Jump to content

lowlIfe

Inactive
  • Posts

    350
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lowlIfe

  1. Tu ai zis ceva de genul dar ai specificat ca ambele calculatoare trebe sa se logheze la serverul PPPoE al lui RDS care este total gresit ... sa teloghezi cu acelasi user si pass de pe 2 calculatoare inseamna sa clonezi din cate stiu eu ... si nu cred ca la RDS se poate "clona".
    Acelasi lucru il sustine si trayan1989. Nu m-am gandit si nu am scris asa ceva. Poti sa imi dai quote exact la fraza in care sustin eu asa ceva? (inainte de a incerca, sa iti reamintesc ca reteaua locala RDS - 10.x.x.x, nu este conexiunea PPPoE, este o retea ca oricare alta, printr-un router se permite accesul nelimitat al oricator calculatoare la aceasta retea - este principiul de functionare al unui router, motivul pentru care a fost inventat).

  2. Uite aici inca un link in care inca cineva si-a rezolvat exact aceeasi problema exact in felul descris de mine.

    Nu, nu am router si n-am folosit un router mai mult de 5 minute :P. Sunt insa chestii elementare si logice de retelistica. Metoda ta nwradu este la fel de buna si nu contrazice cu nimic ceea ce am spus eu.

    Mai fac o data quote la ceea ce ai spus mai devreme

    nu cred ca se poate intampla ca toate calculatoarele conectate la el sa vada reteaua 10.10 a RDS-ului, asa cum zice lowlife, pt ca doar routerul vede acel IP si retea, iar calculatoarele au IP-uri de forma 192.168... Varianta lui lowlife nu merge deloc.
    Poate ai gresit exprimarea, poate te grabeai... dar din ceea ce spui demonstrezi ca habar nu ai ceea ce e un router.

    trayan1989: nesimtirea nu se premiaza. Daca ai ceva de argumentat poti vorbi si frumos.

    L!nuX: poti sa imi explici mai in detaliu care este diferenta intre ruta si conexiune (eventual intr-un PM ca deja se deviaza)

  3. Am rezolvat problema

    Trebuia sa bifez in connexiunea BB PPPoE 'Allow' iar pe pc 2 setarile trebuie sa fie automat altfel nu merge

    GG :hello: :beer:

    Trebuie setat 'Allow other users to connect through this computer's Internet connection'???????? Un simplu ICS deci... Wow... n-as fi crezut ca merge. Poti sa ne explici mai in detaliu cum ai procedat? Dar in cuvinte simple te rog pentru ca aici pe forum sunt persoane care au probleme serioase cu intelegerea basics-ului in retelistica....

  4. ... nu cred ca se poate intampla ca toate calculatoarele conectate la el sa vada reteaua 10.10 a RDS-ului, asa cum zice lowlife, pt ca doar routerul vede acel IP si retea, iar calculatoarele au IP-uri de forma 192.168... Varianta lui lowlife nu merge deloc.

    Acum foarte serios (si offtopic :P) stie cineva ce e ala un router si care este principiul de functionare?

    Uite aici un link in care se demonstreaza ca ceea ce am zis eu este perfect valabil.

    Nwradu reteaua interna a RDS-ului (10.x.x.x) va fi 100% vazuta printr-un router pentru simplu motiv ca acesta este principalul rol al acestuia (de a crea o ruta... :P), pentru asta a fost inventat.

    trayan1989... baiatule... invata sa citesti mai cu atentie... si daca nu intelegi din prima... nu renunta, reciteste.

  5. Probabil ca ambele calculatoare (reteaua de acasa) vor vedea reteaua interna a RDS-ului (10.x.x.x) dar doar unu va putea sa foloseasca conexiunea PPPoE (in sensul ca pe rand, nu in acelasi timp) ceea ce nu ar fi o problema atata timp cat se poate da share la conexiune.

    In concluzie: conexiunea PPPoE nu cred ca se seteaza pe router ci ramane setata ca si pana acum pe calculatoare.

  6. bun ms si un driver? :D

    Nu vrei sa-ti facem un CD si sa ti-l trimitem prin Cargus? Cred ca ti s-au spus destule detalii despre modelul respectiv ca sa iti gasesti si singur... :D

  7. Problema : dak tzin "Internet Zone Security " pe high .. am probleme in cs .. ( un fel de lossuri ... pierde conexiunea pentru f putzin timp ... ) ...dak o las pe medium -> merge "ca uns" ...

    Ceva sugestii? .. cred k este din porturi ...

    e zone alarm 6.5.722.000

    Ai vreun motiv serios pentru a tine un firewall? Din cate vad ai probleme... ai incercat sa vezi ce bine functioneaza un calculator fara un asemenea program?

    Se pare ca nimeni nu tine cont de faptul ca orice port este "by default" inchis pana in momentul cand este in mod explicit deschis de un program. Poate ar trebui sa ai mai multa grija in ceea ce priveste programele rulate (si implicit porturile deschise de acestea).

    incearca sa lasi libere toate de la 27000 la 28000

    Poate ar trebui sa dea Allow de la 0 la 65000 :P =))
  8. OFFTOPIC: Memoriile DDR (double data rate) de 400 functioneaza la 200Mhz dar avand in vedere ca fac doua operatiuni pe ciclu de ceas (de aici si numele de DDR) sunt catalogate la 400. Poate nu e prea stiintifica exprimarea mea... dar cred ca se intelege despre ce vorbesc :P. In concluzie: la procesorul tau lasa memoriile sa functioneze pe defaults (400Mhz)

    ONTOPIC: te-ai uitat la cum e setat modul AGP? (8x sau 4x) (doar o idee ... oricum nu cred ca ar afecta prea mult)

  9. Pai in loc sa foloseasca pt extern conexiunea lui care merge incet, o foloseste pe a prietenului, care are banda mare, pt a aduce fisierele cerute. E o chestie foarte smechera daca gasesti pe cineva sa fie de acord cu faza asta.

    Acum m-ai facut si mai curios :P. Cand se conecteaza la prietenul respectiv (folosindu-l ca proxy sau orice altceva) nu va utiliza tot conexiunea RDS cu viteza limitata?

  10. ok radu hai satzi spun cate ceva: suntem 8 insi care stam in blocuri lipite una de altu.. tinem hubu` doar pt noi astia(cartieru` avand 15 persoane(majori 16-18 ani) ) :P doar simpla chestie ca la noi sa bagat fibra de o saptamana si nu merge bine... :) e bine si 3-4 MB\s ... de la prieteni :)

    Si dupa cum ziceam.... fara sa ai nevoie de programe suplimentare... cel care tine hubul se uita cum se numeste acel calculator (ex. HUBUL) iar in clientul de DC++ te conectezi la .... 'HUBUL' (:P)... fara IP-uri si alte programele.

  11. Veti avea viteza mare doar daca suntetii toti la RDS cu fibra optica.

    Daca e asa poti pune un IP fix pe placa de retea interna (nu la conexiunea PPPoE). Te uiti ce IP si Subnet mask ai alocate momentan si pui ceva similar (la mine e ceva de genul 10.40.64.x cu 255.255.240.0). Si de asemenea sa nu uiti de gateway (10.40.64.1 in cazul meu)

  12. shutdown -s -t 30

    Comanda asta iti inchide calculatorul peste 30 de secunde.

    shutdown -s ->il inchide imediat

    Poti lua prima comanda si modifici numarul de secunde sau faci un scheduled task cu a doua pt ce ora te intereseaza

  13. ca sa nu editezi manual....fa in felul urmator:

    intra in xp>control panel>system>advanced>start up & recovery>settings>pui sistemul de operare dorit (vista) ca implicit si stergi "time to dispaly list..." ar trebui sa mearga asa!

    bafta.

    PS...poti sa modifici fisierul de pe c boot.ini..d.ar mai bine prima varianta

    Din cate am vazut Vista instaleaza un nou bootmanager (mult mai avansat :P). Boot.ini nu mai are nici o treaba... decat eventual dupa ce ai selectat XP-ul in lista de bootare (ceva de genul bootloader-ul de la Vista incarca boot.ini doar doar cand rulezi XP-ul)... Gata k deja ma doare capul... :P

  14. Din cate am citit in cartea tehnica, se recomanda ca odata la 10 minute, in stare de inactivitate sa fie pornit screenssaver-ul. Stiam ca la monitoare CRT nu este recomandat. La LCD vad ca da. Voi il folositi ?

    Parerea mea personala: scrensaver-ul e o pierdere inutila de putere de procesare si un stres pentru placa video (si pentru monitor de altfel intr-o anumita masura :P)

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...