Jump to content

a1urea

Inactive
  • Posts

    404
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by a1urea

  1. In cadrul acelorasi forme de organizare, in aceleasi timpuri, dar in zone geografice diferite, comunitatile au dezvoltat valori sociale diferite. Globalizarea a dus la amestecarea valorilor sociale, drept pentru care valorile sociale se disipa sau sunt intoarse pe dos. Intr-un timp foarte scurt. Acum ai inteles?

    Si definitia asta de la ce vine ? A, de la hermeneutica. Cred ca trebuia sa te pocneasca peste ochi globalizarea facuta de imperiul roman, Gengis sau Biciul lui Dumnezeu. Da, eram mai buni atunci. :D

    In cazul de mai jos nu mi-ai spus nimic nou.

    P.S.: Granitele nu s-au schimbat niciodata (stilistic vorbind, acum pricepi ?) si asta ptr ca daca ai de gand sa negi ca nationalismul este bine infpit in tartacuta noastra coletiva inseamna ca tu ai capatat cele doua noi valori sociale.

    P.S.1: Ti-am pus un link in postul anterior, ai priceput ceva ?

  2. Be CoOL Nu exista vampiri sau varcolaci sau extraterestrii exista doar in subconstientul nostru ..avem nevoie de aceste creaturi inventate deoarece sta in firea omului in a inventa ceva total ireal pt a se speria tot pe sine..!

    Pe mine ma sperie omul prost. Asta inseamna ca l-am inventat eu ?

    Suntem victimile propriei creatii si avem prea multe cunostinte

    DACA Cunoasterea inseamna putere iar puterea corupe ..deci..cum poate omenirea supravietui?

    E adanca rau asta. =))

  3. Asa. Pai n-auzi ca se inchid spitalele?! Unde sa ma tratez? In bulgaria?

    Ar fi mai bine daca le-ar inchide, cel putin n-ai mai muri de septicemie.

    Cateva lucruri nu le-ati priceput sau din oarecare alte motive nu vreti sa le pricepeti. In tarile slab dezolvatate, in general, populatia voteaza cam cu cine vrea dar iese cine trebuie, revolutia din '89 nu a facut-o poporul roman si cine sustine asta e un mare dobitoc, au reusit sa faca masonii din voi ce n-au facut turcii timp de cateva sute de ani, sa va prosteasca de foame.

    Vi se muleaza perfect zicala "la placinte-nainte, la razboi-napoi".

    P.S.: Fereasca sa va faca cineva proprietari de firme/sa va dea functii de raspundere, ati fura statul roman cat ai zice peste.

    Si ca inchei pe un ton cinic. Le-as fi taiat la pensionari 25% si le-as fi lasat salariul intreg alora care inca mai muncesc sa-si intretina copii, macar primii si-au trait viata. Halal nationalism vere. :crazy:

  4. Pana la Stoker, cu celebrul si prea comercialul Dracula, a mai fost si Polidori cu al sau vampir carismatic si sofisticat. Din pacate, afluxul legendelor referitoare la bampiri si alte fenomene, de origine balcanica (mai tarziu o sa-l descoperiti pe Strabon si poate cele 4 tipuri de mituri fundamentale), a fost factorul declansator al unei intelegeri de calitate infecta din partea neavenitilor de tip vestic si al unei isterii in masa.

    Ar mai fi interesant de amintit expresia "isi vede lupul coada" cu o conotatie mai veche de 5000 de ani. :clap:

    Din pacate da, s-a uitat scopul si intentia hieropolelor dacice, piramida dacica, Cogaionon-ul si legenda lui Ghedeon.

    "Antichitatea recunostea unanim adinca religiozitate a getilor", V. Pârvan (1926)

    "Pina si muntele (cu pestera) a fost socotit sfint si asa il si numesc. Numele lui este COGAIONON, la fel ca al riului care curge pe linga el", Strabon (atunci cand se temea de rabie).

    Pasional nu ? :crazy:

    L.E.: Identitatea culturala a fiecarui popor poate fi reflectata de miturile si legendele care-l insotesc pe tot parcursul dezvoltarii etnice. De aceea, este foarte important sa cunoastem literatura de natura populara, sa cunoastem miturile si legendele care au circulat odinioara pe meleagurile ancestrale.

    Nietzsche - religia nazismului.

    Kant - perceptorul de reflectii asupra unei veritabile evaluari a fortelor vii.

    Doua soiuri deosebite de rastalmacitori al tuturor nonsensurilor omenesti.

  5. Nu bat campii dragul meu, dar povestile tale amuzante despre lumea leasing-ului incep sa devina basme.

    Daca dau credite din capitalul social, de ce se imprumuta de la banci ca sa-si finanteze liniile de credit (cred ca te cam mint patronii astia ai tai)? La firmele de leasing nici nu ar trebui adusa vorba de rambursari de T.V.A. ptr ca sistemul dupa care opereaza se numeste camata. Nu is departe de lumea bancilor asa cum crezi tu, nu mai plange, nu te mai agita si mai arunca la gunoi din ironiile alea ieftine daca vrei sa discuti cu o persoana.

    Si hai sa reiau: 37% reprezinta suma totala din impozite directe care intra la bugetul de stat, in Romania.

    Ramai in lumea ta (90% taxe salariale =)) ). :crazy:

    L.E.: Tu nu esti in stare sa percepi ce se vede mai departe de o rambursare de T.V.A. Prin alte tari ti-ar pune eticheta imediat, falimentar sau evazionist. De fapt la dracu, acolo nici nu mai e vorba de T.V.A. =))

  6. Deci tu plangi firmele de leasing. Bun am ajuns sa vad si asta, Unicredit-ul, BCR Leasing, Reiffeissen Leasing, Romstal, Porsche leasing, Meridian, astea sunt firme care au nevoie sa se imprumute ptr a cumpara masini sau alte balarii? Adica tu faci pe CARITAS-ul cu clientul tau si nu-ti amortizezi T.V.A.-ul pierdut ? Dar cam cat la % din valoarea ratei este dobanda si comisionul pentru acordarea leasingului, care sunt la nivel de camata ? La astea nu se percepe T.V.A. ? :crazy: Pe ei ii plangi tu ? Ei nu isi recupereaza T.V.A. ?

    37% la ora actuala, daca nu cumva e sub, e rata de venit la bugetul statului din impozite directe. Cand nu o sa mai plangi aici despre T.V.A.-ul rambursabil o sa ajungem poate la 62-63% la nivel de Suedia, nu stiu cand, poate peste vreo 2000 de ani. Astept procentul de firme de export din Romania, pe langa alea de comert. Restul is chiar balarii. =))

    L.E.: Vai de capul meu e si greu sa jonglezi cu stocul scriptic si cheltuielile unei firme. =))

  7. Din punctul meu de vedere restituirile de TVA avand ca motiv cresterile de stocuri de marfuri ar trebui excluse ca motiv de restituire.

    Exact din motivul prezentat de mine. In mod normal nu au voie sa vanda decat pe factura sau bon fiscal, dar esti convins ca toata lumea vinde cu acte in regula ? Nu trebuie neaparat excluse, dar controlul ar trebui sa controleze stocul faptic.

    Iar daca in capul tau restituire de TVA = evaziune fiscala... ma abtin (inca) de la comentarii...

    Mai studiaza. Nu stiu cine esti si unde lucrezi dar pot sa-ti dau sute de exemple de evaziune fiscala si cum se poate realiza.

    Dosarele de rambsursare de TVA se intocmesc de catre Administratiile financiare, nu de catre Garda Financiara.

    Ok ii controleaza Administratia Financiara. Acelasi rahat.

    Stiai ca firmele care fac export nu au stocuri in depozit? Ca stocurile sunt tai-tai plecate peste granita. Contrabandistii dreaq. Si totusi trebuie sa ia TVAul inapoi. Ca cica asa e peste tot prin lumea asta.

    Dar in Romania cum e ? Si de ce nu ar avea stoc in depozite ? Nu ma pricep la exporturi asa ca tine doctore, dar spune-mi cate firme fac exporturi in Romania si care e procentul exporturilor din totalul productiei si comertului din Romania. Atat incat sa reiasa 500 mil euro T.V.A. de rambursat ? Iui, e si greu sa faci dovada bunurilor de export. Si din cate stiam sunt scutite doar bunurile de export din afara Comunitatii.

    Stiai ca firmele de leasing nu au stocuri in depozit pentru ca stocurile lor se cheama "Creante din operatiuni de leasing", iar faptic, "stocurile" alea se plimba aiurea pe soselele patriei? Evident ca autoturismele, autoutilitarele si camioanele se cheama ca sunt complici la evaziunea fiscala... nu vor sa stea cuminti in depozite.

    In leasing-ul operational, leasing-ul financiar, aparent T.V.A.-ul trebuie rambursat dar daca calculezi pe toata perioada de plata a unui bun, T.V.A.-ul iese de plata nu de rambursat. Si daca te pricepi asa de bine la leasing care este diferenta intre cele 2 tipuri de leasing ? Chiar au aceste firme in mod real bani de primit pentru T.V.A. ? In toata lumea poate, in Romania nu.

    Cu subventiile primite de la stat paseai pe treapta fondurilor SAPARD, daca nu se intrevede nici o posibilitate in directia aia deja nu are rost sa mai discutam. Si totusi in unele zone au aparut combine si tractoare in altele era lipsa de irigatii nu ? Suspect ... E cam ciudat cum un singur om a reusit sa destabilizeze toata economia, da ala era Basescu.

    Ia spune-mi doctore cum pleci de la 37% impozit overall in Romania (?! :crazy: ) si ajungi pe la 62% venit din impozitul direct ? Tot nu m-ai lamurit (te-ai cam pierdut prin citate) ...

  8. Aha deci o teorie incompleta este un fenomensupranatural..nu stiam

    Desigur daca este incompleta nu inseamna ca este FALSA,ea fiind demonstrat de n experimente.

    Va rog nu mai aberati si scoateti cifre din fund.Studieaza mai atent teoria probabilitatii si nu face aceeasi greseala ca si darth tyranus.

    Auzi maestre, vezi ca teoria probabilitatii se leaga strans de efectul de observator. Masuratorile alea subtile si abstracte pe care incerci sa le extragi, sa le delimitezi, efectul aripii de fluture, teoria haosului si dependenta senzitiva de conditiile initiale, toate prostioarele astea cu tenta masochista, se leaga intre ele intr-un mod atat de subtil incat unui semi doct ca 'mneata i-ar fi ft usor sa pice in capcana propriei ratiuni. Ceea ce si se intampla din punctul meu de vedere ca observator sau al aluia sau al aluia sau al altuia. Stii cum te comporti acum ? Exact ca un peste intr-o piscina plina de amidon de porumb. Te joci cu subtilitatile si delimitarile rafinate de parca ai fi dirijorul unei orchestre in dezacord total. Si daca te plesneste teoria probabilitatii peste ochi cu viteza relativa a cometei Halley, ai sa constati ca Dumnezeu are sanse de 50% sa existe sau nu, doctore. Am dreptate sau nu ? Mai coboara din paradisul motorului de cautare Google, mai priveste si la noi muritorii de rand, sau daca nu la noi, uita-te in spatele matale, la lungul drum milenar al omenirii, si invata dracului in Doamne iarta-ma ce-i aia astroarheologie. Cu o probabilitate de 100% iti spun ca te agiti degeaba. Care-ar fi probabilitatile ca 'mneata sa vorbesti mult si prost care este ?

  9. Intrebare: Ati urmarit stirile azi? Scrisoarea trimisa de Victor Ponta, care includea 10, ZECE masuri anti-criza propuse de opozitie care sa NU implice scaderi de salarii, pensii si subventii, si toate refuzate. Dragut nu? :)

    Scaderea salariilor nu e o masura de scoatere din criza ci doar o restructurare, ia-o ca pe un fel de sut in cur la adresa alora care nu-si fac treaba.

    Scaderea pensiilor e altceva si se vede reculul politicii bugetului pensiilor din 2007, cand s-a trecut din start la pensiile ft mari si cand s-a introdus contributia de 2-3% la bugetul pensiilor private. S-au pierdut niste bani de la bugetul de pensii pe care statul nu-j mai poate acoperi.

  10. =)) Da... daca tragi o sosea pana la Poplaca de maine vor da buluc acolo investitorii sa se apuce de treaba. Restul le fac prin munca patriotica.

    Infrastructura inseamna : apa curenta, canal, electricitate, gaze, telecomunicatii, retea de transport.

    Cum vrei sa obtina certificatele de functionare o firma daca nu are toate astea? Certificate pe care statul i le cere...

    Sistemul de irigatii din Romania, astazi, inseamna 500.000 ha din 10.000.000 ha arabil. Adica fix 5%. Daca tu spui ca e suficient ca sa poti spera la o agricultura moderna... acum nah...

    1. Romania dispune de lichiditati de 30 miliarde de euro sub forma de fonduri structurale. Daca anul asta s-ar fi tras 7 miliarde din ei (pentru canalizare si apa curenta la sate, de ex), asta ar fi insemnat:

    Daca ai vrea sa investesti in Romania ce ai prefera? O investitie in productie unde ai nevoie de o gramada de salariati pentru care sa platesti 90,25% impozite, plus impozitul pe profit de 16% si cel pe dividende de 10% sau sa faci o speculatie financiara/imobiliara/monetara/etc. pe care sa platesti 16% si eventual un notar?

    Si pana la urma, cu ce-i incalzeste pe aia ca au apa curenta si canalizare (simt nevoia sa ma repet, trebuia sa se faca treaba din 2007 de catre un prim ministru numit Tariceanu), daca nu au sosele pe care sa-si transporte marfa ? :) O cam dai din colt in colt, cine a fost interesat sa faca agricultura si sa investeasca a facut-o. Hint: SAPARD, tot gratis era si atunci, ca tot de la UE veneau banii. =))

    :blink: HUH ?!?!?!? Si anul asta unde stau banii aia? Sau cum?

    Romania avea anul trecut numai din TVAul nerestituit firmelor deja controlate in acest sens datorii de vreo 500.000.000 euro. De unde ai scos aia 1,7 mld ron?

    Apoi domle daca nu stii ce-s alea arierate nu te intreba ce si cum. Zici de 500 mil euro TVA rambursabil de la stat ? Pai stii ce inseamna asta ? EVAZIUNE FISCALA, pentru ca sunt cateva situatii in care ajungi sa ceri T.V.A. inapoi de la stat.

    1. Ori esti intreprinzator nou si ai cumparat in primele luni mai mult decat ai vandut, politica fiscala iti da dreptul sa ceri T.V.A.-ul inapoi daca nu mai dispui de lichiditati sau esti baiat dastept si stai in banca ta asteptand momentul cand incepi sa vinzi si atunci poti cere excluderea de la plata T.V.A.-ului pe o perioada de ...

    2. Ori ai cumparat foarte mult si ai vandut fara factura. Aha, haha, se poate ! =))

    Ia sa te duci ca si comisar al Zgarzii Financiare, nu s-ai verifici actele aluia care cere T.V.A., ci stocul. Eeeeee, mai merge asa domle dar merge pana cand ala de Zgarda Financiara isi baga mia de euro in buzunar si a plecat pe burta. Stiai ca daca imparti T.V.A.-ul pe care trebuie sa-l rambursezi la 19% iti iese exact stocul pe care il ai in depozit ?

    Am inteles, 'traiti! De maine ma apuc sa lupt cu evaziunea. Guvernul nu trebe sa faca nimic... eradicam noi, cetatenii evaziunea, pe baza de voluntariat.

    Mai zicea cineva pe aici, totul se face cu responsabilitate si bun simt. Nu ne trebuie Putin si restul e can-can.

    A da, ne trebuie un Ceausescu sa va bage in beciurile de la IGP si sa scuipati tot in timp ce va trosnesc oasele sub presiunea bulanului. Ei ce zici ? Am incheiat in stil apoteotic ?

    L.E.: Apropos ca-l apreciezi atat pe Mao. Stiai ca pana mai acum cativa ani, in China, iti plateai singur glontul daca scria pe tine evaziune fiscala ?

    L.E.1: E bine ca mai au timp senatorii nostrii sa se uite la mail-uri primite de la companii. =)) E buna asta!

  11. Mda..nu stiam ca exista acest topic.

    on:Legat de postul meu anterior,nu cred ca o lume fara reguli si legi ar fi o lume mai buna.Este de ajuns ca unii din "lumea" noastra (de acum) cred ca legile si regulile sunt facute ca sa fie incalcate.O lume fara reguli ar provoca in primul rand multe victime.Daca ne gandim la o lume fara reguli,ne gandim la o lume plina de haos,morti si raniti.

    Daca vrei sa-ti faci o idee despre cum ar fi ... Teoria haosului si dependenta senzitiva de conditiile initiale iti stau la dispozitie. :)

  12. Nu crezi ca ar trebui sa te hotarasti?

    Eu cand am vorbit despre infrastructura, ai spus ca asta e o solutie pe termen scurt. In orice stat din lumea asta, indiferent de regim infrastructura e treaba statului. Sau te astepti ca de maine sa ma apuc eu sa sap canal la Dunare?

    Infrastructura in acest moment inseamna cai de transport nu canalizare si apa curenta. S-au dat bani ptr reabilitarea statiilor de epurare si irigare acum vreo 3-4 ani.

    Deci, dupa parerea ta, niste zeci de miliarde de euro care sa intre in economia romaneasca astazi, fara dobanzi si fara sa trebuiasca sa ii dai inapoi sunt vax albina.

    In schimb, putem scoate tara din criza prin post si rugaciune colectiva.

    Daca spui tu...

    Sunt vax albina din moment ce acei bani au stat in conturile Exim Bank anul trecut cand guvernul a reusit totusi sa salveze tinta de deficit bugetar. Tipic balcanic ...

    In schimb nu te amuza ca un privat care se va apuca sa produca ceva - in plina criza, fara comenzi, fara bani, fara infrastructura va salva situatia.

    Nu trebuie sa construiasca nimic. Rulmenti se fac la Barlad, tevi la Zimnicea sau Zalau, bitum la Pitesti, ciment in mai toata tara. Numai ca astazi nu au comenzi.

    In conditii de criza, statul poate asigura diferenta de comenzi pentru ca economia sa supravietuiasca.

    Solutia investitiilor de stat in perioada de criza este o solutie general acceptata. O aplica si Germania si M.Britanie si Franta si Bulgaria. Romania nu. Romania taie in schimb indemnizatiile veteranilor de razboi.

    Da, la noi PDLul a cantat. A paguba. Ideea nu e sa cante Vladescu lucruri la TV. Ideea e ca Guvernul sa faca dracu ceva.

    Bulgaria avea in 2009 530 mil euro datorii catre privati, Serbia 760 mil euro, Romania 1.7 mlrd ron. Reciteste ce am scris mai sus.

    Si ar mai fi:

    - fondurile alea nu vin pe nici un rand. Daca ai proiecte, ii iei maine. Pe toti.

    - o singura comanda de stat data la o firma genereaza o cascada de alte comenzi.

    - degeaba vreau eu sa ma apuc de antreprenoriat in legumicultura maine, daca nu am infrastructura necesara. Infrastructura aia trebuie sa mi-o asigure statul. Ideea irigatului cu galetusa nu este o solutie, btw.

    - un sistem fiscal prost gandit poate omora un antreprenor inainte de a se naste, oricata vointa ar avea el. Daca nu te-ai prins, in UE eu concurez cu agricultorul francez in mod direct, pe oricare piata.

    - astazi, o solutie pentru 3-4 ani, este o solutie pe termen extrem de lung. Asa cum nu exista cresteri economice perpetue, nu exista nici crize economice perpetue. Peste 3-4 ani, criza asta va trece. Iar mecanismele economice se vor regla singure. Important e cum iesim din ea.

    - nu crezi ca esti usor penibila ratoindu-te la mine sa iti scot in 2 zile un program de dezvoltare sustenabila a Romaniei pe vreo 25 de ani? Asta in timp ce Guvernul cu zeci de ministri si mii de consilieri de vreo 6 luni nu a avut timp "sa se aseze" si care din punctul tau de vedere este pe post de bibelou?

    Eu ti-am aratat ca solutii pot exista.

    Pai hai sa-ti dau un exemplu ... Dai azi 3 milioane de euro unui privat sa produca bitum, ala produce se pune pe rol constructia unei autostrazi, se realizeaza chestia asta la sfarsitul anului. Uaaaaaaau, si acum vine bomba, ala caruia i-ai dat cele 3 mil de euro declara venit zero la sfarsitul anului. =)) Ia fa si tu un calcul cam cati bani s-au pierdut pe traseul asta, efectiv.

    Taiatul de cheltuieli bugetare este o masura strict contabila. Iesirea din criza se face prin solutii. Solutiile presupun cresterea veniturilor, nu reducerea costurilor. Fara lichiditati, crestere de venituri canci.

    E pe dracu o masura strict contabila din moment ce bugetul de pensii a pierdut o particica destul de importanta de contributii odata cu introducerea contributiilor la sistemul pensiilor private si odata cu marirea nejustificata din 2007.

    Banuiesc ca tot nu ai inteles asta... si dupa parerea ta vina este a lui Gheorghe. Care nu-si face dracu SRL sa produca ceva care sa scoata tara din criza.

    Deci inca odata, nu-ti renteaza investitiile de stat atat timp cat evaziunea fiscala in Romania este mai mult decat in floare, realizezi asta ? Tie ti s-o parea penibil ca eu ma "ratoiesc" (ce sa vorbim domle) mie mi se pare penibil sa dai din gura ca tai si spanzuri, cand de fapt tu ar trebui sa realizezi ca nu contribui cu nimic la economia tarii. Pai cum sa tragi mai omule venitul ala de 37% din impozite directe (impozit overall ? =))) spre un procent de sa zicem 40-50% daca justitia e corupta, aparatul fiscal e coplesit de evaziune fiscala si sistemul bugetar nu-si face treaba ? Pana la urma cine e capusa ? Statul sau privatul ? Ca tot nu m-ai lamurit ...

  13. Atata timp cat nu intelegi ca atragerea de fonduri structurale inseamna bani la fabricile de rulmenti, tevi, fitinguri, tabla + salarii care vor fi cheltuite in consum + impozite ce ajung la buget... ce vrei sa iti explic?

    Si vrei sa ti le faca statul pe astea ? Sa-ti construiasca fabrica de tevi, sa-ti puna in brate banii si apoi sa zici peste vreo 2-3 ani "s-au furat 30 miliarde de euro" ? Care-i strategia ta ? Eu tot nu inteleg unde bati ... Cumva vrei sa incepi sa subventionezi iarasi niste mamuti economici dar de data asta cu banii altora ? Statul iti da poate da bani ca I.M.M. daca ai cap sa faci asa ceva si te intereseaza. Ti-am mai spus odata, se face, dar astia din diverse motive nu mai au bani sa-i plateasca.

    Alea 30 miliarde nu inseamna ca sunt ingropate in pamant si ca odata cu terminarea lucrarilor s-au dus.

    Alea 30 mlrd vin treptat. Deci inca odata, care-i planul tau strategic ? Hai sa iau exemplul tau ... dai afara 200 de profesori, 200 medici, 200 ofiteri si ii trimiti la tarnacop si nicovala. S-a terminat lucrarea in 5-6 ani. Ce faci cu astia ? Ii reintegrezi in sistem sau le dai cu sutul in cur ?

    Inseamna bani care intra intr-un circuit economic. Pe ce termen vrei tu. Acelasi lucru si cu investitiile de stat.

    Inca odata, mi se pare mie sau nu te prinzi ca asta a si fost cantata de PDL in ultimii 2 ani ?

    Strategia anti-somaj a PD-L: investitii de stat pe datorie

    Ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan sustin ca statul poate scoate Romania din criza, substituindu-se antreprenorilor privati si realizand investitii. (sursa - DailyBussiness)

    Parca spuneai ceva de nihilism... acum, atitudinea ta de "niciuna din miile de masuri posibile nu e buna, in afara Masurii Prezidentiale" nu ti se pare nihilism?

    Nu e vorba de nihilism, suntem deja in stadiul in care te uiti la disperatul la orizont si astepti o idee salvatoare. Wake the fuck up, nu ai cu cine!

    L.E.: Statul nu mai poate din cauza acelei maxime postata mai sus. Nu poti decat sa speri, sa te rogi la Dumnezeu sau la ce ce-oti vrea, ca vreun privat va incepe sa produca, sa inteleaga ca trebuie sa produca cu actuala platforma fiscala "care este", sa astepti sa puna aia economia pe picioare, sa incepi o reforma fiscala care sa te duca intr-un stadiu mediu spre treapta maxima de dezvoltare, dar toate astea se fac nu sapand santuri sau umbland la diverse taxe ci dand drumul la infrastructura si tocandu-i marunt pe aia din aparatul bugetar care nu-si fac treaba, lasati dracului someri sa moara de foame. Daca nici asa nu merge nu-ti ramane decat streangul sau sutul in cur. Pana nu ne trezim dracului cu totii nu se va face nimic in tara asta.

    L.E.2: Ma amuza faptul ca tu sperand la crearea a zeci de mii de locuri noi de munca ii salvezi pe ailalti care de fapt is cateva milioane. Circuit economic pe dracu.

  14. Hai sa incerc sa iti explic...

    Ca sa ajungi la un salariu net de 100 unitati monetare nu este deajuns sa aduni 32,5 um. (10.5 + 16+ 5.5 +0.5). Trebuie sa aplici suta marita. La 132.5 um daca scazi impozitele alea vei ajunge la 89 um net.

    Ca sa ajungi la 100 um net, brutul trebuie sa fie de 148 um (calculeaza si o sa vezi ca am dreptate)

    Taxele datorate de catre angajator se aplica la salariul brut, nu la cel net. Daca le socotesti si pe alea la cei 148 um vei ajunge la 190 um cheltuieli totale. Adica, ca sa ii dai lui Gigi 100 um, tu, firma trebuie sa cheltuiesti 190 um.

    Salariul brut: 1300

    Angajatul plăteşte la bugetele de stat: 354

    Salariul net (cunoscut si ca "salariu în mână"): 946

    Salariul complet (reprezintă costul total al angajatorului cu salariul): 1674

    Angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat: 374

    Statul colectează la bugetele de stat în total: 728

    Prin urmare, pentru a ca salariatul sa fie platit cu 946 RON angajatorul cheltuieste 1674 RON. Reiese cam 76%.

    Restul e polemica, tot ce n-ai inteles tu e ca eu nu sustin nici pe unul nici pe altul si fiecare priveste cum vrea reformele, liberal sau nu. Vrei sa faci dictatura be my guest, dar nu veni cu solutii de termen scurt.

  15. Da, ai dreptate. Am calculat acum. Este 90,25%. Scuze.

    Tu cat ai lucrat in mediul privat?

    Pai ia sa vedem:

    Pensii - unitate - 20.8%

    Pensii - salariati - 10.5%

    Somaj - unitate - 0.5%

    Somaj - salariati - 0.5%

    Sanatate - unitate - 5.2%

    Sanatate - salariati - 5.5%

    Fond accidente - salariati - 0.168% - 0.4%

    Comision camera de munca - 0.75%

    Contributie concediu medical - 0.85%

    Fond garantare - 0.25%

    Tragem linie: 45.25% + 16% impozit = 61.25 (daca or mai fi ceva taxe omise ajungem pe la 70%)

    Ciudat, dar taxele si impozitele is universale, nu conteaza ca lucrezi in domeniul privat sau la bugetari.

    Daca ai vrea sa investesti in Romania ce ai prefera? O investitie in productie unde ai nevoie de o gramada de salariati pentru care sa platesti 90,25% impozite, plus impozitul pe profit de 16% si cel pe dividende de 10% sau sa faci o speculatie financiara/imobiliara/monetara/etc. pe care sa platesti 16% si eventual un notar?

    Pai atunci incurajezi bisnita ? Sau unde bati ca nu ma prind ? Stai linistit ca si la unguri si la polonezi ii aceeasi poveste. Daca vrei sa produci din punctul de vedere al taxelor te muti in Suedia mai bine, unde o firma plateste doar 2 taxe daca nu ma insel. Dar de ce nu produci acolo ?

    Educatia financiara si disciplina fiscala sunt doua lucruri total diferite. Nimanui, nicaieri in lumea asta nu ii face placere sa plateasca impozite la stat.

    Pai si atunci ce te miri ca in Romania majoritatea contributiilor fiscale se asigura din impozitele indirecte ?

    Cum pornesti tu o reforma a impozitelor din punctul tau de vedere ?

    1. Romania dispune de lichiditati de 30 miliarde de euro sub forma de fonduri structurale. Daca anul asta s-ar fi tras 7 miliarde din ei (pentru canalizare si apa curenta la sate, de ex), asta ar fi insemnat:

    a) 7 miliarde de euro intrati efectiv in circuitul monetar/economic al tarii.

    B) zeci de mii de locuri de munca noi, de la necalificati care sa dea cu tarnacopul pana la pontatori, ingineri si economisti. In felul asta s-ar fi putut efectua disponibilizari din cadrul bugetarilor fara sa cresti somajul.

    c) 7 mld * 37% (cota de impozite la stat overall) = 2,6 miliarde euro ar fi intrat in bugetul statului la prima rotatie a banilor. Caci odata intrati in circuitul economic, ei tot produc taxe si impozite.

    Cu 2,6 mld in plus si cateva zeci de mii de locuri de munca in plus nu s-ar fi taiat pensiile si nici salariile de la buget pentru ca s-ar fi putut face disponibilizari.

    Ceea ce prezinti aici e o strategie pe termen scurt, un fel de masura de ochii lumii, o treapta pe care tara asta trebuia sa o parcurga de acum 10 ani, ca sa nu mai fuga Coca Cola din tara si sa poti incepe sa produci, ca sa ajungi la nivel Suedia, ca sa poti rasturna proportia veniturilor din impozite. Dar nu la sate. :) Nu toti is indreptatiti sa priveasca reformele ca tine, nu cand ai o sumedenie de mici producatori care depind de statul roman si pot fi executati oricand pentru neplata datoriilor. Pai cam aici s-a ajuns, unde nici macar pasirea pe drumul modernizarii infrastructurii nu ne mai salveaza.

    2. Daca am avea intr-un an 10 mld euro in plus care sa se invarta in economia romaneasca s-ar crea premisele de scadere a taxelor.

    Pai ca sa ai 10 mlrd euro in plus trebuie sa pleci de la punctul zero --> restructurare.

    3. Asta cu fondurile este doar un exemplu. Mai vrei? Imprumuturi pentru investitii de stat, imprumuturi pentru investitii private garantate de stat, parteneriate public/private. Toate inseamna bani veniti in tara, ocuparea fortei de munca => mai multi bani la buget => posibilitati multiple de actiune.

    Nu trebuie sa-mi dai exemplu, tu deja vorbesti de o economie aflata pe treapta a 2-a a drumului spre dezvoltare, in afara unei perioade de criza.

    Impozitul forfetar este o idee buna, dar aplicata prost.

    Impozitul forfetar (550-2150 ron, asta este suma obligatorie prevazuta in lege) se comporta momentan ca un indicator economic si nimic mai mult, si asta din cauza multimii de intreprinderi mici si mijlocii care functioneaza ca si capuse economice. Mvai, hai sa ne uitam la marile trusturi de presa din Romania inconjurate de zeci de asemenea sateliti.

    Putin, la vreo 2-3 luni de la investire a adus in tribunal, in custi de metal vreo 3 potentati financiar ai Rusiei. Care nu au inteles ca lucrurile trebuiesc schimbate. In vreo 6 luni erau condamnati la 15-22 ani de parnaie.

    Din nou simt nevoia sa ma repet. O asemenea masura nu se poate aplica intr-un stat normal pentru ca: lasa loc de greseli, creezi precedente periculoase si poate afecta anumite chestiuni intr-un mod neprevazut de periculos. De ce nu e Rusia o superputere economica ?

    Romania este in continuare contributor net (CULMEA PENTRU O TARA NOU INTRATA) la bugetul UE.

    Din moment ce Romania inca primeste fonduri de la UE daca ii spui asa ceva unui comisar european te si injura. :)

    L.E.: Abia anul asta primim de la UE 3 mlrd euro. Anul trecut s-au primit in jur de 2 mlrd.

  16. Pai in Romania munca se impoziteaza cu vreo 82%, iar speculatiile cu 16%.

    Nu ii 82% in nici un caz. Unitatea plateste 30%, salariatul plateste cam 20% (36% cu impozit) ceea ce inseamna ca, unitatea si salariatul platesc pensiile, sanatatea si somajul fiecare in parte si ramane de platit (numai stiu sigur care parte) concediul medical, comision camera de munca, fond de garantare, etc etc. Toate astea se considera ca si cheltuieli, si marea problema e ca nu patronul pierde intr-un asemenea caz, ci angajatul care accepta sa munceasca fara sa plateasca contributiile astea (pe termen lung angajatul va fi afectat, nu patronul, de aici rezulta pensiile de cacao care abia iti ajung sa traiesti). Impozitul pe profit, in toata lumea, se calculeaza trimestrial ca si cheltuiala nedeductibila si pe cand patronii din alte tari gandesc in perspectiva unui an fiscal la noi se gandeste maxim trimestrial. Cam ce fel de reforma fiscala ai face tu, in asemenea caz, cand tot sectorul privat se teme efectiv de bugetul de salarii sau de impozitul pe care trebuie sa-l plateasca pe 3 luni ? Nu ti se pare ca te cam lupti cu morile de vant ? Nu taxele sau specula is problema la noi ci educatia financiara sau economica sau cum vreti voi sa-i ziceti, neobisnuinta de a gandi strategic. Poftim, s-a introdus programul de pensii private, si-au bagat toti picioarele.

    In vremuri de criza, pentru a salva o tara trebuiesc masuri anticiclice, adica : scazi taxele, incurajezi investitiile, statul incepe programe proprii de investitii pentru a pastra nivelul somajului, incerci sa mentii nivelul veniturilor populatiei la un prag cat mai ridicat pentru a incuraja consumul. Incurajand consumul si implicit munca, creezi un cerc din care statul va incasa in continuare impozite si taxe.

    Cum faci asta din moment ce dispar lichiditatile si implicit firmele ? Scaderea taxelor e o solutie care te impinge la un deficit bugetar mare. Singurul prim ministru care a inteles asta vis-a-vis de cazul unei crize a fost Nastase. Nu-ti trebuie multa minte sa-ti dai seama ca daca umbli la taxe (gen C.A.S. sau fondul de pensii) sau aduci mariri la diverse bugete (gen pensii) totul o ia razna pentru ca lucrurile astea se invart intr-un cerc vicios de vreo 15 ani in Romania. Singura chestiune cu care poti jongla ar fi T.V.A.-ul sau impozitul (care repet nu e ft mare) dar e ft greu sa cuantifici asa ceva.

    @a1urea : politica fiscala este apanajul exclusiv al Guvernului. Este una din parghiile cu care asigura bunastarea si echilibrele sociale. Nu este nici un fel de dictatura nici daca creste TVAul, nici daca scad accizele.

    Am dat un exemplu mai sus de politica fiscala si ar mai fi si legea impozitului forfetar. Nu poti sa scazi din taxe, atat timp cat nu ai control asupra firmelor private, pentru ca e singura modalitate eficienta de a aduce bani la buget intr-un asemenea caz. Vrei sa se duca primul ministru la seful garzii financiare sa-l ia de gat ?

    Si as fi de acord chiar si cu o dicatatura "soft", daca dictatorul ar fi Putin.

    Nu poti impune o asemenea dictatura pentru ca deontologic nu e corect, elimini liberul arbitru si dai loc la greseli care pe termen lung pot conta enorm, singurul lucru care il poti face ii sa restructurezi institutiile statului care nu-si fac treaba. S-a vorbit mai sus de Garda Financiara si Ministere. Pe aia ii plangeti ca si bugetari ?

    Cat despre banii UE disparuti, 90% din romani vad numai bordurile si autostrazile dar aia din afara vad mai multe. Mult mai multe. :D

  17. statul fura, firmele private fac smecherii....cine trebuie sa-i ia la intrebari daca sunt parteneri?

    Nu neaparat statul ii in parteneriat cu ei. Se mai intampla situatii de genul, daca un ministru emite un ordin ministerial sa zicem, de la etajul 10 al cladirii pleaca o pagina si la parter ajung 10 pagini. Pentru ca, directorul de la departamentul cutare ii prieten cu patronul firmei x, directorul de la nuhsj ce alt departament ii prieten cu contabila sefa de la firma y. Hehe, se faceau chestiile astea de pe vremea bunicutei. :)

  18. Am raspuns la asta, nu avem nici cea mai MICA vina , daramite CEA MAI MARE , am explicat - Eu unu' platesc 500 de lei IMPOZIT LUNAR catre stat, te rog sa-mi explici tu acum unde e vina mea ? sau a poporului ... ca vad ca Tybork ma sfideaza, probabil n-a fost multumit de raspuns.

    Tu platesti, dar is multi altii care nu platesc sau platesc minimum, ceea ce nu e suficient, in ambele cazuri. Daca tu, ca firma, pe de o parte platesti T.V.A. sau impozit si apoi ti se ramburseaza, inseamna ca nu ai contribuit cu nimic la bugetul statului sau ai contribuit cu suma minima. Si lucrurile astea le face toata lumea.

    Si acum imaginea generala: pe de o parte un sistem bugetar cu multe posturi create aiurea si cu ft multe cheltuieli aferente, pe de alta parte un sistem privat care exista mai mult de forma din cauza evaziunii fiscale si a neplatii taxelor. Unde ajunge balanta P.I.B.-ului nostru ? Unii au nevoie de bani pentru ca sunt consumatori cauzali, de sine statatori si prin voia sortii, si altii care trebuie sa dea bani cu adevarat, nu-i dau din diverse motive, nu vor sau nu le convin legile sau le sunt atat de favorabile legile incat ii ajuta sa nu dea banii necesari. Eu zic ca e zero (si asta e un caz fericit)?

    Si atunci ce te faci daca nu ai control asupra niciunei din cele 2 parti ? Accepti sfatul batranilor care-ti spun sa incerci sa reduci deficitul bugetar spre un anumit procent. In cazul asta s-a facut un acord cu F.M.I.-ul care a venit cu 2 solutii, salarii sau taxe. Ei au ales sa reduca deficitul bugetar spre procentul impus prin taierea salariilor bugetarilor, privind din punctul lor de vedere. Sunt de invinuit ? Poate da, poate nu.

    Ca or fi de vina ei sau nu, de aici incep discutiile pe tema:

    - banii cheltuiti ineficient pe autostrazi (demagogie)

    - banii furati de xulescu (ura pasionala)

    - bagat picioare in presedintele tarii, inclusiv familia lui (demagogie si ura pasionala)

    - umplut frigiderul de carne primului ministru (demagogie)

    - ascultat presa (interes abuziv)

    - promovat scenarii paranoice (imaginatie excesiva)

    - injurat iarasi de mama focului presedintele si primul ministru (iar ura pasionala)

    - readucerea aminte a fostelor guvernari (nostalgie)

    - iarasi discutii despre autostrazi (demagogie)

    - promovam si mai multe scenarii paranoice (imaginatie si mai excesiva)

    - acceptarea sau iesirea la revolta (teoretic)

    - indemnuri patrihotice (si alea teoretice)

    - stabilirea fortei de inertie care ne conduce in avantul patrihotic (si aia tot teoretic)

    - iarasi aducerea aminte despre autostrazi, familia presedintelui, scenarii paranoice (nostalgie)

    - trezirea a doua zi maine dim si aplicarea normelor metodologice uzuale ale traiului de zi cu zi (asta e practic)

    - bagat picioarele in sistem (si asta e practic)

  19. Cu ce are dreptate ?

    Oricat de mult ne plangem, si oricat de mult ne luptam impotriva realitatii, adevarul e ca si noi(partea productiva a tarii) avem o mare parte din vina acestei situatii. :)

  20. De parca a contat vreodata ce zice lumea ... astea-s scuze in spatele carora se ascund oamenii politici , ne-am obisnuit cu ele ... "pt. popor , OPINIA PUBLICA - de parca ar exista asa ceva ...

    Conteaza daca sindicatele ar percepe cu adevarat lucrurile astea. Ca fapt divers, se incaseaza cateva milioane de euro anual din contributiile membrilor de sindicat. Cand vine vorba de banii aia nimeni nu se mai intreaba unde merg sau ptr ce scopuri is folositi. Milioane de euro anual s-au cheltuit de la bugetul tarii pentru calculatoare, pentru rechizite, pentru diverse achizitii gen aer conditionat, modernizare de sedii, colaboratori angajati cu sutele, etc etc. Numai o parte din banii aia au ajuns acolo unde trebuia. Acum pe cine sa dai vina ? Pe presedinte ? Pe aia din minister ? Pe directorii institutiilor publice ? Daca s-ar fi amestecat in treburile astea presedintele de stat nu se numea dictatura ? Culmea din tot aparatul bugetar numai transporturile si cultura ce mai produc, in rest toti inghit bani. E o parte pe care nimeni nu a vrut sa o sesizeze sau de care toti subit au uitat si a contat mai mult decat sutele de milioane cheltuite ineficient pe autostrazi sau borduri. Sa ma ierte Dumnezeu eu nu vreau sa solidarizez cu asemenea oameni.

    Ce ar tebui sa faca statul ? SA NU MAI VANDA TOT CE ARE TARA ASTA, SA NU MAI PRIVATIZEZE , SA FACA O ECONOMIE CARE SA SEMENE A ECONOMIE SI SA PUNA LA PCT. SAU SA REPARE TOATE GRESELILE CARE S-AU COMIS, SA DEA LEGI CARE SA SI FUNCTIONEZE , SA VINA CU SOLUTII PT. SECTORUL PRIVAT, SA VINA SA SPRIJINE INVESTITORI ... mai spun ?

    S-a postat mai sus ce ar trebui sa faca statul. Tybork are dreptate.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...