Jump to content

stawte

Inactive
  • Posts

    725
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by stawte

  1. Ce fel de slot ai pentru placa video? AGP/PCI Xpress?

    Ce fel de rami ai in calculator? DDR1? DDR2? Placa de baza suporta Dual Channel?

    Cati bani vrei sa investesti in aceste componente?

    Se vede ca stii multe despre hardware....

    Salll!Am un pentium 4 cu procesor Intel Pentium 4 de 2,66 Ghz si ram de 512mb si placa video ATI Radeon 9250 si vreau sa schimb ramul sa bag de minim 2 gb si placa video care sa aiba ram de 1gb.Ce ma sfatuiti sa cumpar?Ajutati-ma va rog!

    Zii ce marca si model e placa ta de baza, ca sunt modele din acea generatie care nu suporta mai mult de 1Gb si anumite frecvente.

    Ca o sugestie asa, uite cam la suma asta sa te gandesti si la ceva asemanator, pt ca nu stiu daca aceastea sunt suportate de placa ta de baza:

    http://www.pcgarage.ro/memorii/zeppelin/2gb-ddr-400mhz-dual-channel-kit/

  2. Nu stiu cat de mult ajuta faptul ca e ULV, din moment ce procesoarele ULV sunt create cu frecventa mica pt a reduce consumul.

    Daca insa asta vrei, cred ca un netbook ce ar fi bun pt tine, un Acer Aspire One 752 cu procesor dual de 1.2/1.3 Ghz si hdd de 320Gb, 30cm lungime si 2.5 Kg si baterie de 4400 mAh, care te costa mult mai putin.

    Daca insa vrei musai un laptop, as sugera sa cauti mai intensiv ceva ce se potriveste nevoilor tale, fara sa dai atatia bani.

    Succes.

  3. E o eroare de registri ai windows-ului, mai precis C++. Poate fi cauzata de mai multi factori, dar cele mai frecvente sunt: o instalare/reinstalare gresita ce a dus la coruperea registrilor; sau ai vreun troian de "exe"-uri.

    O scanare cu antivirusul si cablul de internet deconectat si o curatare cu CCleaner in registry ar trebui sa fie suficient.

  4. Da, relativ. Acele "spike"-uri la frecventa memoriei si procesorului, arata ca foloseste tehnologia "Power Play", care reduce frecventa. Poza arata asa insa in joc se schimba treaba. Bifeaza casuta "log to file", joaca-te vreo ora si pe urma iesi si citesti acel "log" sa vezi ce temperaturi ai.

    In jocuri(sau orice aplicatii 3D intensive) frecventa creste si automat creste voltajul, amperajul si implicit temperatura.

    Oricum nu iti arata si temperatura la VRM-uri, pt ca placa ta nu are senzor acolo, temperatura la VRM va creste in "load".

  5. Problema e ca .. sa le re-atasaez properly trebuie sa dau coolerul jos, ceea ce inseamna ca se duce pasta aia termo conductoare, nu ? Anyways, si cum pot vedea temperatura memoriilor ? Sau .. nu pot ?

    Da trebuie sa il dai jos. Si poti vedea toate temperaturile cu GPU-Z.

    Cauta pe undeva banda dublu termoadeziva.

  6. Dar am si niste probleme , acei heatsinkeri care se aplica pe RAMii placii video , mi-au cazut 2 si nu vor sa mai stea locului, are ceva daca nu ii aplic inapoi ?

    Da are! La placile video VRM-urile si memoriile sunt de obicei principalii vinovati pt trotteling si abia pe urma e procesorul. Incearca sa le reatasezi.

    Daca nu merge cumpara thermal pads noi si schimba.

  7. Greseala apare cand incercati sa legati shift de precedentele titluri ale fracnizei. De data asta NFS Shift nu are nici o legatura cu franciza. Vor doar sa captureze o parte din piata sim-urilor. De aceea totul se desfasoara pe piste, de aceea totul e diferit. Interview cu Justin Wiebe Senior Designer Need For Speed

    Cat priveste grafica, totul e lasat la voia "optimizarii". Daca il copiati de pe net si jucati pe 600/800, evident ca pare "varza". Cumparati-l si jucati online, sa vedeti ce "emotii" produce. De data asta, cei de la "Slightly Mad", care dupa cum stiti sunt producatorii seriei GTR, sunt si producatrii NFS Shift, in colaborare cu Black Box desigur.

    Si nu e nici scump. Personal am facut pre-comanda. Mai sunt 2 zile. Noroc ca sunt in concediu. : :yum:

  8. Salut,

    Frumos review, chiar mi-a placut, ai pus in vedere majoritatea aspectelor tastaturii (bune/rele).

    Eu am optat pt o alta tastatura, Microsoft natural keyboard, este un model putin mai special, facut special pentru cei care folosesc mai mult tastatura, care ofera un confort sporit si incearca sa elimine durerile de la incheieturi in cazul in care scrii mai mult

    Imagine IPB

    Spre deosebire de restul tastaturilor, aceasta se ridica de fata si permitant incheieturilor mainii sa stea confortabil pe marginea moale a tastaturii. O recomand cu incredere tuturor.

    Toate butoanele sunt programabile cu softul inclus in pachet si suporta majoritatea functiilor de baza din windows sau addons.

    Exact! :) De aceea am si mentionat-o ca cel mai serios oponent in aceeasi categorie si dimensiuni.

  9. Vad ca desi ti se dau sfaturi bune aici, tu le ignori cu buna stiinta. Tot tii de sursa si placa video aia, dar macar realizezi ca nu o sa poti conecta placa video, pt ca sursa nu are conectori 8pin?? In plus iti tot atrag atentia ca desi GTX295 este o placa superba, nu o vei exploata la capacitate maxima(crede-ma) asa ca nu vad rostul. Cum de asemenea am zis si de gigabyte extreme(crezi ca te ajuta enorm acel radiator pt apa si 2 faze PWM la procesor in plus??).....

    Uite iti sugerez o configuratie mai echilibrata aici, desi pana la urma sunt banii tai...

  10. E bine, dar multe nu sunt necesare, pt ca sustii ca nu prea esti pe partea de hardware. Daca nu faci OC, poti renunta la gigi extreme si sa te indrepti catre un Asus P6T sau Biostar TPower sau o "sora" mai mica de la Gigabyte, care iti vor face aceeasi treaba. Nu cred ca ai nevoie de "x" faze de power management si watercooling. De asemenea te poti indrepta catre o sursa de renume (chiar daca un pic mai scumpa) si care ofera 5 ani garantie (CM, Corsair, Enermax, etc).

    Monitorul ai putea lua unul care are si DVI input macar(daca nu si hdmi), sa nu mai pomenesc de faptul ca vei avea cea mai puternica placa video, iar un monitor de 22" o va limita, care de asemenea, daca nu o vei folosi la capacitatea maxima, nu vad de ce ai lua-o, un GTX285 fiind de ajuns sau chiar un HD 4890.

    Poti de asemena renunta si la velociraptor si sa te indrepti catre un SSD sau 2 WD de 640 in raid.

    Toate cele bune. :tiphat:

  11. Am inteles.. O recomandare? O placa video buna de care stiti si credeti ca e buna pentru un Small Form Factor? :(

    Pai ti-am recomandat.:)

    Gen ATI HD 4550/4350 Low profile, etc.

    Mult mai bune decat Intel GMA ala, dar nu stiu ce vrei sa faci cu ea...Joci jocuri sau filme HD si alte alea?

  12. Placa video care o ai e destul de bunicica, nu cred ca are rost sa cumperi alta mai puternica, interfata AGP e destul de slabuta pt jocurile noi si in plus va fi tinuta in loc de procesor, care la randul lui e pe socket 478 si deci nu prea vad cu ce ai putea sa-l schimbi. Poate doar sa mai adaugi niste RAM(placa suporta 4Gb maximum), cum zice si @Spell, dar iarasi ma repet, imbunatatire nu prea o sa vezi.

    Parerea mea: Calculatorul tau se poate upgrada, dar nu merita.

  13. Pai ce recomandari crezi ca asteapta.

    Sa fii atent sa ceri (comanzi) module(placute) de memorie de 1Gb fiecare(deci 2), de formatul 184-Pin PC3200 (400MHz) DIMM. Zic 2x1Gb pentru ca e maximul suportat de placa ta de baza.

  14. lăsaţi-l în pace, e "sub-zero" golanu, se vede foarte bine şi din gramatică. de când am zis că îmi cumpăr sursa numai cu zalman ma bătut la cap :)) are o fobie.

    Defapt ai dreptate,el e,ca isi pune nume numa' din MK 24.gif e disperat junioru' sleep.gif

    Eu cred ca are fantezii cu anumite componente IT de tot intreaba de ele...

    ps:ban him director.gif

    =)) =)) Am inceput sa fac spam si eu...

  15. Cand intrebi daca o sursa de xxx Watt este buna pt gaming, trebuie sa dai detalii si despre consumatorii cu care vei executa acel gaming si vor fi conectati la sursa.

    Sursa chiar daca e Zalman, poate fi "overkill" sau poate sa fie "kill-arita". Totul depinde de ce ai tu in carcasa PC-ului.

    Sursa in cauza e una buna, cu componente de calitate, construita solid, dar e cam saracaciosa la conectori. Daca toate componentele tale consuma in jurul a 400-450W in full load, e buna, dar mie personal mi se pare prea scumpa. Gasesti surse mai puternice si la fel de bune(daca nu si mai bune) in banii aia..

  16. Ok am gasit , mai departe ce fac?

    P5KC-1203.ROM = asta e fisierul , care-s urmatori pasi?

    Mai departe, alegi "update from file", alegi P5KC-1203.ROM de unde l-ai salvat si dai "continue". Astepti pana face flash-ul si iti cere restart parca....

    Atentie, daca, prin cine stie ce "minune" nu reporneste, bagi discul placii de baza si ai acolo biosul original si il restaurezi.

    E de preferat totusi, cum a zis criss, sa nu folosesti softul ala si mai ales pe o placa din seria P5K....dar daca nu intelegi nimic din linkul pus de sillent....fa cu asta.

  17. @crisspro, imi iau libertatea de a comenta doar referitor la paranteza. Sunt din ce in ce mai putini forumisti care raspund, din cauza multor "cunoscatori" care raspund fara sa aibe habar ce zic, cel putin asta cred eu.

    :tiphat:

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...