Jump to content

iNm

Inactive
  • Posts

    6,492
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by iNm

  1. Traim intr-o lume nebuna si uneori ca sa evitam adevarul dureros traim in lumea noastra. Eu unul aleg ca final un Leonardo DiCaprio care incearca sa se bata cu sistemul si in care reprezinta ceea ce e bun. Aleg asta pt ca stim cu totii de ce sunt capabili oamenii si cate atrocitati s-au intamplat de-a lungul timpului. E mult prea probabil scenariul in care pe oameni se experimenteaza in cadrul acelei "insule" la fel cum s-a experimentat in lagarele de concentrare, in gulagurile rusesti si in multe alte locuri. In acelasi timp doresc sa evit ideea in care un om care poarta vina masacrarii familiei lui sa poata scapa asa usor, evadand intr-o alta personalitate.

    Am explicat aici de ce aleg finalul in felul acela. Da e ft plauzibil ceea ce zici tu. In acelasi timp teoria conspiratiei poate zice ca totul era pregatit de medici ( inclusiv arma de jucarie ) pt a se juca cu mintea lui :D

  2. Un film rar, desavarsit, un film pentru care nu credeam ca voi sta sa dezbat aproape 2 ore...

    Un amestec de suprarealism si film noir al anilor 50 intr-o prezentare ce impleteste realul si imaginarul intr-un vartej crescendo din care nu mai iesi.

    Un subtext nevrotic, un subtext politic, un subtext psihanalitic, un subtext al schimbarilor identitare intr-un univers inchis si bolnav, ce aminteste izbitor de Hitchcock. O coloana sonora uimitoare si un exercitiu impecabil de tehnica cinematografica al regizorului completeaza rotund impactul cu plotul propus.

    Un personaj central complex, a carui intrebare finala 'Cum e mai bine, sa traiesti ca un monstru sau sa mori ca un om bun?' te va bantui o vreme la iesirea din sala de cinema...

    Multe de spus... inca nu mi-am sedimentat ideile.

    Cu siguranta un film de revazut pentru a prinde cat mai aproape detalii si sensuri ce nu pot fi decodate la o prima unica vizionare.

    Foarte impresionat de film si ultima fraza cu "Cum e mai bine sa traiesti ca un monstru sau sa mori ca un om bun ? superb .

    Incredibil film. L-am revazut de 3 ori. O coloana sonora care si acuma imi rasuna in cap ( aud doar vaporul :wub: ). Un final lasat deschis interpretarii. Cred ca acest lucru face din film unul exceptional. Orice final impus direct ar fi dezamagit pe cineva. Asa fiecare "privitor" poate trece de partea uneia dintre situatii. Traim intr-o lume nebuna si uneori ca sa evitam adevarul dureros traim in lumea noastra. Eu unul aleg ca final un Leonardo DiCaprio care incearca sa se bata cu sistemul si in care reprezinta ceea ce e bun. Aleg asta pt ca stim cu totii de ce sunt capabili oamenii si cate atrocitati s-au intamplat de-a lungul timpului. E mult prea probabil scenariul in care pe oameni se experimenteaza in cadrul acelei "insule" la fel cum s-a experimentat in lagarele de concentrare, in gulagurile rusesti si in multe alte locuri. In acelasi timp doresc sa evit ideea in care un om care poarta vina masacrarii familiei lui sa poata scapa asa usor, evadand intr-o alta personalitate. Ar fi prea usor si mult prea grotesc. Oricum o capodopera. Trebuie sa recunosc ca Scorsese ma obisnuise cu lumea interlopa si nu ma asteptam sa revina la un thriller care imi aduce aminte de inceputurile lui ca regizor si de tatonarile sale cu acest gen, tatonari materializate prin filmul Taxi Driver. Oricum dovedeste din nou ( daca mai era nevoie ) ca e un maestru. Si cum un maestru are intotdeauna un ucenic, e placut sa vedem cum de ceva vrema il finiseaza pe DiCaprio care curand cred ca o sa atinga statutul de diamant :),

    p.s Logs iti recomand Revolver a lui Guy Ritchie daca inca nu l-ai vazut. Sunt curios ce impresie iti lasa :).

  3. Am vazut cam acum o saptamana documentarul asta. Ce pot sa zic, chiar nu ma asteptam la o asemenea poveste. Cred ca toti am auzit de "lupul cel rau" care sta la panda pe internet si cel putin o data ni s-a spus sa avem grija cu cine vorbim. Totusi nu credeam ca cineva poate fi asa pervers ca si protagonista documentarului. Perversitatea mintii umane nu are limite. In cazul de fata a platit un tanar nevinovat ( prin moarte ) si un barbat aflat la criza varstei de mijloc, prea naiv si prea tampit pt a putea face fata situatiei. Pe langa ei, au picat si familiile lor. Cred ca documentarul se incadreaza intr-o tragedie moderna. Un triunghi amoros virtual, care la fel ca orice triunghi amoros ... a sfarsit prost. Am sa rezum documentarul lin doua cuvinte: socant si tragic.

  4. Am fost, merg si voi mai merge. Totul depinde de persoanele cu care esti in zona, de cantitatiile de alcool inghitite si de fanteziile animalice pe care le ai cu prietenii de pahar ( fantezii ce le poti aplica mult mai usor si chiar pe loc cu o prostituata ). Ma indoiesc oricum ca o sa fie prea multa lume sincera in topicul asta :P ( plin de oameni cu principii - in public toti sunt mai sfinti ca Iisus :> ).

    p.s vad prostitutia ca pe o meserie banoasa. Povestile cum ca cine isi vinde corpul nu are alta alternativa sunt doar basme ... Chiar si ultima penala de pe centura care are si peste face cateva milioane bune pe seara. Deci cat timp merge treaba sigur or sa fie destule adepte. Pt cei care stau in orase universitare va recomand sa va interesati de practicante din randul studentelor ( mai fragede :> ). Bineinteles ca ele se vor simtii jignite daca le numiti asa. In general stau la agatat prin cluburi si cand crezi ca esti Fat Frumos si ti-ai prins zeita ... ti se zice realitatea. Pt oradeni ... Students Place ftw :> ( adevarul e ca tipele sunt intretinute de parinti, dar au gasit o modalitate usoara sa isi faca toate poftele )

  5. M-am oprit la episodul 9. Nu am dispozitia necesara sa vad 10le inca. E deprimant. Nu se ridica la nivelul Band of Brothers dar e ft realist. E trist sa vezi in ce se pot transforma oamenii. Oricum e o miniserie de calitate ...

  6. De la 17, 18 cam asa.

    Naspa sa lucrezi duminica seara. N-as lucra duminica ca si angajat nici pt nus cati bani. Pt mine e altceva.

    Lucrul in ture e divin ...

    p.s Mai bine anulueaza fotbalu` si se merge altadata cand e lumea disponibila :)

  7. Ca o concluzie matinala eu cred ca acum ca avem toate episoadele o recapitulare generala e indicata. Ma reapuc foarte curand de el. Sunt sigur ca dupa ce imi reimprospatez memoria o sa imi mai dau seama de niste mici detalii care intregesc puzzleul ...

  8. s-o luam logic...

    hurley si jack au devenit echivalentul lui jacob. pe hurley si jack ii vedem in biserica cum urmeaza sa se indrepte spre lumina dupa ce s-au implinit in viata reala. deci...?

    Exista o "legenda urbana" despre colectionarii de suflete. Tind sa cred ca atat Jacob cat si "Black Smoke" sunt ceva in genul.

    I think a soul collector is a spirit belonging to god who has a duty to take the recent or past dead to the next destiny. Interestingly I have acknowledged that the reason why there are ghosts is because at the time of death the person before he/she died could have been thinking about their home, their wealth, family or other unfinished business, and so their soul does not cross over. I think this is where soul collectors have to come and take away those souls.

    p.s mai multe detalii aici.

  9. E posibil ca Jacob si "Black Smoke" sa reprezente agenti ai binelui si ai raului, fiecare incercand sa influenteze alegerile facute de cei de pe insula. Astfel in functie de asta ei s-ar indrepta spre Rai/Iad. E doar o alta teorie. S-a batut prea mult piua pe Jacob ca sa putem zice ca e doar un om normal :)

  10. @cel mai slaban, avionul care se vede la sfarsit e al lui lapidus.

    @money teorie e interesanta dar nu prea se potriveste . bun ei s-au prapusit acolo sunt morti, dar ceilalti care erau deja acolo ? ben si compania nu cred ca erau morti in plus de asta aveau si contact cu realitatea.

    Da, erau deja acolo ... fiecare din ei avand de jucat un rol in calauzirea celor aparuti pe insula. Ai si vazut la final ca zice Ben ca mai are de rezolvat unele lucruri. Probabil el devine noua calauza.

  11. Eram pregatit sa ma dezamageasca deci m-a dezamagit destul de putin. I-as da un 8.5/10 finalului.

    De ce? Ca nimic altceva facut de om ... nu poate fi perfect dar cred ca mai bine de atat nu se poate.

    p.s Am gasit cea mai ok teorie despre ce a insemnat intreg serialul. Se apropie cred de ce am realizat fiecare din noi pe parcurs. O sa pun varianta in engleza ( cred ca cei care urmaresc serialul isi pot traduce singuri :) )

    I believe that everyone died in the plane crash. Christian said it himself, time was irrellevent. Everyone died in the crash. The island was created for the “flawed” people to find some closure to prepare for the afterlife. They were alone and needed to show that they are ready to move on. The flash-sideways was created as a final way for those stuck in purgatory (the island) to move on. The island and the flash sideways were connected. What happened on the island was the internal struggle to be good and for the characters to “let go” so that in the flash sideways they may move on (scene in the church). Jack was the last to “let go” on the island (he died, the people escaped and he saved the island) thus allowing him in the sideways to move on to the light. As the characters “let go” they realized they were dead in the flash sideways. I feel as though The Man in Black was stuck on the island never proving that he was ready to leave. He became bitter and wanted to kill the person guiding him (jacob) along to the light. Jacob`s time was done and hurley inherited the guide position. Ultimately, the people needed each other to move on. Hence the names on the wall. The lost characters needed everyone “realized” to move to the light. So it was the job of the guide (jacob) to help them realize it. I will give jack as an example of this thoery. He needed to save the island. He saved the island and once that happened he died and realized that he was ready to move on. Hurley realized he was going to become the new guide. Every character had a goal on the island so once those were completed they were able to realized they were ready to move on. They made the connections and/or fixed relationships in death that they never could in life and then moved to a better place. To explain the people like penny and others who were not on the plane, was that time like christian said was irrellevent. Penny could have lived to be 100 and then died and when they finally realized they were dead, was transported back to the church to be with desmond. Making the connection with loved ones before moving on. In short, everyone needs to resolve something in death that wasn`t resolved in life. After that is resolved, then you are able to move on. Each path is different but in the end its the connections we made, or not made that help/hinder us. We are all connected and looking for closure. And thats the end ... great ending...

    Impresionant! E frumoasa ideea sa ti se dea ocazia ca la finalul "calatoriei" sa iti umplii golurile si sa ajungi la o stare de implinire :)

    Pt alte raspunsuri click me.

  12. Desi ma bucur ca serialul continua, nu cred ca ce au ales producatorii e chiar ok. E oarecum frustrant. Sezonul s-a incheiat dezamagitor ... am asteptat toti o lupta epica si am avut parte de finalul ala sec. Mi se pare frustrant ca Sam a reaparut in peisaj atat de usor. Se pare ca din Iad se evadeaza fara probleme. Cred ca trebuie sa isi schimbe gardul. Mai ok a fost faza cu Dean.

    p.s daca in urmatorul sezon conflictul principal nu o sa se axeze pe "DEATH" cred ca o sa fie si mai dezamagitor.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...