Jump to content

BlueGam3r

Forumist
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BlueGam3r

  1. Campania de discreditare a românilor din Italia continuă. Un italian vrea să devină faimos, pe internet, cu o glumă macabră, în care lansează ameninţări la adresa românilor. În imagini, italianul şi-a acoperit faţa cu o mască, pentru a lăsa impresia că e un membru, al unui grup extremist. Îi ameninţă pe români cu o drujbă şi, împreună cu prietenul, care îl filmează, face mai multe remarci rasiste.

    Scena a fost filmată, se pare, pe un şantier în construcţii, din Italia, în timpul unei pauze. A fost postată pe internet de un italian, care şi-a luat supranumele ?Antirrom”.

    antena3.ro

    o grupare antirrom nu ar fi o idee atat de rea din moment ce nu incurca rromi cu romanii ^_^, fiecare cu parerea lui dar acei "oameni" ne fac de ras si ne trag in jos mereu :gun:

    probabil am exagerat putin dar... :whistle:

  2. Se pare ca nimeni care a postat aici nu are nici o idee despre paranoie sau schizofrenie. Filmele violente nu au absolut nici o legatura cu conditia psihica a baiatului, deoarece scrie clar ca era bolnav psihic. Este o boala pe care o ai, nu o dobandesti.

    si pe el cum l-a lovit ideea ca este posedat? nu cumva in urma vizionarii unui astfel de film ? :blink:

    totusi... sabie de samurai :blink:

  3. Bun, am inceput acest topic pentru ca e pacat sa nu-mi impartasesc cunostintele cu cei care ne furnizeaza unora dintre noi portia zilnica de umor. Si ma refer aici la cei care folosesc i-uri in exces (foarte in exces), â in loc de î, cuvinte scrise gresit cu liniuta, cand n-ar trebui scrise cu liniuta, sau cuvinte scrise legat, cand ar trebui scrise cu liniuta si multe altele. N-am sa ma apuc acum sa insir toate greselile frecvente, ci numai pe cele care sunt in exces si care au format un fel de regula, de care tin cont din ce in ce mai multi copii, crezand ca asa este corect.

    1. Am sa incep asadar cu noua moda de a folosi â in loc de î la inceputul si sfarsitul cuvintelor. Regula e urmatoarea: â se foloseste DOAR in interiorul cuvintelor, iar î la inceputul si sfarsitul cuvintelor. Prin urmare, nu mai spuneti ântrebare, âmi sau a hotarâ, ci întrebare, îmi sau a hotarî.

    2. A doua moda este folosirea cuvantului jicnire in loc de jignire. Probabil ca veti invata sa-l scrieti corect daca luati un caiet si notati de 100 de ori JIGNIRE, JIGNIRE, JIGNIRE...

    3. Apoi am mai observat o mare greseala, pe care eu o numesc "folosirea liniutei dupa cum aveti voi chef". Pai liniuta asta nu se foloseste chiar cum aveti voi chef. Liniuta se foloseste in cazurile in care dupa un cuvant urmeaza cuvintelele alea mici: -mi, -ti, -i, -ne, -va, -le, care tin locul pronumelor mie, tie, lui/ei, noua, voua, lor.

    - Spre exemplu, nu spuneti "fi-ti buni", pentru ca -ti nu tine locul pronumelui tie..corect este "fiti buni".

    - Puteti sa spuneti "lăsati omul in pace" dar nu puteti sa spuneti "lasăti omul in pace", ci "lasă-ti omul in pace", pentru ca e omul tau (lasă-ti TIE omul in pace). Nu este corect "lasa-ti omul in pace" cand le spuneti altora sa-l lase in pace.

    - Spuneti "băgati un nou server", nu "băga-ti un nou server". Cu liniuta s-ar fi scris daca aveam constructii de genul "bagă-ti un nou server" (bagă-ti TIE un nou server)

    - Scrieti "uitati un monstru!", nu "uita-ti un monstru!", ca nu zici "uita-ti tie un monstru"...8-|

    In principiu, cred ca am lamurit problema cu liniuta...marea greseala se face in general la cuvintele care se termina in ţi...asa ca de fiecare data cand vreti sa puneti liniuta, ganditi-va daca puteti sa inlocuiti ceea ce este dupa liniuta, cu unul dintre pronumele pe care le-am scris mai sus, adica ganditi-va daca puteti inlocui "-ţi" cu "ţie" si daca nu puteti, scoateti liniuta aia!

    4. Folosirea in exces a literei "i"...asta e tare :D.

    - Cum sa spui "a mai trecut o zii", in loc de "a mai trecut o zi"??? Si nu o singura data am vazut greseala asta.

    - Cum sa spui "as dorii sa stiu", in loc de, cum e corect, "as dori sa stiu"?

    - Cum sa spui "prietenii nostrii", in loc de "prietenii nostri" NU EXISTA "NOSTRII"

    - Dar greseala cara ma amuza cel mai mult este folosirea inca unui i, la sfarsitul cuvantului monstri. Articulat, nearticulat, voi scrieti monstrii.(cand spun voi, ma refer la cei care scriu asa, nu la toata lumea :P). Si primul exemplu, va fi titlul topicului "modificare monstrii" (deschis de vrazvan). Corect este "modificare monstri".

    Cand doriti sa scrieti MONSTRII, ganditi-va daca puteti sa inlocuiti cuvantul "monstrii" cu constructia "monstrii Vasile si Dorel", adica daca este vorba despre anumiti monstri, si nu despre monstri in general.

    De exemplu, spunem "vreau monstri in Icarus", nu "vreau monstrii in Icarus". Aaa, daca vreti pe Vasile si Dorel in Icarus, puteti sa spuneti "vreau pe monstrii Vasile si Dorel in Icarus" (pt ca ii vrei pe ei in special).

    Asadar, este corect spus: "monstrii din davias sunt preferatii mei" (pentru ca ma refer exclusiv la cei din davias..ei sunt preferatii mei: Vasile si Dorel din davias). Dar NU este corect spus "Am omorat doi monstrii din davias" (pentru ca nu ma refer la Vasile si Dorel, ci la doi monstri oarecare). Corect este "am omorat 2 monstri". Sper sa fi inteles ceva legat de monstri/monstrii...mai bine de atat nu stiu cum sa explic.

    - Apoi mai este verbul "a fi". Sa va explic: nu folositi FII decat dacat in contextele: "Fii destept" si "Sa fii destept".

    FI se scrie cu un singur i cand avem o negatie: "nu fi prost"; cand spunem: ar fi, am fi, ati fi, as fi , etc;. in cazul in care folosim timpul viitor: vom fi, veti fi, etc..

    5. Cuvantul NUMAI vs. NU MAI: Este gresit "Numai vorbi urat" si "Nu mai seturi +11 am".

    - "Numai" se foloseste pe post de "doar". Asadar, nu puteti spune "Doar vorbi urat", dar puteti spune "Doar seturi +11 am". (numai = doar)

    - "Nu mai" se foloseste in cazul in care vreti sa interziceti o actiune: "Nu mai minti" (nu+mai+verb).

    Asadar corect este: "Nu mai vorbi urat" si "Numai seturi +11 am".

    6. Am mai observat ca foarte multi dintre voi nu stiu cand se foloseste "CA" si cand se foloseste "DEC?T".

    - CA se foloseste in cazul in care avem o comparatie de egalitate: "setul bone este alb CA setul guardian" (cele 2 seturi sunt la fel...ma rog, nu-s chiar la fel...ideea conteaza).

    Ganditi-va asa: cuvantul CA poate fi inlocuit cu LA FEL CA. Prin urmare este gresit spus "monstrii din tarkan sunt mai mari CA cei din davias". Corect este "monstrii din tarkan sunt mai mari DECAT cei din davias", tocmai pentru ca nu sunt la fel. Daca nu sunt la fel, nu folosim ca, ci decat. Prin urmare, DECAT se foloseste in cazul in care comparam doua lucruri care nu sunt la fel.

    Ei bine, am cam terminat cu greselile frecvente...ar mai fi si altele, da' m-am plictisit.

    Eu nu va rog decat sa tineti seama de ceea ce v-am spus, ca nu-i mare filosofie si astfel ii impiedicati pe cei mai mici sa scrie gresit.

    mai util ar fi un topic din care sa invete lumea ce este bunul-simt, comunitatea chiar si scopul acestui joc on-line... se pare ca multi au uitat aceste lucruri si este grav...

    oricum prinde foarte bine acest topic pentru unii

    PS: se mai intampla sa greseasca omul daca scrie in graba ^_^ ... nu'i o crima :gun:

  4. word

    da 24 de ani ... cum o fi rezistat ma ... creca i.a pus de toate in pivnita aia ... si in 24 de ani ca om cu creier nu poti gasi o cale de scapare ... stai ca prosta sa te .... tactu cand vrea el ... :blink:

    greu de crezut <_<

    ce sa stie o leguma omule? din moment ce a fost tinuta in pivnita de mica ai impresia ca ar fii citit ceva? ar fii facut cine stie ce miscare? socant cazul :blink:

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...