Jump to content

davoli

Inactive
  • Posts

    185
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by davoli

  1. Janda set for Four Hills return

    Jakub Janda is set to return to the Czech Republic team for the Four Hills tournament.

    SKI JUMPING 2005-2006 Willingen Jakub Janda Feature - 0

    The 2005-2006 winner of the event has started the new season in the reserve team after failing to negotiate a qualification process when the four best Czech jumpers travel to the World Cup events and the rest take part in the Continental Cup events.

    "If nothing strange happens, he will be at the Four Hills tournament," Czech ski jumping federation director Leos Skoda said of the 2006 overall World Cup winner's return.

    Janda is fourth in the Continental Cup rankings so far and if he maintains this position during the upcoming two weekend events at Garmisch-Partenkirchen, the Czech team will be allowed to take four ski jumpers to World Cup events. That is also why Janda will not make his return in the upcoming weekend in Engelberg.

    "Janda must win points at the Continental Cup. He goes there also because it will help him mentally. He will be jumping there in peace and then he will travel to the Four Hills tournament," Skoda continued.

    Officially, the line-up will be named after this weekend's jumps but the coach Richard Schallert also confirmed Janda would not miss the last event of this year.

    "Jakub has regained his self-confidence and is still very important for the team. We have a very young team. As it was proved during the first event in Kuusamo, the lads have it tough. It will be good if they have an experienced jumper next to them. With Jakub, they can produce better results," Schallert said.

    Janda, however, is preparing himself for the next Continental Cup events and does not want to comment on his future too much.

    He said: "I would not like to speak in advance. You never know what happens next. I will not be saying 'Great, I am off to the 4H Tournament'. I don't care about it now. Other lads have improved their form and we will see if I return. Now I have the Ga-Pa weekend in my head and then they will tell me either that I am going there or there."

    Janda produced two second places in the opening Continental Cup weekend in Pragelato and last weekend he fell in Rovaniemi.

    "The fall has hurt me a little bit. I have not fallen so badly since I was a young kid. The elbow is still blue, my movement is still limited. But it will get better," Janda remarked.

    The start of the season has been good for Roman Koudelka who is just three points behind the top 10 in the provisional rankings and Martin Cikl has also won some points too.

    sursa : Eurosport

  2. Cred ca in lada sunt cateva costume de scafandru...sa se ascunda sub apa, dupa ce scapa din inchisoare...nu ati vazut ca sunt langa coasta ? :)

    p.s. barca nu cred, ca ar trebui sa o umfle :-" ...si dureaza

    idem

    din moment ce intra in apele internationale nu au ce sa le faca

    acum sa vedem cum ies din inchisoare

  3. Skoda ramane alaturi de Turul Frantei

    Compania ceha de automobile Skoda a anuntat, miercuri, ca a prelungit cu inca patru ani contractul de sponsorizare a Turului Frantei, cea mai presitigioasa intrecere ciclista din lume, informeaza Reuters.

    In pofida numeroaselor scandaluri de dopaj care au zdruncinat din temelii ciclismul, provocand retragerea unor sponsori importanti, Skoda si-a prelungit parteneriatul cu ASO, societatea care conduce si administreaza Turul Frantei, pana in 2011.

    "Ciclismul este un fenomen mondial. Vrem sa fim acolo unde se afla si posibilii nostri clienti si evident sa sprijinim acest minunat sport", a declarat Martin Lauer, directorul de comunicare al Skoda.

    Parte a grupului german Volkswagen, Skoda a inceput colaborarea cu Turul Frantei in 2004, devenind principalul sponsor al intrecerii. :crazy:

    Onlinesport

  4. Ionut Gheorghe, in turul doi la Mondialele de la Chicago

    Pugilistul Ionut Gheorghe este reprezentant al Romaniei calificat in turul secund al Campionatelor Mondiale de la Chicago, dupa ce a castigat prin neprezentarea adversarului meciul cu venezueleanul Rafael Gonzalez, informeaza site-ul oficial al competitiei.

    Inscris in limitele categoriei 64 de kilograme, Ionut Gheorghe va boxa in faza urmatoare a Mondialelelor cu polonezul Marcin Legowski, care a trecut cu 14-7 de bosniacul Dzemal Fetahovic, meciul fiind programat pe 26 octombrie.

    Miercuri vor intra in concurs alti trei din ceilalti sapte reprezentanti ai Romaniei, dupa urmatorul program:

    - cat. 57 kg: Gabriel Iulian Stan - Albert Selimov (RUS)

    - cat 75 kg: Ronald Gavril - Vijender Singh (IND)

    - cat 91 kg: Marius Bogdan Dinu - Alexander Povernov (GER)

    Campionatele Mondiale de la Chicago ofera posibilitatea primilor opt pugilisti de la categoriile mici sa se califice direct la Jocurile Olimpice de la Beijing, pentru ca doar medaliatii categoriilor grea si supergrea sa obtina biletele pentru Beijing.

    Onlinesport

  5. Nationala de volei feminin a Romaniei la primul turneu de calificare pentru JO

    Nationala de volei feminin a Romaniei va participa la turneul de precalificare la Jocurile Olimpice din 2008, intre 7 si 10 noiembrie, la Gabrovo, alaturi de reprezentativele Bulgariei, Belgiei, Belarusului si Slovaciei.

    Pentru nationala feminina participarea la turneul preolimpic din Bulgaria este primul pas in incercarea de a ajunge la turneul final de la Beijing. Conform regulamentului sunt constituite trei turnee precalificante, in Olanda, Turcia si Bulgaria, intre 7 si 10 noiembrie, doar prima clasata obtinand un loc la cel de-al doilea turneu de calificare la JO. Acesta va avea loc intre 15 si 20 ianuarie 2008, la Halle (Germania), cu participarea a opt echipe, urmand ca prima clasata sa obtina biletele pentru Beijing.

    Antrenorul federal Alina Stefanescu a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca Romania trebuie sa-si joace sansele oricat de mici ar parea ele. "Marea noastra adversara in turneul de precalificare va fi Bulgaria. Nu degeaba a luat Bulgaria organizarea turneului! Sper sa mergem mai departe, in pofida meciurilor dificile, dintre care, repet, cel cu Bulgaria, va fi decisiv", a comentat Stefanescu, fosta componenta a nationalei.

    Programul nationalei Romaniei la turneul de la Gabrovo este urmatorul: Romania-Belgia (7 noiembrie, ora 15.00), Romania-Belarus (8 noiembrie, ora 1500), Romania-Slovacia (9 noiembrie, ora 15.00) si Romania-Bulgaria (10 noiembrie, ora 17.30).

    Mediafax

  6. Pavel, invins in runda inaugurala la Lyon

    Jucatorul roman Andrei Pavel a fost invins in turul intai al turneului ATP de la Lyon de reprezentantul gazdelor, Gilles Simon, cel care a castigat in septembrie Open Romania de la Bucuresti, scorul final fiind 6-2, 2-6, 6-1.

    Doua break-uri au facut diferenta in primul set, primul in jocul al patrulea si al doilea in game-ul al optulea, Andrei negasind ritmul optim pentru a face fata jocului de regularitate a lui Simon.

    In setul al doilea Pavel a echilibrat disputa, fiind jucatorul care a dictat in permanenta ritmul pe teren. Echilibrul s-a rupt in jocul al cincilea, pentru ca tabela sa arate scor egalitate perfecta la seturi si game-uri castigate in urma unui al doilea break izbutit de 'cneaz' in finalul actului.

    Decisivul a fost la discretia lui Simon, care a inchis rapid conturile cu 6-1, obtinand astfel biletele pentru optimile de finala, unde il va intalni pe conationalul sau Julien Benneteau. Infrangerea de marti este a doua suferita de Andrei Pavel in a acest an in fata lui Simon, dupa cea de la Nottingham (Marea Britanie).

    Pentru prezenta sa pe tabloul principal de concurs de la Lyon, Andrei Pavel va fi recompensat cu un cec in valoare de 6.755 de euro, fara sa primeasca insa niciun punct in ierarhia ATP.

    Onlinesport

  7. Dinamo Bucuresti si Tomis Constanta, primele examene in Europa

    La sfarsitul acestei saptamani, echipele masculine de volei Dinamo Bucuresti si Tomis Constanta joaca primele meciuri din cadrul saisprezecimilor Cupei CEV.

    Dinamo primeste vizita cehilor de la Dukla Liberec. Primul meci se joaca in Bucuresti, in Sala Extreme-Timpuri Noi, pe data de 21 octombrie, de la ora 18:00, ora Romaniei. Meciul va fi condus de o brigada de arbitri din Bulgaria, avandu-l ca principal pe Ivan Momirov.

    In schimb, Tomis Constanta se va deplasa tocmai in Finlanda, pentru a se intalni cu Perungan Rovaniemi. Partida se desfasoara tot pe 21 octombrie, de la ora 18:00, si va fi condusa de o brigada de arbitri din Rusia, cu Kirill Nesterenko in postura de principal.

    Returul acestei manse se joaca peste o saptamana in Cehia si, respectiv, Constanta.

    Frontnews

  8. Andrei Pavel a ajuns pe locul 72 în clasamentul ATP

    Deşi nu au obţinut rezultate deosebite în ultima săptămână, Andrei Pavel şi Victor Hănescu au înregistrat urcări în clasamentul ATP Rankings.

    Pavel, cel mai bine cotat jucător român, a urcat 10 poziţii, până pe locul 72 al clasamentului ATP Rankings, în timp ce Victor Hănescu a urcat două locuri şi se afla pe poziţia 86.

    Lider în clasamentul mondial masculin continuă să fie elveţianul Roger Federer, cel care are aproape 2.000 de puncte avans faţă de spaniolul Rafael Nadal şi peste 2.700 de puncte avans faţă de sârbul Novak Djokovic.

    Argentinianul David Nalbandian, învingătorul de la Madrid, a înregistrat o urcare de şapte poziţii şi se află pe locul 18 în această săptămână.

    În ierarhia ATP Race, care contorizează rezultatele din acest an, Andrei Pavel staţionează pe locul 73 cu 72 de puncte, iar Victor Hănescu staţionează pe locul 109 cu 35 puncte.

    Lider în clasamentul ATP Race este elveţianul Roger Federer, cel care are 204 puncte avans faţă de spaniolul Rafael Nadal şi 348 de puncte avans faţă de sârbul Novak Djokovic

    AmosNews

  9. România a rămas pe locul 14 în clasamentul IRB

    Echipa naţională de rugby a României a rămas pe locul 14, cu 67,61 de puncte, în clasamentul IRB, dat publicităţii, luni, de Federaţia Internaţională după terminarea Cupei Mondiale.

    Noul lider în ierarhia IRB este campioana mondială Africa de Sud, care a devansat reprezentativa Noii Zeelande, iar pe poziţia a treia a urcat selecţionata Argentinei, medaliata cu bronz la Cupa Mondială.

    Primele 15 locuri în clasamentul IRB sunt ocupate de următoarele formaţii:

    1. Africa de Sud 90.89 puncte

    2. Noua Zeelandă 89.63

    3. Argentina 87.56

    4. Anglia 85.61

    5. Australia 84.21

    6. Franţa 80.43

    7. Irlanda 78.66

    8. Scoţia 76.83

    9. Fiji 75.82

    10. Ţara Galilor 74.08

    11. Italia 73.51

    12. Samoa 71.58

    13. Tonga 71.50

    14. România 67.61

    15. Canada 66.95

    Mediafax

  10. nu e totul pierdut...

    read this

    Si pentru a-si duce mai departe renumele de Mare Circ, Formula 1 promite in continuare spectacol, chiar daca sezonul 2007 s-a incheiat, echipa McLaren agitand din nou apele cu o contestatie banala care sa-i scoata din clasamentul intrecerii braziliene pe Nico Rosberg si Robert Kubica, pe motiv ca benzina folosita de acestia a fost mai rece cu zece grade decat mediul ambiant de la Sao Paolo!. Cu siguranta nu se va intampla nimic la apelul inaintat FIA, dar un final cu scantei se impunea, dupa un sezon nebun de Formula 1.

  11. Nu Fu Ronnie la Aberdeen

    Chinezul originar din Hong Kong, Marco Fu, a castigat, duminica, Marele Premiu de snooker, dupa ce a trecut in finala de la Aberdeen de mult mai titratul sau adversar, Ronnie O'Sullivan, scor 9-6.

    Finala editiei din 2007 a Marelui Premiu a programat o finala pasionanta intre doi jucatori cu profiluri diferite. Daca Ronnie O'Sullivan nu mai are nevoie de nicio prezentare, carisma si prezenta sa la masa facandu-l unul dintre cei mai iubiti jucatori de snooker din lume, Marco Fu a fost o prezenta inedita, jucatorul nascut in Hong Kong fiind in fata primului sau titlu intr-un turneu de puncte.

    Fu a inceput tare jocul din Centrul de Conferinte si Expozitii din Aberdeen, castigand primul frame dupa un break de 78 de puncte. O'Sullivan a revenit pe tabela, egaland situatia dupa un frame secund ce s-a intins pe durata a 28 de minute.

    Marco Fu a preluat initiativa, prima pauza gasindu-l cu un avantaj de doua jocuri (3-1), dupa un break de 110 puncte si un altul de 74 de puncte. Ronnie a revenit cu alta stare de spirit de la cabine, egaland situatia in urma unui break de 127 de puncte, urmat de un altul de 75.

    O'Sullivan a incheiat prima sesiune in avantaj, 4-3, pentru a ceda din nou initiativa in partea secunda a finalei. Mult mai concentrat si cu o precizie de invidiat, Fu a controlat in permanenta masa, reusind sa conduca pana la final.

    Englezul O'Sullivan si-a pierdut complet concentrarea in jocul al 14-lea din cele 17 programate, cand a ratat egalarea la sapte. Fu s-a distantat la 8-6, diferenta care s-a dovedit decisiva pentru castigarea turneului.

    In urma acestei performate, Marco Fu a fost recompensat cu un cec in valoare de 75.000 de lire, in timp ce Ronnie O'Sullivan s-a multumit cu 35.000.

    Urmatorul turneu de puncte al circuitului mondial este programat intre 4 si 11 noiembrie cand va avea loc Trofeul Irlandei de Nord, gazduit de Waterfront Hall din Belfast.

    Onlinesport

  12. HCM Constanta si Steaua au remizat, scor 22-22, in derbiul etapei a VI-a

    Campioana en-titre HCM Constanta a incheiat la egalitate, scor 22-22 (10-11), derbiul de pe teren propriu cu Steaua MFA Bucuresti, disputat, duminica, in etapa a VI-a a Ligii Nationale de handbal masculin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    HCM Constanta a condus pe tabela pana spre finalul primei reprize, cand Steaua a trecut in avantaj, iar la pauza scorul era 11-10 pentru "ros-albastri". In repriza secunda, HCM Constanta s-a desprins din nou si a condus chiar si la trei goluri, insa stelistii au revenit din nou iar in minutul 55 conduceau cu 21-18. Timp de trei minute oaspetii nu au mai reusit sa inscrie si HCM a egalat, 21-21, iar partida s-a incheiat cu scorul de 22-22, dupa ce constantenii nu au reusit sa fructifice ultimul atac al intalnirii.

    Prestatia cuplului de arbitri Harabagiu/Stanescu a fost una contestata de ambele parti, acestia luand mai multe decizii eronate de ambele parti.

    Intalnirea a fost una tensionata, cu mai multe eliminari, dintre care trei doar in primele 5 minute de joc.

    Cei mai buni marcatori de la HCM Constanta au fost Laurentiu Toma, cu 7 reusite, Voglis Schjolin si Tomislav Broz, ambii cu cate 4. Pentru Steaua cele mai multe goluri au fost inscrise de Ionut Georgescu (7) si Bogdan Voina (5).

    Inaintea partidei, in momentul prezentarii echipelor, stelistii Marius Stavrositu si George Buricea, fosti jucatori la HCM Constanta, au fost flueriati de publicul din Sala Sporturilor.

    Daca echipa Steaua a fost incurajata de circa 30 de suporteri, formatia gazda nu a avut galerie la acest meci.

    In tribuna a fost prezent si fostul luptator de K1 Catalin Zmarandescu.

    Alte rezultate inregistrate in etapa a VI-a a Ligii Nationale de handbal masculin:

    HC Minaur Baia Mare - Poli Izometal Timisoara 21-17 (11-8)

    Energia Lignitul Pandurii Targu Jiu - Dinamo Baumit Bucuresti 26-24 (16-10)

    CSM Medgidia - Bucovina Suceava 32-24 (13-12)

    Uztel Ploiesti - UCM Resita 33-35 (15-21)

    CSM Oradea - Romvag Caracal 26-24 (12-13)

    HC Odorhei - Stiinta Bacau 38-31 (15-14).

    In clasament conduce UCM Resita, cu 10 puncte, la egalitate cu ocupanta locului secund, HC Odorhei, dar cu un golaveraj superior. Urmatoarele clasate sunt Stiinta Bacau si Steaua, ambele cu cate 9 puncte, dar despartite de golaveraj. Campioana en-titre HCM Constanta ocupa locul 9 in clasament, cu 5 puncte.

    Mediafax

  13. Nalbandian l-a invins pe Federer in finala de la Madrid

    Argentinianul David Nalbandian socheaza din nou dupa ce l-a invins pe Roger Federer in finala Mastersului de la Madrid, scor 1-6, 6-3, 6-3.

    David Nalbandian a devenit duminica primul om de la Boris Becker (1994) care a reusit sa invinga primii trei sportivi din clasamentul ATP la acelasi turneu.

    Pentru Federer, care l-a batut pe Nalbandian in opt din ultimele noua intalniri, a suferit astfel prima infrangere dupa cea din luna august, in fata lui Novak Djokovic, la Mastersul de la Montreal.

    David Nalbandian a castigat la Madrid al saselea titlu din cariera la un turneu ATP si va incasa un cec in valoare de 340.000 de euro plus 500 de puncte ATP.

    Onlinesport

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...