Jump to content

yunoz

Forumist
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yunoz

  1. Din martie, 10% din locuitorii caminelor isi vor spune parerea intr-un chestionar referitor la desfiintarea discotecilor si cluburilor din campusul universitar

    Studentii din Regie au anuntat ieri ca la inceputul lunii martie vor incepe un sondaj printre cei care locuiesc in caminele de aici, pentru a vedea care e parerea lor cu privire la desfiintarea discotecilor din campus. Sondajul a fost aprobat de Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatii Politehnice, care anunta zilele trecute ca le va cere patronilor sa-si schimbe profilul de activitate.

    "In perioada cat vom efectua sondajul, vom sista orice declaratie cu privire la acest subiect. Cercetarea ii va implica pe aproximativ 10% din studenti, cam doi-trei de pe fiecare etaj din toate caminele", a declarat Gabriel Petrea, presedintele Asociatilor Studentilor din Universitatea Politehnica. Acesta a adaugat ca parerea studentilor va conta foarte mult in luarea unei decizii privind "linistea din campusuri".

    In cadrul sondajului, studentii vor fi intrebati si despre ce ar dori sa aiba in campus si care sunt propunerile lor pentru transformarea Regiei. In cazul in care tinerii vor fi de acord cu desfiintarea cluburilor, se vor face demersuri ca primaria sa le puna la dispozitie o linie speciala de transport pana la Universitate, care sa circule pana spre dimineata.

    Patronii, impartiti in doua tabere

    Schimbarea domeniului de activitate al cluburilor din Regie este vazuta diferit de patroni si de studentii care locuiesc in cel mai mare campus din Bucuresti. In timp ce unii spun ca nu-i deloc avantajoasa, altii sunt deja pregatiti pentru reprofilare. Tabara celor care nu sunt de acord ca barurile sa dispara spune ca studentii n-ar veni sa cumpere carti sau alimente de la magazine mai mici pentru ca au un hipermarket in apropiere.

    SURSA

  2. Platforma cartografica si de navigatie smart2go este acum disponibila pentru cele mai cunoscute sisteme mobile de operare

    Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, a anuntat ca incepand de astazi, platforma cartografica si de navigatie smart2goTM poate fi descarcata gratuit (www.smart2go.com), oferind astfel pentru milioane de utilizatori, cea mai extinsa acoperire cartografica disponibila pentru dispozitive mobile.

    Platforma ofera harti pentru peste 150 de tari, iar suportul complet pentru navigatia ?pas cu pas” (prin satelit) este disponibil in peste 30 de tari. Prin intermediul aplicatiei, utilizatorul isi poate afla pozitia pe harta, poate cauta puncte de interes si poate trasa gratuit rute spre destinatia dorita. incepand cu data de 10 februarie, Nokia intentioneaza sa ofere gratuit aplicatia smart2go pe anumite dispozitive Nokia bazate pe S60 si Windows Mobile 5.0 si, ulterior, planuieste sa o faca disponibila pentru majoritatea sistemelor de operare mobile importante, inclusiv Nokia S60, Series 40, PoketPC, Linux si alte versiuni de Windows Mobile.

    Nokia intentioneaza sa preinstaleze aplicatia de navigatie smart2go pe viitoarele computere multimedia Nokia Nseries, sub denumirea de ?Nokia Maps”. Aplicatia poate fi, de asemenea descarcata de catre utilizatorii care detin deja un dispozitiv Nokia compatibil. In plus, prin conectarea unui dispozitiv mobil fara functionalitate GPS la modulul GPS fara fir Nokia LD-3W sau la alt modul GPS compatibil, aplicatia Nokia Maps poate oferi aceeasi experienta excelenta de navigatie pentru o gama si mai extinsa de dispozitive Nokia.

    SURSA

  3. Sambata, 24 februarie, pizzeria emporium (unde o fost si ultimu gather), orele 18:00, gather Oradea live.

    PRezenta adminilor din Oradea OBLIGATORIE. Mai ales ca acuma avem si admini noi ! :)

    Am auzit ca s`a deschis ceva pizzerie pe centru ... cu ceva oferte ff tari. la 5 pizza comandate, 5 beri gratis, si bere la halba de 5 litri cu pai de 1 metru si de alea. O sa merg sa vad despre ce`i vorba .. daca au loc suficient si pizza buna, facem acolo ! :D

    Daca nu, ramane Emporium ! :)

    Aveti la dispozitie aproape 3 saptamani sa anulati orice plan care`l aveati pe atunci si sa veniti ! :)

    Feb 6 2007, 00:58... buna dimineatza :P

    Admini noi?... fac cinste de fericire? :D kiddin' sa nu-i speriu de pe amu.

    Rojiiir out... count me in :beer:

  4. E bun... deja o zis si la stiri :cool2:

    Okay... chestia asta o sa aibe 2 taisuri. Avea oricum succes enorm cu Harry Potter. Insa exista precedent pentru cazul lui Macaulay Culkin. Si el a avut succes cu seria Home Alone, insa apoi a disparut complet (sa nu mai zis ca iau aparut cosuri si na mai fost loc pt el in Hollywood :error: ). Asa ca poate era nevoie sa demonstreze ca are loc si prin alte roluri si ca n-ar trebui sa fie "uitat" tipu".

    Probabil o avut insemnatate ca rolul a mai fost jucat si de Anthony Hopkins mai demult. Ce mai: "dak la ala io placut la calarit... haida' si io" .

    Cine stie, poate chiar convinge pe cineva ca ar trebui luat in considerare si pentru alte roluri.

    (poate revine si pamela anderson... "let's ride" :blink: )

  5. La sondajul realizat au participat un numar de 4.000 de femei pasionate de sportul-rege, Rooney fiind votat de 34 la suta dintre ele.

    Iata cum arată tot clasamentului celor mai urâti sportivi:

    1. Wayne Rooney2. Peter Beardsley, 3. Ronaldinho, 4. Peter Crouch, 5. Ricky Hatton, 6. Boris Becker, 7. Paul Gascoigne, 8. Luke Chadwick, 9. Prince Naseem, 10. Martin Keown, 11. Dwight Yorke, 12. Ian Rush, 13. Stephen Hendry, 14. Ian Botham, 15. Steve Davis, 16. Colin Montgomery, 17. Nigel Mansell, 18. Roger Federer, 19. Andrew Murray, 20. Ray Parlour

    WTF???... Hai ma ca nemtzii au niste jucatori peacolo de parca o trecut panzerele peste fatza lor, si apoi Frankenstein io refacut estetic inapoi (no offence ppl), insa... Oliver Khan???.

    Era nevoie si de un top din asta. Macar te pune sa te mai gandesti pe care din aia nai vrea sa-l intalnesti noaptea la coltzu strazii :P .

    Oricum topul ai :cool2: ... oricat de :banghead: ar fi.

  6. Sau sa iasa dracu din era comunismului si sa dea si ei in invatamantul modern. i.e. subiecte la care nu poti copia.

    prea se pune accept pe a invatza manualu` scris de profu` care iti preda materia.. sunt si ei de vina la faza asta.. vor sa-si vanda manualele asa ca dau la examene subiecte la care trebuie sa le scri mot-a-mot din cartea lor. fain, nu?

    Sincer pretul mi se pare okay :P . Problema apare mai tarziu, cand la sfarsitul facultatii stai mut si nu ai idee ce ai invatat in anii de facultate sau de ce ai mai pierdut vremea cu ea. Ce mai... diploma sa fie...

    Pana acu ceva timp ascundeam fituici prin cine stie unde.

  7. Criticii si jurnalistii de specialitate autohtoni, au ales primele zece cele mai bune filme ale anului trecut, care au rulat pe marile ecrane romanesti.

    Evenimentul este sprijinit de Centrul National al Cinematografiei, impreuna cu Agentia Champions, Independenta Film si www.videofil.ro, distribuitorii celor zece productii de top ten fiind Intercom Film, Ro Image 2000, Media Pro si Transilvania Film. Retrospectiva are loc de pe 2 pana pe 8 februarie la Cinema Studio. Castigatorul selectiei criticilor este chiar un film romanesc: “A fost sau n-a fost” de Corneliu Porumboiu, programat maine de la ora 14.30, joi de la ora 18.00 si miercuri de la ora 20.00. Pe locul doi s-a situat “Volver” de Pedro Almodovar, cu Penelope Cruz, pelicula care ruleaza maine de la ora 12.00, duminica de la 17.30, marti de la ora 10.00 si joi ora 20.00. Woody Allen ocupa al treilea loc pe podium, cu al sau “Match Point”, in care apare si Scarlett Johansson - productia putand fi urmarita duminica de la ora 20.00 si marti de la ora 15.00.

    Celelalte filme (locurile 4-10, sunt “Munchen” de Steven Spielberg, “Whisky” de Joan Pablo Rebella si “Pablo Stoll”, “Cartita” de Martin Scorsese (cu Leonardo di Caprio), “Cache” de Michael Haneke (cu Daniel Auteuil), “Zborul United 93” de Paul Greengrass, “Copiii tatalui” de Alfonso Cuaron si “Borat” de Larry Charles si cu Sascha Baroncohen.

    Peliculele vor rula astfel: sambata de la ora 10.00 “Whisky”, de la ora 17.30 “Copiii tatalui” si de la ora 20.00 “Borat”; duminica de la ora 10.00 “Cartita”, de la ora 13.00 “Cache”, de la 15.30 “Borat”; luni de la ora 10.00 “Copiii tatalui”, de la 12.00 “Whisky”, de la ora 14.00 “Zborul United 93”, de la ora 17.00 “Borat” si de la ora 19.00 “Munchen”; marti, de la ora 12.30 “Cache”, la ora 17.30 “United 93” si la ora 20.00 “Copiii tatalui”; miercuri de la ora 10.00 “Whisky”, la ora 12.00 “Zborul United 93”, la ora 15.00 “Copiii tatalui” si la ora 17.30 “Cache”; joi, de la ora 10.00 “Munchen”, de la 15.30 “Zborul United 93” si de la ora 13.00 “Copiii tatalui”.

    SURSA

  8. Mi s-a parut chiar interesanta stirea, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul; asa ca am cautat un pic mai mult sa vad unde e chichita la stirea asta.

    "De fapt stirea este formulata gresit. Daca cititi cu atentie noul cod al muncii si prevederile la salariul minim, veti descoperi ca salarul de 440 roni se inmulteste cu un coeficient ( 1.0, 1.2, 1.5, 2.0 ) in functie de tipul postului pe care esti angajat. Mai exact, daca tipul postului presupune studii superioare, atunci salariul minim de incadrare este de 440 x 2.0 = 880 roni (de exemplu acest lucru e valabil pt un inginer de sistem). Dar daca postul pe care esti angajat nu presupune acest lucru, salariul de incadrare va fi mai mic ( de exeplu un operator PC, care este considerata munca calificata => 440 x 1.2 = 528roni). Din nefericire coeficientii pt fiecare meserie nu pot fi aflati decat daca va prezentati la ITM-ul de care sunteti afiliati si intrebati pe cei de acolo."

    SURSA

  9. Dispozitivul, manevrat cu telecomanda. Cobalcescu, Meridian si Apolodor, in vizor. Capetele de acuzare: evaziune si inselaciune.

    Taximetristii din Bucuresti au cazut in plasa politistilor si a ofiterilor de la Serviciul Supravegheri Operative, dupa ce pe masinile apartinand unor firme importante au fost descoperite dispozitive care denaturau valoarea cursei. Moda sistemelor aplicate pentru dereglarea aparatelor de taxat a prins, se pare, foarte repede, din moment ce politistii bucuresteni au anuntat, ieri, ca deja se poate discuta despre un fenomen in Bucuresti.

    Asadar, daca pana acum nu ati facut-o, e timpul sa va feriti de escroci! Anchetatorii au precizat ca, deocamdata, 5 persoane sunt anchetate pentru evaziune fiscala, complicitate la aceasta infractiune si inselaciune. Este vorba despre Vasile Barladeanu, un bucurestean in varsta de 51 de ani, de profesie electronist, care a fost prins in flagrant exact cand "echipa" cu un astfel de dispozitiv o masina apartinand firmei Cobalcescu. Barbatul a fost capturat, miercuri, dupa mai multe zile de filaj, asupra sa fiind descoperite componente pentru adaptarea montajelor electronice la orice fel de aparat de taxat existent pe taxiurile din Capitala. Montarea aparatului a fost facuta cu acordul lui Adrian Iordache, sofer la compania Cobalcescu.

    Astfel de aparate, spun politistii, au fost descoperite pe alte doua masini apartinand firmelor Meridian si Apolodor, dar si pe masinile unor persoane fizice care au efectuat curse in regim taxi.

    Dispozitivul descoperit de oamenii legii este actionat printr-o telecomanda si are rolul de a altera memoria aparatului de taxat. Practic, distanta reala parcursa de taxi este multiplicata printr-o simpla apasare de buton, astfel ca orice cursa efectuata de masini "dotate" cu astfel de aparate costa cu mult mai mult decat in realitate. Au fost situatii, au precizat anchetatorii, cand pretul cursei a fost triplat. Acest fapt a fost constatat si de specialistii Directiei Regionale de Metrologie Legala Bucuresti.

    Toate masinile care efectueaza curse in regim taxi in Capitala vor fi verificate, in zilele urmatoare, pentru depistarea tuturor aparatelor montate ilegal care denaturau traseul si costul calatoriei.

    Mergeai 2 km, plateai 6 sau 8 km

    Ancheta in acest caz a fost declansata de politistii bucuresteni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF), alaturi de Serviciul Supravegheri Operative si Investigatii, cu sprijinul Brigazii Politiei Rutiere, incepand cu luna octombrie 2006. "La acel moment a inceput documentarea activitatii unei grupari infractionale semnalata pe raza Capitalei, care, prin mijloace frauduloase, a inselat beneficiarii prestarilor de servicii in regim de taximetrie", a anuntat, ieri, printr-un comunicat Politia Capitalei. Potrivit comisarului-sef Viorel Naghi, din cadrul SIF, in urma realizarii unei expertize a traseului urmat de masinile care aveau montate astfel de aparate, s-a constatat ca sumele incasate de la clienti erau de 2 sau 3 ori mai mari decat costul real al cursei.

    "Clientul mergea 2 km, dar platea ca si cum ar fi parcurs 6 sau 8 km. De la 3, 91 lei, calatorilor li s-au cerut 13,64 lei, de la 3,84 lei s-a platit 8,43 lei iar de la 4,10 lei s-a emis bon pentru 10,20 lei., a declarat, ieri, acesta in cadrul unei conferinte de presa. Verificarile efectuate pana in acest moment nu au dat la iveala fapte care ar putea sa incrimineze si conducerea firmelor de taxi la care erau angajati soferii in cauza. In functie de rezultatele anchetei, soferilor in cauza li se va retrage licenta de a efectua curse in regim taxi.

    Cu ocazia continuarii verificarilor, dupa prinderea in flagrant a lui Barladeanu, la data de 31 ianuarie a.c., au fost constituite echipe mixte formate de politisti si specialisti ai Directiei Regionale de Metrologie Legala Bucuresti, constatandu-se ca aceleasi dispozitive au mai fost montate si folosite in trafic si de alte autoturisme. Aparatele de taxat ale masinilor, apartinand firmelor Meridian si Apolodor, precum si altor 2 persoane fizice autorizate, care aveau montate ilegal aceste dispozitive electronice, au fost expertizate in aceeasi zi. Autoritatile au stabilit ca memoria acestora a fost alterata, incasandu-se in plus sume de bani dublate sau chiar triplate, fata de costul legal al curselor efectuate. Cercetarile in acest dosar sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

    200 lei pentru dispozitiv

    Vasile Barladeanu, initiatorul grupului, este un fost angajat al Institutului National de Metrologie Legala din Capitala. Dispozitivele pe care le adapta pentru a le monta pe taximetre erau, de fapt, niste aparate folosite pentru usile de garaj. "In functie de cat de mult dorea soferul sa incaseze pentru o cursa, atat de mult modifica el dispozitivul. In magazin piesa costa 70 lei, iar angajatilor de la firmele de taxi care le montau pe autoturisme li se cereau 200 lei. Intr-o singura luna, persoana in cauza a achizitionat 50 de astfel de aparate", a precizat comisarul Naghi.

    Anchetatorii mai spun ca dupa ce dispozitivul era in stare perfecta de functionare, soferul putea sa-l actioneze din telecomanda pe care o tinea in buzunar, ori din alt loc ferit de ochii calatorului. Ancheta in acest dosar a fost declansata in urma zecilor de reclamatii primite de la bucurestenii care au observat ca ceva este in neregula, dupa ce au platit sume consistente pentru o calatorie cu un taxi.

    SURSA

  10. Firma de servicii de internet NetStairs a investit 150.000 de euro in primul post de televiziune online din Romania, Shock TV, care va fi lansat la sfarsitul lui februarie, a declarat, pentru NewsIn, Daniel Daia, managing-director la NetStairs.

    Accesul utilizatorilor la programul televiziunii online va fi gratuit, iar site-ul ShockTV.ro se va intretine din publicitate, potrivit reprezentantilor NetStairs.

    Postul Shock Tv este o televiziune video-on-demand (video la cerere), care permite utilizatorului sa vizioneze o emisiune la alegere. In plus, site-ul va avea si o sectiune in care utilizatorii vor putea sa incarce clipuri personale, in genul platformei video Youtube.com, a mai declarat Daniel Daia, managing-director la Netstairs.

    Postul de televiziune a pregatit deja sapte emisiuni, printre care "Live Session", un program in care artistilor invitati li se vor face farse in timp ce canta in studio, "Shock Street", o emisiune unde artistii vor face activitati in scop caritabil, si "Raporter TV", dedicat muzicii hip-hop. In plus, utilizatorii vor putea pune intrebari artistilor prin webcam intr-o emisiune, in direct, realizata vineri seara.

    SURSA

  11. Bill Gates a ajuns miercuri seara pe aeroportul Baneasa, parasind imediat aeroportul la bordul unui minivan, fara a face declaratii de presa.

    Presedintele Microsoft, Bill Gates, a venit pentru o vizita de cateva ore in Romania si va participa, alaturi de presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucuresti, eveniment care marcheaza zece ani de activitate ai companiei americane in Romania.

    Miliardarul nu a avut pretentii in plus fata de conditiile de cazare pe care Hotelul Intercontinental le pune la dispozitia clientilor sai. Personalul hotelului a declarat ca nu a stiut ca il va avea ca oaspete pe omul de afaceri Bill Gates, insa au precizat ca existau cateva camere rezervate pentru cei de la Microsoft, potrivit NewsIn.

    Vizita lui Bill Gates marcheaza zece ani de activitate a Microsoft in Romania. El va lua parte la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic (GTSC) in Bucuresti. De asemenea, cu ocazia vizitei sale in Romania vor fi lansate Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 si Microsoft Exchange Server 2007.

    Bill Gates a acordat un interviu in exclusivitate pentru TVR 1, difuzat joi seara. ?Bill Gates este, poate, cel mai important om pentru viata a milioane de oameni de pe planeta. Prin ceea ce a facut, a schimbat existenta noastra si este o bucurie pentru orice ziarist sa poata avea o discutie cu o personalitate de un asemenea calibru. si aceasta nu numai din punctul de vedere al intalnirii propriu-zise cu Bill Gates, ci si prin prisma beneficiilor pe care milioane de telespectatori ai TVR le vor avea prin vizionarea acestui interviu”, declara Rodica Culcer, gazda emisiunii.

    Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft, cel mai important producator de software din lume, se afla pentru prima oara in Romania.

    Compania americana a deschis o reprezentanta in Romania in 1996. In anul fiscal 2006, incheiat la 30 iunie 2006, Microsoft a raportat, la nivel mondial, venituri totale de aproximativ 44,3 miliarde de dolari. Potrivit datelor companiei, Microsoft Romania a realizat, in anul fiscal 2006, venituri in crestere cu 29% fata de exercitiul financiar anterior si, in urmatorii trei ani, vizeaza o dublare a cifrei de afaceri.

    SURSA

  12. Vodafone Romania anunta indicatorii financiari principali pentru al treilea trimestru fiscal, incheiat la 31 decembrie 2006, conform rezultatelor date publicitatii de catre Vodafone Group Plc.

    Vodafone sufla in ceafa Orange la numarul de clienti Vodafone Romania a adaugat 561.000 de clienti noi in acest trimestru, ajungand la un numar total de 7.717.000 de clienti, la 31 decembrie 2006. Ce va urma dupa un an marcat de un record in istoria Vodafone Romania, aducand cea mai mare crestere anuala a numarului de clienti si o crestere semnificativa a veniturilor? "Rezultatele foarte bune inregistrate in ultimul trimestru si pe intregul an 2006 intaresc convingerea noastra ca va continua tendinta de crestere, pentru toti indicatorii de performanta, si in viitor", ne-a declarat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

    In anul calendaristic 2006, Vodafone Romania a adaugat un numar net de 1.585.000 de clienti. Aceasta reprezinta cea mai mare crestere a bazei de clienti de pe piata romaneasca de comunicatii mobile, in 2006, si corespunde unei cote de piata de clienti noi adaugati de 40%.

    Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, a anuntat la finele anului trecut depasirea pragului de opt milioane de clienti, dupa ce in trimestrul al patrulea a castigat 500.000 de clienti noi.

    Operatorul de telefonie mobila Orange estimase pentru 2006 venituri de peste un miliard de euro. Pentru a putea mentine standardele de calitate, operatorul a facut anul acesta angajari masive, numarul angajatilor crescand la peste 2.400 fata de 2.000 de angajati cat avea la sfarsitul anului 2005.

    Pentru a intelege mai bine avansul luat in ultimul an de cei de la Vodafone este util sa comparam cifrele de acum cu cele din aceeasi perioada a anului trecut. Orange Romania anunta la inceputul lunii februarie din 2006 o crestere a numarului de clienti cu 28,57% pana la 7 milioane, ceea ce insemna un avans de 870.000 de clienti fata de Vodafone-Connex, cum se numea cel de-al doilea operator in urma cu un an.

    Vodafone sufla in ceafa Orange la numarul de clienti Vodafone Romania a adaugat 561.000 de clienti noi in acest trimestru, ajungand la un numar total de 7.717.000 de clienti, la 31 decembrie 2006. Ce va urma dupa un an marcat de un record in istoria Vodafone Romania, aducand cea mai mare crestere anuala a numarului de clienti si o crestere semnificativa a veniturilor? "Rezultatele foarte bune inregistrate in ultimul trimestru si pe intregul an 2006 intaresc convingerea noastra ca va continua tendinta de crestere, pentru toti indicatorii de performanta, si in viitor", ne-a declarat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

    In anul calendaristic 2006, Vodafone Romania a adaugat un numar net de 1.585.000 de clienti. Aceasta reprezinta cea mai mare crestere a bazei de clienti de pe piata romaneasca de comunicatii mobile, in 2006, si corespunde unei cote de piata de clienti noi adaugati de 40%.

    Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, a anuntat la finele anului trecut depasirea pragului de opt milioane de clienti, dupa ce in trimestrul al patrulea a castigat 500.000 de clienti noi.

    Operatorul de telefonie mobila Orange estimase pentru 2006 venituri de peste un miliard de euro. Pentru a putea mentine standardele de calitate, operatorul a facut anul acesta angajari masive, numarul angajatilor crescand la peste 2.400 fata de 2.000 de angajati cat avea la sfarsitul anului 2005.

    Pentru a intelege mai bine avansul luat in ultimul an de cei de la Vodafone este util sa comparam cifrele de acum cu cele din aceeasi perioada a anului trecut. Orange Romania anunta la inceputul lunii februarie din 2006 o crestere a numarului de clienti cu 28,57% pana la 7 milioane, ceea ce insemna un avans de 870.000 de clienti fata de Vodafone-Connex, cum se numea cel de-al doilea operator in urma cu un an.

    SURSA

  13. Oricat de mult ai tine la ea? Dar ea la tine? Dar prietenii cat de mult tin la tine? Dar u cat de mult tii la prietenii tai?

    E lunga lista insa cineva o sa dea raspunsul la intrebarile astea si odata o sa afli cine tie mai apropiat.

    Helll NO!!! In viata vietii mele n-am sa renunt la tovarasi pentru o fata....cu fata nu zic iti petreci un timp placut o limba , ceva mai mult dar doar atat, prietenii iti sunt alaturi la un scandal, cand ai o problema la cine apelezi? la prieteni logic, cand ai facut ceva nebunesc pe cine suni prima data? pe prieten "bah am impinso pe baba de la doi pe scari ...nah sa-mi mai bata cu ranga-n tzeava daca mai poate" in nici un caz pe prietena sa-i zici "puiu stii babutza aia dragutza care tot imi bate cu ranga-n tzeava, a avut un semi-accident azi " si ea o sa-ti zica "saracutza, e ok?" iar prietenul iti va zice "GG Bro`" nuah sa renunt la un prieten ptr o tipa ...neah doesen't worth it

    ce faci daca dupa ce inchizi telefonul "bro'ul" se gandeste: "nu-i normal tipu".

    U worry too much... fatzi alegerea, dak ai dat-o in bara o sa stii mai bine data viitoare, dak n-ai dat-o in bara o sa o dai mai tarziu fii fara grija.

    Votul meu: none

  14. "Vrem sa dam slava lui Dumnezeu, care ne-a creat din nimic si sa micsoram suferinta oamenilor, a animalelor", a explicat C.V.Tudor esenta noului canal media.

    Liderul PRM nu a pierdut prilejul sa vorbeasca si despre proiecte filantropice pe care vrea sa le realizeze prin emisiunile postului, prin teledon si televot, dar si prin alte metode de obtinere a fondurilor - o clinica pentru transplant de maduva si pentru transplant de cornee, dar si multe adaposturi pentru ciini.

    Postul Cosmos TV va avea drept sigla "Crucea crestina" linga un glob pamintesc si ca generic muzical -"Oda bucuriei". "Fara filme sexy si porno, fara glume porcoase sau emisiuni asa-zis distractive, la care nu ride niciun ciine mort!", a decretat noul patron de televiziune. "De ce denumirea de Cosmos TV?", a fost intrebat Vadim Tudor.

    "De ce nu?", a fost una dintre explicatiile liderului PRM, care le-a multumit celor care l-au ajutat sa faca aceasta televiziune si, in mod special, lui Silviu Prigoana, prezent la lansare, care s-a ocupat de partea tehnica a noului post. C.V.Tudor l-a prezentat, rizind, pe Silviu Prigoana, ca fiind un om "demn de Cartea recordurilor" pentru cele cinci-sase casatorii la activ, cu aceeasi femeie. Actionariatul Cosmos TV este format din: Corneliu Vadim Tudor, cu 60% din actiunile Cosmos TV, senatorul PRM Claudiu Tanasescu 30%, iar societatea Unicorn, detinuta de fiul senatorului, Ciprian Tanasescu, restul de 10%.

    Sediul Cosmos TV, linga crematoriu

    Printre invitatii lui Vadim Tudor, la lansarea pe orbita a postului Cosmos TV, s-au remarcat Sergiu Nicolaescu, scriitorul Dinu Sararu, Cristian Topescu, actrita Violeta Andrei si multi parlamentari ai PRM -Lucian Bolcas, Mircea Ifrim, Gelil Ezerghep, Marcu Tudor, Gheorghe Funar, Ilie Ilascu, Anca Petrescu, Constantin Buchet (promovat de PRM in CNSAS) si nelipsita Mitzura Arghezi (trimisa de partid in CNA). Liderul PRM a facut poze cu Sergiu Nicolaescu si cu altii, a dat interviuri, a prezentat momentul muzical, si-a invitat oaspetii sa bea si sa manince si i-a rugat pe Irina Loghin si pe Dumitru Furdui sa cinte, in cinstea zilei de nastere a lui Dinu Sararu, "Multi ani traiasca!".

    De altfel, Irina Loghin va fi vedeta postului. In grup restrins, Vadim Tudor, a plecat, apoi, la noua televiziune, impreuna cu P.S.Teodosie Snagoveanu, pentru o sfestanie si o sfintire a sediului, dupa ce liderul PRM le-a promis celor prezenti ca va merge, cindva, cu preoti si la Palatul Cotroceni si in alte locuri de unde s-ar putea scoate "duhurile rele". Deputatul Lucian Bolcas a fost cel care le-a explicat ziaristilor unde se afla sediul noii televiziuni Cosmos TV: "Linga crematoriu!". Cu pipa in gura, Bolcas a vorbit cit se poate de serios, pentru ca sediul televiziunii lui C.V.Tudor se afla, la propriu, linga Crematoriul de pe Serban Voda.

    SURSA

  15. Programatorul roman ieftin se transforma, pe zi ce trece, in programatorul roman scump. Industria IT de la noi incepe sa isi puna tot mai des problema fortei de munca, prea volatila salarial si mult prea mult exportata in ultimii ani. Fara aceasta resursa, piata romaneasca de Internet nu are nicio sansa de a mentine o crestere constanta.

    Ajutorul poate veni insa de la intrarea pe piata a unuia dintre marii jucatori ai Internetului mondial.

    Romania si-a dezvoltat de curand o strategie de branding pentru sectorul IT. "Ca urmare a efortului sustinut al echipei de lucru in cadrul Coalitiei Tech 21 (Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, precum si structurile asociative private) avem in fata primul brand sectorial de export din Romania. Astfel, comunitatea exportatorilor din sectorul IT, estimata la circa 9.000 de firme, va beneficia de o perceptie mai buna si unitara pe pietele externe, cu potential de crestere a exporturilor in urmatorii doi-trei ani la peste un miliard de euro“, declara, saptamana trecuta, Iuliu Winkler, ministru delegat pentru economie si comert.

    Romania inseamna ".ro“

    Asa arata comunicatele de presa ale oficialilor de la Bucuresti. Realitatea se defineste insa cu totul altfel. Romania trebuie sa fie mai mult decat un brand al specialistilor software. Pentru cresterea Internetului autohton si a pietei de ebusiness din Romania avem nevoie de o varianta ".ro“ a unora dintre gigantii Internetului mondial. Din aceasta perspectiva, 2007 pare sa fie un an al recunoasterii pietei romanesti ca pas necesar in batalia ce urmeaza: tintirea Europei de Est ca piata de desfacere pentru anumite servicii de Internet.

    In conditiile in care marile piete au fost atinse, una cate una, de febra serviciilor de tipul "me too“ ("ofer si eu acest serviciu“), Europa de Est poate sa fie, in urmatorii ani, locul spre care se va indrepta interesul unor companii ca Microsoft, Google sau Amazon. O analiza a istoriei romanesti a acestor companii ne poate da o privire de ansamblu asupra planurilor de viitor pe care si le-au facut.

    Microsoft incearca sa recupereze

    Microsoft a anuntat recent planurile sale de a deschide un nou centru de suport tehnic in Bucuresti. Acesta va oferi servicii si suport tehnic clientilor Microsoft din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si se preconizeaza a fi operational in primul trimestru al anului 2007, moment in care tehnicienii vor incepe sa raspunda cererilor clientilor. Acest nou centru este complementar centrelor similare de suport tehnic Microsoft care functioneaza in Europa si va fi incadrat cu personal tehnic recrutat din Romania si Europa de Est.

    Compania estimeaza ca, in primul an de activitate, vor fi angajati 100 de profesionisti IT, numar care va creste in anii urmatori, odata cu investitia in acest centru, in functie de cererea de servicii de suport. Avand in vedere acest aspect, vizita lui Bill Gates de la inceputul lui februarie nu mai mira pe nimeni.

    Microsoft a ales Romania. Si nu este singurul. In anii trecuti, mai multe companii mari si-au anuntat intentia de a infiinta centre de cercetare si dezvoltare in tara noastra. Motivatia principala era atunci pretul mic al fortei de munca extrem de calificate de la noi.

    Suportul tehnic e la moda

    Echipa Oracle din Romania a crescut de la 600 la 800 de oameni ca urmare a deschiderii unui nou centru de suport si servicii pentru operatiunile financiar-contabile din interiorul corporatiei (Global Finance Suport). HP a anuntat, la randul sau, ca ar putea angaja in viitor peste 1.200 de persoane, numarul salariatilor din centrul de suport de la Bucuresti urmand sa depaseasca astfel 2.000. Primul centru deschis de IBM in Bucuresti, Global Procurement Services Group (GPSG), a pornit in 1998 cu 10 angajati si are acum peste 250. Iar compania nu pare sa se opreasca aici. In anii urmatori se va ajunge, probabil, la mii de angajati.

    Alte companii isi definesc altfel strategia romaneasca. Pentru Google, spre exemplu, pare sa conteze mai mult piata romaneasca de publicitate si piata cautarilor online decat ideea de cercetare si dezvoltare. Odata ce Google isi va decide intrarea la noi, vor exista destule semnale pentru o serie de investitori care sa urmeze exemplul americanilor. Investitiile IT in piata de ebusiness din Romania urmeaza sa se faca intr-un ritm accelerat dupa acel moment. Ce va face Google deci?

    Google isi pregateste venirea

    Google pare a fi in faza de testare finala a pietei din Romania. Dupa toate probabilitatile, pozitia de consultant pentru Romania, scoasa la recrutare in ultimele luni ale lui 2006, a fost deja ocupata. Analizand comparativ pasii pe care compania i-a parcurs in tarile din jur, inainte de intrarea efectiva, observam ca sunt foarte multe sanse sa vedem o filiala Google in Romania pana la sfarsitul anului 2007. In experientele anterioare ale Google in Europa Centrala si de Est, primul pas a fost obtinerea dreptului de a opera domeniul national de Internet (google.hu in Ungaria sau google.pl in Polonia). Apoi devine cruciala analiza datelor de trafic pe care Google le inregistreaza in tara in cauza. Urmeaza recrutarea unui consultant de tara, a carui responsabilitate este aceea de a ajuta la adaptarea ofertelor companiei la climatul local de afaceri.

    Abia apoi putem vorbi despre localizarea Google, prin infiintarea unei companii locale. Asa s-a intamplat in Ungaria in 2005 (unde compania locala se numeste Google Szamitastechnikai Szolgaltato Kft. - Google Servicii IT SRL) sau in Polonia, in 2006. De fapt, in Polonia Google a ales sa infiinteze si un centru de cercetare si dezvoltare.

    Avand in vedere faptul ca pentru Romania sunt indicii care arata ocuparea postului de consultant Google, ne aflam, probabil, in faza aproape finala a procesului de localizare a Google. 2007 pare sa fie anul inceputului.

    Urmeaza si altii?

    Din perspectiva Amazon.com, lucrurile sunt clare. Romania conteaza, in principal, doar la nivel de specialisti IT. In 2005, compania a deschis centre de cercetare la Bucuresti si Iasi. Acestea se concentreaza pe dezvoltarea de solutii noi de Internet, dedicate imbunatatirii experientelor online pe care le au clientii Amazon.com.

    La momentul deschiderii centrelor din Romania, Amazon.com avea deja alte patru centre deschise la Edinburgh, Scotia; Cape Town, Africa de Sud; Bangalore si Chennai, India. Singura tara din Europa de Est in care Amazon a decis sa se localizeze este Polonia. In Romania, se spune ca majoritatea vanzarilor sunt coordonate prin filiala Amazon din Germania. In urmatorii cinci ani insa, in functie de intrarea unor competitori pe piata, este posibil sa asistam la o localizare a companiei in ".ro“. Un prim pas este deja facut: domeniul "Amazon.ro“ este inregistrat de compania Amazon inca din 2003.

    Ca si Amazon.com, eBay.com are o politica limpede in privinta Romaniei. La sfarsitul anului 2005, compania si-a desemnat un reprezentant in Romania, care tine legatura cu autoritatile in scopul limitarii numarului de fraude electronice savarsite de cetatenii romani. Prin urmare, interesul special al eBay pentru Romania ar putea fi definit oficial in acest moment doar la nivelul de limitare a fraudelor electronice, fara intentii declarate de a se localiza in viitorul apropiat. Numele de domeniu "ebay.ro“ nu apartine companiei eBay, ci unui cetatean irlandez care l-a inregistrat in 1999.

    SURSA

  16. Grupul Google a depasit din nou compania Apple in clasamentul mondial al brandurilor, in care apar pentru prima data, intre primele cinci, marcile YouTube si Wikipedia

    Sondajul anual realizat de revista online de marca brandchannel.com ofera uneori rezultate controversate, cum a fost cazul in anul 2004, atunci cand postul arab de televiziune a fost numit al cincilea brand mondial ca importanta.

    Cei 3.625 de experti in branding si studenti in domeniu au votat in mod surprinzator, oferind unor firme relativ noi statutul de vedeta atunci cand au fost intrebati "Care brand a avut cel mai mare impact asupra vietii noastre in 2006?".

    Motorul de cautare Google a ocupat locul intai pentru al doilea an consecutiv, depasind grupul Apple, care din nou a ocupat pozitia a doua. Intr-un mod mult mai surprinzator, site-ul specializat in schimbul de continut video YouTube, care a fost achizitionat in octombrie 2006 de Google, a ocupat pozitia a treia. Enciclopedia online Wikipedia a urcat pe locul patru, depasind gigantul lant de cafenele Starbucks, care a ocupat pozitia a cincea.

    "Debutul impresionat al acestor branduri noi, YouTube pe locul trei si Wikipedia pe patru, indica un trend mult mai extins, si anume cresterea impactului marcilor online bazate pe distributia de continut creat de utilizatori", a declarat potrivit NewsIn editorul revistei, Anthony Zumpano.

    Printre alte branduri ce au ocupat locuri fruntase se numara site-ul de chat online MySpace, detinut de News Corporation, care a ocupat locul 15 si postul de televiziune Al Jazeera care, dupa lansarea in noiembrie 2006 a versiunii in limba engleza, a ocupat pozitia a nouasprezecea, dupa ce in 2005 cazuse pe locul 25.

    Acest sondaj nu ia in considerare valoarea de piata a brandului, conform careia compania Coca-Cola ar ocupa pozitia intai si nici nu intreaba persoanele chestionate daca acest impact a fost pozitiv sau negativ.

    Brandchannel imparte sondajul si pe regiuni. In America de Nord clasamentul este usor diferit, locul intai fiind ocupat de Apple, urmat de YouTube, Google, Starbucks si Wikipedia. Pentru Europa, primele pozitii ale clasamentului sunt ocupate de companii regionale, grupul suedez producator de mobila Ikea detronand producatorul finladez de telefoane mobile Nokia, care a cazut pe locul trei. Locul doi este ocupat de Skype, pe locul patru se plaseaza compania de moda Zara, iar pe locul cinci se regaseste firma de incaltaminte de sport Adidas. Clasamentul este dominat de companii regionale si in regiunea Asiei, primele cinci locuri fiind ocupate de brandurile Sony, Toyota, HSBC, Samsung si Honda.

    SURSA

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...