Jump to content

Saber_Trail

LinkManiac
  • Posts

    255
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Saber_Trail

  1. As vrea sa vad cum se comporta si Japonia intr-un razboi . Ei sunt foarte inteligenti si cred ca ar avea o sansa mare ...

    e mult mai puternica China si chiar Japonia la ora actuala..

    TiberiuC' date='Jan 7 2007, 23:43' post='1662374']

    Cred ca nici Japonia nu e de neglijat

    Nu stiu cate stiti voi despre Japona, dar aici se discuta problema celei mai mari puteri mondiale. Daca era diferentiat, mai precis: putere economica, capacitati tehnologice, nivel de dezvoltare, sunt de acord, intra si Japonia in calcul. Dar cea mai importanta componenta cand vine vorba despre o mare putere este cea militara. Japonia la capitolul armata sta prost chiar foarte prost. De alt fel intreaga aparare japneza este incredintata americanilor, in caz ca este atacata Japonia este aparata de SUA pentru ca singura nu prea e capabila.

    Nu cred ca ca stiti faptul ca la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, Japonia nu a mai avut dreptul sa se inarmeze decat in masura asigurarii ordinii interioare.(masura este inca valabila)

    Caatare, armata japoneza, desi existenta este chiar mai mica decat cea romana de acum 2 ani (ca de atunci a scazut numarul cadrelor militare in mod considerabil in Romania). Va dati seama ca o armata ca a noastra la o tara cu o populatie ca a Japoniei este infima. Ca dotari nu ii pot depasi pe americani pentru ca toata dotarea armatei japoneze este incredintata tot Statelor Unite.

    Caatare nu cred ca Japonia poate fi luata in calcul.

    Zi-mi si mie, daca tot stii asa multe, care e relevanta de a avea destule arme nucleare pentru a distruge pamantul de 2000 ori? Nu ar fi banii aceia cheltuiti mai bine in creerea altor arme sau modernizarea armatei? Ca sa nu zic de ceva absurd, cum ar fi educatie sau cultura.

    Posturile mele sunt bine documentate si argumentate. Daca insistati sa faceti comentarii, va rog sa le faceti cu bun simt si daca nu cer prea mult as vrea ca si acele comentarii sa fie argumentate ! Multumesc ! :tiphat:

  2. 1. Indiferent cat de prost este sistemul educational american si indeferent cat de prosti sunt americanii, ei "importa" 15 000 de oameni bine pregatiti in toate domeniile. Un exemplu elocvent mi se pare cel al lui John Dimitri Negroponte fostul "United States Director of National Intelligence" echivalentul "Comunitatii Nationale de Informatii". El a fost nascut la Londra dintr-un tata grec si o mama de origine romana, de altfel, doama Negroponte traieste in Romania acum.

    2. Super-puterea mondiala in momentul de fata (unica) este fara indoiala SUA ! Este adevarat ca Rusia are control asupra Uniunii Europene prin gazul si petrolul furnizat, dar SUA nu este de loc afecatata de aceasta pozite a Rusiei. In schimb Rusia este in pericolul de a-si pierde intreaga piata de desfacere in orientul mijlociu si intreaga Asie. Singura tara pe care SUA nu o are sub control din orientul mijlociu este Iranul. Rusia poate influenta Uniunea Europeana, dar este departe de a influenta SUA. In schimb, SUA este la un pas de a pune probleme mari Rusiei. (pentru cei interesati cautati informatii despre planul American numit " The End Game", ma tem ca nu am timp acum sa scriu destul cat sa va lamuresc)

    3. Din punct de vedere militar nu este chiar simplu. SUA are o armata foarte moderna, cea mai buna din lume. Rusia nu e cu mult in urma. Arme nucleare au ambele tabere destule. Se estimeaza ca Rusia ar avea destule cat sa distruga Pamantul de vreo 2000 de ori, SUA de 3000 (stiu ca suna exagerat, dar va asigur ca nu este asa, unele surse sugereaza chiar mai mult). De fapt ajunge sa fie distrus o data ca este unul singur, nu 2 sau 3 mii, deci numarul armelor nucleare este irelevant. China are o armata numeroasa si disciplinata si nici cu dotarea nu sta rau, dar inca nu ameninta dominatia Americana asupra planetei, totusi cred ca nu va dura mult pana cand o va face !

    4. Din punct de vedere economic, ar trebui luata in calcul si Uniunea Europeana, dar daca nu este luata, lucrurile stau mai simplu: SUA conduce momentan "ostilitatile", Rusia este cam in urma, in schimb China a inregistrat cea mai importanta crestere economica notata vreodata ceea ce demonstreaza ca pe viitor ar putea periclita pozitia actuala a SUA. Totusi trebuie luate in calcul si corporatiile multinationale care au de multe ori o putere de decizie mai mare decat a multor state de pe glob si care isi urmaresc propriile interese. (din nou nu am timp sa intru in detalii).

    5. Presedintele Republican Bush mai are doar 2 ani de mandat si deja a pierdut suportul in congres si cel mai probail urmatorul presedinte (sau poate chiar presedinta daca o luam in calcul pe Hillary Clinton)va fi Democrat. Asta fara inoiala va schimba ceva in politica Americana, ramane de cazut mai exact in ce fel, desi preconizez ca administratia viitoare (conform politicii de inclinatie Democrata) va fi mult mai centrata pe propriul teritoriu. Rusia preconizez ca va contina politca actuala indiferent de ce presedinte ce va urma lui Putin. Cat despre China, cu siguranta va contina sa creasca economic si ca importanta regionala si globala, si pare cam tarziu ca vreuna dintre marile puteri sa intervina in vreun fel pentru a incetini dezvoltarea economica a Chinei. Se vehiculeaza tot mai mult ideea unui G8 extins, transformat in G9 prin aportul Chinei.

    Nu cred ca mai era nevoie sa spun, dar votul meu merge spre SUA, desi ofer mari sanse Chinei ca in viitor sa devina egala SUA sau poate mai mult.

  3. Au mai existat ere glaciare si din cauze naturale! Noi creeam acum una artificiala ! Chiar daca nu privim egocentrist, ce putem noi face pentru ursul panda, sau pentru orice alt animal pe cale de disparitie. Putem discuta...da, au mai discutat si altii si ce au rezolvat? Unii au format organizatii ecologiste, au pichetat cladirile guvernelor importante din lume, au facut proteste de amploare, au atras atentia....si tot nu au rezolvat nimic! Sunt legi menite sa "protejeze" animalele si mediul, si se respecta? Aduc aceste legi garantia ca o anumita specie va exista si pe vremea nepotilor nostrii? NU !

    Atunci cand o tara importanta ca Statele Unite de exemplu nu ratifica "Tratatul de la Kyoto" pentru ca pur si simplu ii convine, ma mir ca mai sunt unii care mai au sperante. Daca ecologia ar aduce venituri ar fi probabil cea mai raspandita si respectata doctrina, dar avand in vedere ca ea face exact opusul, cred ca nu e de mirare ca se intampla asa ceva. Oamenii sunt si vor fi mereu oameni, acei (asa cum zice Osirius) autoproclamti stapani ai lumii. Ca orice stapan care nu stapaneste eficient, si oamenii vor avea de suferit de pe urma a ceea ce au creeat singuri.

    In concluzie:

    1.Noi cei care dicutam aici oricum nu putem face nimic. Dupa cum am mai spus suntem prea "mici" din punct de vedere politic.

    2.Asta ne este soarta, sa o traim cu demnitate. "Carpe diem" dar cu moderatie in toate.

    tiphat.gif

  4. Sa o lasam pe bunica sa se sperie si sa-si puna mainile in cap !!!

    Noi oricum suntem prea "mici" din punct de vedere politic ac sa putem schimba ceva !

    Zice ca va fi clima cu 2 anotimpuri: unul secetos si altul ploios. Si ce daca? Sunt multe tari care au si au avut de sute de ani (poate mai mult) acest tip de clima si nu s-a intamplat nimic groaznic. Inca mai traiesc oameni acolo !

    tiphat.gif

  5. Intr-adevar a fost o gafa de protocol si de diplomatie!!! blink.gif

    Din fericire nu poarta grade, deci tinuta militara are doar valoare vestimentara (nu reprezinta armata). oricine poate purta tinuta militara si pe strada, si cam oriunde chiar daca nu are nici o functie sau grad militar. Problema e doar sa faci rost de una (oricum e foarte scumpa).

    Revenind la Tariceanu, cred ca are de dat ceva explicatii la intoarcerea in tara! smile.gif

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...