Jump to content

voodooeye_69

Inactive
  • Posts

    503
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by voodooeye_69

  1. Sa zicem ca a inceput sa pozeze ceva mai bine, Primele poze erau jalnice,pur si simplu niste poze.

    voodooeye obiectivele tale sunt cam slabe pt D300 si nu trebuia sa scrii si ED si toate alea doar un necunoscator e uimit de toate datele tehnice, cel mai bun obiectiv de la tine ii 50mm fix 1.8 care are 1:1 restu sunt cam nasoale si pe ala ai dat 300 ron , ca atata este, 70-300 max 700 ron slabe obiective pe un aparat foarte bun. Tamron 24-75 ai dat ceva bani, ala merita.

    Tzapu draga 70-300 ala daca te uiti mai atent vezi ca e ala cu VR. Daca tu ai de vinzare cu 700 de lei ieu iti cumpar vre-o 10 bucati. Nu de alta dar si daca le dau dupa aia la juma' de pret fac afacere buna.

    http://www.f64.ro/obiectiv-nikon-af-s-70-3...e-imagine-.html

    Tokina e printre cele mai bune wideuri in format DX, 18-135 are orezolutie foarte buna si e foarte bun pe D80 ca allaround cind nu ai chefa sa cari mai multe obiective

    28-75 e foarte luminos fiind format FX

    mai exista in trusa 50/f1.8, 28/f2,8

    Pretul obiectivelor ajunge undeva la 2000 Euro

    In studio folosesc:

    http://www.f64.ro/kit-2-blitz-uri-excella-...-ir-ssr-01.html

    si 2 buc

    http://www.f64.ro/blitz-slave-electra-star...lu-sincron.html

    Mai am 2 SB600 si un Nissin 622

    Softboxuri, blende, umbrele, trepiede (stative lumini, fundal, aparat etc)

    Nu mai pun la socoteala sistemele cokin, filtre, trepied foto, monopiede, rucsaci genti etc.

    Toate puse cap la cap ajung undeva pe la 5000 de euro

    Tu ce scule ai?

    Si daca le ai fa-ti cite o poza cu ele care sa aiba si exif sa ne convingem si noi

  2. Pentru cei interesati, cu incepere din luna Aprilie, Asociatia Fotografilor Profesionisti "Foto Club Pro Arad" incepe o noua sesiune de cursuri de Arta Fotografica. Prima serie va fi de Initiere in Arta fotografica. Pentru informatii suplimentare sunati la: 0740248034

    Cursurile au loc in Arad.

  3. ok, sa o luam cu inceputul.

    Nu am zis ca 18-200 de la Nikkor e slab. Cel de la Sigma este. 18-200 de la Nikkor a fost unul dintre cele mai vindute obiective pentru APSC datorita plajei focale mari si a faptului ca este confortabil pentru cei care nu vreau sa aiba pe cap in timpul unei nunti schimbatul obiectivelor. Din pacate in zona 18 mm deformeaza destul de tare si de pe la 150 devine soft si se inchide la f5.6.

    Pretul este cam 2000.

    De preferat cam in aceiasi bani ar fi Nikon AF-D 24-85mm f/2.8-4.0 IF care costa 2600. Un obiectiv cu o optica foarte buna. Il are un prieten si este ok.

    Referitor la teleobiective va pot spune ca la acest tip de obiectiv conteaza luminozitatea si viteza autofocusului. Stabilizarea de imagine in proportie mai mica, adica eu asa prefera un 2.8 decit unul cu stabilizare. Eu folosesc teleul mai mult la sport si acolo e durere. La fotbal iti trebuie un timp de expunere mai scurt de 1/500. In conditiile de nocturna cu Nikon 70-300VR si D300 trebuie sa ridic ISO la 3200 la f5,6 cit are la 300mm. Alta viata e cu Sigma 70-200 f/2.8

    Eu nu as investii de mai multe ori in lucruri care fac acelasi lucru. O data si bine.

  4. @shtefun

    Nu stiu daca sunt profesionist dar imi cistig o parte din venit prin fotografie. Lucrez ca fotoreporter la un cotidian si sunt asociat la o firma de evenimente. Totusi cartea mea de munca sta la o firma din domeniul energetic. Acuma tragi tu ce concluzie vrei.

    Referitor la pozele tale:

    Renunta la semnatura pentru ca nu ajuta. Fotografia care m-a facut sa o privesc cel mai mult este cea a domnisoarei din parc. In rest incearca sa gasesti subiecte mai deosebite si incearca sa transmiti o stare, un mesaj, un gind etc. Atunci fotografia va fi mai buna. Subiecte gen felinare, alei, ziduri etc nu prea ma prind pe mine personal. Ca un sfat pentru cei care fotografiaza urban incercati sa prindeti in cadru elementul uman. Veti descoperii un izvor nesecat de subiecte. Stiu ca este greu sa te infigi cu camera in fata oamenilor dar daca va place fotografia trebuie sa faceti si asta.

    Succes

  5. Cele cu domnisoara pe pod puteau fi bune. Le-ai facut praf cu prelucrarea. Un obiectiv luminos, o diafragma deschisa care ducea la o profunzime mica erau mai binevenite decit blurul ala.Incearca sa repeti sedinta pe o lumina mai buna si eventual cheama un prieten care sa te ajute cu o blenda. Face minuni.

  6. grija mai mare la incadrari si la focale. Modeala e frumoasa, pacat ca tu nu ai pus-o in valoare. Nu trage la 18-24 mm oameni ca ies cam deformati, si in plus ai tras si prea de sus ceea ce in multe poze i-a facut fetei picioare nenatural de scurte. Conteaza foarte mult perspectiva din care tragi. Mai fa o sedinta cu fata, lumina sa fie naturala, nu te complica inutil, si trebuie sa iasa ceva. Pacat de fata, ma repet are potential.

  7. La un moment dat florin09 m-a intrebat cum se pozeaza in concert, se pregatea sa mearga la DJ Project. Fotografia de concert e destul de grea deoarece necesita echipament cit mai performant, putin noroc si multe cadre trase. Ieri i-am pozat si eu pe cei de la DJ Project, florin enjoy...

    http://www.divshare.com/download/7678690-a2b

    http://www.divshare.com/download/7678691-846

    http://www.divshare.com/download/7678688-a3d

    http://www.divshare.com/download/7678689-c1a

  8. Vezi ca se poate. E mai bine decit pina acum, in special cele de la 1 Iunie.

    Fotoreportajul...al fotografia pe Boc nu e fotoreportaj e doar portret chiar daca el e subiect de stiri. Fotoreportajul presupune o fotografie de actiune, dinamica, care sa ttranspuna privitorul in mijlocul actiunii.

    La potret putin te-a furat lumina care trece prin umbrela...

  9. da de ce ai taiat rochia miresei si virful de la pantoful lui?

    In general orice mireasa vrea sa se vada rochia in poze, e o chestie psihica la femei...cheltuie o avere pe ea, o imbraca o noapte si vine fotograful si o taie. Sincer sa fiu eu la nunti prefer sa merg pe cadre ceva mai largi si sa cropui la post procesare exact pentru a nu gresii la amanunte.

    Uite citeva cadre facute de mine anul trecut: http://jalbum.net/browse/user/album/180715/

  10. hmm nu poti fotografia oriunde si oricand cu un L16..

    de exemplu nu poti face fotoreportaj, portrete, peisaje nocturne,

    nici pt cladiri pt ca are mici aberatii sfericevoodooeye cat despre cunostintele mele foto tind sa te contrazic .. pt ca nu ai ce sa aplici la o camera care e complet automata, iar despre executie .. de multe ori camera nu face ce vreau eu

    1. Deci vreau sa sti ca eu am facut fotoreportaj cu L16, daca tii neaparat iti trimit pe mail pozele cu exif.

    2. Peisaj nocturn nu poti sa faci dar asta tine tot de tine sa sti ce poti si ce nu poti face cu aparatul.

    3. Pentru arhitectura eu folosesc Tokina 12-24 si sunt convins ca te-ai speria daca te uiti prin el si ai vedea ce deformari are la 12 mm. Arhitectura se face cu tilt & shift adica obiective cu corectie a perspectivei http://www.f64.ro/catzero.php?id=416&o...id_criteriu=478 dar i-a vezi cit costa :)

    In general nu ma iau aiurea de oameni dar spun ceea ce vad. Daca vad o fotografie ca nu are nici o incadrare, subiectul aiurea pus in poza, nu te folosesti de lumina naturala in avantajul tau, pozezi oamenii de la spate, o gramada de greseli care toate duc la perceptia mea ca nu prea sti ce vrei sa faci.

  11. ps:oricum nu as pune un 24-70 pe un d40....

    de ce?

    Eu cred ca imaginile facute cu un D40 si una cu D300 in conditii normale de fotografiere sunt foarte asemanatoare. Diferenta se vede in conditii extreme, ISO mare, viteza, focus rapid, etc. Astea sunt diferentele pentru care se plateste acel pret mare. Cine are nevoie de aceste facilitati in 90% din cazuri produce ceva bani cu aparatul si poate sa isi permita sau se justifica investitia. Eu personal cred ca pentru ce faci tu clasa entry level este foarte buna, la D40 putin dezavantajat de senzorul de 6MP, D6o sau D5000 fiind optiuni mai bune. Eu in repetate rinduri imi doream un aparat usor si performant pentru oras de aceea D80 este oarecum favorit pentru fotografierea de zi cu zi. Oricum in 80 % din cazuri duc cu mine: D80+ 18-135 + 70-300 + SB600 + 50 + laptop 15" + ceva accesorii toate bagate intr-un rucsac http://www.f64.ro/det.php?id=426&pid=7540 si iti spun eu ca am de dus cam 6kg. Nu e o placere :(

    In cazul in care merg la fotografiat. o iesire undeva in natura merg pe varianta D80/D300 cu grip+Tokina 12-24+Tamron 28-75+Sigma 70-200 sau Nikkor 70-300, trepied, si foarte multe accesorii (fitre pe filet polarizare circ pentru fiecare obiectiv, skylight la fel, UV, filtre cokin sistem P) toate bagate in http://www.f64.ro/det.php?id=426&pid=6921

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...