaniei cu Athletic Bilbao.

    Onlinesport

  15. Hanescu a terminat devreme la Miami. Invins de un jucator venit din calificari

    Prezenta lui Victor Hanescu pe tabloul principal al turneului ATP Masters 1000 de la Miami s-a incheiat prematur, jucatorul roman fiind eliminat inca din primul tur de americanul nascut la Moscova Alexandr Bogomolov Jr., jucator venit din calificari.

    Clasat pe locul 118 mondial in aceasta saptamana, jucatorul de 27 ani actualmente rezident in New Jersey s-a impus cu 6-3, 4-6, 7-5.

    Hanescu, 59 ATP, va primi 10 puncte in clasamentul mondial si un cec in valoare de 7.115 dolari.

    In alta ordine de idei, sud-africanul Kevin Anderson a obtinut una dintre cele mai mari victorii ale carierei, dupa ce l-a invins pe rusul Nikolay Davydenko, scor 6-4, 6-3.

    Jucatorul din emisfera sudica a avut un procentaj impresionant la punctele castigate cu primul serviciu, pe care le-a castigat in proportie de 80 de procente.

    Campion la Miami in 2008, Davydenko este in cadere libera in clasamentul mondial, unde ocupa in aceasta saptamana un modest loc 42.

    Alte rezultate din primul tur:

    [Q] I Kunitsyn (RUS) - [Q] R Kendrick (USA) 5-4 ret.

    S Devvarman (IND) - P Starace (ITA) 6-2 6-4

    X Malisse (BEL) - [Q] R Sweeting (USA) 7-6(3) 6-4

    M Granollers (ESP) - B Becker (GER) 6-4 6-7(4) 6-4

    J Benneteau (FRA) - D Gimeno-Traver (ESP) 6-4 6-3

    [Q] P Lorenzi (ITA) - I Ljubicic (CRO) 7-6(7) 6-1

    J Del Potro (ARG) - R Mello (BRA) 6-4 6-4

    I Dodig (CRO) - A Golubev (KAZ) 6-7(7) 6-4 6-0

    I Andreev (RUS) - S Giraldo (COL) 6-1 2-6 6-1

    K Anderson (RSA) - N Davydenko (RUS) 6-4 6-3

    P Andujar (ESP) - [WC] B Tomic (AUS) 6-4 3-6 7-5

    [Q] M Ilhan (TUR) - T Kamke (GER) 6-2 6-1

    M Kukushkin (KAZ) - J Nieminen (FIN) 3-6 6-3 6-2

    [WC] J Blake (USA) - [Q] M Russell (USA) 3-6 7-6(7) 7-6(3)

    D Istomin (UZB) - [Q] D Young (USA) 6-4 6-3

    Onlinesport

  16. Abidal, operat "fara probleme" de tumoare la ficat

    Fundasul formatiei FC Barcelona, Eric Abidal, a fost operat "fara probleme" de o tumoare la ficat, joi, la BarnaClinic, din Barcelona, a anuntat gruparea catalana.

    Eric Abidal, în vârsta de 31 de ani, ar putea fi externt în circa o saptamâna "în functie de evolutia starii sale", a anuntat clubul, într-un comunicat

    Operatia, care a durat circa trei ore si s-a desfasurat fara probleme, a permis echipei conduse de medicul Josep Fuster Obregon "sa îndeparteze complet leziunea", se mentioneaza în comunicat.

    Interventia chirurgicala a început în jurul orei 15.00 GMT, la BarnaClinic, o unitate privata a spitalului public din Barcelona, Hospital Clinic.

    Stirea privind descoperirea unei tumori la ficat jucatorului formatiei FC Barcelona, Eric Abidal, a provocat un impact major în lumea fotbalului, coechipierii sai si alti fotbalisti cu renume trimitându-i mesaje de sustinere fundasului francez.

    Potrivit Marca, printre jucatorii care i-au mai trimis mesaje lui Abidal se numara coechipierii sai Andres Iniesta, Carles Puyol, Gerard Pique, Kaka si Cristiano Ronaldo (de la Real Madrid), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Palop (FC Sevilla), Filipe Luis si Diego Forlan (de la Atletico Madrid), Giussepe Rossi (Villarreal), Jack Wilshere (Arsenal) sau Carlos Cuellar (Aston Villa).

    Potrivit presei spaniole, Abidal nu va mai juca în acest sezon.

    Mediafax

  17. Sarapova a tremurat pentru calificarea in semifinale

    Fosta lidera mondiala Maria Sarapova revine pas cu pas spre varful ierarhiei. Jucatoarea din Rusia s-a calificat, joi noapte, in penultimul act al turneului WTA Premier de la Indian Wells, dotat cu premii totale in valoare de 4.5 milioane de dolari.

    Cotata cu a 16-a sansa la castigarea turneului californian, Sarapova a invins-o in sferturi pe chinezoaica Shuai Peng, cu 6-2, 5-7, 6-3, dupa un meci presarat cu numeroase greseli nefortate de ambele parti.

    Campioana din 2006 a inceput cum nu se poate mai bine meciul cu Peng, castigand primul set in 41 de minute, dupa care a servit la 2-1 cu break in actul al doilea.

    Serviciul a tradat-o pe rusoaica si cele trei duble greseli comise au readus-o in partida pe Shuai Peng, o jucatoare extrem de tenace.

    Sarapova s-a batut singura in finalul setului al doilea, cand a comis trei erori nefortate si o dubla greseala, astfel ca Peng echilibra disputa dupa un 7-5 putin asteptat.

    Decisivul a inceput cu patru break-uri, cate doua de fiecare parte, intr-o disputa a inconstantei la serviciu. Peng a fost prima care si-a castigat game-ul pe propriul serviciu (3-2), dar acela avea sa fie ultima reusita a chinezoaicei.

    Au urmat patru game-uri consecutive obtinute de Sarapova, care s-a calificat in semifinale, unde o va intalni pe actuala lidera mondiala, daneza Caroline Wozniacki.

    In cealalta semifinala se vor intalni frantuzoaica Marion Bartoli si belgianca Yanina Wickmayer.

    Onlinesport

  18. Stoner la comanda in Qatar. Rossi arata bine in antrenamente

    Australianul Casey Stoner a obtinut cel mai bun timp, vineri, in cea dintai sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Qatarului de la Losail.

    Noul pilot al echipei de uzina Honda a fost singurul, dintre cei 17 concurenti implicati in actiunea clasei MotoGP, care a coborat sub bariera de un minut si 56 de secunde.

    Stoner a oprit cronometrul la 1:55.752, devansandu-l pe coechipierul sau Dani Pedrosa cu 610 miimi de secunda.

    Al treilea s-a clasat surprinzator spaniolul Hector Barbera, echipierul de la Aspar Ducati devansandu-i pe Marco Simoncelli (Gresini Honda) si pe Valentino Rossi (Ducati).

    "Il Dottore" a avut parte de un rezultat peste asteptari, echipierul formatiei de uzina Ducati avand cel mai bun rezultat intr-o sedinta cronometrata de cand s-a alaturat constructorului din Bologna.

    In spatele multiplului campion mondial s-au plasat cei doi piloti ai echipei de uzina Yamaha, Ben Spies si Jorge Lorenzo, americanul fiind mai rapid cu aproape o zecime decat campionul mondial en-titre.

    Bradl in fata lui Marquez la Moto2

    Germanul Stefan Bradl a fost cel mai rapid pilot al clasei intermediare Moto2 in prima sesiune de antrenamente libere. Cu timpul de 2:02.463, Bradl l-a devansat cu 342 de miimi pe Marc Marquez, campionul clasei 125 cc.

    Topul cinci a fost completat de Scott Redding, Thomas Luthi si Andrea Iannone, constructorul Suter avand cinci motociclete in primele sase pozitii. Exceptie a facut insusi Bradl, care incaleca un prototip Kalex.

    Situatia s-a schimbat in a doua sesiune programata sub lumina reflectoarelor, japonezul Yuki Takahashi oprind cronomentrul la 2:01.695. Topul trei a fost intregit de Redding si Bradl.

    La clasa Moto2 toti pilotii au la dispozitie aceleasi motoare Honda CBR 600, diferenta fiind facuta intre modelele de sasiuri (Kalex, Suter, Moriwaki).

    Terol face legea la clasa mezina

    Spaniolul Nicolas Terol a stabilit timpul de referinta in ambele sedinte cronometrate programate la categoria 125cc. Germanii Jonas Folger si Sandro Cortese au completat topul trei in prima sesiune.

    Terol a dominat mult mai autoritar a doua sesiune, cu Terol mai rapid decat Cortese cu peste o secunda. Hector Fauber a fost al treilea, urmat de Luis Salom si Folger.

    Antrenamentele libere din cadrul Grand Prix-ului Qatarului continua vineri, urmand ca sambata sa fie programate calificarile.

    Onlinesport

  19. Grand Prix-ul de MotoGP al Japoniei a fost amanat

    Organizatorii Campionatului Mondial de Motociclism au decis amanarea Marelui Premiu al Japoniei pentru data de 2 octombrie din cauza efectelor produse de cutremurului si tsunamiului care au afectat tara soarelui rasare.

    Programat initial pentru 24 aprilie pe circuitul de la Motegi, aflat la doar 171 de kilometri de centrala nucleara de la Fukushima, Grand Prix-ul nipon a fost amanat pentru inceputul lunii octombrie.

    Nu este exclus ca Dorna, societatea care organizeaza Motomondialul de Viteza, sa revina asupra deciziei pe masura ce viata cotidiana din Japonia revine la normal.

    Sezonul 2011 va debuta la sfarsitul acestei saptamani pe circuitul Losail de langa Doha (Qatar), toate cele trei curse urmand a fi LIVE pe Onlinesport.ro, duminica, incepand cu ora 18:00.

    Onlinesport

  20. Cadel Evans a castigat Tirreno-Adriatico

    Australianul Cadel Evans s-a impus, marti dupa-amiaza, editia din acest an a cursei Tirreno-Adriatico, desfasurata timp de sapte zile pe teritoriul Italiei.

    Liderul echipei BMC l-a devansat la finalul intrecerii cu un avans de 11 secunde pe olandezul Robert Gesink de la formatia Rabobank.

    Podiumul a fost completat de italianul Michele Scarponi de la Lampre, care a sosit cu o intarziere de 15 secunde.

    Campion mondial in 2009, Cadel Evans se afla la primul succes major din 2011, dupa ce in urma cu o zi a castigat prima etapa a sezonului la Macerata.

    Rutierul de la Antipozi a incheiat pe locul doi Turul Frantei din 2007 si 2008, fiind invins de Alberto Contador, respectiv Carlos Sastre.

    Etapa finala a 'cursei celor doua mari' a propus un contratimp individual de 9.3 kilometri la San Benedetto del Tronto pe tarmul Adriaticii, victoria revenindu-i elvetianului Fabian Cancellara.

    Campionul mondial de contratimp a oprit cronometrul la 10 minute si 33 de secunde, invingandu-l cu 9 secunde pe olandezul Lars Boom si cu 19 secunde pe italianul Adriano Malori.

    Onlinesport

  21. Federer si Djokovic continua duelul de la distanta pentru locul doi mondial

    Fostul lider mondial Roger Federer nu i-a lasat nicio sansa argentinianului Juan Ignacio Chela in turul al treilea la Mastersul de la Indian Wells, turneu dotat cu premii totale in valoare de 3.6 milioane de dolari. Novak Djokovic merge si el in optimile de finala, dupa o victorie scurta cu Ernests Gulbis.

    Elvetianul a trecut de oponentul sau argentinian in doar 58 de minute, cu 6-0, 6-2, timp in care a reusit 30 de puncte direct castigatoare, fata de cele doar trei ale sud-americanului.

    Chela a comis un numar de sase duble greseli, fiind o prada usoara pentru un Federer care nu a facut nicio concesie pe teren.

    Federer a ajuns la a 31-a victorie in 38 de meciuri disputate in cariera la Indian Wells, urmator adversar al numarului doi mondial fiind americanul Ryan Harrison.

    Beneficiar al unui wild card, jucatorul de doar 18 ani l-a invins pe canadianul Milos Raonic, in duelul tinerei generatii, cu 7-6(1), 4-6, 6-4, dupa 2 ore si 29 de minute.

    Harrison se pregateste in prezent la Academia lui Nick Bollettieri din Florida si participa doar pentru a doua oara in cariera la un turneu din seria Masters. Speranta tenisului american a inceput turneul pozitionat pe locul 152 mondial.

    Sarbul Novak Djokovic nu a avut nevoie decat de 54 de minute pentru a trece de letonul Ernests Gulbis, cu 6-0, 6-1, extinzandu-si astfel la 16 numarul victoriilor consecutive.

    Campion la Indian Wells in 2008, Djokovic il va intalni pe un loc in sferturile de finala pe conationalul sau Viktor Troicki (pe care l-a invins de sapte ori in precedentele opt dispute), care a trecut cu un dublu 6-3 de francezul Michael Llodra.

    Alte rezultate din faza turului al treilea:

    [7] T Berdych (CZE) - [26] T Bellucci (BRA) 6-3 6-2

    [8] A Roddick (USA) - [30] J Isner (USA) 7-5 6-2

    [18] R Gasquet (FRA) - [10] J Melzer (AUT) 6-1 6-3

    [12] S Wawrinka (SUI) - [17] M Cilic (CRO) 7-5 6-3

    Onlinesport

  22. Alonso considera ca pneurile nu vor decide campionatul

    Pilotul spaniol Fernando Alonso este de parere ca titlul mondial in Formula 1 va fi castigat de cea mai rapida masina si ca strategia pneurilor va influenta intr-o mica masura deznodamantul curselor.

    "Ca intotdeauna in Formula 1, cea mai rapida masina va castiga campionatul la finalul sezonului. Strategia este importanta si poate ca una sau doua dintre curse vor fi decise de o buna strategie, dar cel mai important pana la urma este sa ai cea mai buna masina", a declarat Alonso.

    Fostul dublu campion mondial mai considera ca spre deosebire de sezonul precedent, in 2011 strategiile de cursa vor fi diferite de la pilot la pilot si ca echipele trebuie sa fie mult mai flexibile in abordarea curselor.

    "Exista multe posibilitati in acest an. Cateodata este bine sa sacrifici cateva tururi in care stii ca este foarte lent pentru a face o oprire in plus. Va fi greu de anticipat si trebuie sa fim flexibili si deschisi la fiecare cursa", a mai spus Alonso.

    Intreaga discutie despre importanta strategiei in 2011 a aparut ca urmare a degradarii ridicate a noilor pneuri Pirelli care, spre deosebire de gumele Bridgestone folosite pana in 2010, trebuie schimbate mai des. Astfel vor exista curse cu trei sau chiar patru intrari la boxe pentru schimbarea pneurilor.

    Onlinesport

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...