Jump to content

w1seMan

Inactive
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by w1seMan

  1. Directorul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca a intrat in greva foamei pentru a denunta mafia care s-a format in jurul contractelor de lucru in Spania, la cules de fructe

    Aurel Teodorescu, coordonatorul programului „Capsunari pentru Spania”, sustine ca mii de cetateni romani sunt escrocati de „intreprinderea de facut bani din nimic pe spatele acestora”.

    Teodorescu spune ca mafia contractelor le solicita muncitorilor romani cate 200-300 de euro, desi acestia n-ar trebui sa plateasca nimic. Multiplicata la mii de cazuri, escrocheria le aduce initiatorilor sai profituri de sute de mii de euro.

    „Contractele vin de la angajatorii spanioli cu numele oamenilor alesi sa mearga la munca. Reprezentantii romani ai angajatorilor dau cu pasta corectoare peste numele trimise din Spania si trec pe cine vor ei, adica pe cei care platesc comisioane”, mai spune Teodorescu.

    Intra si Hrebenciuc

    Intr-un alt caz de mare coruptie este pomenit si numele lui Viorel Hrebenciuc, eminenta cenusie a PSD. E vorba despre dosarul „Electrica”, populat deja cu nume grele precum Dan Ioan Popescu sau Omar Hayssam.

    Spaga, denuntata de seful capsunarilor!

    Directorul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), Aurel Teodorescu, a intrat ieri in greva foamei pentru a protesta la adresa mafiei care s-a format in jurul plecarii romanilor la munca in Spania. Teodorescu sustine ca mii de cetateni romani care au fost la munca in Spania si carora li s-au oferit noi contracte de patronii spanioli sunt escrocati de „intreprinderea de facut bani din nimic pe spatele acestora”.

    „In mod normal, romanii nu ar trebui sa achite nimic pentru aceste contracte, dar, pentru a intra in posesia lor, li se solicita sume de la cateva zeci de euro pana la 200-300 de euro. Aceste comisioane sunt ilegale, si vorbim de mii de contracte”, a declarat Teodorescu.

    Smecheria pastei corectoare

    Acesta a mai acuzat reprezentantii Consulatului Spaniei la Bucuresti ca inchid ochii la contractele falsificate.

    „Contractele vin de la angajatori cu numele oamenilor. Aici, reprezentantii romani ai angajatorilor dau cu pasta corectoare peste numele trimise din Spania si trec pe cine doresc, respectiv pe cei care achita comisioane”, a acuzat Teodorescu. Reprezentantii consulatului ar trebui sa se sesizeze in cazurile in care pe contracte apar stersaturi, sustine acesta.

    O alta acuzatie a fost adusa reprezentantilor romani ai consulatului spaniol. „Mergeti acolo sa vedeti ce mafie e in jurul ambasadei. Daca dosarul de viza nu are actele depuse in ordine, ti-l dau inapoi in brate. Te duci afara si dai intre 200.000 si 1.000.000 de lei persoanelor cu care sunt mana in mana. Iti pun actele in ordine si apoi obtii viza fara nici o problema”, declara Teodorescu.

    Capsunarii raman cu doar 200 de euro in mana

    Directorul OMFM a mai sustinut ca nu poate face mai nimic pentru a imbunatati conditiile stipulate in contractele de munca ale celor care lucreaza in Spania.

    „Sosesc mii de oferte de contracte de munca pe perioade intre 20 si 45 de zile. Pentru acest numar de zile, castigurile sunt insignifiante. Am refuzat sa le pun in practica. In urma refuzului, ambasadorul Spaniei a fost in audienta la ministrul muncii, Gheorghe Barbu, cerandu-i sa ma demita. Era sa-mi pierd locul de munca din cauza asta. Pana la urma, acele oferte de munca vor fi puse in practica”, a declarat Teodorescu. Din calculele prezentate de acesta, un roman care doreste sa plece in Spania trebuie sa cheltuiasca pentru intocmirea dosarului de viza intre 8,3 si 11,3 milioane de lei vechi. Dupa o luna de munca, ramane cu 500-600 de euro. Dupa scaderea altor cheltuieli (acte, drumuri Bucuresti-provincie, spaga, comisioane pentru vamesi, etc.), „capsunarii” raman in mana cu vreo 200 de euro!

    Teodorescu sustine ca OMFM nu poate face nimic in acest caz, deoarece contractele de prelungire nu mai ajung la OMFM, ci doar la diverse persoane fizice, reprezentantele in Romania ai angajatorilor spanioli si la Consulatul Spaniei la Bucuresti.

    El a declarat ca, pana in luna martie 2004, cand aceste contracte trebuiau sa ajunga la OMFM, la Oficiu nu s-a depus nicio plangere legata de ele. Din martie, dupa ce autoritatile spaniole au decis ca ele sa nu mai treaca pe la OMFM, aici s-au depus 1.700 de plangeri. In prezent, contractele cetatenilor romani care vor sa munceasca afara nu trebuie sa treaca pe la OMFM doar in cazul in care pleaca in Spania.

    Decizia autoritatilor spaniole a fost motivata de volumul imens de munca pe care-l presupune intocmirea miilor de dosare de viza.

    13 sesizari penale

    Teodorescu mai sutine ca un alt motiv pentru care a ajuns la acest gest disperat este faptul ca, in urma cu 18 luni, a intocmit sesizari penale impotriva a 13 reprezentanti ai unor angajatori din Spania, care ar fi incasat ilegal comisioane de la romanii care doreau sa plece in Spania.

    Dosarele s-au plimbat de la un Parchet la altul, OMFM neprimind pana in prezent niciun raspuns.(Constantin Pavel)

    Intra si Viorel Hrebenciuc!

    Dupa ce numele lui Dan Ioan Popescu a fost mentionat primul in dosarul „Electrica-Banat”, a venit, iata, randul ca un alt lider marcant al PSD sa incapa in vizorul procurorilor anticoruptie

    Dupa Dan Ioan Popescu, fostul ministru al industriilor si Omar Hayssam, in dosarul „Electrica Banat” apare si numele lui Viorel Hrebenciuc, unul dintre liderii PSD. Acesta figureaza in documentele intocmite de procurorii din Sectia de combatere a coruptiei care au studiat daca tranzactii de genul celor desfasurate in filiala Electrica Banat s-au facut si in alte filiale din tara, cu ajutorul si din dipozitia cui.

    Interes pentru RAFO

    Aceste date, care au ajuns si la sectiile teritoriale ale PNA din tara unde se fac cercetari in acest dosar, au un capitol separat. Cel dedicat Electrica Moldova. Potrivit procurorilor, in paralel cu desfasurarea de afaceri care prejudiciaza S.C. Electrica Moldova, Mazilu Traian (n.r. - directorul acestei filiale), folosindu-se de functia detinuta, le-a ordonat angajatilor din subordine sa faca tot ce este necesar pentru buna desfasurare a afacerilor ilicite, precum si musamalizarea acestora.

    „Astfel, in data de 17.02. 2004, el i-a cerut unei salariate ca a doua zi sa rezolve problemele unei persoane venite din partea lui Viorel Hrebenciuc sau a unui deputat Ionescu, pentru compensare cu Rafo Onesti”, se arata in documentul intocmit de procurori.

    In acelasi dosar au mai aparut, imediat dupa ce PNA Timisoara a finalizat acuzarea in acest dosar, in luna septembrie anul curent, interceptari ale unor convorbiri telefonice din care rezulta ca Silviu Boghiu, fost director general al Electrica, a intervenit pe langa acelasi subaltern al sau de la filiala din Moldova sa nu deconecteze societatea Moldosim SA Vaslui, unde era actionar si avea interse omul de afaceri Omar Hayssam. Societatea urma sa fie in continuare alimentata cu energie electrica, desi cecurile depuse drept garantie nu aveau acoperire in banca.

    Ieri, la Timsoara a avut loc primul termen de judecata in dosarul „Electrica Banat”. Discutia fondului s-a amanat, din lipsa de procedura, pentru data de 31 octombrie.

    Hrebenciuc: „Nu am fost chemat la audieri”

    Viorel Hrebenciuc a negat orice implicare in dosarul „Electrica”. „Nu am niciun fel de legatura cu acest dosar”, a declarat initial PSD-istul. „E adevarat ca il cunosc pe domnul Mazilu, asa cum cunosc tot Bacaul, dar nu am avut niciun fel de discutie cu dumnealui. Eu nu am ce sa comentez despre asa-zisa mea implicare in acest dosar, din moment ce aflu de la dumneavoastra despre asta, dar nu am fost chemat la niciun fel de audieri”, a incheiat Hrebenciuc.

    Martorii au vorbit despre DIP

    Dan Ioan Popescu a ajuns in vizorul procurorilor de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa ce martorii din dosarul „Electrica Banat” au vorbit despre implicarea sa in favorizarea retelei care furniza produse contrafacute filialelor Electrica. Avocatii unora dintre directorii arestati au solicitat, in repetate randuri, audierea fostului ministru PSD, dupa ce clientii lor au declarat ca ar fi executat ordine venite „de sus”. PNA Timisoara a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu posibila implicare a lui DIP, in baza declaratiilor unor martori.

    Fostul sef al Electrica Bucuresti a fost arestat in aceasta vara, acuzat de sustinerea unei grupari infractionale care vindea filialelor societatii produse electrice contrafacute. Potrivit rechizitoriului, Boghiu ar fi fost recompensat cu un autoturism Audi A8, in valoare de aproximativ 2,5 miliarde lei, pentru interventiile facute. In rechizitoriu figureaza si dispozitiile pe care Lucian Boghiu le-a dat unor directori de filiale din tara pentru cumpararea produselor care aveau preturi supraevaluate.

    Cazul nu este strain de dosarul „Electrica Banat”, in care peste 40 de invinuiti au fost cercetati de procurorii Timisoara, dintre care opt in stare de arestat. Primul retinut a fost Livius Milea, fost director al filialei Electrica Banat, acuzat ca ar fi primit drept mita un BMW si un Audi A6. (Bianca Toma)

    Operatiunea „Al-Qaida pe sticla”

    La opt luni de la finalizarea dosarului, SRI iese pe piata cu expulzarea unor suspecti de terorism

    SRI a anuntat ieri ca a desfiintat un grup islamic radical, recomandand expulzarea membrilor sai. Celula, „capabila de un atentat”, era condusa de un saudit care se antrenase intr-o tabara al-Qaida din Afganistan.

    Cum a ajuns Ahmed din Afganistan la Iasi

    Detaliile sunt facute publice la opt luni de la operatiune. Pe 25 ianuarie, SRI sesiza Parchetul. In aceeasi seara, seful SRI, Radu Timofte, facea unele sugestii la TV. Si atunci, si acum se intampla pe fondul unor informatii privind intentia lui Traian Basescu de a aduce pe altcineva la conducerea serviciului.

    Musaab Mujalli Ahmed a trecut prin Afganistan, unde s-a si inrolat in Jihad -”razboiul sfant”. A ajuns la Iasi, unde a format, in 2003, un grup pe modelul unei celule al-Qaida. Oamenii i-au jurat credinta si au fost instruiti cum sa reziste la interogatorii sau tortura.

    Interceptari facute de SRI dupa mesajele de pe celular

    La ei a fost gasit manualul al-Qaida, casete si CD-uri de propaganda - inclusiv cu scene de terorism din Afganistan si Cecenia, schita unui dispozitiv exploziv si manualul de construire.

    SRI mai spune ca membrii grupului au incercat sa ia legatura cu retele afiliate al-Qaida din alte tari. Serviciul roman a cerut expulzarea lor dupa interceptarea unor SMS-uri. Unul dintre ei isi si facuse testamentul, sustine SRI.

    Ziua Z: a naibii coincidenta cu Timofte la TV

    Chiar in ziua in care SRI a predat dosarul la Parchet, in ianuarie, Timofte spunea la Realitatea TV ca i-a sesizat pe procurori in legatura cu sapte suspecti de legaturi teroriste.

    In Romania se afla si simpatizanti al-Qaida, spunea Timofte pe un ton enigmatic. Nimic mai mult. Era aceeasi emisiune in care seful SRI spunea ca a descoperit amenintari la adresa lui Traian Basescu. Totul pe fondul unor informatii privind schimbarea sa din functie, odata cu schimbarea sefului la Cotroceni.

    Zilele trecute, surse din Cotroceni vorbeau, din nou, de schimbarea sefilor SRI si SIE, noul termen fiind sfarsitul anului. (Calin Cosmaciuc)

    Sursa : EVZ

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...