Jump to content

Regenesis

Inactive
  • Posts

    1,078
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Regenesis

  1. Intre timp m-am orientat catre Dell-ul acesta http://www.evomag.ro/PORTABILE-Laptop-uri/Dell-Laptop-Inspiron-17R-N7110-Intel-Core-i7-2630QM-17.3HD-6GB-640GB-nVidia-GT-525M2GB-BT-67632-XYI726306G64W7HGT525W2BBK.html

    3 ani garantie, caracteristici peste altele din aceeasi bani, de la 6 gb DDR3 pana la procesorul i7 din noua generatie de la Intel. Problema e intradevar ca GT 525 este mai slaba, chiar si cu 2 gb memorie dedicata, decat GT 540.

    Dar pentru siguranta, as ramane cu Dell-ul :)

  2. Salut,

    Apelez din nou la ajutorul vostru, pentru ca sfaturile primite in legatura cu placa video dintr-un topic anterior mi-au fost foarte folositoare.

    Pe scurt, vreau sa cumpar un laptop, dar, din nou, tehnologia m-a depasit si nu mai cunosc diferente dintre procesoare/placi video etc. Plus ca nici nu stiu exact cam ce paine se mananca intre firmele mai mari competitoare, cunostiinte precise ma refer. Si de aceea va cer un mic ajutor. Bugetul este de cel mult 32 de milioane, as prefera (pur subiectiv) hp-urile iar procesorul sa fie din familia celor de la intel (eventual si o placa nvidia) dar nici nu stiu daca sunt modele de hp care incorporeaza astfel de cerinte. As mai vrea ca laptopul sa il pot gasi si la emag sa il pot cumpara de acolo, ca sa nu umblu sa il caut in magazine.

    Am nevoie sa tina loc la un desktop performant, la nivel de gaming, editare video, ma intereseaza viata mai lunga a bateriei dar nu este un criteriu hotarator. Mai mult, decizia trebuie sa o iau din scurt, cel mult doua saptamani, si nu stiu cata documentare voi putea face de unul singur in aceasta perioada ca sa imi formez o opinie buna.

    Va multumesc anticipat.

    Cu respect

  3. Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, probleme la lucru, as mai avea 2 intrebari.

    Cum sunt actual posesor de nvidia, as inclina tot spre placi din aceasta categorie. In schimb, un model 768/192 de la nvidia nu ar trebui sa fie mai slab decat orice altceva 1gb/128?

    In aceeasi masura, ATI 1gb/256 nu ar fi, pe hartie, mai buna decat ATI 1gb/128?

  4. procesor - Core2Duo E8500 3,16

    placa de baza - Asrock 4Core1333-eSATA2

    4 GB RAM - kingston 800

    Actuala placa video, 80% moarta - Nvidia Geforce 9600GT 512/256

    Sursa: Energon EPS 650W

    monitor: LG, 17 inch, 5 ms

  5. Cum actuala placa video este bulita si blocata undeva la o cincime din performante, m-ar interesat sa achizitionez alta noua, intr-un pricerange de 5-6 milioane. Doar ca nu am urmarit deloc piata si as dori sa ma ajutati cu un sfat.

    Cu respect

  6. Salut,

    Mi-a murit acum o luna coolerul de pe placa video, si m-am decis sa schimb tot sistemul de "racire". Asa ca am cumparat un cooler nou pentru placa video, VGA Arctic Cooling Accelero Pro, un cooler nou pentru procesor Cooler Master Hyper TX3 si o carcasa Cooler Master Elite 430 Black.

    Cum nu ma pricep si nu am vrut sa risc, am fost la cineva care se pricep sa mute calculatoarele dintr-o caracasa in alta si sa instaleze coolerele, mai ales ca era vorba despre racire pe placa video, care e mai sensibila de montat. Si mi-a montat omul sistemul, i-am dat drumul, a mers, dar a doua zi cand am stat sa vad mai bine, intervin niste probleme. Orice aplicatie pe care o rulez si care e cat de cat solicitanta imi tine un nucleu din procesor in full load si se misca in frame-uri, desi cand dau la bara CPU usage revine la 0 si totul se misca bine. Nu este cazul ca sa nu pot rula jocurile si aplicatiile respective, pentru ca inainte de a schimba coolerele si carcasa au mers perfect, pe high.

    Am presupus ca e un virus si am reinstalat windowsul. Am pus in loc de Windows 7 Enterprise, Windows 7 Professional cu service pack 1 pus pe el. E vorba de un kit nou si de un instal curat, cu formatarea a C-ului. Problema a ramas in continuare. L-am chemat pe omul care mi le-a isntalat, a scos toate pisele din el, a verificat alimentarile, a curatat totul de praf a schimbat pe alt tray de la sursa, ce mai, a facut tot din punct de vedere hardware si nu a fost nicio schimbare.

    Ce am remarcat impreuna cu el este faptul ca, in jocuri, GPU-ul nu sare de 6% si omul a spus ca procesorul ar prelua din atributiile confratelui sau de la placa grafica si ar avea prea multe de facut odata si de aceea s-ar bloca.

    Pe net nu am gasit nimic, asa ca vin la voi cu speranta ca poate a mai patit cineva asa

    Sistem:

    Intel Core2duo E8500, 3,16

    9600GT512/256

    Un Asrock ca placa de baza, nu ii stiu exact modelul

    4 Gb DDr2

    Driverele sunt la zi, erau si inainte sa instalez windowsul din nou.

    In speranta ca pot gasi o solutie, astept sugestiile sau intrebarile voastre.

    Multumesc

    EDIT: Am postat topicul la Probleme Hardware, pentru ca banuiesc ca problema intervine undeva de aici. Imi cer scuze daca trebuia la Software

  7. Am net de la RDS si doua calculatoare in casa de vreo 3 ani. Si m-am hotarat ca sa nu mai impart netul cu altcineva sa iau un router, cable, nu wireless, ca sa pot avea concomitent. Am ales din ratiuni financiare si din cateva review-uri de pe net modelul RX3041 V2.

    L-am bagat in priza, am bagat cablurile in el (in WAN am bagat internetul) si am inceput sa il configurez. Cum RDS are PPPoE am introdus dupa cum mi-a cerut username, parola, le-am adaugat si l-am terminat de instalat in cinci minute. Am facut aceleasi setari si prin Wizard-ul de conectare, care imi spune conectare in trei pasi bla bla, si prin WAN, unde aveam o optiune in plus (un slide-down bar pe care aveam keep alive, auto-connect si inca o varianta, pe care le-am folosit pe toate, pe rand).

    Problema este insa ca modemul imi apare ca se conecteaza, la status aparand Connecting si cam atat.

    Peste ce pas am sarit de nu pot accesa netul? E o problema de configurare, desi am cam facut toti pasii si din ce commenturi am gasit pe net cum ca ar fi foarte usor de isntalat nu cred ca mai e ceva in plus.

    Va rog, o mana de ajutor.

  8. Salut. Va multumesc din nou tuturor pentru sfaturi. Am dus mesajul mai departe la ??fu` ?i mi-a suplimentat bugetul pana la 10 milioane. De banii aia am luat configuratia de mai jos cu o schimbare: am luat un western digital, 7200 rpm, cache 32 mb de 640 gb in locul Samsungului dat. Am ales placa aceea de baza pentru ca imi dadea o integrata relativ buna. Oricum, pe pc vor rula doar Quark-ul, un Photoshop cs 3 si un messenger.

    Mersi mult baieti :)

    Fa un mic efort si ia asta : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/277782/

    Ai :

    - placa de baza foarte buna, 4 sloturi de memorie RAM, video integrat ATI 4250, porturi USB 3.0

    - procesor dual core caruia ii poti face overclock destul de usor

    - sursa de calitate, silentioasa, o sa iti tina un upgrade viitor(o placa video de exemplu,nu foarte flamanda )

    - 2 GB ram memorie DDR3

    - hard disk foarte rapid,silentios is rece

  9. Va multumesc mult baieti pentru sugestii, arata foarte bine si cred ca asa am sa ma si orientez :)

    Nu pot sa ma abat de la suma prea mult pentru ca pc-ul il cumpar pentru o redactie si sunt in buget fix. Practic in afara de carcasa cd-rom si monitor vreau sa schimb complet pc-ul care exista. One more question. Procesorul vine cu un cooler stock sau trebuie sa cumpar eu separat unul?

  10. Am si eu nevoie de un micut ajutor in crearea unei configuratii. Suma de bani disponibila nu este mai mare de 750 ron, si vreau sa cumpar doar o unitate fara carcasa, cd-rom, cooler, as vrea o placa de baza cu video % sound inclus (dar un video decent, un gforce 7000 sau mai mare).

    Apreciez orice sfat, va multumesc.

  11. Era de asteptat sa fie mai domoala actiunea in primul episod, pentru ca nici nu aveau cu ce lucra. Era culmea sa trateaze pacienti de la spitalul de nebun. Eu cred ca la sfarsitul sezonului 5, au luat in calcul posibilitatea nerealizarii unui urmator sezon, si au lasat lucrurile oarecum inchise, iar acum au fost nevoiti sa se invarta putin in jurul cozii pentru a redresa. Dar dupa promo, episodul 3 se arata a fi unul care sa recaptiveze atentia celor care nu au fost multumiti de primele doua.

    Dar oricum ar fi, House FTW :P

  12. Cel mai asteptat RPG din ultima vreme. Cel putin pentru mine.

    Cat am asteptat am incercat si Two Worlds. Desi cu o grafica obosita si un story nu grozav, seamana in multe aspecte cu Gothic si mi-a facut o impresie buna, insa mai mult doar mi-a starnit pofta pentru Arcania.

    Asteptam.

  13. Procesor: E8600, 3.16

    Placa Video: nVidia 9600GT 512/256

    Placa de baza: Asrock 4Core1333-eSATA2

    Ram: 4GB DDR2, Kingmax 2GB, 800 MHz

    Si acum problema. Aveam 2 placute de 1 GB de Kingmax dual-slot, deci 2 GB de Ram. Am vrut sa mai imi iau inca 2, si am luat o placuta de 2 gb. Am sloturile din placa de baza pe culori, pentru a realiza dual-slotul presupun: portocaliu-verde-portocaliu-verde. Avand placutele de 1 GB ram in sloturile portocalii, am pus-o pe cea de 2 GB in una dintre sloturile verzi. Monitorul a ramas in stand-by. Am pus-o in paralel cu una singura de 1 GB, pe oricare combinatie de aceleasi culori porto-porto, verde-verde. Mergea perfect.

    M-am gandit atunci ca trebuie sa fac dual slot si pentru celalalta placuta. Asa ca am mai cumparat una de 2 GB. Si am pus placutele de 1 gb pe o culoare si cele de 2 gb pe celalalta culoare si supriza: monitorul ramane in standby. A devenit frustranta treaba, pentru ca nu as vrea sa ma apuc sa vand ramii. Care ar putea fi problema? Ca de compatibilitate nu are cum sa fie, toate placutele avand 800 Mhz, si toate fiind Kingmax.

    Mentionez ca am ca sistem de operare Windows Vista si ca am incercat toate combinatiile pe placa de baza intre placute. Momentan rulez cu cele de 2 GB.

    Putin ajutor va rog, ca incepe sa ma enerveze situatia :( .

    Multumesc.

  14. Cel mai probabil nu voi fi in Iasi. Daca sunt, ne vedem.

    Propun oricum sa nu mergeti la Magic Pizza, ci eventual in 4fun, se poate juca si o bila si un bauling pe acolo, nu doar bere. Sau in Master in Copou.

  15. Am primit in ultima vreme mai multe PM-uri in care ori mi s-a reprosat faptul ca sectiunile devin monotone, ori ca ar trebui ceva schimbat. Am ramas dator cu raspunsul la cateva din aceste PM-uri, dintre care unul sigur lui wizzX.

    Si acum vine partea juicy. Daca aveti idei/sugesti/propuneri pentru sectiunea de Jocuri, sau pentru oricare dintre subsectiunile aferente le spuneti aici, le discutam impreuna, le alegem pe cele mai bune si eu le pun in aplicare pe cele care pot direct, cu restul ma duc mai departe si se discuta in alte "cercuri".

    Asta trebuia sa fac cam la inceput, dar am preferat sa fac curatenie. Insa nu am un aspirator suficient de mare si nici timp destul sa matur :P.

    Va astept pe toti cu sugestii, sa vedem ce reusim sa facem.

  16. Pure, desi ai antecedente suficiente nu iti dau warn de data asta, scapi doar cu un avertisment. Daca se mai intampla, primesti suspend direct.

    In alta ordine de idei, exprimati-va parerile fara a ajunge la jigniri, dar fara a fi nici prea drastici.

    Nici mie nu mi-a placut Pro Street deloc, pentru ca nu este ceea ce a oferit seria NFS pana atunci. A impus o monotonie. Desi pana atunci era arcade, cu Pro Street a incercat sa se apropie macar sub mici aspecte de simulatoare, si nu prea le-a iesit, au recunoscut chiar ei ca jocul a fost un bust.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...