Jump to content

Cronoss

Inactive
  • Posts

    572
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Cronoss

  1. il intreb si eu pe moderatorul cronoss de la cs de cand a devenit motiv de suspend pt un an de zile faptul ca o persoana este enervanta si iti trimite pm-uri (pm-uri fara jigniri / amenintari etc) ? userul frankie

    celelalte 2-3 suspenduri de dinainte nu le reclam, de bine de rau au fost meritate , insa ultimul suspend e prea de tot !

    Suspendul a fost meritat, nu cred ca trebuie sa-ti reamintesc PM-urile trimise de pe ambele usere. Beethoven daca vrei sa stii despre ce a fost vorba te astept pe yahoo :)

  2. Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri, că preşedintele Traian Băsescu este "un accident al politicii", şeful statului fiind cel care atacă partidele şi Parlamentul, încercând să le diminueze credibilitatea.

    "Preşedintele nostru (Traian Băsescu - n.r.) nu este o expresie a politicii, este un accident al politicii. În opinia mea, vorbim prea mult despre el. Nu vreau să-mi pierd timpul pentru a discuta despre un accident, să discutăm despre reguli", a spus Vosganian.

    El a arătat că Traian Băsescu atacă tot timpul partidele şi Parlamentul, care reprezintă expresia multipartidismului.

    "(Traian Băsescu - n.r.) atacă propriul partid, încercând să distrugă orice conducere a PD. Se vorbea despre Emil Boc ca despre un exemplu al succesului în politică. Ce se întâmplă cu Emil Boc acum?", a spus Vosganian.

    El a arătat că Traian Băsescu nu vrea să schimbe mentalitatea românilor, ci se foloseşte de aceştia pentru a-şi păstra puterea.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 7.11.2007 la ora 21:27

  3. Guvernul de la Chişinău a aprobat o lege conform căreia, începând cu 1 ianuarie 2008, automobilele înmatriculate în Transnistria nu vor mai putea traversa graniţa administrativă, iar din 2009 nu vor mai putea circula pe întregul teritoriu al ţării.

    Guvernul şi-a motivat decizia prin crearea unei Baze Centrale de Date care să pună în ordine Registrul de Stat al Transportului. Ministrul Dezvoltării Informaţionale, Vladimir Malojen a precizat că noile reguli vor fi aplicate pe teritoriul întregii ţări, indiferent dacă proprietarii vehiculelor au acte de rezidenţă în partea stânga sau dreapta a Nistrului, relatează BBC România, în pagina electronică.

    Proprietarii vehicolelor cu numere de înmatriculare transnistrene vor avea la dispoziţie şase luni pentru clarificarea situaţiei automobilelor, a precizat oficialul. Măsura mai este argumentată şi prin diferenţa de cost dintre taxele percepute de serviciile vamale din Transnistria şi cele ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la introducerea unui automobil în ţară, care ajunge la 70-75 de procente.

    Conform aceluiaşi proiect de lege, maşinile introduse în Transnistria până în anul 1993 nu vor avea nevoie de proceduri vamale suplimentare, potrivit ministerului, acestea fiind necesare pentru circa 200 de mii de automobile.

    Potrivit informaţiilor Ministerului de Interne, poliţia din Republica Moldova a confiscat deja peste două mii de plăcuţe aparţinând automobilelor înmatriculate în stânga Nistrului.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 8.11.2007 la ora 07:54

  4. Autorităţile americane au anunţat că un cetăţean român din Montreal, Canada, a fost condamnat la 45 de luni de închisoare după ce a pretins că este cetăţean american utilizând documente false.

    Daniel Tudoran, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 45 de luni de închisoare, după care va fi monitorizat timp de doi ani de autorităţile americane. Tudoran a fost arestat după ce pretins că este cetăţean american, prezentând documente de identificare false, printre care şi un permis de rezidenţă, şi după ce asupra sa au fost descoperite dispozitive de acces neautorizate, relatează site-ul empirestatenews.net.

    Tudoran a compărut în faţa unei instanţe americane la 14 iunie 2007 după ce a încercat să intre ilegal din Canada în Statele Unite la 4 septembrie 2006. Românul a fost reţinut de agenţii din cadrul Serviciului de Vămi şi Protecţie a Frontierei în rada portului Champlain unde urma să fie recuperat de o altă persoană şi transportat ulterior la New York.

    Agenţii americani au confiscat şi un laptop în care erau stocate mai multe numere de conturi bancare emise de o serie de bănci canadiene şi carduri utilizate pentru tranzacţii frauduloase.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 8.11.2007 la ora 09:08

  5. Au trecut şase ani de când Gheorghe Udrişte a fost numit şeful Direcţiei de sistematizarea circulaţiei din Primăria Capitalei, iar traficul din Bucureşti e tot un calvar. În acest timp, proiectul de management al traficului a fost amânat ani de zile, iar licitaţiile sale pentru infrastructură au adus doar blocaje ale circulaţiei. Specialiştii spun, însă, că există soluţii simple şi eficiente, informează Gândul.

    Noul viceprimar al Capitalei Ionuţ Popa este inginer de trafic, cu doctorat, şi în doar câteva luni de când este în funcţie a identificat soluţii pentru a mări fluenţa circulaţiei. Popa spune că pentru 50 la sută din conflictele de trafic ale oraşului există soluţii aplicate deja în toate oraşele aglomerate ale lumii.

    Mai întâi, ar fi eliminarea virajelor la stânga în marile intersecţii, unde aceste manevre creează ambuteiaje. ?Virajele la stânga măresc, în medie, cu 20 de secunde timpul fiecărui ciclu de semaforizare, fiindcă atunci când dai prioritate de stânga, ca să poţi trece, în toate celelalte părţi ale intersecţiei trebuie să fie culoarea roşie. Dacă eliminăm această problemă reducem cu aproape 25 la sută conflictele de trafic existente”, explică Popa.

    Mai multe pe www.gandul.info.

    ]Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 8.11.2007 la ora 10:29

  6. Preşedintele Tarian Băsescu a pierdut, joi, procesul cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, instanţa Curţii de Apel Bucureşti respingând ca neîntemeiată contestaţia şefului statului faţă de decizia de avertisment dată de CNCD în cazul jignirii unui reporter tv.

    Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

    Joi, în faţa instanţei, avocatul lui Băsescu a declarat că nu există un text de lege în baza căruia preşedintele a fost sancţionat cu avertisment de CNCD, apreciind că sancţiunea privind discriminarea trebuie reglementată printr-o lege specială.

    El a precizat că afirmaţia şefului statului nu poate fi catalogată ca discriminatorie. Apărătorul preşedintelui a apreciat că actul de discriminare este atunci când persoana în cauză face o comparaţie. "Prin declaraţia sa, Traian Băsescu nu a făcut o analiză comparativă şi discriminatorie. Din analiza afirmaţiei nu se poate trage concluzia că ar avea scop afectarea unor drepturi ale etniei rome. Trebuie să se constate că nu a existat intenţia de a se face o discriminare. Buna credinţă a domnului Traian Băsescu nu se discută", a susţinut avocatul.

    Potrivit acestuia, Traian Băsescu ar fi făcut acea afirmaţie "într-un moment agitat", preşedintele fiind afectat în acele zile de presiunea media.

    El a mai arătat că afirmaţiile au fost făcute într-un cadru privat, motiv pentru care nu pot fi folosite drept probă. "Spaţiul privat este inviolabil. Preşedintele a făcut acea afirmaţie când era cu soţia sa, în maşina privată, şi s-a opus ca acea afirmaţie să fie făcută publică. Cum a obţinut Consiliul acea înregistrare, cum a avut la dispoziţie Consiliul o probă făcută în spaţiul privat", a întrebat retoric avocatul, adăugând că înregistrarea este ilegală.

    Avocatul a arătat că preşedintele este o fire deschisă şi îşi asumă afirmaţiile pe care le face în public în mod voit. "Băsescu, când se duce pe stadionul Giuleşti sau pe malul mării, la Constanţa, îşi asumă gesturile şi afirmaţiile. Ştie că pot ajunge la opinia publică", a încercat acesta să-şi motiveze pledoaria.

    Tot pentru a demonstra nevinovăţia preşedintelui, avocatul a mai spus că acesta a decorat, de când este în funcţie, mai multe persoane de etnie romă şi a botezat chiar copii din cadrul acesteia. "A sancţiona o simplă afirmaţie, făcută în mediu privat, nu e doar o palmă la adresa românilor, ci şi o exagerare", a spus avocatul.

    El a criticat CNCD, spunând că nu aplică aceleaşi sancţiuni pentru fapte similare celei în cauză, explicând că "renumitul cântăreţ Adi de la Vâlcea, la un moment dat, a cântat o melodie cu aluzii rasiste, dar nu a fost sancţionat de Consiliu pentru că era un recital la o petrecere". Apoi, parlamentarul liberal Puiu Haşoti i-a făcut, de la tribuna Parlamentului, pe toţi senatorii PRM "ţigani". Nici acesta nu a fost sancţionat de Consiliu, pe motiv că nu reprezintă un act discriminatoriu întrucât nu a existat o comparaţie, a spus avocatul.

    Pe de altă parte, reprezentantul CNCD a afirmat că, raportându-se la funcţia pe care o are, preşedintele nu trebuia să facă acea afirmaţie, chiar dacă era într-un spaţiu privat. "Afirmaţia a fost înregistrată pe telefon. Domnul preşedinte trebuia să aibă grijă chiar şi în spaţiul privat. Este permisă o astfel de afirmaţie chiar şi în spaţiul privat ? Viza demnitatea persoanei la care făcea vorbire. Noi credem că, în raport cu calitatea domnului Băsescu, aceea de preşedinte, era o chestiune care trebuia adusă la cunoştinţa opiniei publice", a spus acesta.

    Reprezentantul CNCD a adăugat că, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, România ar trebui să se raporteze în mod evident la normele internaţionale. "România poate fi sancţionată dacă nu combate toate formele de discriminare. Un act de discriminare poate fi şi o atitudine negativă faţă de o altă persoană, o ofensă cu ţintă directă şi nu putem să spunem că nu a avut efecte", a spus acesta.

    El a arătat că, până acum, CNCD a sancţionat foarte mulţi oameni politici pentru afirmaţiile pe care aceştia le-au făcut, un exemplu fiind Corneliu Vadim Tudor, care a fost sancţionat de trei-patru ori. "Băsescu ne reprezintă şi pe noi şi pe avocaţii dânsului, dar cred că în acel moment o reprezenta şi pe acea ziaristă", a conchis acesta în pledoaria în faţa instanţei.

    În 19 mai, preşedintele Traian Băsescu i-a luat prin forţă, telefonul mobil jurnalistei Andreea Pană, de la Antena1, care îl filma în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket. El s-a adresat ziaristei cu apelativul "păsărică".

    După ce şeful statului s-a urcat în autoturismul personal, aparatul l-a înregistrat pe Băsescu în timp ce o numea pe jurnalistă "ţigancă împuţită". Înregistrarea respectivă a fost ştearsă.

    Ulterior, aparatul a fost restituit, iar angajaţii postului TV au reuşit să recupereze înregistrarea afirmaţiilor şefului statului, care a fost făcută publică.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 8.11.2007 la ora 15:13

  7. Unul dintre liderii romilor din Italia, Costică Argint, care s-a întâlnit, miercuri, la Roma, cu premierul Tăriceanu, are emis pe numele său mandat internaţional de arestare, însă acesta nu poate fi pus în aplicare pentru că, între timp, acesta a obţinut statutul de azilant politic în Italia.

    Costică Argint a declarat că s-a întâlnit, la Roma, cu şeful de Cabinet al premierului, Mihnea Constantinescu, pentru o discuţie prealabilă întâlnirii cu primul-ministru privind problemele romilor.

    "M-am întâlnit cu domnul secretar, şef de Cabinet al domnului prim-ministru, Mihnea (Constantinescu - n.r.), un om de mare ispravă, un om care îşi doreşte să facă lucruri bune pentru comunitatea românească", a spus Costică Argint.

    El a precizat că discuţia a avut scopul de a identifica soluţii de ambele părţi pentru rezolvarea situaţiei comunităţii româneşti pe teritoriul italian.

    "Încercăm să găsim soluţii de ambele părţi pentru rezolvarea situaţiei comunităţii româneşti pe teritoriul italian. Deocamdată, suntem pe drumul cel bun. Am găsit o deschidere neaşteptată din partea Guvernului României", a spus liderul romilor din Italia.

    Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost, miercuri, la Roma pentru a discuta cu omologul său italian Romano Prodi şi membrii comunităţii româneşti despre situaţia cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Italiei, precum şi despre măsurile adoptate, luni, de Guvernul de la Bucureşti pentru gestionarea problemelor acestora.

    Delegaţia condusă de Tăriceanu a avut o întâlnire cu reprezentanţii românilor din Italia, la care au participat şi lideri ai cetăţenilor români de etnie romă aflaţi în această ţară.

    Unul dintre liderii romilor din Italia, Costică Argint, a reproşat ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, prezent la discuţie, declaraţia recentă privind deportarea în deşert a românilor infractori, adăugând însă că membrii comunităţii sale au decis să-l ierte. "Numai cine nu munceşte, nu greşeşte", i-a spus acesta ministrului Cioroianu.

    La finalul discuţiei, Costică Argint a declarat presei că intenţiona să îl aştepte pe premierul Tăriceanu, la Roma, pe traseu, "cu roşii şi ouă", nemulţumit de lipsa sprijinului statului român, dar că a renunţat după ce a discutat cu reprezentanţii Guvernului.

    "Intenţionam să îi facem premierului o primire mai puţin călduroasă. Un protest elegant, cu roşii şi ouă, care să nu facă rău. Am renunţat însă după ce am discutat, marţi şi miercuri, cu reprezentanţii Guvernului şi am stabilit să facem declaraţii rezervate şi să căutăm împreună căi comune pentru rezolvarea problemelor", a spus liderul comunităţii rome.

    După întâlnirea de la Roma, premierul Tăriceanu l-a felicitat pentru modul în care a vorbit.

    "Vă felicit pentru modul în care aţi vorbit. Foarte concis, foarte coerent şi v-am urmărit cu mare plăcere", i-a spus Tăriceanu lui Costică Argint.

    MAE a confirmat că reprezentantul romilor români din Italia, Costică Argint, a participat la întâlnirea de miercuri a delegaţiei române cu reprezentanţii asociaţiilor românilor din Italia, dar precizează că Adrian Cioroianu nu s-a întâlnit cu acesta.

    Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, nu s-a întâlnit şi nici nu a purtat o discuţie particulară cu Costică Argint, se arată într-un comunicat al MAE remis agenţiei MEDIAFAX.

    MAE precizează însă că Argint a fost unul dintre participanţii la întâlnirea delegaţiei române cu reprezentanţii asociaţiilor românilor din Italia.

    Imagini difuzate, joi, de posturile de televiziune îl prezintă însă pe ministrul Cioroianu stând de vorbă cu Costică Argint, cu o mână pe umărul acestuia.

    Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX, că, în aprilie 1997, Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce a intrat într-un bar din comuna vrânceană Găgeşti, a distrus mai multe bunuri şi a rănit grav două persoane.

    În acelaşi an, în timpul procesului, bărbatul a fugit din ţară în Italia.

    Cinci ani mai târziu, în 2002, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, pe numele lui Costică Argint a fost emis mandat de urmărire internaţională. După alţi cinci ani, în iunie 2007, la solicitarea Tribunalului Vrancea, a fost emis mandat internaţional de arestare, bărbatul fiind condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru fapta sa.

    "În anul 2006, bărbatul a reuşit să obţină statutul de azilant politic în Italia, astfel că autorităţile nu mai pot pune în aplicare mandatul. Poliţia Română nu are nicio vină în acest caz, pentru că nu poate să acţioneze pe teritoriul altui stat", au precizat sursele citate.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 8.11.2007 la ora 13:54

  8. Jandarmii braşoveni au căutat, marţi, trupul avocatei Elodia Ghinescu, prin canalele subterane şi într-o seră părăsită din Cimitirul municipal din Braşov, căutările fiind şi de această dată fără rezultat.

    Căutările avocatei au fost întrerupte timp de două zile din cauza vremii şi au fost reluate marţi cu o echipă formată din 20 de jandarmi şi un câine dresat pentru detectarea de cadavre, potrivit lui Mircea Gavrilă, adjunctul Grupării Mobile de Jandarmi Braşov.

    "Au fost luate la puricat mai multe canale vechi din incinta cimitirului şi o seră dezafectată din apropierea acestuia. Din păcate nu am găsit nimic nici de această dată. Urmează ca în zilele următoare, la indicaţia anchetatorilor să mai efectuăm astfel de acţiuni, dar nu vă putem preciza în acest moment locurile exacte", a spus Gavrilă.

    Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă a anunţat poliţia despre dispariţia femeii în data de 5 septembrie. Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

    Procurorul Marius Iacob, care coordonează ancheta, a precizat că are destule elemente să creada că în noaptea dispariţiei Elodiei Ghinescu, 29 spre 30 august, a existat un conflict între cei doi soţi, iar el ar fi lovit-o.

    "După ce el s-a întors din Piteşti, în urma acelui conflict şi-a lovit soţia, aceasta a decedat şi el aruncat apoi cadavrul într-un loc pe care, din păcate, încă nu l-am identificat", a adăugat Iacob.

    Căutările cadavrului avocatei continuă atât în judeţul Argeş, cât şi în Braşov, în zonele cele mai cunoscute şi mai des frecventate de Cioacă. De asemenea, procurorul a precizat că a fost stabilit traseul parcurs de Cioacă în noaptea dispariţiei soţiei sale. Astfel, potrivit cercetărilor, poliţistul ar fi făcut traseul Braşov-Piteşti-Braşov, iar cadavrul este posibil să se afle în această zonă.

    Procurorul Marius Iacob a audiat, în urmă cu două săptămâni, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, mai mulţi martori în cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu, iar unii dintre aceştia au recunosut mai multe obiecte găsite într-o râpă dintre Poiana Braşov şi Râşnov ca aparţinând familiei Cioacă-Ghinescu.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 6.11.2007 la ora 14:45

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Cazul Elodia: Cioacă nu este singurul suspect

    Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmăriri Penale şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat, marţi, că poliţistul Cristian Cioacă nu este singurul suspect în cazul dispariţiei soţiei acestuia, avocata Elodia Ghinescu.

    Procurorul Marius Iacob a precizat că Cioacă nu este singurul suspect în cazul dispariţiei soţiei acestuia, Elodia Ghinescu, însă cele mai multe indicii conduc spre el.

    "Cioacă nu este singurul suspect în cazul dispariţiei soţiei sale şi nu ne-am concentrat numai asupra lui. Fiecare ipoteză are suspecţii ei. Cioacă este însă persoana asupra căreia s-au adunat cele mai multe elemente", a declarat Iacob, fără să precizeze identitatea celorlalţi suspecţi.

    Procurorii şi poliţiştii au revenit, marţi, în judeţul Argeş, pentru a relua cercetările în cazul avocatei Elodia Ghinescu, dar nu au precizat zonele în care au căutat indiciile necesare finalizării anchetei, rezultatele fiind şi de această dată negative.

    "Existenţa unui cadavru este cea mai conturată ipoteză în acest dosar. Nimic din ancheta de până acum nu mi-a contrazis convingerea că Elodia nu a fost omorâtă şi putem vorbi de omor calificat. Şi mai e ceva: nu există până la acest moment niciun indiciu că Cioacă ar fi fost ajutat de către cineva în comiterea omorului", a declarat procurorul Marius Iacob.

    Iacob a mai declarat că marţi a fost audiată o femeie care lucrează într-un bar din Piteşti şi care ar fi auzit cu ceva timp în urmă, în momentul în care a dus cafelele la masa unde erau soţul Elodiei, avocatul acestuia şi doua fete, când Cioacă a spus că este sigur că poliţiştii nu vor găsi niciodată cadavrul Elodiei.

    Comisarul şef Vasile Viorel, şeful Serviciului Omoruri din cadrul IGPR, a declarat că nu există niciun indiciu care să arate în acest moment că Elodia ar mai fi în viaţă.

    Tot marţi, jandarmii braşoveni au căutat trupul avocatei Elodia Ghinescu prin canalele subterane şi într-o seră părăsită din Cimitirul municipal din Braşov, căutările fiind şi de această dată fără rezultat.

    Anchetatorii spun că acţiunile de căutare ale avocatei Elodia Ghinescu vor continua miercuri în judeţele Braşov şi Argeş, iar dacă vremea o va permite, vor fi extinse scotocirile în zilele următoare şi în judeţul Prahova.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 6.11.2007 la ora 18:43

  9. Senatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Comisiei de prietenie româno-italiană, a fost însărcinat de conducerea Parlamentului să ia legătura cu autorităţile italiene pentru rezolvarea crizei imigranţilor, a anunţat, marţi, deputatul PSD Ioan Munteanu, secretar al Camerei Deputaţilor.

    "Deputatul PNL Relu Fenechiu a propus constituirea unei comisii parlamentare care să se deplaseze în Italia pentru a constata aspectele care sunt mediatizate de toată presa. Am considerat că ar fi mai corect ca reprezentanţii din grupul de prietenie România ? Italia să ia legătura cu cei din comisia corespondentă din Italia să încerce o invitaţie acolo", a declarat Munteanu.

    El a adăugat că înfiinţarea unei comisii speciale în acest caz ar putea inflama şi mai mult spiritele, prin faptul că scandalul ar căpăta şi o conotaţie politică.

    "Rolul lor este de a se adresa oamenilor politici din Italia pentru a-i face să înţeleagă că ţara noastră nu înseamnă 10 sau 100 de oameni. Cel care va coordona totul este preşedintele Comisiei de prietenie cu Italia, senatorul Corneliu Vadim Tudor", a mai spus deputatul PSD, precizând că liderul PRM urmează să ia legătura în cursul zilei de marţi cu ambasadorul Italiei la Bucureşti.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 6.11.2007 la ora 14:43

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    CV Tudor: De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?

    Preşedintele PRM CV Tudor a declarat, marţi, referitor la plecarea sa în Italia, că ceea ce se întâmplă e ?o diversiune” şi a apreciat că răul ?este mai vechi”, pentru că ?s-a pus semnul de egalitate între romi şi români”, iar "ţiganii criminali au fost puşi în sarcina poporului român".

    ?De ce se pune semnul de egalitate între criminali şi români? Răul este mai vechi. De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români, cine a avut interesul să lanseze această provocare mincinoasă, în aşa fel încât ţiganii criminali să fie trecuţi în sarcina poporului român. Poporul român e un model istoric de toleranţă de creştinism”, a declarat preşedintele PRM.

    Corneliu Vadim Tudor a declarat că situaţia din Italia este ?o diversiune bine clocită, care se va termina curând”.

    ?Noi ştim mai multe. Eu cred că este o diversiune pusă la cale din timp. S-a pândit acest moment, s-a vânat acest pretext. Au mai comis şi alţii infracţiuni de genul acesta, chiar crime. Au comis şi italienii crime pe teritoriul României şi sunt mari mafioţi. Ce să facem acum? O să strigăm: «Moarte italienilor! Căraţi-vă acasă!» Nu vom face aşa ceva”, a arătat liderul PRM.

    Acesta a arătat că va pleca în Italia în această calitate de preşedinte al grupului de prietenie România- Italia, şi va ?face tot ceea ce este omeneşte posibil” pentru rezolvarea acestei situaţii.

    ?Eu sunt preşedintele grupului de prietenie România-Italia. Nu stătea în intenţia mea să mă duc acum colo, dar dacă noi, grupurile parlamentare de prietenie, nu facem în asemenea momente de criză tot ceea ce este omeneşte posibil, înseamnă că nu mai avem nici o justificare”, a precizat liderul PRM.

    El a menţionat că delegaţia parlamentarilor români va face ?tot ce trebuie făcut” pentru a se curma ?această vânătoare incalificabilă împotriva românilor”.

    Corneliu Vadim Tudor a anunţat că va avea, în cursul zilei de miercuri, şi o întâlnire cu ambasadorul Italiei în România, ?pentru că se escaladează această intoleranţă, şi este o vânătoare de români absolut inaceeptabilă”.

    ?Este regretabilă crima făcută de un om care a fost eliberat din puşcărie în 2006; de fapt nu a făcut nici o zi de puşcărie, în baza unei legi din 2002, ce-i drept, dar ministrul Justiţiei în 2006 era doamna Monica Macovei, favorită şi protejată de domnul Traian Băsescu şi de domnul Franco Frattini. Dacă ar fi fost în puşcărie acest nemernic, nu s-ar mai fi inflamat spiritele în Europa în asemenea hal”, a spus preşedintele PRM.

    Acesta a mai precizat că nu s-a stabilit, la nivelul Parlamentului, când va avea loc această deplasare a grupului de prietenie România- Italia, la Roma.

    Legat de discuţiile din Italia, Corneliu Vadim Tudor a afimat că va avea contact cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului italian.

    Întrebat ce anume la va transmite omologilor italieni, liderul PRM a spus: "Le voi spune să înceteze cu această vânătoare împotriva românilor. Este incalificabil, nedemn ceea ce se întâmplă. Italia este o ţară civilizată”.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 6.11.2007 la ora 16:39

  10. Cetăţeanul italian care a murit împuşcat în cap, luni seară, la o partidă de vânătoare organizată într-o pădure de lângă oraşul arădean Pecica, ar fi fost confundat cu o vulpe, cel care a tras fiind chiar preşedintele filialei municipiului Arad a AJVPS, Virgin Velin.

    Velin a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că italianul nu a respectat locul în care trebuia să stea la pândă şi s-a deplasat circa două sute de metri.

    "S-a aşezat întins într-o iarbă înaltă de aproximativ 40 de centimetri. Eu am auzit zgomote şi am tras, nimerindu-l direct în cap. Am crezut că a fost o vulpe. Am fost şocaţi cu toţii de accident, dar nu aveam cum să ştiu că italianul şi-a părăsit standul din care trebuia să vâneze, lucru total interzis", a declarat Velin.

    El a explicat că vânătoarea a fost organizată legal, pentru fazani, iepuri şi vulpi, şi că la ea au participat doi cetăţeni italieni şi trei români. Cei doi italieni au venit în România în 1 noiembrie, special pentru vânătoare, şi au mai participat la patru partide în zilele precedente, fiind coordonaţi de preşedintele filialei municipale AJVPS Arad.

    Poliţiştii spun că toate dovezile de până acum arată că a fost un accident.

    "Italianul şi-a părăsit standul şi a fost împuşcat accidental, cu o carabină de calibru 30-06, marca Bowin", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Camelia Tuduce.

    Un italian de 43 de ani care a participat, luni seară, la o partidă de vânătoare într-o pădure de lângă oraşul Pecica, a fost împuşcat mortal în cap de unul dintre vânători. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad declarau, luni seară, că vânatoarea a fost organizată legal de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Arad şi că italianul a fost împuşcat accidental după ce a părăsit standul în care trebuia să stea şi s-a ascuns într-o tufă. Bărbatul a fost nimerit în cap de un glonţ şi a murit pe loc.

    Tot luni seară, un agent de la Poliţia Rutieră care aştepta echipa de criminalişti pentru a o îndruma în pădure la locul unde italianul a fost împuşcat a fost accidentat pe şosea de un microbuz al cărui şofer se pare că era băut. Agentul are răni uşoare şi nu a necesitat spitalizarea.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 6.11.2007 la ora 10:38

  11. Automobile Dacia va lansa, anul viitor, un nou model, în două volume, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Francois Fourmont.

    Producţia noului model va începe în a doua jumătate a anului viitor, a afirmat Fourmont la un seminar pe tema pieţei auto organizat de Ziarul Financiar.

    Compania deţinută de grupul francez Renault intenţionează să producă anul viitor circa 350.000 de autovehicule, nivel aproape dublu faţă de cel realizat anul trecut.

    Vânzările Dacia la nivel mondial au crescut cu 12% în primele nouă luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 165.500 de unităţi.

    Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 6.11.2007 la ora 11:11

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...