Jump to content

energy

Inactive
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by energy

  1. România riscă să ajungă la Curtea Europeană de Justiţie din cauza taxei auto

    România va fi dată în judecată la Curtea Europeană de Justiţie de Comisia de la Bruxelles dacă legislaţia privind taxa auto în România nu va fi adoptată şi aplicată, a declarat ieri, la Bruxelles, comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban.

    Comisarul european a precizat că, potrivit normelor europene, sumele pe care statul român le încasează din taxe ce contravin acquis-ului comunitar trebuie returnate iar această regulă va fi aplicată şi în cazul României.

    Procentul cu care vor fi despăgubiţi cei care au plătit taxa de primă-înmatriculare urmează să fie stabilit ulterior, în cazul în care ţara noastră va pierde, în justiţie, în faţa Comisiei Europene.

    Sursa: Realitatea.net

  2. Comercianţii au abandonat în pieţe sute de brazi, rămaşi necumpăraţi

    Brazii nevânduţi au avut şi anul acesta o soartă crudă. Decât să-i vândă la preţuri mai mici sau pur şi simplu să-i dăruiască, comercianţii au preferat să-i taie. Este adevărat că au fost şi unii mai milostivi, care au făcut cadou brazii nevânduţi, dar - din păcate - povestea se repetă an de an, pentru că de fiecare dată se taie prea mulţi brazi.

    "Fac araci pentru grădină! Aşa e românul! Dacă dai bradul cu 200.000, te întreabă dacă nu laşi la 100.000! Aşa e românul! Vrea moca!", spune un comerciant. Aşa a înţeles acesta să scape marfa nevândută. De Crăciun, ar fi putut face un gest creştinesc, pentru zecile de oameni sărmani din piaţă.

    "Nu mi-am luat brad că nu am avut bani! Acum îl împodobesc, să vedeţi ce fericiţi o să fie copii! Ce surpriză o să le fac!", spune o femeie, care nu avut bani de brad în Ajunul Crăciunului.

    În Piaţa Obor peisajul este acelaşi. Trecătorii se opresc, se uită miraţi şi câte unul încearcă să găsească un braduţ potrivit. Pe fir au intrat însă şi speculanţii, care încearcă să facă ceva bani de pe urma brazilor abandonaţi.

    Sursa: Realitatea.net

  3. Scandal în Franţa, din cauza unui oficial care locuieşte într-o locuinţă de stat cu chirie mică

    Directorul de cabinet al ministrului francez al locuinţelor a primit un apartament al primăriei Parisului cu o chirie de cel puţin trei ori mai mică decât preţul pieţei, a dezvăluit presa, în plină polemică privind soarta oamenilor străzii, transmite AFP.

    Săptămânalul satiric Le Canard Enchaîne a dezvăluit că Jean-Paul Bolufer, directorul de cabinet al ministrului locuinţelor Christine Boutin, locuieşte într-un apartament de 190 de metri pătraţi dintr-un cartier burghez al Parisului, plătind 6,30 euro pentru metrul pătrat, faţă de 20-30 de euro în medie în zona respectivă.

    Ministrul locuinţelor a explicat că apartamentul i-a fost închiriat lui Bolufer în 1981 la tariful fixat de Regia imobiliară a Parisului.

    Aceste dezvăluiri au provocat rumoare, în contextul în care mii de persoane dorm pe străzi în Franţa şi asociaţiile umanitare acuză guvernul că nu face suficient pentru aceşti oameni.

    Sursa: NewsIn

  4. 500 de militari din Galaţi pleacă în Afganistan, într-o misiune de şase luni

    500 de militari din Galaţi vor pleca într-o misiune internaţională de menţinere a păcii în Afganistan. Soldaţii români îşi doresc să participe la misiuni internaţionale deoarece câştigă mult mai bine decât în ţară. Un alt motiv pentru care militarii profesionişti români merg în zonele de război este cariera. Prezenţa în Irak sau în Afghanistan conteazǎ foarte mult la dosarul de promovare în grad.

    Militarii Batalionului de infanterie Sfântul Andrei Galaţi sunt la a doua misiune în Afghanistan. Prima a fost în 2005, când soldaţii au trecut prin momente grele, deoarece sublocotenentul Narcis Şonei a murit în misiune. Acum, ei sunt pregătiţi să plece de lângă familii timp de şase luni, având ca motivaţie cariera şi banii.

    "Motivaţia principală e cariera, dă foarte bine la dosarul de serviciu şi nu în ultimul rând banii. Obligaţie militară nu a fost, cariera e scopul nostru acum", spune un soldat.

    "Misiunea este una de menţinere a păcii şi securizare şi face parte din misiunea internaţională de menţinere a păcii în Afganistan", spune Adrian Soci, comandant Batalionul 300 Galaţi.

    Misiunea principalǎ a trupelor româneşti în Afhanistan este să asigure securitatea autostrǎzii dintre Kabul şi Kandahar, principala cale de transport a ţǎrii, vizatǎ de obicei de atacuri ale insurgenţilor.

    Sursa: Realitatea.net

  5. O a treia lege pentru protecţia animalelor a fost adoptată de Senat

    O nouă lege - cea de-a treia - referitoare la protecţia animalelor a fost adoptată ieri în unanimitate de Senatul României. Proiectul prevede transformarea centrelor de eutanasiere a câinilor în centre de protecţie a animalelor.

    Proiectul mai prevede ca animale fără stăpân să fie capturate şi transportate în adăposturi specializate, unde vor fi cazate pe o perioadă de şapte zile. Ulterior, ele pot fi adoptate de asociaţiile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor, dar numai după ce au fost sterilizate, vaccinate antirabic şi deparazitate intern şi extern.

    Eutanasierea este interzisă, cu excepţia animalelor în cazul cărora medicii veterinari constată că suferă de boli incurabile. La votul de ieri au asistat zeci de iubitori ai animalelor.

    Sursa: Realitatea TV

  6. Reacţia Guvernului la problema taxei auto: Cazul României nu e similar cu cel al Ungariei

    Guvernul român consideră că în privinţa taxei auto, cazul României nu este similar cu cel al Ungariei aşa cum a sugerat comisarul european, Laszlo Kovacs. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, spune că oficialul european s-a antepronunţat pe această temă, deoarece nu se cunoaşte dacă România va intra în discuţia Curţii Europene de Justiţie.

    "Am putea considera că prin declaraţiile făcute Laszlo Kovacs s-a antepronunţat, pentru că în acest moment nu ştim dacă acest caz va ajunge în faţa Curţii Europene de Justiţie, după cum nu ştim nici care va fi decizia în cazul în care acest caz va ajunge în instanţă", a afirmat Spătaru.

    Comisia Europeană a trecut, miercuri, la a doua etapă a procedurii de infringement împotriva României în cazul taxei de primă înmatriculare.

    Autorităţile de la Bucureşti au la dispoziţie două luni pentru a se conforma solicitărilor CE, care va înainta, în caz contrar, o plângere la Curtea Europeană de Justiţie.

    Comisarul european pentru taxe Laszlo Kovacs a declarat, tot miercuri, pentru RFI, că banii încasaţi deja în contul taxei auto trebuie daţi înapoi, chiar şi în cazul în care procedurile se opresc înainte de a se ajunge la Curtea Europeana de Justiţie.

    El a precizat că autorităţile române vor trebui să dea garanţii că restituie banii, altfel Comisia Europeana va continua procedurile de infrigment.

    The Money Channel

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...