Jump to content

Odyzzeus

LinkManiac
  • Posts

    2,143
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by Odyzzeus

  1. Eh, ce vremuri erau in urma cu vreo 15 ani si ceva! 😄 Cate zile si nopti piedute! Cati neuroni am prajit si eu pe aici !! 🤣

    Nu am mai dat pe aici de multa vreme, dar ma bucur sa vad ca inca mai joaca lumea MU

    Si inca mai sunt veterani prezenti, in frunte cu Lance 😋

    Nice to see you all again, guys!

    • Upvote 1
    • Love 2
    • LinkMania 3
  2. Bună seara,

    Pentru a clarifica și lămuri situația de incertitudine existentă cu privire la server, echipa MU Online dorește să vă informeze nu ne oprim aici și că se fac demersurile interne necesare de reorganizare a echipei și a activității pentru a continua cu noul server de MU Online.

    Dorim să mulțumim tuturor celor care au contribuit până acum la server și sā facem în așa fel încât sā ducem mai departe munca depusă până acum.

    Așa cā, vă așteptăm să fiți în continuare alături de noi pentru a pune la punct împreună noul server de MU.

    Echipa MU Linkmania

     

    • Like 2
    • Thanks 3
    • Upvote 3
    • România 1
    • Love 1
    • LinkMania 3
    • Haha 1
    • Sad 1
    • Downvote 1
  3. Pe vremuri, începând de la 6 ani până pe la 10-11 ani am făcut înot, mai apoi, de pe la 12 ani până am mers la facultate am practicat handbalul, deci pot spune că sunt sporturile mele preferate, pentru că le cunosc foarte bine.

    După o lungă pauză, am reînceput în urmă cu vreo 2 ani și ceva să fac din nou sport, alergare, forță, exerciții bodyweight etc, ceea ce mi-a schimbat și aspectul dar și modul în care gândesc. Sunt mai mulțumit, mai încrezător, mai hotărât în toate domeniile. Recomand tuturor să își folosească timpul liber și pentru activități fizice, sunt life changing

    • Upvote 1
  4. Ultima carte citită e Mika Waltari, Secretul împărăției, un roman istoric, cu un pretext religios, foarte capitivant și interesant

    secretul-imparatiei-top-10_2_fullsize.jp

     

    În prezent sunt pe la jumătatea romanului Romanul, de același autor, un fel de continuare la Secretul împărăției, la fel de interesant și captivant, epoca decadentă în Roma - Claudius, Nero.

    romanul.jpgromanul_2_fullsize.jpg

     

     

    • Upvote 4
  5. Eu am înțeles așa din toată situația:

    1. Ai luat suspend în joc pentru expresia „sa îți umplu gura”, care indiscutabil e meritat deoarece este evidentă intenția de jignire.

    2. Cu toate că e evidentă jignirea și tu știi foarte bine ce ai intenționat când ai folosit acele cuvinte, ai făcut reevaluare ca și cum nu ai greșit cu nimic, iar moderatorul nu a știu ce face când ți-a dat suspend. E dreptul fiecăruia să ceară reevaluare, dar e cam aiurea să faci tam tam într-un caz destul de clar și să acuzi moderatorii că habar nu au ce fac.

    3. Discuția la reevaluare ai purtat-o pe un ton zeflemitor, iar expresii la adresa lui Kitte gen „păpușico” nu își au locul, această atitutine și expresiile folosite ducând la suspendul inițial de 2 luni.

    4. După reclamația ta din această secțiune suspendul a fost redus la câteva zile, el expirând azi.

    5. Dacă ne uităm în warning logul tău vedem că ai mai fost avertizat și cu alte ocazii pentru comportament necorespunzător pe forum, deci nu e prima dată.

    Părerea mea. Suspendul de 2 luni poate a fost prea sever, deși probabil că orice durată s-ar fi dat, tu tot nu înțelegi unde este problema ta, sau care este motivul pentru care ai fost sancționat. Așa că, indiferent că e 2 luni sau 7 zile, tot nu te determină să îți corectezi comportamentul în comunitate.

    Înțeleg că sancțiunea expiră azi. Dacă nu ar fi expirat azi, ți-aș fi recomandat:

    a. Să fii sincer cu tine însuți măcar legat de suspendul primit în joc. Tu știi ce ai spus și de ce ai spus ce ai spus. După ce faci acest exercițiu de sinceritate, vezi dacă ai primit sau nu suspendul pe merit în joc.

    b. În funcție de răspunsul de la lit. a, vezi apoi dacă reevaluarea ta era justificată sau nu și dacă atitudinea cu care ai venit pe forum să acuzi staff-ul că a greșit și nu știe ce face, e adecvată sau nu.

    c. Vezi dacă apelative precum „păpușico” și alte asemenea sunt ok a fi folosite la adresa unui membru al staff-ului, chiar a unui manager.

    În funcție de răspunsurile tale la a, b și c aș putea aprecia dacă suspendul tău pe forum te poate ajuta să îți corectezi compartamentul pe forum sau nu și l-aș modifica/revoca.

    Indiferent că faci sau nu analiza de mai sus sau nu, eu consider că nu e normal să ai un comportament ca al tău pe forum, ca atare sunt de acord că sancționarea ta nu a fost greșită. Durata de 2 luni poate a fost prea mare, dar ea a fost redusă. Altceva nu văd ce aș mai putea adăuga

     

    • Upvote 1
  6. Fiecare sancțiune o vezi la warnings, tu ai luat DPA pt 5 zile pentru reply-ul de aici

    Cum in warning logs apare mentiunea „Acknowledged”, înseamnă că ai aflat despre ce este vorba.

    La mesajele private, e posibil ca membrul staff-ului căruia i-ai scris sa aiba dezactivata mesageria privata.

    Cu atitudinea pe care o ai și în acest mesaj, nu e de mirare că ai primit restricția la postare...

     

    • Upvote 1
  7. Aici de regulă se reclamă sancțiunile de pe forum, nu cele din jocurile comunității. Pentru fiecare joc există secțiuni dedicate pentru acest lucru. 

    Cum @Polestar putea explica mai clar de ce suspendul e corect la Banați, dar nu a făcut-o, îți spun eu acum că ceea ce invoci tu sunt doar niște mici tertipuri. Dacă tot vorbim de bun simț, mie mi se pare că, dacă ai văzut numele tău scris pe chat (chiar dacă nu cu litere mari și mici) urmat de întrebarea dacă ești on, era ușor să apeși vreo 3-4 taste și să spui că da. Asta dacă nu erai afk... Soluția lui @oicke corectă, ar fi fost aiurea să spună că întrebările nu îți erau adresate doar pentru că nu era numele scris și cu litere mari si cu litere mici....

    Subiect închis

  8. În urma verificărilor efectuate și a discuțiilor purtate cu persoanele implicate în povestea cu wcoins, pe baza informațiilor rezultate din loguri și a conduitei ulterioare a persoanelor vinovate, în cadrul managementului MU s-au decis următoarele:

    1. Ancient - 7 zile suspend pentru comportament lipsit de fairplay; Suspendul este redus pentru că a recunoscut imediat și din proprie inițiativă greșeala și a returnat wcoins;

    2. Waldo, TarkanRF, nistoRtw și Pustiu - fiecare 10 zile suspend pentru comportament lipsit de fairplay; Suspend redus pentru că a recunoscut fapta după ce a fost contactat de staff și a returnat wconis;

    3. Nebuna, BlackBK și UrsuleT  - cate 14 zile suspend pentru fiecare caracter pentru comportament lipsit de fairplay; a recunoscut greșeala după ce a fost contactat de staff și a returnat wconis, dar numai parțial;

    4.  UnDeaD - 14 zile suspend  pentru comportament lipsit de fairplay; A recunoscut greșeala după ce a fost contactat de staff și a returnat wconis, dar nu pentru toate caracterele.

     leutzu666 - 50 zile suspend pentru comportament lipsit de fairplay; a refuzat dialogul și returnarea wconis pentru acest cont. Aceeași persoană cu UnDeaD;

    5. Isabelle , Liberty , LanFigure,  EmoBoy,  LeThaL - 50 zile suspend pentru comportament lipsit de fairplay; caractere pe același cont; persoana a refuzat dialogul și returnarea wcoins;

    6. Fuzuki , georgiana ; JetLee ; alcholic , alcholica - 50 zile suspend pentru comportament lipsit de fairplay; caractere pe același cont; persoana a refuzat dialogul și returnarea wcoins;

    Suspendurile sunt date în funcție de vinovăția fiecăruia și de comportamentul avut ulterior. Persoanele care au recunoscut și reparat paguba, au fost pedepsite mai ușor. Celelalte au fost pedepsite mai sever. 

    Pentru a nu mai exista discuții suplimentare, precizăm că toată povestea cu wcoins a avut loc între 9-16 noiembrie 2016, nu înainte și nu după aceste date.

    Recomandăm celor de mai sus să evite pe viitor implicarea în situații de acest gen sau alte abateri grave. Considerăm pedepsele de mai sus un antecedent serios care va cântări greu la viitoare eventuale sancțiuni.

    • Upvote 2
    • Downvote 4
  9. Situația nu era una albă sau neagră, pentru că atunci o decizie era ușoară. Adică, ai o regulă, regula a fost încălcată (sau nu), deci se dă suspend (sau nu).
    Pentru clikerul ăsta sau altele nu avem regulă. Teoretic ele ar fi permise, pentru că nu funcționază modulele de tip hack.

    Avem regulă doar pentru hack, dar acest clicker nu se încadrează la hack. Pentru clikerul propriu zis nu se putea da suspend, mai ales că toate verificările au arătat că este benign. Singura problemă a apărut după ce colegii mei l-au testat în detaliu și au ajuns la concluzia că oferă avantaje notabile la crescut, față de helper. Abia la acest moment s-au mai conciliat opiniile la nivel de staff și s-a considerat că s-a profitat (conștient cred eu) de un program în detrimentul celorlalți jucători.

    Nu s-a pus problema de mușamalizare, deși ieșirile nefericite ale unor colegi au putut da un semnal în acest sens. Se poate discuta la nesfârșit pe speța asta, cu opinii pro/contra. De aceea, cred că cel mai bine renunțăm la a permite astfel de aplicații. Este o soluție simplu de pus în practică și de gestionat și așa toată lumea joacă cu aceleași „unelte”. Diferența o face skill-ul fiecăruia

    • Upvote 2
  10. Când deschizi secțiunea pentru reevaluare plângeri, găsești acolo mai multe reguli pentru deschiderea unei discuții în acea secțiune. Unele reguli de acolo spun și cine poate face un topic și ce trebuie să conțină. Prin faptul că ai cerut reevaluarea unei plângeri în care nu ai fost implicat direct, ai încălcat următoarele:

    Quote

    Reguli pentru reevaluări ban-uri (suspend-uri)

    • În această secţiune se deschide un topic doar dacă aveţi un suspend/cont blocat/filtru pe ip pe care îl consideraţi nedrept. Va iniţia un astfel de post doar cel care se consideră nedreptăţit, parte implicată în plângerea/evenimentul care a condus la acea pedeapsă. Se va menţiona la ce caracter/cont/ip va referiţi.
    • Nu se acceptă posturi făcute în numele altora şi nici posturi din partea persoanelor neimplicate direct în incident.

     

     

     

     

    • Upvote 2
  11. Redeschid topicul.

    Eu sper că spiritele s-au mai calmat. Mai sper că, atunci când sunteți nemulțumiți, să veniți să discutăm civilizat, doar așa putem rezolva probleme. Recurgerea la atacuri, limbaj trivial și acuzații aiurea nu ne ajută nici pe noi, staff-ul și, iată, nici pe voi, pentru că riscați sancțiuni. Cu unii din voi am vorbit civilizat pe PM fără probleme, deci se poate.

    Deci, have fun, pentru asta suntem toți aici !!

    • Upvote 7
  12. Faptul că ați fost avertizați, apoi vi s-a închis topicul, s-a redeschis, ați fost averitzați din nou și nu ați ținut cont de aceste avertizări, cred că justifică măsura închiderii topicului. Despre asta nu cred că are rost să discutăm acum. Putem să discutăm doar despre o eventuală redeschidere a topicului. Ok, discutăm.

    Puteți spune că e nedrept ca pentru greșelile unora să sufere tot guildul. De acord, nu e corect. Dar, pentru schimba lucrurile trebuie să ne spuneți ce garanții puteți oferi că, dacă deschidem topicul, încetează postările neregulamentare, mai ales cele la adresa staff-ului? Adică, ce veți face voi la nivel de guild pentru a responsabiliza pe cei ce postează acolo să nu mai derapeze de la reguli?

    • Upvote 4
  13. Pentru a slăbi - de fapt, mai corect, pentru a da jos grăsimea - există principiile de bază spuse mai sus. În primul rând este raportul caloric, care trebuie să fie sensibil în deficit. Contează și calitatea caloriilor, adică sursa lor. Nu e tot una caloria din zahăr de ex, pe care ficatul o transformă în țesut adipos sau caloria dintr-o chestie naturală (legume, carne, lapte, ouă etc).

    Am făcut și eu sport de performanță și am mâncat enorm în acea perioadă, fără ca greutatea mea să sufere mari modificări. Modificările au apărut după ce m-am lăsat de sport, trepat, de-alungul anilor, luând kilograme peste kilograme în greutate. În urmă cu vreo 10 luni am spus STOP și de atunci am dat jos 24 de kilograme, păstrându-mi masa musculară cam la fel. Am observat că, dacă vrei să dai jos preponderent grăsime, merge mai greu. Alții dau jos fără să se gândească la masa musculară, pe care zic că o pun apoi la loc. Eu am ales să o păstrez, cât pot.

    E mai greu până te apuci de treaba asta, apoi e ușor. Nu am ținut nicio dietă sau alte asemenea. Am fost atent la ce mănânc (fără sucuri, fără dulciuri și alte asemenea, decât ocazional), și când mănânc. De ex, carbohidrați mănânc în prima parte a zilei, seara nu, decât dacă cumva fac un antrenament, atunci mănânc și carbs. Dar, am mâncat de toate, de la sarmale la salată de vinete, dar cu măsură și în general în prima parte a zilei, până la prânz. Seara am fost cuminte, în ideea că nu am nevoie de energie pentru somn, așă că, no carbs.

    Evident, am făcut multă mișcare, de la forță (pentru masa musculară) la cardio (dar intens, nu de durată - 10 minute alergare mai alertă, de ex), la bodyweight only exercises. Deja devine un fel de stil de viață. După ce am văzut ce proiect de durată este datul kilogramelor jos, nu voi mai deveni supraponderal a doua oară, nici la bătrânețe. It's a promise to myself :)

    • Upvote 1
  14. 2 hours ago, Jardell19 said:

    uite @Odyzzeus 

      Warn pentru ca am incercat sa fac ceva sa ne distram si noi sa nu mai fie asa mare cearta , cum sa inteleg asta unde ma vede imi da warn domnul @Alex86 peste tot unde ma vede cum ar trebui sa reactionez acum ? Sincer 

    Dacă asta e principala problemă a comunității, că tu ai luat warn pentru un topic de caterincă postat într-o secțiune de discuții serioase....

    Serios acum, există topicuri de chat și de caterincă în alte locuri, (vezi Guilds sau Free chat) nu mai trebuia unul la sugestii. Nu e nimic greșit la acea sancțiune primită. Despre asta vrei să discutăm aici?

  15. Azazel, îngerul răului - Youssef Ziedan

    Povestea tânărului Hypa – care merge la Alexandria să studieze medicina şi teologia şi devine călugăr creştin – se petrece în secolul al V-lea. Într-un cadru mai amplu, cartea descrie de fapt impunerea puterii şi religiei creştine în lume: un roman istoric ce punctează distrugerile şi cruzimile pe care le-au produs creştinii în încercarea lor de a se afirma, încercare soldată cu dărâmarea barbară a vestigiilor culturii romane.

    Spoiler

    Un autor musulman despre începuturile violente ale creştinismului

    Povestea tânărului Hypa – care merge la Alexandria să studieze medicina şi teologia şi devine călugăr creştin – se petrece în secolul al V-lea. Într-un cadru mai amplu, cartea descrie de fapt impunerea puterii şi religiei creştine în lume: un roman istoric ce punctează distrugerile şi cruzimile pe care le-au produs creştinii în încercarea lor de a se afirma, încercare soldată cu dărâmarea barbară a vestigiilor culturii romane.

    «În acest roman, am descris omul prizonier în spatele barierelor ridicate de istorie şi ideologie, al tradiţiilor şi al fetişurilor etnice şi religioase care fac să se pervertească esenţa însăşi a naturii umane. Am vrut să aduc un plus de înţelegere asupra omului care se condamnă la autodistrugere, uitând că, înainte de a fi tradiţie, idee şi credinţă, el trebuie să rămână ceea ce este: om.»
    Youssef Ziedan

    «Youssef Ziedan este primul romancier musulman care abordează, cu un profund simţ estetic, problematica teologiei creştine. Este primul musulman care, prin mijloacele cuvântului scris, încearcă să propună soluţii pentru marile probleme ale creştinismului în general şi ale ortodoxiei orientale, cu precădere.» Mitropolitul Yohanna Gregorius

    Comparată deopotrivă cu «Codul lui Da Vinci» de Dan Brown şi «Numelui Trandafirului» de Umberto Eco, cartea a stârnit reacţii complexe: pe de-o parte, ea a fost lăudată din punct de vedere literar, pe de altă parte, atacată ideologic, considerată drept instrument de atac împotriva Bisericilor creştine orientale.

    Scriitorul egiptean Youssef Ziedan este profesor de filosofie islamică şi director al Departamentului de manuscrise al Bibliotecii din Alexandria. A semnat până acum un impresionant număr de studii şi eseuri de specialitate. În 2008, a publicat «Azazel, îngerul răului», titlu încununat cu prestigiosul Premiu internaţional Booker pentru romanul arab. Apariţia cărţii a stârnit vehemente polemici, îndeosebi din partea cercurilor ortodoxiei orientale, care au văzut în această scriere literară o insultă la adresa creştinismului adusă de un autor musulman. Deşi s-a cerut interzicerea romanului în Egipt, el s-a bucurat de un interes major din partea cititorilor, devenind un bestseller.


    Sursa

     

  16. Cred că putem doar presupune cu temei că nu suntem singuri. Adică, într-adevăr universul este imens, aproape incomprehensibil de extins. Sunt pe cer stele mai multe decât toate firicelele de nisip de pe toate plajele din lumea asta. Un număr de nepronunțat. Între atâtea stele este cel puțin probabil să existe stele de mărimea soarelui nostru cu planete aflate la distanța optimă de soare (Goldilocks zone - nici prea cald, nici prea frig) pentru a permite existența vieții, chiar a vieții intelingente. Mă rog, a vieții așa cum o cunoaștem noi, poate există forme pe care nu le cunoaștem încă.

    Când mă gândesc la problema asta, îmi tot aduc aminte de replica din filmul Contact:

    „I'll tell you one thing about the universe, though. The universe is a pretty big place. It's bigger than anything anyone has ever dreamed of before. So if it's just us... seems like an awful waste of space. Right?”

    Da, ar fi o teribilă irosire de spațiu :) Și eu cred că e mai probabil să existe viață dincolo de planeta noastră decât să nu existe. Poate chiar în sistemul nostru solar, vezi satelitul Europa, care se presupune că are un ocean sub calota de gheață, ocean mai adânc decât cele de pe Terra, ocean care nu a fost explorat încă... Cine știe?! :)

  17. Păi nu ar trebui să ne certăm, nu folosește la nimic. Ar trebui să fim cu toții conștienți că îmbunătățirea lucrurilor este în interesul tututor. Și schimbările se pot face pas cu pas, o problemă rezolvată, apoi altă problemă și așa mai departe. S-au făcut multe de la început, dar nu toate. Unele poate nu au avut rezolvare, altele poate au fost doar amânate, altele poate au fost rezolvate neinspirat. Hai să nu ne legăm tot timpul de ce a fost, hai să vedem ce putem face acum și în viitor.

  18. @Jardell19 aici este o secțiune în care se poate discuta despre problemele serverului. Nu a spus nimeni că serverul actual este perfect sau că echipa care îl are în „gestiune” ar fi ea perfectă. Nu, nu sunt lucruri perfecte, sunt lucruri care pot fi îmbunătățite. De aceea, cel mai normal ar fi să vii (tu și alții) și să spuneți concret, asta e problema, vrem o rezolvare, uite asta ar fi soluția. Și așa avem un punct de plecare pentru eventuale discuții care se pot concretiza în soluții concrete aplicate.

    Dar, când vii și spui doar că „adminii sunt săraci cu duhul”, „serverul e plin de buguri”, „regulamentul e o tâmpenie” nu rezolvi mare lucru, pentru că vorbești de chestii generale, lipsite de concretețe, la care e greu sau imposibil să vii cu o rezolvare concretă.

    Deci, hai să discutăm pe probleme concrete și să găsim soluții concrete.

    • Upvote 3
    • Downvote 1
  19. Cred că dacă privim lucrurile din perspectiva corectă, vom găsi mai ușor cum stau lucrurile. Discuția de față a pornit de la următorul raționament: preluarea durează 5 minute, deci eu am dreptul să fiu afk 5 minute, iar cei care cheamă un admin să mă mute de pe spot îmi încalcă dreptul meu de a sta afk 5 minute.

    Fals. Jucătorii nu au dreptul să stea afk 5 minute, jucătorii trebuie să stea online. Regula cere 5 minute la printuri pentru că am estimat că acesta este un timp suficient pentru a demonstra că cineva e afk, nu pentru a recunoaște jucătorilor dreptul de a sta afk 5 minute. NU există un asemenea drept.

    Deci, dacă privim lucrurile din perspectiva asta, nu are relevanță mare că vine un admin și te mută de pe spot după 3 minute, din moment ce tu nu ai dreptul să stai afk. E greșeala ta, e și ghinionul tău că te-a prins un GM pe spot și vei suporta consecințele aferente.

    Dar am înțeles și ce te deranjează de fapt. Faptul că cineva profită de un GM pentru a nu face el preluare și de a obține mai ușor un spot. Dar pentru asta, dacă se demonstrează că respectivul nu are preluare, se poate pune în discuție lipsa sa de fair-play, inducerea în eroare a adminului și alte asemenea, putându-se ajunge la sancțiuni cu suspend. În rest, nu văd o problemă din faptul că cineva cheamă un GM pe spot pentru a-l ajuta să scape de cineva AFK, în fond ăsta e rolul adminilor, de a veni în ajutorul vostru, a celor care sunt online în primul rând, nu a celor afk.

    • Upvote 1
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...